Genre: Drama / Horror
Australië / Canada
Geregisseerd door: Jennifer Kent
Met onder meer: Essie Davis, Noah Wiseman en Daniel Henshall
Plot The Babadook
"If it's in a word, or it's in a look, you can't get rid of the Babadook."
Een alleenstaande moeder wordt geplaagd door de gewelddadige dood van haar echtgenoot. Bovendien heeft ze te kampen met haar zoon Samuel die een nachtelijke angst voor een schimmig monster heeft ontwikkeld. Maar al gauw wordt ze zelf ook geconfronteerd met een duistere aanwezigheid in het huis.
Amelia Vanek
Prue
Warren
Bugsy
The Babadook
Psychologische horror met in mijn ogen als monster geen Babadook maar het vreselijke kind , je zou maar zo een kind hebben
flugel83
Mooie analyse die ik van reddit af heb getrokken
Zeer fraai stukje, dat mijn visie op de film wel totaal omver geschopt heeft. De eerste helft van de film blijft wel bij vlagen erg irritant, als je het jongetje niet kunt uitstaan.
@ Tolkienfan: is het echt nodig om dezelfde mening drie keer achter elkaar te posten? Je punt was na de eerste post ook wel duidelijk lijkt me...
clockwork72
Middelmatig.
Ik moet toegeven; het concept is leuk bedacht, ookal is het niet bijster orgineel omdat we ookal films zoals The Boogeyman hadden endergelijke, maar als het dan ook nog goed uitgevoerd werd..
De hele film heeft een hele deprimerende sfeer om zich heen hangen en opzich is dat voor een horrorfilm niet zo erg, maar het leidt gewoon tot niks. Het meest erge van alles is nog wel dat dat Badadook monster ook totaal niet eng is. Wat ik al zei; er word te weinig met het hele concept gedaan en als dan de schrikmomenten ook nog een nauwelijks tot niet aanwezig zijn dan hou je gewoon een hele middelmatige film over. Ook van dat kind werd ik knettergek, ''doe gewoon normaal dacht ik de hele tijd''. Beter overslaan deze, snap de positieve reviews boven mij dan ook totaal niet.
Middelmatig.
Ik snap die behoefte aan schrikmomenten juist weer niet. Al die matige horrorfilmmakers die wanhopig schrikmomenten inbakken, die iedere horroradept al mijlen van tevoren aan ziet komen, hebben bij mij juist een afkeer daarvan gecreëerd. Ik vind de sfeer belangrijker, en dat doet The Babadook (voor mij althans) erg goed.
Grappig dat je The Boogeyman noemt als voorbeeld, die werd zowel door publiek als de pers neergesabeld, 4,1 op IMDb een metascore van 3.2 door de pers. The Babadook daarentegen had een 9.0 op metacritic. Vergelijk die koppen eens met deze headlines van The Boogeyman.
Ik weet het, het zegt lang niet alles, zéker niet bij een horrorfilm. Maar misschien licht het een tipje van de sluier op over de kwaliteiten die sommige anderen er wel in zien. Je zult hem er niet beter door gaan vinden (neither should you, je vindt wat je vindt), maar misschien begrijp je de positieve reviews hierboven iets beter.
Rickyman
Een erg leuk en orgineel griezelfimpje.
Weinig hakwerk en bloedvergieten, (dat voor mij niet noodzakelijk is, want ) wel enorm spannend tot soms zelfs eng. Het verhaaltje is zeer effectief en sfeervol neergezet.
Dat kind kon inderdaad ook heel irritant zijn, prima acteerwerk dus.
Wat mij betreft, toch één van de betere horrorfilms die de laatste jaren uitgebracht zijn.
calimeroz
Ik snap niet dat sfeer boven angst gaat bij een horrorfilm. Als je sfeer wil, dan moet men films van Wes Anderson of Tim burton gaan kijken. Qua horror scoort deze film gewoon slecht. Jennifer Kent maakt gewoon teveel films zonder clou. Nee, het is vreemd dat deze film een 7 scoort en echte horrors als bijvoorbeeld Annabelle veel lager scoort.
Metacritic is trouwens het wikipedia van de rates, dat slaat 9 van de 10 keer helemaal nergens op
Bottleneck
Sfeer vind ik iets dat bij iedere film versterkend kan werken of zelfs aanwezig moet zijn, ongeacht genre en regisseur (btw dit is toch Kents eerste speelfilm) en juist bij een horrorfilm. Het kan op zich al angst of beklemming opwekken, staat niet los van elkaar. De angst in The Babadook zit 'm dan wel minder in fysieke dreiging of bloed en gelukkig ook niet in (teveel) schrikmomenten maar in de neergang en de angstige ervaringen van de vrouw, voor mij net zo goed echte horror (wat 'echte' dan ook moge betekenen) en goed gedaan.
perceived
Het Babadook-boek is vanaf nu te koop via de website Preorder The Babadook Book - The Babadook - thebabadook.com Tof maar erg prijzig.. US$80
jammer. voor 25$ dollar had ik het wel willen hebben
Bottleneck
ba ba dook dook dook, klinkt wel schattig maar geloof niet dat ik de kleine er een plezier mee zal doen : )
Flat Eric
Damn, ik wil dat boek hebben!!!!!
Op zich als collectors item ook weer niet zo heel duur. Crowdfundingactie ook nog lees ik. Nou ja wie weet wordt het ooit uitgebracht, even wachten tot het tzt bij The American Bookstore op het Spui komt !
John Milton
Hij is fijn, absoluut. Maar van dat geld kan ik een hoop andere filmboeken kopen. En ik wil nog zo'n filmboekenkast. Heb er alweer 2 volle planken bij intussen. En 80 dollar is eenderde tot een hele plank als je je adresjes kent. Ik beheers me.
perceived
Zoals John Milton zegt gaat het om een Crowdfundactie. Bij 2000 intekeningen komt het boek in productie en wordt het ergens halverwege 2015 aan iedereen die mee doet verstuurd. De werkelijke kosten zijn US$ 60 (+ US$ 20 voor wereldwijde verzending). Dat bedrag valt best mee, maar ik heb het er niet voor over. Misschien ooit een tweedehandsje
tattoobob
Ik ga er even over nadenken
Whahahahahahaha

tattoobob
Het komt ook wel goed uit want ik zocht nog een goed voorleesboek voor m,n zoontje
Flat Eric
Wow, dat is wel een mooie collectie zo bij elkaar! Leuk een hele kamer vol met filmboeken.
ichi
Niet verwacht dat The Babadook zó sterk was. Ik kreeg redelijk de kriebels zo nu en dan. Het joch kwam me vrij snel de strot uit, maar doorkijken levert veel op! Helaas geen NL-release in de bios. In een goedgevulde bioscoopzaal met gelijkgestemde zielen... heel goed te doen, me dunkt.
TIm Burton meets Martyrs en The Innocents (en Dennis the Menace?), of iets dergelijks.
Flat Eric
Ik krijg dat BabaBOEK maar niet uit mijn gedachten. Al ruim 500 geïnteresseerden, nog 1500 te gaan.
Misschien dat ik het mezelf toch maar eens kado moet doen! 13e maand volgende maand en als ik een mooi Taschen boek aanschaf ben ik ook rond 50 euro kwijt.
Ik wacht het nog even af, als er meer dan 1500 zijn verkocht ga ik actie ondernemen
rox91
Aardig filmpje voor tussendoor. Dat kind kan je echt het bloed onder je nagels vandaan halen.. Wel heel goed geacteerd. Vind het einde alleen een beetje jammer...had meer gehoopt dat the babadook helemaal verdwenen zou zijn en niet als een soort mislukt huisdier in de kelder zou verder leven.
jerry r
Redelijke film tot op de laatse 15 minuten dat breekt de film hellemaal af
Boeikens
Nergens vernieuwend maar daarom niet minder goed.
Het verhaal loopt vrij traag en het eerste uur gebeurt er nagenoeg niets maar alles komt wel ten goede van een goede sfeerschepping. Het zenuwslopende gedrag van dat kleine hyperactieve ettertje en de mentale transformatie van de moeder zijn overtuigend neergezet. De ontbrekende spanning en actie komt dan in een vlaag in het laatste half uurtje met en voor mij toch ergens mineur einde.
Ik doe met je mee
John Milton
Verwacht (gebiedende wijs) een toename in aanmeldingen, heren. Don't wait too long. The Media's onto this bad boy!
tattoobob
Maar ze maken er dan toch wel meer als 2000?
Ze wachten tot ze 2000 aanmeldingen hebben en dan gaat het boek in productie...of zit ik er nou naast?
perceived
Maar ze maken er dan toch wel meer als 2000?
perceived
Wil dat boek stiekum ook héél graag maar heb zoveel andere prioriteiten en helaas geen 13de maand..!

Horrorfilm 'The Babadook' van Jennifer Kent vanavond te zien op BBC 2

Van slachtoffers naar daders: elf essentiële horrorfilms van vrouwelijke regisseurs

The Exorcist

Martyrs
Drama / Horror, 2008

Låt den Rätte Komma In
Drama / Horror, 2008
ouder-kindrelatiemonsternachtmerrieboeksleeplessness disfunctioneel gezinalleenstaande moederpsychological horrorgrievingvrouwelijke regisseurdeath of spouseself delusionself created problemsbehavioral disorderssleeplessnessadelaide australia