Genre: Drama / Horror
Australië / Canada
Geregisseerd door: Jennifer Kent
Met onder meer: Essie Davis, Noah Wiseman en Daniel Henshall
Plot The Babadook
"If it's in a word, or it's in a look, you can't get rid of the Babadook."
Een alleenstaande moeder wordt geplaagd door de gewelddadige dood van haar echtgenoot. Bovendien heeft ze te kampen met haar zoon Samuel die een nachtelijke angst voor een schimmig monster heeft ontwikkeld. Maar al gauw wordt ze zelf ook geconfronteerd met een duistere aanwezigheid in het huis.
Amelia Vanek
Warren
Bugsy
The Babadook
tattoobob
Ik kijk hier al een klein tijdje naar uit!!!
Nog even geduld dus....lijkt mij een topper.
HALVE TAMME. (moderator series)
"You are trespassing in my house".
Trailer ziet er goed uit,laat maar komen.
Seam
Klein stukje van de trailer gezien, maar ziet er goed uit. Lekker sfeervol.
Drs. DAJA
Onwaarschijnlijk goede horrorfilm. Een van de beste binnen het genre van de afgelopen jaren.
mcdaktari
Ik hoop echt dat het waar is wat Drs. DAJA zegt over de film. Ik weet wel dat ik in het verleden vaker echt uit keek naar soortgelijke films waar ik hoge verwachtingen van had maar achteraf bleek het tegenovergestelde. Maar zoals ik al zei, hoop ik dat hij gelijk heeft, want het word wel weer eens tijd dat er weer een echte goeie spannende in dat genre komt.
tattoobob
Daar sluit ik graag bij aan......kep er wel verdomd veel zin in.
Safaci
Ik vraag me af waar die stemmen eigenlijk vandaan komen?
Imagine Film Festival Amsterdam
tattoobob
De score op IMDB vind ik niet slecht....zoals ik het stiekem al verwachten....dit gaat een knaller worden!
HALVE TAMME. (moderator series)
Wanneer komt deze in de bios eigenlijk?
HALVE TAMME. (moderator series)
Creepy phone call, mijn haren gaan er in ieder geval recht van overeind staan.
tattoobob
Creepy phone call, mijn haren gaan er in ieder geval recht van overeind staan.
Ja dat word weer een fijn filmpje met de lichtjes uit,biertje en een stukkie franse kaas
mcdaktari
Na het zien van de trailer wil ik deze film toch wel heel graag zien, wat er ongetwijfeld ook van zal gaan komen
Tonypulp
Mehh. Doet zichzelf groter/beter lijken, dan dat het eigenlijk is. Babadook wordt namelijk vrijwel volledig gedragen door de power performance van Essie Davis. De rest is uitgekauwd, voorspelbaar en schommelt simpelweg té veel tussen genres in. Dat is natuurlijk niet per definitie erg, maar voelt binnen dit bekende concept wel als gemis. Misschien is het 't ontbrekende stukje lef van de beginnend regisseuse, wie zal 't zeggen. Zéker niet slecht(!), maar don't believe the hype.
John Milton
Mehh. Doet zichzelf groter/beter lijken, dan dat het eigenlijk is. Babadook wordt namelijk vrijwel volledig gedragen door de power performance van Essie Davis. De rest is uitgekauwd, voorspelbaar en schommelt simpelweg té veel tussen genres in. Dat is natuurlijk niet per definitie erg, maar voelt binnen dit bekende concept wel als gemis. Misschien is het 't ontbrekende stukje lef van de beginnende regisseuse, wie zal 't zeggen. Zéker niet slecht(!), maar don't believe the hype.
waar heb je hem gezien? ik ben erg benieuwd naar deze film, hoorde juist hele positieve dingen (filmcast, bbc film programme)...?
Tonypulp
Is inmiddels via de bekende wegen te zien. Twijfel er overigens niet aan dat deze het onder de gebruikers hier gewoon goed gaat doen.
Seam
Is het meer suspense jeroentjuhhhhh of gaan we doodgegooid worden met jump scares?
Tonypulp
Suspense, Seam. Het is meer een psychologische karakterstudie (wat klinkt dat duf..) en daardoor is het monster eerder bijzaak. Dat werkt erg goed, voorkomt in ieder geval de verleiding tot (een overdaad aan) jump scares. De 3* zijn misschien wat zuinig; Jennifer Kent weet namelijk wel een pakkende balans te vinden tussen interne en externe ''horror''.

Horrorfilm 'The Babadook' van Jennifer Kent vanavond te zien op BBC 2

Van slachtoffers naar daders: elf essentiële horrorfilms van vrouwelijke regisseurs

The Exorcist

Martyrs
Drama / Horror, 2008

Låt den Rätte Komma In
Drama / Horror, 2008
ouder-kindrelatiemonsternachtmerrieboeksleeplessness disfunctioneel gezinalleenstaande moederpsychological horrorgrievingvrouwelijke regisseurdeath of spouseself delusionself created problemsbehavioral disorderssleeplessnessadelaide australia