Cast Away (2000)
Met onder meer: Tom Hanks, Helen Hunt en Nick Searcy
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 18 januari 2001
Plot Cast Away
"At the edge of the world, his journey begins."
Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.
Chuck Noland
Dick Peterson
Nicolai
Yuri
- 2077 berichten
Tja daar verschillen we duidelijk van mening. Ik vond het " man op onbewoond eiland " concept zo oud als de straat en ontzettend onorigineel voor een hedendaagse film. Omdat er nog geen andere soortgelijke films zijn vind ik een bepaalde film nog niet origineel. Cast away zou misschien origineel geweest zijn als ze in de uitwerking juist wat dingen gestopt hadden en twists die het geheel boeiend en verassend maakten in een oeroud verhaal. Dan kon de film van het concept een nieuw iets maken , maar nee dit is echt een flutfilm op alle gebied.
speedy23
Een film over een man die in zijn eentje op een onbewoond eiland zit vind ik al origineel genoeg. Zo ken ik echt geen een andere film. .
En Robinson Crusoe? (Vrijdag is er pas veel later bijgekomen).
BoordAppel
Zijn daar films van zonder Vrijdag erbij?
Dat vind ik raar, het is iets unieks en dus is het niet origineel? Dat is niet helemaal te rijmen. Je geeft zelf al aan dat je het origineel vind. Maar ik denk dat dat weinig uitmaakt. Jij vind deze film gewoon onnoemelijk saai en ik niet. Daar zit het verschil.
dope
- 20070 stemmen
Saaaaaaiiii. En dan duurt die film ook nog zo lang!
Ik was blij toen die afgelopen was!
movie-freak
Saaaaaaiiii. En dan duurt die film ook nog zo lang!
Ik was blij toen die afgelopen was!
Daar sluit ik me helemaal bij aan!
- 2077 berichten
@ boordappel : een film is voor mij ook origineel als er leuke twists , onverwachte dingen in gebeuren , de film je verrast , als er een apart uitgangspunt is , als het verhaal apart is ... Het verhaal is hier zo oud als de straat ( Robinson Crusoe , die naam zocht ik dus , dank speedy
)en er wordt met dat verhaal niets vernieuwend gedaan. In tegendeel , het wordt allemaal saai. Dat er nog geen andere soortgelijke film is gemaakt , vind ik niet genoeg om de film direct origineel te noemen en zeker hier niet vanwege de leeftijd van het verhaal. Ze hebben misschien lef gehad dit onderwerp te verfilmen in deze tijd maar originaliteit kwam er niet bij te pas.
- 2077 berichten
Dat vind ik raar, het is iets unieks en dus is het niet origineel?
idd , iets unieks is nog niet perse origineel. Dat is uitzonderlijk maar deze film bewijst dat.
TheRisingSun
Vond het toch wel interessant om naar deze film te kijken. Als iemand het zo 4 jaar weet uit te houden,moet je toch wel wilskracht hebben! En Tom Hanks is wel de goede persoon om zo'n rol op zich te nemen. Bleef me de gehele film boeien.
3,5 ster
Angie
Ik vond het een leuke film, het is niet brilliant, maar heb me zeker wel vermaakt en daar gaat het uiteindelijk ook om.
Captain Pervert
De film is redelijk traag maar zeker wel goed uitgevoerd. Hij bleef me boeien. Indrukwekkende scène als hij op dat vlot ligt en er komt ineens een enorme tanker langsgevaren.
Ik vond het alleen het einde maar stom.
3.5 sterren
Voor het "4 jaar later" gedeelte was het goed, daarna werd het te snel afgeraffeld. Als het zo door ging als het eerste stuk, had het van mij nog wel een uur langer mogen duren. 3*
Benninf
lol dat de volleyball in de credits staat hier
Haha inderdaad! Echt droog.
Mudrlooz
mee eens, dat stuk nadat hij weer terug was had ook beter gekund
Chrisjuh
Ik vind het een erg mooie film die mij blijft boeien, totdat hij terug komt... Op de een of andere manier vind ik hem dan een stuk saaier worden. Ook het einde vind ik een beetje vaag... Maar het hele eiland-gebeuren vind ik erg goed, en ook prachtig geacteerd! 3,5*
markpennings
Grappige film, vooral de dialogen op het eiland. De film verloopt wel heel voorspelbaar. 3*
The Goss
Beetje lastig, een dialoog als je alleen op een eiland zit.
mellie
Dit vond ik echt een superfilm.
Gewoon al het feit dat sommige stukken zo hilarisch zijn en soms zo droevig, maakt het tot een unieke fim.
En natuurlijk Tom Hanks die perfect geknipt is voor deze rol. Dit vond ik een van zijn beste films ooit en zijn leukste zin in de film is: i created fire!!!!!
remorz
Heerlijke film, die geen moment verveelt.
Tom Hanks heeft mij (nu pas) definitief weten te overtuigen van zijn kunnen.
WB
Na herziening toch 4 sterren ipv 3,5! Het beetje muziek dat erin voorkomt, is briljant gecomponeerd, en weet de emoties in deze film echt te raken.
En de vliegtuigcrash is toch wel één van de beste die ik ooit heb gezien in films (Samen met Final Destination)
WB
En de vliegtuigcrash is toch wel één van de beste en meest realistische die ik ooit heb gezien in films (Samen met Final Destination)
Teskuh17
Prachtig.. voor zover ik hem gezien heb.. (begin, stukje op eiland en eind). Een film die ik ga kopen en vaak zal herkijken. Voor wat ik gezien heb geef ik zeker 4 sterretjes!
Tara
Geweldig acteerwerk van Hanks. Hij doet gewoon de hele film in z'n eentje!
NicoLasTjen
Prachtige Film, Daar is niet meer over te zeggen en ook zeer mooi gespeeld van Tom Hanks.
feanaro surion
4*Wooh, loop heel erg te twijfelen om een 4.5 te geven, misschien na het kijken van de making off of de film nog een keer alsnog.
En dat Wilson wegdrijft, zo zielig. Dat ik gewoon bijna moest huilen om een volleybal, geweldig vooral dankzij het acteren van Tom Hanks. Misschien toch maar 4.5 sterren.
myss
meesterlijke film. Prachtig acteerwerk van Tom Hanks, dat hij in z'n eentje de hele film draagt, met alleen wilson om tegen te praten, werkelijk top. 5*
markpennings
Langste reclame spot die ik gezien heb, maar het werkt wel.
Na deze film heb ik contact met FedEX gehad om al de zendingen van mijn bedrijf via FedEx te doen, en waarrempel ze zijn goedkoper dan TNT en UPS

Dramafilm 'Cast Away' met Tom Hanks verdwijnt binnenkort uit het Netflix-aanbod

'Joker: Folie à Deux' vergde streng dieet: hier vijf andere films waarvoor acteurs afvielen en aankwamen

Survivalklassieker 'Cast Away' met Tom Hanks verdwijnt zondag van Netflix

Netflix verwijdert de komende tijd tientallen films, dit zijn de best beoordeelde

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999