Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Pieter Jan Brugge
Met onder meer: Robert Redford, Helen Mirren en Willem Dafoe
Releasedatum: 21 oktober 2004
Plot The Clearing
Wayne en Eileen Hayes leven volgens de Amerikaanse droom. Samen hebben ze twee kinderen opgevoed en een succesvol bedrijf opgezet. Maar dan wordt Wayne ontvoerd door Arnold Mack en voor losgeld vastgehouden in een afgelegen woud. Dit zorgt voor grote paniek bij Eileen die probeert met de hulp van de FBI haar man terug te krijgen.
Wayne Hayes
Tom Finch
Eva Finch
Cindy Mack
Knarf Kenobi
Dat meen je niet?! Dit is echt een van de traagste films ooit gemaakt!!
moviemike
Weinig boeiende film die je makkelijk kan volgen terwijl je half slaapt (zo heb ik het trouwens gedaan
). Redford acteert monotoom, maar Dafoe en (vooral) Mirren leveren goed vakwerk af. Overigens een onbelangrijk filmpje.
Nog één ding: wat is die Robert Redford toch oud geworden!
BellaVita
geen spannende film.... ik had meer verwacht... heel teleurgesteld 2*
Waku
Het gegeven dat the Clearing eigenlijk een gespeelde documentaire is en gebaseerd op de ontvoering en moord op Gerard Jan Heijn een aantal jaren terug maakt de fil misschien ineens wel een stuk minder saai en akelig realistisch.
The Killer
saai, saaier, saaist, The Clearing.
Werkelijk geen moer aan, voortaan eerst maar moviemeter raadplegen alvorens ik een film huur.
Wat een gezeur over dat de film traag is, dat zijn Once upon a time in America, 2001, Stalker, etc. ook, en dat moet ook! Als je aktie verwacht moet je niet deze film opzetten. Wil je en goed drama dan is dit een goede film over een ontvoering, waarbij de karakters centraal staan. min of meer een remake van De langste reis, maar erg goed gedaan. 3,5*
Tanja83
Trage films kunnen heel goed zijn, maar deze is heel slecht. Er wordt geen spanning opgebouwd en 9 van de 10 scenes zijn overbodig en de scenes die je nodig hebt, daar wordt nutteloze informatie gegeven.
very very bad
1,5 ster
Best redelijk, maar het geheel loopt nogal suf. D'r had wel wat meer snelheid in kunnen zitten. Vooral het verhaal van het gezin was nogal sloom.
Knarf Kenobi
Ja, daar heb je gelijk in! De karakters staan inderdaad centraal en dat kan heel mooi zijn en dat kan een zeer goede film opleveren, alleen zijn deze karakters totaal niet geloofwaardig,slecht geacteerd en niet niet diepgaand. Je krijgt er totaal geen binding mee. Dus zouden ze het van de slecht karakters naar de actie moeten verplaatsen, maar waar is de actie? En de grootste vraag in deze film; wanneer komt deze film op gang? Het antwoord: nooit.
En dan nog dat eind; hij wordt doodgeschoten en de moordenaar heeft alles verzonnen, geen hut, ze hebben de hele tijd nutteloos rondgezworven, dus waar heb je al die tijd naar gekeken??? Kijk deze film niet en doe iets nuttigs; kijk een goede film!!
jay7
The Clearing is dus géén actiefilm. Dat hebben we vastgesteld. Het is een verhaal van het leven van twee mensen, hoe zij ten opzichte van elkaar staan op het moment dat hen een catastrofe treft. De schokkende ontvoering en moord laat een dader zien die kan zijn als ieder ander, een ordinary guy. Dat is huiveringwekkend. De relatie tussen Mirren en Redford wordt teruggebracht tot de essentie, hun enorme liefde jegens elkaar, ondanks alles. Een film met diepgang. En wie dan nog zeurt over actie, diens gevoelens gaan niet veel verder dan BOE in het donker.
Quentin
Sterk gegeven maar mist diepgang en uitwerking van verhaal en personages om echt goed te zijn. Wat overblijft is een standaard vermakelijke film waarin meer dan aardig geacteerd wordt. 3,0*
Knarf Kenobi
Ik heb met actie misschien het verkeerde woord gekozen, ik bedoelde meer de snelheid. De films is zo traag en gaat uiteindelijk nergens over dat je je ogen amper open kan houden, laat staan de neiging weerstaan om de film af te zetten. Waar de film wel heel goed in is, is slaapgevoelens opwekken. En ik heb trouwens wel betere films gezien die vooral om de personages gingen. pure bagger.
movieslave
Het niet-synchrone verloop is leuk en prima te volgen. Soms stroperig, soms boeiend. Diepgang en psychologische strijd viel me enigszins tegen.
Niet superorigineel: ***
FeRdY
Wat een langdradige film zeg, het enige wat er nog wel goed was rond het einde van de film.
bluhhh had er meer van verwacht 2*
tevelenco
Erg goede ,spannende en aangrijpende film.
Met een goed en realistisch verhaal waarbij de spanning er vanaf het begin goed inzit en me daarna niet meer losliet.
Mede door de zeer overtuigende akteerprestaties van Robert Redford en Willem Dafoe kon ik me erg goed inleven in deze film.
TOPPIE !!
dafoefan
Een goede film, wel ietsje traag met die politie enzo.
Wel goede acteurs vooral Willem Dafoe natuurlijk(te zien aan mijn naam
Verder vind ik het wel een aanrader voor mensen die deze film nog niet gezien hebben.
Deze film krijgt een dikke 9
rodeni
Behoorlijk veel negatieve reacties. Ik vond het best een aardige film. Goed acteerwerk ook. Ok het is geen snelle actiefilm, maar dat was bekend. Redford blijft overigens een plezier om naar te kijken (Brad Pitt over 30 jaar).
Deckard
Mooie rustige pakkende thriller met uitekende vertolkingen van redford en dafoe, Pieter Jan Brugge bewijst met deze film ook dat een thriller ook zonder veel actie en geweld spannend en boeiend kan zijn.
helleke
Flauw filmke die veel te traag verloopt.
De acteerprestaties van zowel Redford als Dafoe waren wel in orde.
Belachelijk einde waar hij zich plotseling schuldig voelt voor hetgeen hij heeft gedaan.
Ik geef hem 2 sterren.
Sergio
De film is inderdaad geen topper, maar wel de moeite waard om een keer te zien.
Gebaseerd op de ontvoering van G.J. Heijn.
Door het gebruik van briefjes van 100 gulden bij Dirk v/d Broek liep de echte laffe moordenaar tegen de lamp.
Groot minpunt in deze film is dat de moordenaar in werkelijkheid een grote lafaard was en de familie lang in de waan liet dat Gert-Jan nog leefde.
nightbreed
Mooie trage en integere thiller met zeer goed acteerwerk.
Geen pief paf poef maar goed uitgewerkte en geloofwaardige karakters.
Ik heb gewoon helemaal genoeg van die ongeloofwaardige thrillers met cliche goede en cliche slechte karakters die altijd weer een cliche einde kennen.
Verder kan ik nog melden dat de regie ook erg goed is.
Een film voor mensen die eens een geloofwaardige thriller zonder cliche-einde willen zien.
Cijfer: 4
Stephan
De film is inderdaad geen topper, maar wel de moeite waard om een keer te zien.
Gebaseerd op de ontvoering van G.J. Heijn.
Het was een briefje van 250 gulden bij een slijter...
Tarkus
Ondanks de supercast, die goed acteren is deze film zeker geen hoogvlieger.
Hij is veel te langdradig en te verwarrend, vooral door de vele flash-backs raak je op de duur de draad kwijt.
Heb van de acteurs die hierin meespelen al betere films gezien.
Frankeermachine
De film is te langdradig. Met de flashbacks is de film goed te volgen, maar er zit geen tempo in de film. Ik lees hieronder dat de film gebaseerd is op een werkelijke ontvoering/moord, want ik kon geen moraal vinden in deze film. (Hoeft niet in elke film en voor deze film kon ik er geen vinden)
2,0
Danny Bresco
Goede film die eerder gaat over de reden van de ontvoering en het slappe karakter van deze man tegenover de sterke figuur robert redford. Gaat allemaal traag maar toch constant boeiend.
Noud
Een trage film. De eerste 10 minuten kon makkelijk in 1 minuut worden verwerkt. Ik hoef geen snelle hap klaar films te bekijken, maar deze film was niet interessant genoeg.
Om te zeggen dat deze film spannend is.. nee dat zeker niet..
Toch zaten van die cliché momenten in (het geschreven briefje, toch nog een band willen hebben met de familie). Echter had ik gedacht dat Wayne de ontvoering zelf had opgezet, om zo met een goede reden te vluchten
Ik denk dat de film moest uitlopen dat tussen de ontvoerder en de ontvoerde bijzondere gesprekken moesten ontstaan. Maar het bleef voor mij iets te oppervlakkig.
2,0
Rommelige film, die qua verhaal niet wil vlotten. De film laat als het ware twee verhalen door elkaar zien, maar op de een of andere manier werkt dit niet. Hoewel het acteerwerk van de hoofdrolspelers meer dan goed te noemen is wil het met de spanning in deze film toch helemaal niet vlotten. Origineel is de film in ieder geval zeker niet en film lijkt op sommige momenten ook enige vorm van subtiliteit te missen. De film kent een bijzonder traag tempo en hoewel dat helemaal niet erg hoeft te zijn is het voor deze film funest, omdat het alle spanning e.d. wegneemt. Bovendien is het zeker niet erg om het tempo laag te houden, maar hier oogt het op een gegeven moment wel erg langdradig en wordt bovendien de afloop van de film wel erg snel afgeraffeld. Die verhouding had veel minder scheef moeten liggen. Allemaal erg jammer, want de film heeft op zich best potentie, omdat het acteerwerk gewoon zeer sterk is. Helaas is sterk acteerwerk alleen niet genoeg voor een voldoende voor deze film.
dalma
film begint goed, en de spanning wordt ook opgebouwd maar daar stopt het ook. je denkt steeds : nu gaan we het weten, maar ik weet het nog altijd niet. dom einde. de acteurs spelen goed, en ook mooi gefilmd maar het mist iets.
JDSsmetje
Topacteurs in een psychisch drama/thriller, iets wat eigenlijk wel aan mij besteed is, maar dit is andere koek. Het middenstuk zit gewoon volgepropt met ongelooflijk lange en vooral saaie dialogen waardoor er nergens enige emotie loskomt bij de kijker. En origineel of sfeervol is dit ook al niet.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod