• 9.374.105 stemmen

Met onder meer: Huub Stapel, Monique van de Ven en Serge-Henri Valcke

Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Spaans en Nederlands

Releasedatum: 11 februari 1988

Plot Amsterdamned

"The danger lies just below the surface"

Een psychopathische moordenaar maakt de Amsterdamse grachten onveilig. Hij duikt letterlijk op de meest onverwachte momenten en plaatsen op en maakt het ene na het andere slachtoffer. Er heerst een sfeer van terreur in de stad. Politiedetective Eric Visser gaat op zoek naar de moordenaar, maar het onderzoek schiet niet echt op. Tot Visser de hulp inroept van een duikersvereniging. Zo maakt hij kennis met de knappe Laura. Zijn nieuwe vriendin en zijn dochter komen uiteindelijk dichter bij de dader dan hijzelf...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Theunissen

Voor Nederlandse begrippen is dit best een goede actie/thriller. Op sommige momenten is hij best grof. Het verhaal is best goed en de film weet zelfs te boeien en is ook geregeld spannend. Goede gespeeld door Huub Stapel, en Monique Van De Ven.

avatar van erwku

erwku

Rommel,

Op de unieke boot achtervolging in Amsterdam (en Utrecht) na is de film van een b actiefilm niveau die als het exact dezelfde amerikaanse film was, allang 10 dvd's for 10 dollars materiaal zou zijn.

avatar van Earth

Earth

Ik kijk net weer een stukje, film is zeker nog best goed na al die tijd, maar wat speelt die S.H. Valke slecht zeg, ik vind het baggeracteerwerk.

avatar van soprano

soprano

Een voor die tijd zeer behoorlijke Nederlandse actie film. Hij is nog steeds wel aardig ,een beetje gedateerd.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Hey, beschuitlul!

De tweede klassieker die ik vandaag voor het eerst zag, ditmaals één van Nederlandse bodem. Eigenlijk vond ik deze film helemaal geweldig. Heerlijk fout allemaal, niet serieus nemen en genieten maar. Erg vermakelijk, grappig en bij vlagen zelfs spannend. Redelijk acteerwerk, niet van een al te hoog niveau, maar daar stoorde ik me eigenlijk niet aan, vond het wel leuk zo eigenlijk.

Het Nederlandse sfeertje doet er toch een extra schepje bovenop, voelt toch altijd weer een beetje anders aan. De grachten, terrasjes, straatjes etc. etc. De film barst van de geweldige quotes en heerlijke scénes, zoals het mes die door het luchtbed gestoken wordt, het masker van ''de dader'' zijn misvormde hoofd af en de geweldige achtervolging met de speedboten. Ik vond het allemaal meer dan leuk. Voor de rest vond ik alles prima gefilmd, de score is meer dan voldoende, het script dan minder misschien, maar serieus nemen doe ik deze film toch niet.

Gewoon een heerlijke wegkijker deze film, die me toch wel heeft verrast. Voor nu een hele dikke 3,5 ster, maar ik hoop 'm op dvd te kunnen krijgen, want deze moet ik gewoon hebben en snel! Als iemand me aan de dvd kan helpen, erg graag Waarschijnlijk komen die vier sterren nog wel, want daar zit de score nu heel erg dicht tegenaan.

soprano schreef:

Met het laatste ben ik het ook roerend eens. Herzien na lange tijd en de herziening heeft geen goed gedaan. Zelfs voor Nederlandse begrippen is dit na ruim 20 jaar natuurlijk ver achterhaald. Een film met vreselijk acteerwerk (met een kleine uitzondering voor de charismatische Stapel), een fout jaren 80 sfeertje, een saai script dat in herhaling valt, stereotype personages en qua faam nog lijkt te leunen op die beroemde speedbootachtervolging.

Apster schreef:

Mjah, maar is het nu echt de laagste waardering waard?

Ik bedoel, er zaten vast wel een paar pluspuntjes aan, toch?

avatar van Stephan

Stephan

jumpstylemovie schreef:

er zaten vast wel een paar pluspuntjes aan, toch?

1 shot...

Ik zeg: rubberbootje...

avatar van Jointz

Jointz

Voor die tijd best een aardige film. Gisteren weer eens een stukje gezien.

jumpstylemovie

Die VissenMiskraam moordenaar schiet een soort pijlen af.

1. Hoe komt het dat je door zo'n ding in je schouder bewusteloos raakt?

2. zou het niet handiger zijn om een gewoon geweer meetenemen.

Nee want dan word het kruid nat ^^

avatar van Zonnedaeler

Zonnedaeler

jumpstylemovie schreef:

1. Hoe komt het dat je door zo'n ding in je schouder bewusteloos raakt?

Omdat Huub toen naar beneden viel van de pijn, daar raakte hij pas bewusteloos

jumpstylemovie schreef:

Mjah, maar is het nu echt de laagste waardering waard?
Ik bedoel, er zaten vast wel een paar pluspuntjes aan, toch?

Die achtervolging is nog wel een pluspuntje, alleen jammer dat je ziet dat het in Utrecht is geschoten. Verder vind ik dit echt drie keer niks, vooral vanwege de knulligheid. Zo'n scene waarin Stapel bij de bakker een overval ziet, de dader zijn hoofd in een taart stopt die er een lik van neemt, Stapel een grote bek krijgt van de bakker en vervolgens weer zijn auto in stapt en wegrijdt alsof er niks gebeurt is. Op de koop toe wordt hij nog eens een keer uitgescholden voor beschuitlul door een automobilist. Tja...

Quentin

Geniale scène hoor, heerlijk die flauwe humor van Maas.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Geweldige scéne inderdaad, kon ik ook echt wel waarderen. Heerlijk die humor, eigenlijk de hele film door.

avatar van Awake78

Awake78

Gewoon leuke Hollandse actiefilm. Zeker voor die tijd. Ik weet nog dat ik na afloop met moeders vanuit de bioscoop naar huis liep langs de grachten, nou we waren doodsbang haha (was toen 12 jaar). Had zeker een bescheiden impact op het bioscooppubliek toendertijd.

Deze film als slecht bestempelen is slecht. Alleen kleine Tatum speelt zeer bedenkelijk (slecht).

Awake78 schreef:

Deze film als slecht bestempelen is slecht.

Nou ja zeg, ik kan het ook niet helpen dat ik niks vind

avatar van aerts007

aerts007

Toen een leuke film, zou hem nog eens moeten terugzien.

Voorlopig 3.¨5*

avatar van ninoboy1

ninoboy1

beetje verouderd, maar al bij al toch een leuke film!

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Jeugdsentiment 1ste klas

avatar van Wouter

Wat is er zo internationaal aan?, vraag je je dan af.

avatar van starbright boy

Amsterdamned is een van de films die gepland staat voor een nieuw Brits DVD-sublabel voor pulpfilms met grootse plannen.

DVD Outsider: New DVD label promises to "take trash seriously" - dvdoutsider.co.uk

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Inmiddels uitgegroeit tot Euro-trash en met meerdere goede

redenen: leuk plot, toffe muziek, prima moorden

en in Amsterdam gefilmd.......op enkele stukken na!

Heel erg fijn om na jaren weer te zien!

4 Dikke sterren!

Quentin

Eigenlijk de enige Nederlandse Giallo ...

Grappig?

avatar van DiDa

DiDa

Ja, die buitenlandse cover.....

jumpstylemovie

Maar die is niet grappig.

avatar van Earth

Earth

Ik vind het wel een mooie cover. Het is nog steeds wel een film die wat heeft.

avatar van erik1677

erik1677

het begint al lekker eng, dat geluid van die duiker in die amsterdamse grachten, is waarlijk een geweldige opening.

en dan meteen over naar die smerige taxichauffeur.

Met 2 geweldige oneliners, nou dan werk je maar over en tyfushoeren.

huub stapel speelt hier volgens mij de beste rol van zn carriere.

geweldig hoe die man de hele film draagt.

ook serge henri valcke als zn domme hulpje is hilarisch.

Ook hidde maas is gelukkig in deze film te zien, persoonlijk vind ik dat deze beste man veel te weinig opduikt in nederlandse films.

Zet hem eens naast kees geels neer, en ze kunnen denk ik een geweldig crimineel duo spelen.

ook is natuurlijk onze dutch all leading lady aanwezig, monique v d Ven, Al moet ik zeggen dat ik haar het minst sterk in deze film.

Maar het blijft altijd een genot om naar te kijken.

daar blijft bij dat amsterdamned samen met de lift en de johnsons tot 1 van de beste thrillers van nederland is.

Met Amsterdamned met stipt op nummer 1.