Genre: Drama / Avontuur
Met onder meer: Christian Bale, Joel Edgerton en Aaron Paul
Releasedatum: 18 december 2014
Bekijk via Disney+
Plot Exodus: Gods and Kings
"Once brothers, now enemies."
Mozes werd als kind te vondeling gelegd door zijn wanhopige moeder en werd gevonden door de dochter van de Farao. Hij groeide op bij de Egyptische koninklijke familie samen met toekomstige Farao Ramses II. Maar wanneer hij een brandende doornstruik ziet die met de stem van God sprak raakt Mozes ervan overtuigd dat hij de Israëlitische slaven moet bevrijden van de slavernij, wat leidde tot het splijten van de Rode Zee en een veertigjarige pelgrimstocht door de woestijn op zoek naar het Beloofde Land.
- Trailer (YouTube)
- Exodus: Gods and Kings (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Tuja
Bithia
Malak
AC1
Hoezo? IMDb zegt dat hij 'maar' 142 minutes gaat duren.
(Misschien zal er wel een extra lange DC op Blu-ray verschijnen)
Leland Palmer
Hoezo? IMDb zegt dat hij 'maar' 142 minutes gaat duren.
FilmMuziekFanaat
Wat ongelofelijk jammer. Ik had wel weer eens zin in een echte lange film.
davidz352
Altijd hetzelfde met die gasten van 20th century fox. Vervelende bemoeials.
THiZ-iZ-MaDNeSS
Heb laatst ergens gelezen dat er in deze film veel illuminatie zou zitten. Iemand die daar meer over weet?
mister blonde
Wat heb je precies gelezen dan? Vast niet alleen dat er veel illuminatie in de film zit.
MJ_DA_MAN
AC1
De Illuminati waren/zijn gefascineerd door de oude Egyptische beschaving. Er zouden zogezegd ook Illuminati symbolen zitten in Scott's Blade Runner, een film die trouwens ook verwijst naar het oude Egypte.
THiZ-iZ-MaDNeSS
Artikel over o.a. illuminati in ...
Dit is het artikel. Gaat over de films Noah en Exodus
martijnk
Toch wel benieuwd naar deze film, Christian Bale ook altijd wel goed en gelukkig komt hij een keer niet van Nolan.
Over 3 weken draait hij hier en ik ga hem zeker zien.
davidz352
Misschien moet hij maar eens met pensioen, Ridley.
Maar ik lees ook best wel positieve reviews, misschien valt het allemaal wel mee.
AC1
Ridley is een workaholic. Hij moet elke dag op de set staan, maakt niet uit wat voor film hij maakt.
davidz352
In de meeste negatieve reviews komt naar voren dat de emotionele band tussen de karakters nogal laag is, nu heeft Ridley onlangs in een interview (http://www.accesshollywood.com/christian-bale-and-ridley-scott-the-role-cgi-plays-in-exodus_video_2500637) gezegd dat de final cut vier uur duurt, en dat deze prima uitgebracht zou kunnen worden. Ook vind hij de emotionele band uitstekend in de final cut, waarmee hij eigenlijk aangeeft dat de assembly cut die in de bios draait dat misschien niet heeft.
Waarschijnlijk heeft de studio de film laten knippen naar twee uur, wat natuurlijk zonde is. Hopelijk komt er op blu-ray de lange versie.
voskat
Matige rampenfilm met lachwekkende casting (eigenlijk al genoeg over geleuterd, maar het moet gewoon gezegd worden).
Verder een nogal emotieloze bedoening. Alleen sommige momenten met Ramses wekken wat op.
Beter dat Ridley zich niet meer met historisch/bijbelse zaken bezighoudt. Sci-fi gaat hem veel beter af.
JulieV1995
De eerste reviews zijn niet bepaald positief. Ridley Scott lijkt de laatste jaren meer te ontgoochelen dan dat hij indruk maakt :s
Ik ga volgende week de film toch gaan bekijken...
ipman-99
"I love everything what I know about you. And I trust in what I don't." ...
" !!!
Bijbel-Drama
!!! 'Exodus: Gods And Kings' is de nieuwe van Ridley Scott.
Het verhaal gaat over Mozes. Het bijbel verhaal staat centraal ... meer bepaald de
uittocht van Egypte of Exodus. Deze film is na 'Noah' ... de 2-de grote budget film van het
oude testament.
De cast met Christian Bale, Sigourney Weaver, Ben Kingsley, John Turturro en
Joel Edgerton leveren weer overtuigend werk af.
Als ik het heb over Mozes ... dan denk ik altijd aan de prachtige verfilming 'de tien geboden'
uit 1956. Deze versie van Ridley scott is overgoten met heel veel CGI en visuele pracht ... denk
maar aan het overbrengen van de vele plagen en de rode zee.
Deze film kreeg al heel wat kritiek te verwerken ... maar in mijn ogen was dit
een visuele prachtige film over een verhaal dat me altijd al wist te fascineren.
De Egyptische facetten en locaties werden verbluffend neergezet.
De scènes die te maken hadden met de slavernij werden bijzonder fraai
in beeld gebracht. Zo gaan ondermeer de slavernij gepaard
met het bouwen van piramides ... dit was echt indrukwekkend.
Verder zijn de veldslagen bloederig en groots met een regen van pijlen die
overal in het rond vlogen
!
P.S: Mooi is het eerbetoon aan zijn broer Tony Scott !
voskat
De cast met Christian Bale, Sigourney Weaver, Ben Kingsley, John Turturro en
Joel Edgerton leveren weer overtuigend werk af.
Acteren kunnen ze best, maar ik zou Joel Edgerton ook onmogelijk als een overtuigende Martin Luther King kunnen zien...
AC1
Wat ondertussen achterhaald is. (nou ja, het is geen realistische film natuurlijk)
davidz352
Inderdaad, zoals in Prometheus bekend werd waren het Aliens die meehielpen met de bouw van de pyramides.
Deze theorie is eigenlijk zo gek nog niet, zie bijv. de Nazca lijnen en de wiskunde erachter. Zogenaamd aangelegd door de lokale jagers en verzamelaars.
cordiacovens
Exodus: Gods and Kings is een film geworden die erg goed gemaakt is, maar te weinig inhoud biedt om 2,5 uur te boeien. Soms is het zelfs saai. Ondanks grote vloedgolven en geveschtsscènes weet de film niet echt te imponeren en dat is jammer. Ook lijkt Scott wat fantasieloos te zijn geworden, behalve dat God gespeeld wordt door een kind. Ook dat Mozes pas gaat geloven na een flinke klap op z’n kop is best grappig te noemen. De film ziet er prachtig uit, heeft waanzinnige decors en een perfect gecaste Mozes (Om over de rest van de cast maar te zwijgen aangezien deze niet bepaald dezelfde etniciteit hadden als de karakters die ze speelden). Ik zou echter graag de langere, hopelijk boeiender director’s cut willen zien. Wat nu overblijft is een visueel overtuigende film met een goede insteek en wat goede scenes. Wel prima voor een avondje bios
Exodus: Gods and Kings Recensie - Review op Filmtakers
fritsje
Weer een film uit dat malle wrede sprookjesboek,ben benieuwd .Er zouden weer verwijzingen zijn naar de uliminati( dat nonexisterende groepje waar alle paranoide doemdenkers zo verzot op zijn,deze zijn ook verantwoordelijk voor 9/11 etc. Hahaha,vroeger waren het de vrijmetselaars en joden die de waterputten vergiftigden,kom op zeg !)
ik ga hem volgende week zien.
AC1
Eh, nee. Betaalde werkkrachten.
John Milton
Ai, hij wordt echt neergesabeld op de slashfilmcast... Dat zijn geen positieve woorden...
Ik hoor juist dat de hoofdpersonen niet bindend zijn om te volgen, en de verhaal is niet pakkend. Dat zijn de kritieken die ik hoor. Trailer is wel spectaculair dus ga ik zeker zien.
Actarus
Amai, hier wil ik zo graag naar kijken, heb hoge verwachtingen...maar al die negatieve commentaren op imdb? Ik vind geen enkel positieve score daar, terwijl hij hier toch redelijk scoort...raar hoor!
Voor diegene die punten gegeven hebben...moet ik deze absoluut in de bioscoop zien?

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Marina Abramovic: The Artist Is Present