Genre: Western / Drama
Geregisseerd door: Jon Cassar
Met onder meer: Kiefer Sutherland, Donald Sutherland en Demi Moore
Plot Forsaken
"Redemption."
Kansas, 1875. John Henry Clayton keert terug naar zijn geboorteplaats in de hoop de band met zijn vader dominee Clayton, waarmee hij een verstoorde relatie heeft, te herstellen. Maar een lokale bende blijkt de stad te terroriseren. John Henry is de enige die deze bende zou kunnen stoppen, maar hij heeft zowel zijn pistool als zijn reputatie van een onverschrokken revolverheld achter zich gelaten.
Mary-Alice Watson
Sam
Frank Tillman
Dogie Hogan
Enkele updates:
- Op de site van acteur Kiefer Sutherland meer info en vooral veel (sfeervolle) stills.
En dat geldt zeker ook voor deze site: 2-talig.
- De Calgary Herald over 'Forsaken': 26 sept. 2013 (1) of 26 sept. 2013 (2).
- Vader en zoon Sutherland: still.
- De lokale bende is de McCurdy gang o.l.v. James McCurdy (Brian Cox).
- De jonge actrice Siobhan Williams, die recent een verrassende rol heeft gespeeld in de tv-Western 'Hell on Wheels' (2013), zit ook in 'Forsaken' en wel als de love-interest van een gunfighter.
Beide sets liggen ook nog eens in Calgary, Alberta.
PS
Op zijn twitter-account geeft regisseur Jon Cassar geregeld aan, hoe ver hij met de film is, soms aangevuld met behind-the-scenes en cutting-room pics.
- 2020 berichten
Onlangs eindelijk weer wat nieuws over de film. Er wordt weer aan de film gewerkt en de titel is gewijzigd van 'Forsaken' naar 'John Henry Clayton' (zie twitterbericht van de regisseur).
- 2020 berichten
Naam blijkt toch niet te zijn veranderd en de reacties zijn tot nog toe positief. De eerste beelden zien er dan ook wel hoopgevend uit moet ik zeggen.
- 2020 berichten
Is er inmiddels een filmposter?
Ja, poster gevonden. Heb 'm erbij gezet.
Antonev
Zeer benieuwd! Vraag me af wanneer deze daadwerkelijk (en waar) te zien zal zijn!
Dogie Hogan
Een babbel-Western (aka character study) , waarbij je de confrontatie tussen John Henry Clayton en de bende, die het stadje en de lokale kleine ranchers terroriseert, al van verre ziet aankomen. Actie zit dan ook in het laatste kwartier.
Het Canadese landschap kennen we al uit de TV-Western Hell on Wheels (2011 - 2016).
Standaard plot met de nodige clichés, maar toch wel heel behoorlijk uitgewerkt. Dit komt vooral door erg sterk acteerwerk van pa en zoon Sutherland. Tof om beiden eens samen in een film te zien. Eerste keer? Ik heb geen idee. De chemie tussen beiden is ook in een film prima. Door de aanwezigheid van Kiefer Sutherland had ik sowieso al interesse om dit te zien, want hij kan sinds zijn rol als Jack Bauer rekenen om mijn interesse. Jammer dat ik hem niet erg vaak meer in een film of serie zie. Verder is Forsaken qua aankleding uitstekend. Prima setting, goede sfeer en met anderhalf uur precies lang genoeg. De climax op het einde was bevredigend.
johnrambo
Flinterdunne verhaallijn en bijna volledig voorspelbaar na de eerste vijf minuten. Dat neemt niet weg dat deze film mij toch zeer goed bevallen is. Het acteerwerk van Kiefer Sutherland, Donald Sutherland en Demi Moore was zoals verwacht van formaat. De prachtige sfeer en het niet voorspelbare einde van deze film maakte het allemaal de moeite van het kijken waard.
cor1946
Best goede western met goed spel van pa en zoon Sutherland. Begin traag maar aan het einde maakte alles goed.
LWolfs
Mooie film; geen hoogstander.
Als liefhebber van Western genre vind ik dit zeker een prima film.
schumacher
Ook al gebeurde er weinig aktie in, ik vond hem echt wel goed.
Goeie verhaal, goeie acteurs, het hoeft niet altijd onnodig geschiet te zijn.
Een leuk verhaal met dus goeie acteurs erin kan ik ook best pruimen.
Dikke aanrader maar het is wel geen wyatt earp he.
En weer lees ik voorspelbaar? 95% vd films zijn voorspelbaar.
vranque
vader zoon ontroert me altijd. Dus dat zat wel goed.Verder aangenaam maar niet zaligmakend. Haha.
Pazmaster
Van het verhaal moet deze film het niet hebben, het is te simpel en na 10 minuten weet je al precies welke kant het uit gaat, maar dankzij de goede cast is het nog enigszins het kijken waard. Ook qua aankleding ziet het er gewoon prima uit. Verder niets bijzonders. Een magere ☆ ☆ ☆
madmax1
Rustige western zeer vakkundig gemaakt met de juiste setting en sfeer.
Het script mocht in de begin face wel iets vinniger ,maar toch wel geniet bare western.
Diederik58
Best aardig om te zien.
Vooral het spel tussen de Sutherlandjes is prima.
Het is een standaard Western. Heerlijk. Je weet hoe het afloopt en toch blijf je kijken.
yesplease
De cast compenseert het overbekende, simpele verhaal tot op zekere hoogte.
willemfilm
Zeer voorspelbare western die best wel boeide. Ik vermoed idd door het spel. Een na jaren terugkerende zoon die pacifist probeert te blijven maar wordt geconfronteerd met een boef. Zal hij de wapens weer oppakken... Je snapt het al.
broncode
Uitstekende western met een voorspelbaar scenario, maar zeer goed uit gevoerd.
The highlights zijn vader en zoon Sutherland die van een simpel western verhaaltje iets moois maken.
De shootout op het einde blijft je bij door Donald Sutherland, die een uitermate sterke scène neer zet.
Brix
- 19677 berichten
Weer eens genoten van een fijne western.
Het verhaal mag dan niet nieuw zijn, de cast maakt er wel iets bezienswaardigs van.
Geweldig team die Sutherlands, die hoeft niemand nog iets te leren op acteergebied.
Prachtige verbeten kop heeft Kiefer hier.
Ook een terechte vermelding voor het acteerwerk van Brian Cox en Michael Wincott.
Die laatste deed me enorm denken aan Val Kilmer (Doc Holiday) in Tombstone.
Er mogen dan wat veel dialogen in de film zitten, maar die zijn wel goed, en geen moment vervelend.
O, het zal geen spoiler zijn
De onwillige boomstronk uit "Shane"speelt ook een rolletje.
filmkul
Degelijke Western. Het verhaal is bekend en verre van origineel. Echter de uitwerking is goed. De opbouw is sterk en de film verloopt vlot met een passende climax op het eind. De Sutherlands zijn in de wieg gelegd voor deze rollen. Leuk om Moore weer eens te zien. Cox zet weer een lekkere schurk neer. Verder is de film mooi geschoten met fraaie beelden van de natuur. Prima Western. 3.5
limelight73
Middelmatige western. Kon me soms zelfs storen aan het gekweekte sentiment. Vond de bad guy nog het best. Vanaf minuut 1 weet je al wat er gaat gebeuren. Maar desondanks raad ik hem niet perse af. Het is net op het randje.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Remember