• 9.373.625 stemmen

Geregisseerd door: Jane Campion

Met onder meer: Holly Hunter, Anna Paquin en Harvey Keitel

Releasedatum: 22 juli 1993

Plot The Piano

Ada kan niet praten en woont al een tijd alleen met haar dochter. Ze brengt elke dag uren door met het spelen op haar piano. Dan wordt zij uitgehuwd aan Stewart, een man die in Nieuw-Zeeland woont. Eenmaal daar aangekomen met haar dochter en piano, besluit Stewart deze te verkopen aan landverkoper George. Ada is hierdoor zo treurig dat ze afschuw voelt voor Stewart. George vraagt haar om les, zodat ze haar piano kan terug terugverdienen. Maar daar zitten ook andere voorwaarden aan vast. Eerst voelt ze ook afschuw voor hem, maar langzamerhand begint ze een intieme relatie met hem.

Dit is wel een goede film. Goed geacteerd enzo, maar ik vond Holly Hunter, de vrouw die niet kan praten, af en toe ontzettend irritant. Nietwaar dttom ?

avatar van neo

neo

keithel speelt een hele andere rol dan dat je normaal gesproken van hem gewend bent.tegen het einde aan werd de film dramtischer en dan vond ik dan ook de beste momenten.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Inderdaad goed geacteerd, mooie plaatjes en bla bla bla, maar ik vond er geen ruk aan. En dan dat kind. Bah! Krijgt ze nog 'n Oscar ook!

avatar van vic

Blindfold

zz snurk enzo.

avatar van Goodfella

Goodfella

Goed geacteerd, maar dat is ook echt alles. Wat een onboeiende en saaie boutfilm zeg! Vertel eens Jos / Wouter / Eva (en co.), wat is hier nou zo 'prachtig' en 'briljant' aan?

avatar van tijmengozer

tijmengozer

ja inderdaad, mooi geacteerd en gefilmd. Maar het verhaal was saai en boeide helemaal niet.

Jordy

Een paar prachtige momenten tussen veel momenten die stukken minder boeiend waren....

toch wel 3 sterretjes waard

Wist trouwens niet dat Paquin hier ZO jong was, opvallend om een kind een oscar te geven (hoe vaak is dat gebeurd??).

avatar van Wouter

Alles. Het verhaal is prachtig, de muziek geniaal, het acteerwerk schitterend en het camerawerk subliem. Geen wonder dat deze film won in Cannes. Klein kritiekpuntje: van mij had de film een paar minuten eerder afgelopen mogen zijn.

avatar van Eva

Eva

Vind ook het einde mooi. Hoort in de bovenste 25 van de top 100, vind ik.

(Maar gezien het hoge macho gehalte alhier waardoor Menace II society, Scarface, Boondock Saints en andere actieschietfilms het goed doen, zal dat er wel niet van komen)

avatar van FisherKing

FisherKing

Tatum O'Neil was 10 toen zij een Oscar won. Zij is nr 2 met 11 jaar oud.

Vind dat er minstens evenveel drama-momenten in Menace zitten als in deze film

maar goed

avatar van FisherKing

FisherKing

Die Holly Hunter heeft het voor mij verpest. En dan blijft het maar duren, he

avatar van Goodfella

Goodfella

Wouter/Eva... De film is te diep bij me weggezonken om zinnig commentaar te geven op jullie stellingen, maar in ieder geval bedankt voor jullie uitleg!

avatar van Eva

Eva

Sorry, ik zag je vraag niet eerder.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

weet je waarom Holly Hunter hier zo goed in is ... OMDAT ZE D'R MOND HOUDT !!;-)

avatar van neo

neo

Vind dat er minstens evenveel drama-momenten in Menace zitten als in deze film

maar goed

maar deze film brengt de drama momenten veel subtieler op die ene gruwelijke scene na dan.

Jordy

ging mij er om dat Menace geen "actieschietfilm" is. Maar goed, die discussie hoort hier verder niet

avatar van Armin

Armin

Ik krijg het niet voor elkaar deze film af te kijken. Tot nu toe 2 keer geprobeerd, maar het kan mij niet boeien. **

avatar van EmDee

EmDee

Dan moet je ook geen stem uitbrengen. Want het einde is indrukwekkend.

avatar van Padd0

Padd0

Ik heb hem net gekeken. Ik vond het begin echt drie keer nix, gelukkig werd het op het eind beter. Voor de rest goed geacteerd enz. bla bla bla. 3* van mij

avatar van armitage

armitage

Ik vond de film maar middelmatig, beetje saai allemaal. Maar de muziek, geweldig! 3.5*

avatar van corbijn

corbijn

een leuke film met te veel nadruk op decor. het spel van holly hunter is erg aanwezig in de film. achteraf gezien is de muziek met zijn terugkerende thema wel het sterktste van de jaren negentig geworden.

avatar van mister blonde

mister blonde

Saaie film, die mijn interesse al na een half uur verloren had. Kietel maakte enigszins nog wat goed...

avatar van chica

chica

Hele mooie film..

avatar van pabostudent

pabostudent

Mooie film, kan er niets anders over zeggen eigenlijk.

avatar van Raha

Raha