• 9.374.935 stemmen

Met onder meer: Russell Crowe, Olga Kurylenko en Jai Courtney

Gesproken taal: Russisch, Turks, Grieks en Engels

Releasedatum: 16 april 2015

Plot The Water Diviner

"To honour a promise. To find his sons. To make his peace."

Een vader reist in 1919, vlak na de Eerste Wereldoorlog, af naar Turkije. Daar hoopt hij erachter te komen wat er gebeurd is met zijn zonen die zijn verdwenen na de slag om Gallipoli, de mislukte geallieerde invasie van Australië en Nieuw-Zeeland die gericht was op Turkije.

Joshua Connor

Sgt. Jemal

Lt. Colonel Hughes

Arthur "Art" Connor

Edward Connor

Henry Connor

Dr. Ibrahim

Vanaf 26 februari 2015 in de bioscoop (Universal)

Trailer geplaatst!

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Eerste film met Crowe tevens in de regie. Ben benieuwd.

Ziet er veel belovend uit.

avatar van metronomy

metronomy

Een traag en dun verhaal, met teveel cliché shots van een narcistische Russel Crowe.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Weer een nieuwe Russell Crowe, mijn interesse is gewekt.

metronomy schreef:

je hebt het niet eens gezien en je doet al takie.

Ziet er veel belovend uit!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Op IMDb scoort deze film toch behoorlijk hoog 8,1/10 from 9.522 users

Niet slecht dacht ik zo.

avatar van metronomy

metronomy

ShahinKarbalai schreef:

je hebt het niet eens gezien en je doet al takie.

Ziet er veel belovend uit!

Wie zegt dat ik deze niet gezien heb? Ik verblijf in Azie en films worden hier vaak veel vroeger gereleased dan in West-Europa.

Vriendelijke groet uit Chongqing.

avatar van madmax1

madmax1

Mooi gemaakt drama van slag om Gallipoli,vakkundige film voor de liefhebbers van historische gebeurtenis van de eerste wereld oorlog .

Een vader gaat op zoek naar zijn 3 vermiste zonen ,met schitterend beelden van Turkije

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Dit lijkt mij geen straf om naar te kijken, mijn nieuwsgierigheid is wederom gewekt.

avatar van arjope

arjope

niet mijn ding,hoge score bij imdb omdat alle turken er een 10 voor geven

avatar van paas

paas

Prachtige film....

avatar van olbo

olbo

Best aardig verhaal, maar ik vond hem een beetje langdradig. Alleen in het begin volgde de gebeurtenissen elkaar in (te) rap tempo op. Nee, geen film voor mij.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Acteerwerk is okè, verhaal vond ik niet echt denderend. Het zoeken naar de zoons gaat mij allemaal nét iets te gemakkelijk net als het einde. Verder niet slecht hoor maar geweldig is het ook niet.

avatar van gauke

gauke

Het met ambitie gemaakte serieuze, tragische en bij regelmaat spannende drama was opvallend bedachtzaam en licht van toon. Soms was het een soort western en op emotioneel vlak boeide het zeker. Een sterk en tegelijk sentimenteel verhaal, losjes gebaseerd op ware gebeurtenissen, vooral over de persoonlijke nasleep van de eerste wereldoorlog, waarbij de Turken na hun nederlaag op een vernederende wijze door de Engelsen behandeld werden. Enkele subplots vond ik minder interessant, maar de cast deed meer dan uitstekend werk, de kostumering kwam authentiek over, de landschapsbeelden, zowel in Turkije als Australië, waren prachtig en de decors en de speciale effecten getuigden van vakmanschap. De Duitse titel "Das Versprechen eines Lebens", dekt de lading van deze productie.

avatar van Walter White

Walter White

Hele mooie film die goed in beeld werd gebracht en goed geacteerd door cast.

avatar van Pastaman

Pastaman

Prima vermaakt met deze film, heel apart!

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Belachelijk slechte film een warrig verhaal dat van de hak op tak springt en waar werkelijk geen touw aan vast te knopen valt slechtste film van Crowe ooit.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Le Professionnel schreef:

Het is ook de eerste en enige (feature)film van Crowe

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

jarno1975 schreef:

Het is ook de eerste en enige (feature)film van Crowe

Hopelijk ook de laatste ik ben altijd een fan van Crowe films geweest maar deze film is echt een flop.

avatar van parcivalis

parcivalis

Geen oorlogsfilm maar een sfeervol liefdesdrama over een vader die op zoek gaat naar zijn 3 zoons. Verfrissend om de islam eens op een neutrale manier in beeld te zien (niet besmeurd met extremisme) alhoewel ik voor de vrouwelijke hoofdrol toch een Olga Kurylenko met wat meer neus had uitgezocht. Crowe is altijd goed. Zowel toon als tempo van de film zijn aangenaam en er zitten een paar zeer humoristische momenten in voor wie goed oplet.

avatar van jerry r

jerry r

zo slecht was hij nou ook weer niet .

best aardige film maar naar mijn mening net iets te lang van speelduur.

losjes gebaseerd op ware gebeurtenissen in de Eerste Wereldoorlog maar aleen niet altijd even geloofwaardig.

maar toch onderhoudend.

avatar van Vilmkritikus

Vilmkritikus

Oei oei wat een tegenvaller hier had ik veel van verwacht zeker met Crowe in de hoofdrol en op de stoel maar het verhaal kon me niet pakken jammer zeker met de slag van Gallipoli op de achtergrond had hier toch veel meer in kunnen zitten.

avatar van filmkul

filmkul

Mooi gemaakt drama. De film bevat van alles. Drama, oorlog, spanning en romantiek en dat vakkundig tot een geheel gesmeed door Crowe zelf. De film kijkt lekker weg en ziet er fraai uit met mooie beelden van Turkije en Australie. Crowe acteert zoals we gewend van hem zijn en de chemie met Kurylenko is prima die overtuigend overkomt als Ottomaanse schone. Aanrader. 4.0

avatar van JaleKLy

JaleKLy

Aardig gemaakte film met schitterende Russel Crowe, zeker een aanrader.

avatar van cor1946

cor1946

Wat een goede film met een goed verhaal en goed acteerswerk van allen . De opnamens waren prima. Waarom moeten sommige films zo lang duren 90 min. is genoeg want soms werd hij wat saai.

avatar van Fransman

Fransman

filmkul schreef:

Beter kan ik het niet verwoorden. Vond het een indrukwekkende film. Knappe prestatie van Crowe, zowel de hoofdrol als de regie. Hell of a job. Is natuurlijk geen toeval dat dit verhaal precies honderd jaar na het begin van die slag in de bioscopen komt. Wordt alleen de indruk gewekt dat het vooral Australiërs zijn geweest die tegen de Turken hebben gevochten, maar de grootste strijdmacht kwam van de Britten. Maar dat doet aan de impact van deze film niets af.

avatar van mulliemovie

mulliemovie

Goede mooie drama film, niets op aan te merken. 3 sterren.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Crowe Levert met The Water Diviner een prima regiedebuut af, alleen is het soms een tikkeltje té lief en zoet allemaal. Dit komt voor een groot deel door de soort van magie/ongeloofwaardigheid die door het verhaal heen terugkeert. Aan de andere kant verteld de film een mooi verhaal gecombineerd met een boeiende geschiedenisles over de eerste wereldoorlog en ook de eerste stappen van het Turkse nationalisme. Russell Crowe laat zien zowel voor- als achter de camera op zijn plek te zijn en hij maakt je nieuwsgierig naar zijn volgende regieklus.

'The Water Diviner' Recensie - Filmtakers