- Home
Geregisseerd door: Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett
Met onder meer: Zach Gilford, Allison Miller en Robert Belushi
Releasedatum: 23 januari 2014
Plot Devil's Due
"The Devil Always Gets His Due"
Na een mysterieuze, 'verloren' nacht op hun huwelijksreis, krijgt een pasgetrouwd stel te maken met een ongeplande zwangerschap. Tijdens een filmopname bestemd voor het nageslacht begint de man vreemd gedrag waar te nemen bij zijn vrouw. In eerste instantie schrijft hij het af op de zenuwen, maar naarmate de maanden verstrijken wordt duidelijk dat de duistere veranderingen in haar lichaam en geest zijn toe te schrijven aan een meer sinistere oorzaak.
Zach McCall
Steve
Natalie
Mason
dualcia
Wederom een demonen-baby-horror waarbij de originaliteit ver te zoeken is.
Devil's Due begint aardig. Het pasgetrouwde stel op huwelijksreis is leuk om naar te kijken, maar wanneer het spannend behoort te worden, laat de film het afweten. Het blijft voortkabbelen en wordt op den duur saai, omdat de scenes die wél tof zijn om naar te kijken, maar sporadisch voortkomen en niet in het geheel lijken te passen.
Het verhaal zelf is niet boeiend genoeg om te blijven volgen, omdat er niks bijzonders gebeurt wat we niet eerder hebben gezien en het getrouwde stel verliest met de minuut steeds meer compassie.
*1.5
Flat Eric
Heb je de trailer gezien dan heb je de hele film al gezien.
Ik vond het allemaal maar wat tam, nergens werd de film spannend of griezelig. En de home footage stijl kennen we nu wel. Ik heb een paar keer gegaapt.
Het wordt tijd dat er weer eens een echt goede horror komt....
Shinobi
Devil's Snooze...
Vanochtend in de bios met lage verwachtingen meegepakt, omdat ik er tot nu toe alleen maar slechte verhalen over heb gehoord en dat blijkt niet ongegrond te zijn. Het is namelijk niet al te best. Overigens vertoont de film - zoals eerder vermeld - enige gelijkenissen met de klassieker Rosemary's Baby (1968), verder vind ik het erg lijken op Paranormal Activity (2007).
Op zich kent Devil's Due een aardige opbouw en zetten Zach Gilford en Allison Miller een prima stel neer die een leuke chemie met elkaar delen. Helaas houdt het daar mee op, de film lijkt maar voort te kabbelen zonder enige richting; gewoonweg slaapverwekkend te noemen.
De horror is dan ook ver te zoeken. Het is tekenend dat steeds wanneer het net interessant begint te worden, de scène wordt afgekapt. Hierbij zijn de spaarzame scares totaal niet eng. Alleen tegen het einde aan gaat het nog enigszins los, maar het is te weinig om de film te redden. Tevens voelt de finale als een anticlimax aan.
En dan heb ik het nog geen eens gehad over de vele plotgaten en onlogica. Normaal gesproken deert mij dat niet zo bij dergelijke films, maar hier worden bepaalde gebeurtenissen wel erg zwak weggezet. Daarnaast wordt er alsmaar gezocht naar een reden om in de found footage stijl te filmen, het lijkt er bij de haren bijgesleept te zijn.
Al met al een vermoeiende zit voor een film van 89 minuten, gevoelsmatig duurde het voor mij langer. Dat geeft maar weer eens aan hoe langdradig het geheel is, de regisseurs kunnen beter terug gaan naar hun korte filmpjes.
Kleine 1,5 sterren.
John Lee Hooker
Verschrikkelijke namaak van broertjes in het genre. Het is voornamelijk een zogenaamde Paranormal Activity. Die camera's in de hoeken (inclusief horizontaal bewegende), de blaffende hond, de grote omschakelingen tussen vrolijke en spannende momenten, et cetera. Sowieso vond ik dit koppel helemaal niet sterk acteren en als getrouwd stel vond ik het ook maar ongeloofwaardig. Emoties konden ze wel overbrengen maar er zat geen gevoel in. Ook was het vreselijk irritant dat die gast werkelijk overal de camera bij hield. Dan bederf je zo'n huwelijksreis toch? Verder veel te veel clichés (een gekleurde handlezeres die het kwaad in haar klant ziet, het wisselen van de dokter waardoor de onzekerheden toenemen, het filmen in de nacht waarbij slechts enkele voorwerpen belicht zijn met de night-vision, en ga zo maar door). Dit is een trieste bedoeling.
Elineloves
Wat moet ik hier nou mee? Ik weet niet wat erger was: Die drie allochtoonse giechelkippen naast me of het bedroevende einde van deze film.
Tot een minuut of 10 voor het einde vond ik het redelijk te doen. Ja, er zijn een hoop cliché's en já, je denkt vaak aan Paranormal Activity. Veel schrikmomenten lijken dan ook gekopieerd uit dat soort films, maar erg storend is het niet. Groot pluspunt is dat de hoofdrolspeler een hele sympathieke vent is, en zijn vriendin (tot op een bepaald punt) ook. Ze hebben duidelijk chemie met elkaar. Dat helpt. Als kijker leer je het stel beter kennen en waarderen. Ze zijn leuk samen, maar je weet dat wat er op hun te wachten staat allesbehalve leuk gaat worden. Het is dan ook ontzettend voorspelbaar, maar enfin, dat weet je op voorhand.
Het tempo wordt rustig opgebouwd, er zit een stijgende lijn wat spanningsbouw betreft, maar nergens wordt het echt eng. Nergens wordt er ook maar enige verklaring gegeven over het hoe en wat. Normaal vind ik dat een grote plus, deze keer stoorde het me ontzettend. Waarom heeft Zach niet eerder ingegrepen? Hij zag wat er aan de hand was, maar besluit na dik 9 maanden eens actie te ondernemen. Had hij oogkleppen op? Ieder weldenkend mens had hemel en aarde bewogen om er achter te komen wat er mis was. Hij niet, de familie en vrienden niet, niemand had iets door. Raar. De hele mythe wordt daarnaast ook nergens uitgelegd waardoor het ronduit saai wordt.
Ik bleef na afloop met zoveel vragen zitten, alsof de extreme anti-climax nog niet erg genoeg was. Jammer, doet ontzettend afbreuk aan de film. De laatste tien minuten, en vooral met de 'geboorte', vlogen ze ontzettend uit de bocht. Waarom? Er gebeurde al zo weinig, en dan laat je de film zo eindigen. Proef ik hier een aanzet tot uitmelkerij a la Paranormal Activity, en dus nog een vervolgfilm of.. laten we zeggen een stuk of 5, minimaal? Alsjeblieft niet zeg.
Het had wel wat meer spice kunnen hebben, een handjevol meer freakyness en please, wals niet overal overheen alsof het er niet toe doet. Als je iets introduceert, maak het dan ook af. Dat had de film zoveel beter gemaakt.
Nipte voldoende, al ben ik eigenlijk nog te gul.
namingway24
Devil's Due is zo tergend saai dat ik het bijna niet erg vond dat mensen in de zaal selfies aan het maken waren. En daar hou ik het geloof ik maar bij. Paranormal Activity maar dan nog saaier.
gekwijfie
Wat een verschrikkelijke slechte oersaaie film! Er werd niks uitgelegd hoe en wat qua baby en die sekte..
Nog irritante dat je t maar moest doen met een home cam!
Jammer van mijn tijd en het geld!
josdenekker
Het begint leuk. Alles positief, maar je hoopt dat het wat spannenderd word alleen de spannende momenten zijn zeer schaars. Ik vind het ook zeer jammer hoe weinig er uit word gelegd, en ook het einde is ronduit saai.
tattoobob
Ik vind dit genre Helemaal geweldig..de PA reeks,de[Rec] films..The devil inside(waar ik waarschijnlijk de enige ben) en ga zo maar door.
Deze film vond ik daarintegen veel minder,het acteerwerk was niets op aan te merken maar de film kwam voor mij kwa spanning niet echt op gang en verveelde mij op een gegeven moment...
Helemaal slecht is ie overigens niet hoor maar had hem beter verwacht.
Trouwens ik heb na de film ook niet echt het idee dat ik iets nieuws heb gezien.
Matig
pentium666
Gisteren deze film gekeken, hij viel me erg tegen.
Dit kwam niet zozeer door de manier van filmen maar meer het slappe verhaal.
Het begint allemaal nog best geinig met dat feestje in de grot en het satanistische gebrabbel. Eenmaal thuis is het wachten tot de baby komt en vanaf daar is er niet veel meer aan.
Tonypulp
Viel toch vies tegen. Formule-werkje is een understatement.. Het genre begon net wat aan z'n reputatie te werken met enkele creatieve concepten, maar dit soort werkjes blijven het aanbod domineren en verzuipen daarmee een beetje de kleine pareltjes. Niet dat het 'slecht' is, maar je verwacht (hoe naïef ook) wel iets anders dan de zoveelste kopie.
Dit was echt ontzettend slecht en dan waren de verwachtingen eigenlijk al zeer minimaal. Een zeer standaard verhaaltje, met een erg matige uitwerking.
Vanuit het camerastandpunt zoals deze, is altijd wel wat horror te scheppen, zo bewezen andere handheld horrors reeds in het verleden. Dat lukt hier niet. De opbouw is echt veels te lang en voordat er echt iets leuks gebeurt, zijn we alweer ruim een uur verder. Spanning is ver te zoeken en eng wordt het al helemaal niet.
Ook de personages zijn vervelend en zeurderig en eigenlijk is dit gewoon een ontzettend vervelende film. Meer hoef en wil ik er ook niet over zeggen.
Macmanus
Niet zo slecht.
Lijkt erop dat men wel heel erg klaar is met het hele found footage horror genre. Wel een beetje te begrijpen deze film hoeft helemaal niet zo gefilmd te worden, voegt ook amper wat toe. Toch is de film niet heel slecht. De aanloop is wat lang, toch weet de film wel een alleraardigste finale te brengen. Zag er leuk uit. Film doet dan ook niet zo heel erg onder voor de paranormal en ander soortgelijke films. Denk dat het vooral bad timing is waardoor de film zo een erbarmelijk cijfer heeft.
Niet fris meer, maar voor de liefhebber zeker niet de ergste uit het genre.
2.5 sterren.
Kondoro
Zo zie je maar weer dat meningen veel verschillen, en dat sommige mensen NIET tegen kritiek kunnen. Wat mij betreft was de film aardig te doen. Maar inderdaad zoals hier al veel word gezegd, de Zelf Film beelden zijn verschrikkelijk om naar te kijken hiervoor kun je beter naar [REC] gaan... Nu wil ik ook paranormal activity zeggen, maar ik weet niet precies meer of dit ook zelf film beelden waren. Bij Paranormal Activity: The Marked Ones (2014) weet ik het wel, maar de andere niet 100% zeker! Nu vond ik het verhaal van Devil's Due ook niet al te best... Ik zelf vind het zonde om er een 0,5/1.0/1.5 voor te geven, aangezien ik de film zo slecht nou ook weer niet vond. 2.0* vind ik prima, hoger zou ik hem ook NIET geven. Je moet er van houden, nu vind ik A Haunted House (2013) & A Haunted House 2 (2014) gewoon super leuke films, alleen dat was puur omdat ik wel van dat soort humor houd, maar dan bij deze film valt het soms toch vies tegen...!
LOTR-lover
Als een horrorfilm over het geheel genomen voornamelijk echte spanning mist dan slaat 't de plank toch behoorlijk mis. Dit is bij Devil's Due helaas het geval. Omdat het (flinterdunne) plot al vrij snel duidelijk is ontbreekt het aan mysterie en wordt het daarom ook nergens echt eng. Het ligt namelijk allemaal veel te voor de hand. Te weinig (jump)scares en te voorspelbaar, waardoor ik echt op een dikke onvoldoende blijf steken.
3/10 (IMDB)
Shadowed
Voordat het regisseursduo Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett naar de grote bioscopen trok was er dit werkje, waarin een aantal van hun kwaliteiten al vroeg worden getoond. Iedereen zal (waarschijnlijk) in het begin met minder centjes moeten beginnen voordat de doorbraak volgt en Devil's Due verwerkt dat prima. Links en rechts wordt de spanning aardig op de spits gedreven en de acteurs doen het naar behoren, maar de uitgekauwde inhoud neemt een boel van het griezelplezier weg. Het helpt dan ook niet dat de sfeerzetting instabiel oogt en weinig laat zien om je aandacht doorlopend op te eisen. Vrijwel alle horrorideeën heb je als liefhebber hoogstwaarschijnlijk al eens gezien en de finale wordt te chaotisch in beeld gebracht om indruk te maken. Niettemin sta ik een beetje te kijken van het bijzonder lage gemiddelde en kon er zelf genoeg uithalen voor een nipte onvoldoende.
mrklm
Zach McCall [Zach Gilford] wordt verhoord als verdachte van een misdrijf. In een flashback ontdekken we dat een en ander verband houdt met gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens Zachs huwelijksreis en een plotselinge verandering in het gedrag van zijn echtgenote Samantha [Allison Miller]. De zoveelste rip-off van Paranormal Activity begint als found footage. Als dat niet uitkomt nemen “toevallig aanwezige” bewakingscamera’s het over. Of zoiets? Slecht geregisseerd jatwerk heeft een paar knappe special effects, maar verder valt hier niets goeds over te zeggen.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime