Exists (2014)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Eduardo Sánchez
Met onder meer: Dora Madison, Brian Steele en Samuel Davis
Plot Exists
"The legend is real. So is the terror."
Een groep vrienden trekt de afgelegen bossen van Texas in om het weekend al feestend door te brengen. Hun uitje verandert echter in een nachtmerrie wanneer ze geterroriseerd worden door Bigfoot.
tattoobob
Klinkt niet echt boeiend......ik zal hem gaan bekijken maar verwacht er niet te veel van.
mcdaktari
Net gezien en ik vond het toch een betere film als ik van tevoren verwacht had. Maar ik vond zijn andere films ook niet verkeerd. En zeker als je van found footage film houd, dan moet je deze toch ook kijken. Zelf heb ik nog geen andere films gezien over bigfoot maar vond deze toch heel aardig om gezien te hebben.
Corcicus
Beter dan Willow Creek in elk geval.
Big Foot zag er degelijk uit en eigenlijk was dit best een goede film. Er gebeuren wel wat rare bokkensprongen en ook het einde kon ik maar weinig smaken. De gore was nog minder aanwezig dan in de Blair Witch Project, maar gezien het thema toch nog een acceptabele horrorfilm.
Fijn.
Zoals wel vaker bij Sanchez's films. Al moet gezegd dat hij een beetje laat is met deze film. Vorige jaar was er al een kleine lading aan Bigfoot films, waardoor het toch allemaal iets minder origineel is dan gekund had.
Verder probeert de film ook niet echt om zich te onderscheiden van andere genrefilms, toch niet qua opzet. Een paar jongeren in een bos, een hoop GoPros en een bigfoot. Eentje die al redelijk snel in beeld komt. Sanchez laat verder ook niet veel ruimte voor mysterie, hij gaat gewoon vol voor de confrontatie.
Je ziet z'n kunde wat betreft found footage materiaal. Bij momenten gezellig spannend, de personages zijn ook niet opvallend vervelend en het laatste half uur mag er best zijn. Maar dat beetje meer zit er deze keer niet in.
Hopelijk volgende keer weer een iets origineler, of in ieder geval mysterieuzer concept. Nu was het iets te snel duidelijk waar het heenging, en dan verliest een film als deze toch al snel wat van z'n kracht.
Shinobi
"It was fucking Bigfoot, dude."
Eduardo Sánchez heeft weer eens een found footage film gemaakt, al is hij met dit gegeven enigszins te laat.
'Exists' is eigenlijk puur formulewerk, maar de uitvoering is gewoonweg degelijk te noemen. Als kijker krijg je namelijk wederom te maken met een vriendengroep dat besluit om erop uit te gaan en het hele gebeuren te filmen. Zodra het eerste incident plaatsvindt, laat het verdere verloop zich dan ook raden. Alleen jammer dat de dialoog in de vorm van scheldwoorden en kreten op een gegeven moment repetitief begint te worden.
Gelukkig krijg je daarvoor wel een hoop spannende situaties terug. Daarbovenop zie je Bigfoot ditmaal wel vol in beeld, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Willow Creek (2013). Het zorgt voor wat leuke kat-en-muisspelletjes over het geheel die niet vervelend worden, omdat de opzetjes ernaartoe onheilspellend zijn.
Al met al best aardig om eens gezien te hebben. De film voegt niets bijzonders toe aan het genre, maar is onderhoudend genoeg om de avond mee door te komen.
Kleine 3,0 sterren.
empirekees
Eén van de betere found footage films van de laatste tijd. Aardig wat plotwendingen en een geschikt einde. Spanning bouwt zich goed op, alleen mijns inziens iets te traag in het begin. Zeker de moeite waard voor found footage fans.
mcdaktari
Aardig wat plotwendingen? Ik dacht dat het wel meeviel qua plotwendingen. Of wat bedoel je daar dan mee?
Spartaan1986
Erg sterke eerste drie kwartier gevolgd door wat domme beslissingen van de personages en een ietwat vreemd einde. Ik vond het juist een pluspunt dat Bigfoot eindelijk eens vol in beeld kwam. In Willow Creek bleef het bij mysterieuze geluiden vanuit een tent, dit is meer een slasher versie. Over het algemeen een positieve verrassing vergeleken met soortgelijke films. Duurt niet al te lang, zit veel vaart in waardoor je je niet verveeld en hij is geregeld spannend en blijft boeien tot het einde. Een aanrader dus en dat terwijl dit totaal niet mijn subgenre in het horrorgenre is.
perceived
Toffe Bigfoot.
Eindelijk weer een footage-film die me goed beviel. Lekker vlot, veel confronterende actie, sterke shots en degelijke acteurs, in tegenstelling tot veel vergelijkbare films waar je meestal beetje moet raden wat je (niet) ziet.. Het einde vond ik niet zo denderend, maar kan er goed mee door. 7/10*
housemoviewatch
Exists
Mag zich onderscheiden als een van de betere. Hier zie je teminste wel de mensenaap waar het om draait die je in de meeste films niet eens ziet. Acteer werk is prima en de film weet een goeie spanningsboog te weerhouden. Zeker het kijken waard.
Pazmaster
Middelmatige bigfoot film met zeer rommelig camerawerk (found footage). Bigfoot komt daardoor voor het grootste deel van de film niet goed in beeld, slechts af en toe wat snelle flitsen. Eng is de film ook niet. Toch blijf je wel kijken om te zien waar het heen gaat, ook al weet je dat eigenlijk al wel. Maar de vaart wordt er aardig in gehouden dus het verveeld niet.
Aangename Bigfoot film die de aandacht goed weet vast te houden en een lekkere scarry sfeer heeft een van de betere uit dit genre.
ken1976
Aardig maar meer ook niet.. Ik zou het persoonlijk geen horror noemen. Found footage gefilmd maar ik vond het teveel gemaakt. De bigfoot kon je bij vlagen wel goed zien, maar dat haalt ook veel spanning weg. Toch wel een voldoende 3,0 sterren!
Dav91
Een leuke found footage horror film spanning werd goed opgebouwd en spanning bleef er zeker ook in zitten.
bjerik76
de cast ging wel, alleen was het verhaal slecht uitgewerkt.
Verder was het een hoop gekrijs, gegil en donkere beelden wat wel een hoop ingekort had kunnen worden.
Een hoop vragen over waarom niemand deze bigfoot nog nooit had gezien, aangezien hij duidelijk niet mensenbang is, en gewoon met familie en al op menselijke aangelegde wegen loopt.
Het script had veel beter gemogen om het spannender en geloofwaardiger te maken.
Daan258
En alweer een zeer slechte found footage film over Bigfoot.
Ik had echt verwacht de deze in ieder geval beter zou zijn als de laatste 2 films die heb ik gezien over Bigfoot: Willow Creek (2013) en Bigfoot: The Lost Coast Tapes (2012).
Maar nee hoor, echt verschrikkelijk was het.
Bij de meeste found footage films gebeurd er zowat de hele film vrij weinig en dan de laatste 15 gaat het helemaal los. Hier was het juist andersom. Binnen de eerste 5 min krijg je Bigfoot al in beeld te zien wat gelijk alle spanning weg haalt.
Ik houd zeker van found footage films waar een aardig tempo in zit, maar dit was echt helemaal niks. Het leek net alsof ik midden in de film begon en het begin had overgeslagen.
Daarnaast was het acteerwerk oké, maar de personage's zelf waren niet leuk. Sfeer zat er ook absoluut niet, geen één schrikmoment te bekennen en wat ik al eerde zei: nergens spannend.
Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik de film vies vond tegenvallen.
1,0 *
aspers
Damn, wat was dit een waardeloze film! Hippe jongeren in een vervallen hutje in een eng bos. Een 'bigfoot on steroids'. En dan zal ik het maar niet hebben over de rest. Veel te ver gezocht allemaal! Als je al niet in Bigfoot geloofd, dan doe je het na deze film zeker niet meer. Nee, dan is Willow Creek (2013) echt honderd-duizend x beter!
Dit kan ik echt niet meer dan 1* geven.
Insignificance
Na Altered nog een tegenvallertje op het CV van Sánchez. Met dit materiaal lijkt hij toch wat minder uit de voeten te kunnen. Gezeur over clichés probeer ik meestal te vermijden, maar als een film exact het tegenovergestelde doet, wordt dat lastig. De found footage stijl heeft zo z'n voordelen, de lulhannes met de camera is inmiddels knap irritant. Net als het gezeul met die dingen.
Ook weer een vriendengroepje dat vooral in negatieve zin opvalt. Het is dat Bigfoot al snel de boel aan het opjagen is, anders was het rond de horror helemaal niet meer te harden. Dat doet Sánchez dan wel aardig. Je hoort Sasquatch bijna altijd en de aanvallen zijn lekker heftig. Jammer dat daar gaandeweg wat gewenning optreedt, zodat de finale niet veel meer teweeg brengt.
thoyouknow1980
Spannende film
Je kunt wel merken dat het van dezelfde makers is als van de Blair Witch.
Bij vlagen echt nagel bijtend spannend
Het geluid speelt natuurlijk ook een grote rol,zet dus vooral je volume hoog.
Wat mij betreft een geslaagde Bigfoot film
xxERWINxx
Beetje rare film, veel donkere beelden en die zelfgemaakte opnames vond ik ook niets.
Liever gewoon normaal gefilmd, de aandacht was snel weg bij deze film.
Left4Dead
Niet te bekijiken, alles veel te donker om het eng te maken.
Het is wederom duidelijk, found footage is niet mijn ding en de kolderiek omtrent bigfoot blijft altijd lachwekkend. Een urban legend.
Nee eng vond ik het niet, en daarmee slaat de film de plank volledig mis.
Te zwak op alle fronten, een ergernis in beeld.
Shadowed
Matige FF.
Exists werd me door een kennis aangeraden, daaraan vooraf had ik eigenlijk nog nooit van de beste film gehoord maar ondertussen stond hij al een aardige tijd op mijn kijklijst voordat ik de film had gezien. Het viel me achteraf best tegen, al zal ik eerlijk zijn over het feit dat ik van een Bigfootfilm nooit iets goeds had verwacht.
Niettemin is de opzet nog wel leuk, en met al die vage foto's die over het internet rondspoken zou je ook wel iets spannends met het concept moeten kunnen doen. Exists slaagt daar helaas niet in, ondanks dat het best wel een aantal keer inspeelt op deze Urban Legend. Je krijgt het monster dan ook voor een lange tijd niet (duidelijk) in beeld te zien.
Exists teert op een aantal coole stunts en een heel hoog tempo gedurende de tweede helft waardoor het als geheel niet bepaald saai is. Ondanks dat het een of twee aardig spannende momenten includeert aan het geheel, zit er maar weinig sfeer of angst door de film vermengt. Erg eng wordt het nergens, voornamelijk omdat het monster er serieus slecht uitziet.
Bovendien is het grafische geweld ondermaats en het acteerwerk ook best matig. Met het found footage concept wordt redelijk wat gedaan, maar voor zo'n korte film valt het te veel in de herhaling. Wat rondrennen door het bos met een vage schim die achter je aan holt, het begint na een tijdje toch wel wat onorigineel aan te voelen. Dan zijn enkele stunts nog het leukste gedeelte.
Exists is niet bepaald een goed voorbeeld voor beginnende filmmakers die een dergelijke film willen maken. De grootste fout die de film begaat is het volop in beeld brengen van Bigfoot tijdens de finale. Het beest ziet er serieus ondermaats uit, en zuigt in principe de spanning direct uit de film. Niet dat het ooit echt serieus spannend was, maar goed.
Kondoro
"The legend is real. So is the terror.”
Onwijs saaie film dit. En dat zeg ik echt niet snel en vaak, alleen dit was eigenlijk gewoon geen horrorfilm. Toch had ik hem al een tijdje in mijn lijst staan maar, hier kon ik niet zo heel veel mee. Hoewel het concept toch wel echt leuk is, ik geloofde vroeger altijd in bigfoot, was de film wel gewoon echt waardeloos. Opzich zag ik niet aankomen dat dit een found footage film was, dus dat was opzich wel tof. Ik hou daar altijd wel van maar, met de rest kon ik gewoon niks.
De film was geheel spanningsloos, saai, echt weinig horror en het was merendeels geschreeuw in donkere ruimtes waar je niks van zag, dan dat er geprobeerd werd een spanningsopbouw te zoeken. Bigfoot was zwaar amateuristisch gemaakt, duidelijk een man in een apenpak. Nee, te makkeijk, te saai, niet voor mij.
Boeikens
Found footage is zelden m'n ding en ook hier viel het specifieke camerawerk me tegen (al bestaat veel erger).
Misschien net iets beter dat het iets eerdere Willow Creek met wat meer "gebeuren" en actie maar in z'n geheel dus niet voor mij weggelegd.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Housebound