• 9.373.663 stemmen

Met onder meer: Huub Stapel, Monique van de Ven en Serge-Henri Valcke

Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Spaans en Nederlands

Releasedatum: 11 februari 1988

Plot Amsterdamned

"The danger lies just below the surface"

Een psychopathische moordenaar maakt de Amsterdamse grachten onveilig. Hij duikt letterlijk op de meest onverwachte momenten en plaatsen op en maakt het ene na het andere slachtoffer. Er heerst een sfeer van terreur in de stad. Politiedetective Eric Visser gaat op zoek naar de moordenaar, maar het onderzoek schiet niet echt op. Tot Visser de hulp inroept van een duikersvereniging. Zo maakt hij kennis met de knappe Laura. Zijn nieuwe vriendin en zijn dochter komen uiteindelijk dichter bij de dader dan hijzelf...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

soundtrack-track

Wouter schreef:

Zou Maas hem zelf geregisseerd hebben?

De clip is inderdaad van Maas zijn hand.

avatar van Zonnedaeler

Zonnedaeler

ongelooflijk wat Dick Maas hier een spannende sfeer heeft gemaakt, want het blijft een nederlandse film. Huub stapel was ook goed, maar wat iriteer ik me aan monice van de ven, maar at zal wel aan mij liggen.

avatar van onbekend!

onbekend!

Beter dan flodder !!

Een 3,5

Quentin

Heb de originele poster ingescand, grotere versie voor de liefhebber;

avatar van superbassie

superbassie

Tja, ik heb een beetje een zwak voor dit soort films van eigen bodem.

Ze hebben gewoon wat. Deze film ook; zelfde spanning die ook in De Lift zat. Goed vind ik deze films niet, maar toch blijven ze me boeien. Huub Stapel speelt prima overigens.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Deze Film ging wel naar mijn mening maar het was vooral Huub Stapel die het Goed deed en de rest eigenlijk ook wel maar hij was soms nogal saai en niet boeiend dus maar dat was maar heel soms dus hij krijgt toch nog een 2.5*.

by_the_way

In de scène waarin Laura naar het ziekenhuis belt met het verzoek Erik te kunnen spreken, komt er ook een dokter aan de balie staan die iets noteert, volgens mij is dat Laurens Geels. En de dokter die later in de kamer van Erik komt is Wim Zomer (die al eerder een rol had als politie-duiker)

Ik vond het een van de beste Nederlandse film ooit, er zat een goed verhaal in en de spanning werd goed opgebouwd.

avatar van darkjaap

darkjaap

naar mijn mening de beste dick maas film die er is !

ik weet dat vele het waarschiijnlijk niet met me eens zijn maar flodder haat ik echt een domme serie de lift was totaal niet spannend maar deze film gezien te hebben vond ik hem nog wel vermakelijk de acteurs en actrises zitten goed in hun rol leuke aktie momenten voor mij een 3* film

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Ik heb deze film zo'n 8 jaar terug voor het eerst gezien, en ik vond 'm erg tof. Eigenlijk totdat ik Zwartboek heb gezien is dit de enige Nederlandse film geweest waarvan ik echt kon zeggen dat ik 'm goed vond. Overigens klinken Nederlandse films wel vreemd voor mij, en ik geloof niet dat er ooit een Nederlandse film in mijn top 10 komt. Hoe geniaal dan ook, ik heb liever engels. Maar goed, deze film is zeker wel goed. Makkelijk een 3 waard.

avatar van Bas I.

Bas I.

medansavamhel schreef:

Simon (2004) ?!

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Bas I. schreef:

Simon (2004) ?!

Nooit gezien en nog nooit van gehoord. Echter, ik zie dat de score enorm hoog is, dus ik zal 'm zeker eens bekijken.

avatar van Reticulated

Reticulated

Vind dit de aller beste NL thriller die er is!

klute89

Ik had deze film een keer op de tv gezien, en de film kon mij totaal niet bekoren. Wat een bagger! Zo slecht geacteerd, zo een slecht scenario. Het is maar wat je leuk vind.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Net als De Lift behoort deze film mijns inziens tot de betere Nederlandse films. Dick Maas weet wel altijd iets origineels uit de hoge hoed te toveren.

klute89

Dan is de lift toch echt het beste, en echt superieur aan amsterdamned. Die titel al Amsterdamned, hoe bedenk je het

avatar van wibro

wibro

klute89 schreef:

Helemaal mee eens. Een script om te braken zo slecht. Een van de slechtste Nederlandse films ooit gemaakt.

wibro schreef:

Zekers te weten. Een echte laxeer film

avatar van niethie

niethie

Samen met de lift toch wel een van de beste horror/trillerfilms van eigen bodem, het komt af en toe een beetje amaturistisch over maar dat wil ik de film wel vergeven, een paar spannende scenes en een paar spectaculaire achtervolgingscenes (vooral de speedboatscene is een klassieker) zijn voor en nederlandse film met een beperkt budget redelijk spectaculair, verder is het verhaaltje erg standaard maar dat is meestal met dit soort filmpjes, al met al een redelijk filmpje die ik net als de flodder trilogy net dat beetje te vaak gezien heb maar het blijft leuk om af en toe eens te zien.

Oorspronkelijke titelsong; http://www.youtube.com/watch?v=55yWzGeuXXE

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

1 van de slechtste nederlandse films die ik heb gezien. Het acteerwerk is amateuristisch, de momenten die spannend moeten zijn zijn eerder lachwekkend.

niethie schreef:

het komt af en toe een beetje amaturistisch over

Wat komt er precies amateuristisch over?

by_the_way schreef:

Wat komt er amateuristisch over?

De hele film natuurlijk....

klute89 schreef:

Die hele film natuurlijk....

De stunts waren sowieso al niet amateuristisch

avatar van aerts007

aerts007

Ben gewoon verslaafd aan dit soort Nederlandse films, hebben ze nog een vlaming nodig in nederland?

Heel ander kaliber films dan in ons debiel Belgie-landje!!

avatar van Gert P

Gert P

klute89 schreef:

Je moet geen films op tv kijken.

Vaak 4:3 beelden en slecht geluid.

Onodig veel reklame tussendoor en de film duurt net zo lang dus wordt er meestal vaak gekort en geknipt in scenes.

Ook wordt er regelmatig het eind weggelaten.

avatar van White Trash

White Trash

Vaak gezien toen ik denk 12 was of zelfs nog jonger.. vond hem erg spannend veel actie ben beneiuwd wat ik er nu van vind..

avatar van sporthaas

sporthaas

Gert P schreef:

Je moet geen films op tv kijken.

Vaak 4:3 beelden en slecht geluid.

Ook wordt er regelmatig het eind weggelaten.

Daar heb ik nog nooit van gehoord, het einde van een film weg laten :S

avatar van mikey

mikey

aerts007 schreef:

Heel ander kaliber films dan in ons debiel Belgie-landje!!

Dit soort prul maken we hier allang niet meer (jammer genoeg).