• 9.373.194 stemmen

Geregisseerd door: Jon Cassar

Met onder meer: Kiefer Sutherland, Donald Sutherland en Demi Moore

Plot Forsaken

"Redemption."

Kansas, 1875. John Henry Clayton keert terug naar zijn geboorteplaats in de hoop de band met zijn vader dominee Clayton, waarmee hij een verstoorde relatie heeft, te herstellen. Maar een lokale bende blijkt de stad te terroriseren. John Henry is de enige die deze bende zou kunnen stoppen, maar hij heeft zowel zijn pistool als zijn reputatie van een onverschrokken revolverheld achter zich gelaten.

Mary-Alice Watson

John Henry Clayton

James McCurdy

Emily Chadwick

Will Pickard

Tom Watson

Frank Tillman

avatar van The Oceanic Six

Standaard plot met de nodige clichés, maar toch wel heel behoorlijk uitgewerkt. Dit komt vooral door erg sterk acteerwerk van pa en zoon Sutherland. Tof om beiden eens samen in een film te zien. Eerste keer? Ik heb geen idee. De chemie tussen beiden is ook in een film prima. Door de aanwezigheid van Kiefer Sutherland had ik sowieso al interesse om dit te zien, want hij kan sinds zijn rol als Jack Bauer rekenen om mijn interesse. Jammer dat ik hem niet erg vaak meer in een film of serie zie. Verder is Forsaken qua aankleding uitstekend. Prima setting, goede sfeer en met anderhalf uur precies lang genoeg. De climax op het einde was bevredigend.

avatar van cor1946

cor1946

Best goede western met goed spel van pa en zoon Sutherland. Begin traag maar aan het einde maakte alles goed.

avatar van Diederik58

Diederik58

Best aardig om te zien.

Vooral het spel tussen de Sutherlandjes is prima.

Het is een standaard Western. Heerlijk. Je weet hoe het afloopt en toch blijf je kijken.

avatar van filmkul

filmkul

Degelijke Western. Het verhaal is bekend en verre van origineel. Echter de uitwerking is goed. De opbouw is sterk en de film verloopt vlot met een passende climax op het eind. De Sutherlands zijn in de wieg gelegd voor deze rollen. Leuk om Moore weer eens te zien. Cox zet weer een lekkere schurk neer. Verder is de film mooi geschoten met fraaie beelden van de natuur. Prima Western. 3.5

avatar van Brabants

Brabants

Western met een matig plot wat is opgebouwd uit een arsenaal aan clichés. Geharde man die na de oorlog thuiskomt en een moeizame relatie voert met zijn vader, een toepasselijk groepje lastige jongens die grond onteigenen en een oude vlam. Het einde was voor mij vooral een anticlimax. Het acteerwerk was meer dan goed en met name het aandeel vader en zoon Sutherland was puur genieten. Dit maakt de film dan ook nog enigszins interessant.

avatar van blurp194

blurp194

Vader en zoon Sutherland, en Demi Moore als love interest in een mooi gefilmde western, veel mooie landschapjes in prachtig groen, mooie authentiek uitziende locaties en prima cinematografie. Niks mis mee eigenlijk, behalve dat de soundtrack me wat irriteerde. Het verhaal is wat kabbelend en wat weinig opzienbarend ook, er had misschien wel wat meer actie in gemogen. Toch is het leuk om dit clubje acteurs in zo'n film als deze te zien.

avatar van Collins

Collins

Weinig opwindende western, die draait om de hamvraag: knapt het touwtje of niet.

Die kwellende vraag is het thema van de film. En in de tijd voorafgaande aan het antwoord op deze vraag, gebeurt er niet veel. Nou ja, we zien tamelijk voorspelbare en opzichtige provocaties richting de hoofdpersoon. En we krijgen wat inzicht in achtergrond en verleden van de personages.

Het voorspel duurt tot ver in de film en verloopt behoorlijk traag. Dat is op zich niet erg. Ik hou daar juist wel van. Maar dan moet die traagheid wel genietbaar zijn door het opwekken van een gevoel. Dat kan spanning zijn of verrassing of schoonheid of iets anders. En die gevoelsprikkels ontbreken hier grotendeels.

Het acteerwerk is trouwens goed genietbaar, maar het verhaal is gewoonweg niet spannend. Het is allemaal nogal voorspelbaar en braafjes. Het vlamt niet. Het spettert niet. Het zindert niet.

Het venijn zit in de staart. En helaas is dat venijn eigenlijk ook niet heel opwindend.

De finale is teleurstellend en is een wel erg schrale beloning voor het geduldige wachten.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Uitstekende western met een leuke cast vond ik. Gelukkig niet teveel van dat cliché pief poef paf gedoe... hoewel klassiek van inhoud, was de film voorzien van een diepe dramatische laag over berouw, spijt en boetedoening. Gevoelens die in het geval van John Henry in de weg staan van gerechtigheid en een pijnlijk dilemma worden voor de man. De baddie rollen gaan naar Brian Cox als landdief en naar Aaron Poole als het uitschot dat het dorpje terroriseert. Tegen mijn verwachtingen in vertolkte Wincott dan weer een sympathieke hitman. Maar ook de chemie tussen vader en zoon liet me op enkele momenten niet onberoerd.

avatar van Leno

Leno

Dertien in een dozijn western die nergens slecht is maar ook nergens echt goed, behalve de rol van Sutherland Sr. Hij trekt iedere scene naar zich toe, iets dat Jr. niet lukt. Je weet de hele film al waar het naartoe gaat, desondanks blijft het allemaal best vermakelijk.

avatar van clubsport

clubsport

cliche ok maar het is allemaal wel prima uitgevoerd , gewoon degelijk met prima acteerwerk van de

gehele cast en ook op het camerawerk en de decors is weinig aan te merken .

De film bied wellicht weinig nieuws maar in zijn soort is hij prima .

avatar van scorsese

Redelijke film over een man die na jaren weer terugkeert naar zijn geboorteplaats en vader. Een simpel verhaal met ook een voorspelbaar verloop, maar je blijft toch wachten tot het hoofdpersonage uit de ban schiet. Een sfeervolle western met een fijne cast (niet in de laatste plaats vanwege vader en zoon Sutherland die hier dus ook vader en zoon spelen).

avatar van Zeriel

Zeriel

Zwakke Western.

Ik snapte gevoelsmatig niet waarom de revolverschurk a. Ongewapend rondloopt in z'n hometown en b. zich gewillig in elkaar laat slaan, vervolgens is het moeilijk te geloven dat ie zelf een outlaw is. Je zit toch eigenlijk alleen te wachten tot ie in het rond gaat schieten.

Het helpt ook niet dat het Kiefer Sutherland/ een bekende acteur.

Het wordt allemaal wel uitgelegd, maar dat werkt voor mij niet.. Show don't tell!

Even wat outlawvoorgeschiedenis laten zien.... De film is toch al ad korte kant.

De tegenstanders zijn ook niet erg overtuigend.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Aardige western. Het geheel kabbelt lekker vooruit en de sfeer is aardig. Inhoudelijk is hier helemaal niets bijzonders in te vinden en filmtechnisch wordt er ook niets speciaals gedaan, maar het is best redelijk kijkvoer. De mooiste momenten zijn tussen pa en zoon Sutherland en voelen echt aan. De beweegredenen van zoon Sutherland zijn wat minder overtuigend en vooral aan het eind stoort dat als alles nogal wordt afgeraffeld. 3,0*.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Redelijk.

Niet bijster goed, daarvoor ontbreekt de film over de ganse lijn aan kwaliteit, maar wel zeer aardig. Sowieso een ietwat emotionelere benadering van de gunslinger dan gewoonlijk. Enkel spijtig dat de onvermijdelijke ommezwaai niets nieuw onder de zon brengt. Ik had het hier bijvoorbeeld graag gezien dat hij niet zonder kleerscheuren terug weg reed.

De combo Kiefer - Donald Sutherland werkt zeker wel, al vind ik Donald duidelijk de betere acteur. Zeker in de emotioneel bedoelde scènes vind ik Kiefer niet echt overtuigen.

Verder visueel zeer de moeite. De setting is ook weer niet typisch clichéwestern, daarvoor is het iets te groen en kleurrijk, wat de film ook weer wat frisser maakt. De soundtrack laat me koud.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Prachtig en rustig in beeld gebrachte western. Daarbij speelt Kiefer Sutherland toch wel een erg goede rol en voegt Donald Sutherland die daarbij goed aan. Verder moet de film het vrijwel nergens van hebben en kabbelt het maar rustig verder. Hier en daar wat westernactie en lichtgevoelige drama, maar verder ook niet veel meer. Gelukkig geeft de filmlengte wel de ruimte om de film zonder problemen af te kijken.

avatar van Kooiker

Kooiker

Weinig verrassend, standaard verhaal, afloop is voorspelbaar. Maar vader en zoon samen is wel leuk om te zien en ze spelen beide goed. Maar eigenlijk een overbodige film, want hij voegt niets nieuws toe aan westerns.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Opnieuw bekeken, en wederom van genoten, nog ietsje meer dan de vorige keer zelfs.

Goede cast, prima opbouw.

Best mogelijk dat ik 'm binnenkort nog eens op DVD bekijk, zonder die vervelende onderbrekingen door TV reclames.

Het was ook niet de bedoeling om de film op TV te bekijken, maar kon me er ook niet van losmaken, gewoon te boeiend.

avatar van mrklm

mrklm

Competent gemaakte, formulematige western met Kiefer Sutherland als een voormalige scherpschutter die de wapens heeft neergelegd en terugkeert naar zijn oude woonplaats om zijn vader [Donald Sutherland] op te zoeken. Oude koeien worden uit de sloot gevist en dat allemaal om ons te brengen naar een finale die de doorgewinterde western-liefhebber vaker heeft gezien in aanzienlijk betere westerns. Voor wie niet zo bekend is met het westerngenre zal dat geen bezwaar zijn.