• 9.378.508 stemmen

Gesproken taal: Kroatisch en Engels

Releasedatum: 12 februari 2004

Plot Brother Bear

"Nature Calls"

Lang, heel lang geleden, aan het einde van de ijstijd waren er eens drie broers. Toen de oudste gedood werd tijdens de jacht op een beer, nam de jongste, Kenai, wraak op dit dier. Voor straf veranderden de Goden hem zelf in een beer. Kenai leert de dierenwereld nu op een heel andere manier kennen en raakt bevriend met het jonge grizzly beertje Koda, die hem leert wat de echte betekenis van broederschap is.

Kenai (stemrol)

Old Denahi (stemrol)

Ram #1 (stemrol)

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Het klinkt kinderachtig, maar ondanks dat dit - hoe zal ik het zeggen - niet echt een film is die gericht is op mijn leeftijd, waren mijn ogen toch wel een beetje vochtig op het einde van de film. (wat ook bij mij niet zoveel voorkomt)

avatar van Fna

Fna

Leuke, droevige, mooie animatiefilm die denk toch meer is voor jonge kinderen en geen 16+ meer rond de 10.

avatar van Barcel

Barcel

Heel erg leuke film, zeg! Echt een dikke 4*

avatar van FillumGek

FillumGek

Leuke film, maar de liedjes waren zwaar teleurstellend. Ik ergerde me iedere keer toen ik Collins hoorde. De animatie en het verhaal waren goed en de humor was voldoende, maar zeker niet meer.

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

jij bent gek, met de muziek van Phil Collins word het noujuist beter vind ik.

avatar van Flipman

Flipman

Net de eerste twintig minuten gezien. Wist me NIET te boeien. Irritant nummer van Tina Turner aan het begin; typisch Disney, zo zei m'n broer. Nou, 'typisch Disney' is wel 's beter geweest!!

avatar van Ganesha

Ganesha

Mooi getekend, best wel leuk om weer eens een tekenfilm in plaats van computeranimatie te zien

De film was wel een beetje zoetig, maar minder erg dan bijvoorbeeld Assepoester of Bambi

De elanden vond ik erg grappig; ook leuk het commentaar wat je op de dvd tijdens de film aan kan zetten

De nummers van Phil Collins vond ik best mooi

Minpuntje van de film vond ik Koda, die op 't end wel irritant werd. Maar in Disney-animaties zit altijd wel een irritant figuurtje.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Lieve en leuke film, Brother Bear vind ik zelf leuker dan de film Flushed Away!

avatar van mikeh

mikeh

vond de muziek van collins hier heel mooi bij

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

Phil Collins RULEZZZZZ_O_

avatar van jimbo_koda

jimbo_koda

Mooie film 4,5*

avatar van kimmieyy

kimmieyy

Toen ik de film voor het eerst gezien had, had ik toch wel zoiets van hou je in. Ik huil nooit bij films, maar bij deze film was het toch moeilijk op te houden. Zoiets had ik dus niet van disney verwacht! Maar zeker een hele mooie film!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Matige disney-film vond ik echt geen topper maar gewoon een leuk disney-filmpje waar je je niet bij verveelt! ***

avatar van Rephlex

Rephlex

Wat een ontzettend walgelijke film vond ik dit.

Heb deze na een half uur afgezet vanwege de ontzettend melodramatische valse sentiment.

Wellicht leuk voor kinderen tot 8 jaar (al zou ik deze nooit met mijn kinderen kijken, vanwege de mijnes inziens pedagogisch onverantwoord hoge walgelijkheidsgraad)

Toch 1 ster in plaats van een halve, omdat men de moeite heeft genomen hier een tekenfilm van te maken, in plaats van mee te gaan in de animatiehype

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Leuke en soms wel grappige film

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

erg saai, vond er geen leuke stukjes inzitten.

ook vooral geen hoogtepunt in de film.

hij leek me eerst leuker.

ik vind het geen aanrader en geef hem een 1.0***

maar ik snap wel dat mensen dit leuk kunnen vinden .

avatar van tommykonijn

tommykonijn

tommykonijn schreef:

Hier werd ook verschillende keren in gezongen door Phill Collins als ik het zo zie ( http://www.musicmeter.nl/album/24865 ) Ik dacht al dat ik die stem kon.

Ps : Stem verhoogt naar 3.5*.

avatar van .Marjo.

.Marjo.

tommykonijn schreef:

Ps : Stem verhoogt naar 3.5*.

Phil Collins heeft een perfecte stem voor disney films. hij maakt de films nog mooier en dat alleen door te zingen.

avatar van kwinz

kwinz

Leuke humoristische film. Maar wel een beetje uit de hand gelopen op het laatst. Verder isíe prima oké

avatar van Crizzy

Crizzy

Leuke film hoor!

avatar van wall-e

wall-e

Ik vond deze film een beetje tegenvallen.

avatar van The One Ring

The One Ring

Heel matige Disney-film. Ze lijken daar bij Disney intussen wel echt de weg kwijt te zijn. Mensen hebben nogal eens een hekel aan de grappige bijrollen in Disneyfilms, maar nu zien we eens duidelijk wat er gebeurt als er nauwelijks humor in zit: je krijgt een gezapig, belachelijk moraliserend verhaaltje voor je kiezen dat bijna irritant wordt. Natuurlijk heb je wel de twee elanden, maar die hebben nauwelijks 10 minuten schermtijd. Ook de avonturenscènes zijn ondermaats. En het enige wat Disney verder doet is moraliseren. In ECHT IEDERE scène! Net alsof plezier ineens verboden is geworden en we allemaal levenslesjes geleerd moeten worden. Daarnaast ik Koda zeer irritant. De film wordt nog enzigzins gered door bloedmooie animaties en een fijne score (en ik bedoel niet de nietszeggende liedjes). Maar verder is dit gewoon ondermaats.

avatar van wwelover

wwelover

Mooie Disneyfilm. Prachtige beelden. Het verhaal is grappig en aangrijpend.

avatar van mil.

mil.

De laatste echte Disneyfilm. Ik vond hem héél mooi en ik durf te zeggen dat ik vind dat deze bij het rijtje van disney-klassiekers mag gezet word.

Terwijl de disneyfilm van tegenwoordig gewoon weg kinderachtig zijn, is deze terug een klassieker voor jong en oud, voor elke leeftijd wat.

De animaties zijn prachtig en de muziek is ge-wel-dig, al zijn het geen nummers als in de 'Lion King' of 'De Kleine Zeemeermin' . Maar ik vind zo'n nummers ongepast voor een verhaal als dit, net als in 'Tarzan' maken de nummers van Phill Collins het verhaal nog aangrijpender.

Het had niet echt een torenhoog humorgehalte, maar het was zeker niet humorloos. Ik heb trouwens nooit echt in een deuk gelegen bij disneyfilms, dus dat miste ik niet echt.

Een verhaal om met weg te dromen, net als vroeger. Ook erg aangrijpend: er zijn tranen gevloeid bij ons voor de tv en ik zal je zeggen dat ik nooit heb geweend bij 'Bambi'.

Zeker de moeite waard!

avatar van Mr.F-sensitive

Mr.F-sensitive

Je houdt van disney tekenfilms op latere leeftijd of niet, maar ik vond dit een goede film.

één van de weinige films die nog echt in de ''disney'' stijl zitten.

zoals altijd veel moraal enzo. en alles is tegenwoordig CG...helaas.

onderschatte film.

avatar van Friac

Friac

Ik heb best wel genoten van Brother Bear.

De film heeft een mooi basisverhaal, maar er wordt misschien iets te weinig mee gedaan. De 'zoektocht' naar de berg die niets avontuurlijk in zich heeft, enkele komische nevenfiguren die maar voor heel even het scherm sieren (de steenbokken) en het gebrek aan toch wel een echte uitdieping van het thema van broederliefde (zowel op micro- als macroniveau). Net als bij Tarzan vond ik de liedjes van Phil Collins eerder storend dan dat ze een ware meerwaarde aan de film boden, en de elanden waren vooral grappig met hun Canadees accent, maar meer ook niet.

Pluspunten zijn enkele mooie, sfeervolle scènes (de beren bij de zalmrivier, de confrontatie met de beer op de berg,...) en het toch best wel ontroerende einde.

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Net eens opnieuw bekeken en heb me nog meer vermaakt als de eerste keer.

Een leuke,grappige,aangrijpende familiefilm

Vind dit persoonlijk een van de betere,nieuwe disney-films

Daarom verhoogd van 4,5=>5*

avatar van lizzy123

lizzy123

aaaaahhhh die film is zooo moooiii ik moest er egt van huilen echt een dikke 5 ik wil de film graag nog eens zien in 2003 heb ik de film gezien op school

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Ik ben een echte disney lief hebber, deze film heeft zelfs Mulan overtroffen! Mooie film, over dierbare verliezen, lief hebben en veranderen. *4,0!!!

avatar van notorious_kim

notorious_kim