• 9.370.253 stemmen

Les Trois Frères, le Retour (2014)

Komedie | 106 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Didier Bourdon, Bernard Campan en Pascal Légitimus

Met onder meer: Didier Bourdon, Bernard Campan en Pascal Légitimus

Gesproken taal: Frans

Plot Les Trois Frères, le Retour

Jaren na de dood van hun moeder, worden de drie broers Latour opnieuw herenigd via de overledene. Op dat ogenblik bevindt iedereen zich in een moeilijke fase van zijn leven: Bernard is een mislukte acteur, Didier vertelt dat hij filosofieleraar is terwijl hij seksspeeltjes verkoopt via de post en Pascal leeft van de centen van een rijke oudere dame. Begeleid door Sarah, de dochter van Bernard, zullen ze samen verrassende ontmoetingen beleven en nieuwe problemen het hoofd moeten bieden.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Eerste deel van de film is het sterkste deel maar in zijn geheel een aangename film met een lachwekkend trio dat zich door het leven heen worstelt met een leugenachtig bestaan. In een tijdje niet zo'n leuke film uit Frankrijk gezien!

Wie van humor houdt en van de Fransen, zit hiermee goed!

Veel kijkplezier!!!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Echt een heerlijk grappige komedie dit. De Fransen behoren tot de absolute top waar het om komedie gaat en Les Inconnus (de stand-up comedian naam van dit populaire trio) houden de eer hoog in het vaandel. Ik vond dit nog beter dan de eerste film uit 1995.

Het helpt wel om Frans te kunnen omwille van de woordenspelletjes die eruit komen en als je dit niet doorhebt zal het heel wat minder worden. Bovendien helpen ondertitels ook al niet om die woordenspellen te vertalen. Dat is misschien één van de redenen waarom dit over het algemeen minder in de smaak van de lage landen of van een engelstalig publiek zal vallen. Maar niet getreurd : er zitten ook flink wat visuele grappen in verwerkt. Dit was een non-stop cascade van komische situaties over drie "halfbroers" die na het overlijden van hun moeder de schulden erven, waardoor ze diep in de penarie raken.

De typetjes werken ook en allen hebben ze één ding gemeen : ze zijn gierig als het op geld aankomt. Bij momenten heel erg gelachen... Campan (de meest linkse op de poster) als travestiet deed me nog eens aan Robin Williams denken ook.