Apocalypse Pompeii (2014)
Geregisseerd door: Ben Demaree
Met onder meer: Adrian Paul en John Rhys-Davies
Plot Apocalypse Pompeii
"See Naples and Die!"
Een voormalig commando van een speciale eenheid bezoekt samen met zijn gezin Pompeii. Wanneer de vulkaan Vesuvius uitbarst, kunnen zijn vrouw en dochter geen kant op. De twee zetten alles op alles om de hitte te overleven. Ondertussen schakelt de commando de hulp van zijn voormalig teamgenoten in om zijn gezin te redden.
Jeff Pierce
Naveen
Rashida
Rosso
bergt
Barslecht met acteer prestaties onder gtst niveau!! Links laten liggen deze film!!
alvinvdv
Helemaal mee eens...... barslecht, zonde van de tijd!
jpmholt
Zeer zeker een B-film, zeer slechte acteurs en slechte grafische effecten. Na 20 minuten uitgezet.
Yesterdayman
Zeer zeer slecht film een halfe stem is nog teveel, echt alles aan deze film is slechte, acteurs en effecten.
Elessar79
Totaal ongeloof waardig in elkaar gezet en alleen aan te zetten als je je schoonmoeder wilt ontlopen.
Mr. Chiel
Ondanks alle negatieve reacties hier heb ik me er prima mee vermaakt. De effecten vond ik nog niet eens zò slecht (bij Titanic 2, gisteren 20 minuten half gekeken, toen uitgezet) en het verhaal kon wel anderhalf uur boeien.
Bantavoer
Weer eentje van The Asylum. Een ongeloofwaardige film. Lijkt wel een spinoff van Airplane vs Vulcano of vice versa. Special effect gaat. Hoewel ik deze film geen bagger vind, echt goed is het ook niet. Verhaal is in ieder geval beter dan bij Airplane vs Volcano. Jammer van al die chicks op het strand. Een film om één keer te kijken en daarna te vergeten. Ik ben fan van rampenfilms, maar het moet wel geloofwaardig zijn of 'het zou kunnen'film
dvdcrusher
redelijke film over de uitbarsting van de Vesuvius op het moment dat een Amerikaanse marinier in Italie op vakantie is met zijn gezin. Moeder en dochter bezoeken de ruines van Pompei op het moment dat er een nieuwe grote uitbarsting plaats vindt en dankzij de kennis over vulkanen weet een kleine groep te overleven tot de vader te hulp komt. Je komt in deze film wel wat te weten wat een vulkaanuitbarsting allemaal meebrengt en het blijft een leuke film om kijken, wel heel voorspelbaar natuurlijk. Verder paar leuke special effects. Een van de betere Asylum-films.
Catwoman1986
Er wordt vaak gezegd dat een film erg slecht is, terwijl ik me er prima mee kan vermaken. Dus na het lezen van het negatieve commentaar hier dacht ik, ach, ik geef hem toch maar eens kans, wellicht valt het mee.
Mijn god, wat een verschrikkelijke baggerfilm!!
Personages doen wel eens domme dingen in films, dat houdt de boel natuurlijk ook spannend, maar dit spande toch echt wel de kroon! Er komt een lavastroom aan, kom, we gaan naar de kelder!
En dat ze in het begin zo fucking traag waren, ff lekker rustig stilstaan, terwijl er een vulkaan aan het uitbarsten is. Ga rennen voor je leven ofzo... De momenten dat ze dan ineens moesten rennen, was er uiteraard steeds een personage onverklaarbaar traag waardoor hij of zij sneuvelde.
Slecht verhaal, mega voorspelbaar. Of het slecht geacteerd is weet ik nog niet eens, de film zit gewoon zo bar slecht in elkaar, met enorm voorspelbare en achterlijke stukjes tekst, dat er qua acteerwerk weinig moois van te maken valt.
Voor mij by far de slechtste film die ik ooit heb gezien. 0 sterren.
Night's Watch
Weinig interessante film, de (neem ik aan bedoelde) spanning kwam op geen enkel moment tot zijn recht en ik had het gevoel dat de film zichzelf niet al te serieus nam.
Daar waar de film teleurstelde heeft Georgina Beedle mij aangenaam verrast, vandaar niet de minimale score.
Lijkt wel een spinoff van Airplane vs Vulcano of vice versa.
xxERWINxx
Vandaag bekeken omdat ik wel van rampenfilms hou, moet zeggen dat deze film niet slecht is, maar ook niet echt goed.
Standaard verhaal en een beetje voorspelbaar ook, maar verder voldoende actie en best mooi gemaakt.
Heb me niet verveeld bij deze film.
Nadat ik gisteren terug ben gekomen van mijn vakantie aan de Amalfikust (o.a. een bezoekje gebracht aan de Romeinse stad Pompei en de vulkaan Vesuvius) in Italië, wilde ik een film zien m.b.t. Pompei en de Vesusvius. Aangezien ik de film "Pompeii (2014)" al gezien had en ik geen behoefte had aan de miniserie "Pompei (2007)", vanwege de lange speelduur van circa 180 minuten, kwam ik uit op deze goedkope Actie / Avontuur film van B-film producent "The Asylum".
Hoewel deze film niet al te best was, viel hij mij opzicht wel mee en heb ik me er zelfs aardig mee vermaakt en was het natuurlijk ook mooi om veel echte beelden (soms best herkenbaar) te zien van Pompei en de Vesuvius, waar ik afgelopen week dus ook was. Het verhaal omtrent het uitbarsten van de Vesuvius en het opnieuw treffen van Pompeii waar het gezin Pierce (bestaande uit voormalig commando en vader Jeff, moeder Lynne en dochter Mykaela) verblijft, was best leuk gevonden en zit opzicht ook wel aardig in elkaar en wist me zelfs een beetje te boeien.
Omdat het gaat om een "The Asylum" film moet je wel de povere specialeffecten (ik heb ze overigens wel eens slechter gezien in een "The Asylum" film) op de kop toenemen, het lachwekkende m.b.t. niet realistisch (zo verdampt o.a. de hittegolf een aantal mensen, maar zie je daarna nog gewoon dat de bladderen op de bomen en struiken nog intact zijn en zelfs groen zijn) en ook de dertien in een dozijn cast met een aantal uitgerangeerde acteurs zoals Adrian Paul (vooral bekend van zijn rol in de TV-serie Highlander) en John Rhys-Davies (vooral bekend van zijn rol in een paar "Indiana Jones" films). De laatste zorgde in zijn rol van kolonel Carlo Dillard wel voor wat humor in het verhaal.
Met het tempo in de film zit het best goed en ook gebeurt er meer dan genoeg (vooral op conto van de vulkaan Vesuvius) waardoor deze film zich alsnog redelijk lekker wegkijkt. Dat laatste komt ook omdat de film met circa 85 minuten niet al te lang duurt. De reddingsactie van voormalig commando en vader Jeff is enigszins flauw en belachelijk en had men ook beter uit het verhalen kunnen laten. Ook vind ik het wel jammer dat het hele verhaal zich niet afspeelt in de ruïnes van Pompei, welke men na circa 45 minuten verlaat en zich daarna afspeelt in één of ander archeologisch museum waar het gezin van Pierce en een paar andere personen probeert te overleven voor het gas en natuurlijk de pyroclastische stroom van de vulkaan. De film eindigt natuurlijk goed en ook wordt er nog aangegeven dat hoewel zwaar beschadigd, Pompei nog steeds overeind staat.
Al met al leuk om eens gezien te hebben en in mijn geval vooral vanwege mijn vakantie in Italië met het bezoeken van de Romeinse stad Pompei en de vulkaan Vesuvius.
Bantavoer
Afijn, na drie jaar maar eens weer een opruiming gehouden en ook deze kwam ik weer tegen en met de veronderstelling dat ik 'm al had weggegooid/weggegeven. Goed, eens kijken wat ik er nu van vind. Hetzelfde als vorige keer. Vond qua acteerprestaties, special effects beter dan Airplane vs Volcano. Maar echt logisch is het verhaal niet. Gelukkig speelde John Rhys-Davies mee en dat gaf de boel wel een boost. Of zoals Theunissen zei: zorgde wel voor wat humor in het verhaal.
xxERWINxx
Vandaag herbekeken, redelijke film over Pompeii.
Natuurlijk lang niet zo goed als Pompeii, maar deze film is zeker niet verkeerd, soms wel wat nep, maar verder best leuk om eens gezien te hebben.
BlueJudaskiss (moderator films)
Niet onaardig! De aanwezigheid van John Rhys-Davies is zeer welkom, hoewel ik de dochter van dienst het ook niet onaardig vond doen. Continuïteit en logica boeien me niet zo heel erg veel bij dit soort films: ik heb me redelijk vermaakt.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

McFarland, USA
Drama / Sport, 2015