Genre: Drama / Avontuur
Met onder meer: Christian Bale, Joel Edgerton en Aaron Paul
Releasedatum: 18 december 2014
Bekijk via Disney+
Plot Exodus: Gods and Kings
"Once brothers, now enemies."
Mozes werd als kind te vondeling gelegd door zijn wanhopige moeder en werd gevonden door de dochter van de Farao. Hij groeide op bij de Egyptische koninklijke familie samen met toekomstige Farao Ramses II. Maar wanneer hij een brandende doornstruik ziet die met de stem van God sprak raakt Mozes ervan overtuigd dat hij de Israëlitische slaven moet bevrijden van de slavernij, wat leidde tot het splijten van de Rode Zee en een veertigjarige pelgrimstocht door de woestijn op zoek naar het Beloofde Land.
- Trailer (YouTube)
- Exodus: Gods and Kings (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Bithia
Malak
JacoBaco
Ridley Scott huurt Aaron Paul in als slaaf - Filmblog - Film1.nl
De regisseur heeft daarnaast Sigourney Weaver gestrikt als de moeder van Rames. John Turturro speelt de vader van Ramses en Ben Kingsley zal een wetenschapper vertolken. Christian Bale was al gecast als Mozes.
schram101
Een nieuwe Scott! Vet! Zie hem graag een sequel op Prometheus maken maar het Bijbelse verhaal van Mozes en de uittocht van het volk Israël uit Egypte verdiend ook een mooie film en dat lijkt me bij Scott in juiste handen. Erg benieuwd! Hopelijk blijft de film dicht bij het bronmateriaal trouwens, dat is inspirerend genoeg lijkt me.
Aan de cast zal het niet liggen overigens. Naast Bale(!) en Weaver doen ook Ben Kingsley en John Turturro nog mee.
Jawaddedadde
2014 lijkt wel het jaar van de Bijbelverfilmingen te worden. Naast deze ook nog Son of God (2014) en Noah (2014)
Leland Palmer
Lijkt me een mooi project te worden in de handen van Ridley Scott.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
2013: het jaar van de sprookjesverfilmingen.
2014: het jaar van de bijbelverfilmingen.
Tuurlijk Hollywood, vooral veilig houden.
Stu-Pot
Bij Mozes denk ik aan een bruine en slanke man, niet aan Christian Bale. Jammer dat er hier voor een blanke cast gekozen wordt ondanks het zich afspeelt in Egypte. Ik kan er naast zitten maar waren de sfinxen al niet veel eerder gebouwd?
Thorongil
Dit wordt een leuke film. Altijd wel van het verhaal van Mozes gehouden, als kind vaak Prince Of Egypt van Dreamworks en uiteraard Ten Commandments gezien.
Is dit een soort van remake van de film "Exodus (1960)" of een soort van eerbetoon aan de band "Exodus", vriendelijke man toch
Actarus
Bijn favoriete bijbelvertelling in de handen van Scott! Laat maar komen!
ratatouille
Ben erg benieuwd naar deze film! Opnames zijn momenteel bezig op het Canarisch eiland Fuerteventura, dus dat beloofd wat, wat betreft shots van de omgeving!
tattoobob
2013: het jaar van de sprookjesverfilmingen.
2014: het jaar van de bijbelverfilmingen.
Is dat niet hetzelfde?
Ik ben benieuwd...ik ben niet zo van dit soort verfilmingen...
Maar omdat hij van de hand van Scott is ga ik hem wel kijken.
Thorongil
Hele hoop stills uit de films zijn uitgekomen vandaag. Binnen een paar dagen komt ook een eerste trailer uit. Ziet er geweldig uit! Wordt een heerlijke kerstperiode, deze film en de 3e Hobbit!
ghostman
Exodus: Gods and Kings (2014) - trailer
De trailer ziet er werkelijk veelbelovend uit . Zoals verwacht , vele malen beter dan Noah (2014) van Darren Aronofsky . Overigens , schitterende poster ...
JulieV1995
De YouTube trailer werd door Fox off-line gezet.
Hier staat de >> TRAILER << nog on-line!
schram101
Erg mooie trailer!
De poster is dan weer erg matig of zelfs lelijk te noemen.
Afschuwelijke poster.
Vind ik ook. Zeldzaam lelijk.
djordy von trier
Hollywood gaat nu al de bijbel uitmelken.
davidz352
Niks mis met die poster hoor. Trailer ziet er prima uit, zou het hierbij laten, maar dat zal wel niet (en wordt de hele film al vertoond...)
aspro
Hollywood gaat nu al de bijbel uitmelken.
dat is zeker niet de éérste keer dat ze dat doen!
Willemweetniet
Nu al opvallend dat een Egyptisch prins snordragend is. Nu is dit sowieso een verhaal waarvan de historische waarheid in twijfel wordt getrokken, maar Scott lijkt weer ouderwets de historische aankleding aan z'n laars te lappen. Blijft zonde
legian
Hij blijkt een dikke 3 uur te gaan duren. zie hier.
Wordt een lekker lange zit dan.
christian
200 minuten is wel erg lang....
Als het een goede film is maakt het niet uit hoe lang die is.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Marina Abramovic: The Artist Is Present