Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Zondag om 09:45 uur op Film 1 Premiere
Plot The Piano
Ada kan niet praten en woont al een tijd alleen met haar dochter. Ze brengt elke dag uren door met het spelen op haar piano. Dan wordt zij uitgehuwd aan Stewart, een man die in Nieuw-Zeeland woont. Eenmaal daar aangekomen met haar dochter en piano, besluit Stewart deze te verkopen aan landverkoper George. Ada is hierdoor zo treurig dat ze afschuw voelt voor Stewart. George vraagt haar om les, zodat ze haar piano kan terug terugverdienen. Maar daar zitten ook andere voorwaarden aan vast. Eerst voelt ze ook afschuw voor hem, maar langzamerhand begint ze een intieme relatie met hem.
Ada McGrath
Reverend
Nessie
Hone
Blind Piano Tuner
Dit is wel een goede film. Goed geacteerd enzo, maar ik vond Holly Hunter, de vrouw die niet kan praten, af en toe ontzettend irritant. Nietwaar dttom ?
neo
keithel speelt een hele andere rol dan dat je normaal gesproken van hem gewend bent.tegen het einde aan werd de film dramtischer en dan vond ik dan ook de beste momenten.
geronimo
- 1955 berichten
Inderdaad goed geacteerd, mooie plaatjes en bla bla bla, maar ik vond er geen ruk aan. En dan dat kind. Bah! Krijgt ze nog 'n Oscar ook!
Goodfella
Goed geacteerd, maar dat is ook echt alles. Wat een onboeiende en saaie boutfilm zeg! Vertel eens Jos / Wouter / Eva (en co.), wat is hier nou zo 'prachtig' en 'briljant' aan?
tijmengozer
ja inderdaad, mooi geacteerd en gefilmd. Maar het verhaal was saai en boeide helemaal niet.
Jordy
Een paar prachtige momenten tussen veel momenten die stukken minder boeiend waren....
toch wel 3 sterretjes waard
Wist trouwens niet dat Paquin hier ZO jong was, opvallend om een kind een oscar te geven (hoe vaak is dat gebeurd??).
Alles. Het verhaal is prachtig, de muziek geniaal, het acteerwerk schitterend en het camerawerk subliem. Geen wonder dat deze film won in Cannes. Klein kritiekpuntje: van mij had de film een paar minuten eerder afgelopen mogen zijn.
Eva
Vind ook het einde mooi. Hoort in de bovenste 25 van de top 100, vind ik.
(Maar gezien het hoge macho gehalte alhier waardoor Menace II society, Scarface, Boondock Saints en andere actieschietfilms het goed doen, zal dat er wel niet van komen)
FisherKing
Tatum O'Neil was 10 toen zij een Oscar won. Zij is nr 2 met 11 jaar oud.
Jordy
Vind dat er minstens evenveel drama-momenten in Menace zitten als in deze film
maar goed
FisherKing
Die Holly Hunter heeft het voor mij verpest. En dan blijft het maar duren, he
Goodfella
Wouter/Eva... De film is te diep bij me weggezonken om zinnig commentaar te geven op jullie stellingen, maar in ieder geval bedankt voor jullie uitleg!
Eva

Sorry, ik zag je vraag niet eerder.
Tonyvdb
weet je waarom Holly Hunter hier zo goed in is ... OMDAT ZE D'R MOND HOUDT !!;-)
neo
maar goed
maar deze film brengt de drama momenten veel subtieler op die ene gruwelijke scene na dan.
Jordy
ging mij er om dat Menace geen "actieschietfilm" is. Maar goed, die discussie hoort hier verder niet
Armin
Ik krijg het niet voor elkaar deze film af te kijken. Tot nu toe 2 keer geprobeerd, maar het kan mij niet boeien. **
EmDee
Padd0
Ik heb hem net gekeken. Ik vond het begin echt drie keer nix, gelukkig werd het op het eind beter. Voor de rest goed geacteerd enz. bla bla bla. 3* van mij
armitage
Ik vond de film maar middelmatig, beetje saai allemaal. Maar de muziek, geweldig! 3.5*
corbijn
een leuke film met te veel nadruk op decor. het spel van holly hunter is erg aanwezig in de film. achteraf gezien is de muziek met zijn terugkerende thema wel het sterktste van de jaren negentig geworden.
mister blonde
Saaie film, die mijn interesse al na een half uur verloren had. Kietel maakte enigszins nog wat goed...
pabostudent
Mooie film, kan er niets anders over zeggen eigenlijk.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

L'Homme Qui Plantait des Arbres