• 9.374.414 stemmen

Gesproken taal: Kroatisch en Engels

Releasedatum: 12 februari 2004

Plot Brother Bear

"Nature Calls"

Lang, heel lang geleden, aan het einde van de ijstijd waren er eens drie broers. Toen de oudste gedood werd tijdens de jacht op een beer, nam de jongste, Kenai, wraak op dit dier. Voor straf veranderden de Goden hem zelf in een beer. Kenai leert de dierenwereld nu op een heel andere manier kennen en raakt bevriend met het jonge grizzly beertje Koda, die hem leert wat de echte betekenis van broederschap is.

Kenai (stemrol)

Ram #1 (stemrol)

moet je de trailer is zien

avatar van Hobbes

Hobbes

Ey, you people who're only gonna see one movie a year, get out now ey!

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Zullen we al een gok doen naar de Nederlandse titel?

"Broer Beer" lijkt me nogal stroef. Het zal wel iets van "De Berenbroertjes" worden ofzo

Wat dacht je van: Mijn groote broer Beer

avatar van Moviestar

Moviestar

the filmfraek schreef:

moet je de trailer is zien

Heeft op sommige stukjes iets weg van The Lion King.

avatar van MDA

MDA

Nederlandse titel blijft gewoon Brother Bear

avatar van Phooze

Phooze

Trailer op apple.com

Zoepsappig Disney, maar wel leuke trailer

avatar van De Knip

De Knip

Wordt flink afgekraakt op de BBC door Jonathan Ross. Hij raadt zelfs af om er heen te gaan; bovendien zegt ie dat Walt Disney beter kan gaan samenwerken met o.a. PIXAR

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

De film trekt heel wat op" the lion king "vind ik.( als je de trailer kijkt)

avatar van zeus

zeus

We gaan hem het aankomende jaar gewoon bekijken en daarna weten we meer.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

De Knip schreef:

bovendien zegt ie dat Walt Disney beter kan gaan samenwerken met o.a. PIXAR

Dat doen ze al een hele tijd . Ik noem een Toy Story, Bugs Life, Monsters Inc. en Finding Nemo.

avatar van titia

titia

Samenwerking tussen Disney en Pixar is zojuist beeindigd, volgens de hollywood reporter.

avatar van Goodfella

Goodfella

Tina Turner en Phil Collins eruit, net als een aantal zeer a-subtiele moralen, iets meer leukere karakters erbij en het is net een Pixar-film....

Esteban

De laatste jaren schotelde Disney ons enkele zeer geslaagde en iets minder straffe probeersels voor. Met 'The Emperor's New Groove' brachten ze een pure buddy-comedy, 'Atlantis' ging misschien net iets té veel de volwassen weg op, terwijl in 'Lilo & Stitch' zowat alles bij elkaar werd gekapt om tot een erg smakelijk en simplistisch mengsel te komen. 'Treasure Planet' was dan weer een indrukwekkend SF-avontuur. Maar van de traditionele Disney Classic tussen 'Bambi' en 'The Lion King' was er dus geen sprake meer, tenzij bij 'Spirit' van Dreamworks. De kracht van de meest klassieke, maar nog steeds werkende formule word eindelijk opnieuw toegpast in het simpel maar prachtig getekende 'Brother Bear', mét succes. Een traditionele reis die vanzelfsprekend draait om de belangrijkste waarden in het leven. Soms hilarisch grappig, dikwijls vertederend en absoluut hartverwarmend. Dat maakt dat het nochtans voorspelbare 'Brother Bear' aanleunt tegen de meest geprezen films uit het Disney-archief. Never change a winning team!

Brother Bear ****

Ik besef zonet dat dit dus echt wel het einde betekent van de rasechte 'Disney Classic' reeks die me tot op vandaag nog steeds uitermate wist te boeien. Het enige wat me nu nog rest is vol nostalgie terugkijken.

avatar van *marjo*

*marjo*

deze lijkt me best leuk eigelijk. gewoon lekker een film om niet bij na te denken, en gewoon naar te kijken!

avatar van MDA

MDA

Ik vond het verhaal vrij voorspelbaar, maar de animatie en de muziek zijn geweldig. Af en toe echt heel erg grappig, bovendien een geweldige groep nieuwe karakters. 3,5*

Voor de mensen die nog naar deze film gaan, blijf zeker zitten kijken tijdens en na de aftiteling.

the filmfraek schreef:

Wat dacht je van: Mijn groote broer Beer

OF wat dachten jullie van "Dikke Vuile BRUINE Beer"

titia schreef:

Disney wordt misschien wel slecht voor het imago van Pixar i.d.d.

En dan nog wat: Wat heeft Walt Disney toch altijd met pratende dieren en Phil Collins :S

Esteban

Pixar had de middelen, maar had Disney nodig om hen over de hele wereld bekend te maken. Bovendien heeft iedereen het wel over Pixar, maar de hoofdbrok kwam wel van Disney, dus of Pixar het alleen OF met de concurente gaat redden valt nog af te wachten. Persoonlijk had ik de samenwerking dan ook graag zien verder gaan, want de eerste geruchten over hun samenwerking met een andere distributeur zouden gaan over ComicHero-projecten. Na de reeks matige films aub geen Pixarversies ook niet phulease

Maar goed, Brother Bear dus!

avatar van FisherKing

FisherKing

Esteban schreef:

Disney leverde distributie en geld zeg mar. Pixar heeft inmiddels geld. Dus waarom niet ?

Esteban

Ik heb het dus niet over het geld vanaf het woordje 'Bovendien'. Ik heb het over de succescombinatie die er in slaagde samen prachtige films te maken.

Willem-Jan

Nou ik heb hem gister gekeken. Wat een berefilm. Zou ik nou toch daadwerkelijk Disney ontgroeien? Of zakt het niveau van Disney juist weg. Ik weet het niet maar 1 solide stoorfactor was zowiezo aanwezig. De GIGANTISCH onmiskenbare overeenkomsten met andere animatie/tekenfilms (Lionking / Ice Age). (Al eerder gezegd maar ik wilde er gewoon nog even een shepje bovenop doen). Ik bedoel het is toch wel triest dat DISNEY niet meer origineel kan zijn. (Denk aan de shot met de 'cave-drawings'. ) > Ice Age.

Nog iets over Ice age. Ik zag iemand zeggen dat Pixar Disney NODIG had om bekend te worden. Nou Ice age is het (BIJNA) levende bewijs dat het ook zonder hulp van gevestigde namen mogelijk is.

Kortom: Leuk voor de kids waarschijnlijk. (zesje... 3 *)

avatar van UnderCover

UnderCover

Leuke en goeie film. Oude disney elementen zie ik goed hier in terug, jammer dat het een beetje aan de korte kant is. Voor de rest een zeer vermakelijke film *3,5*

avatar van Jordy

Jordy

Vervelende muziek, aardige animatie, vervelend buddy-verhaaltje, aardige sidekicks, vervelend politiek-correct achtergrondverhaaltje, aardige stemmen

nou vooruit, 2 sterren

avatar van Goodfella

Goodfella

Maar geef toe; die sketches op het eind zijn geweldig!

avatar van Tommeh

Tommeh

Met Jordy eens. Leuk voor kinderen, maar niet aan mij besteedt.

avatar van stinissen

Vreselijk na het zien van deze misser heb je echt heel veel asperine nodig, de muziek en de liedjes overheersen de hele film door... jammer gemiste kans... een magere 4 dus 2* met pijn en moeite.

avatar van Wilfred

Wilfred

ik heb deze film gezien....

Briljant gemaakte film die mij tot tranen beroerd heeft.

Het verhaal over vriendschap en spijt....

gemaakt zoals alleen Disney dit kan doen.

ik denk dat ik deze dvd echt wel vaker ga kijken....

een film voor het HELE gezin

daarom krijgt deze film van mijn de maximale score

wilfred

avatar van Linda

Linda

Goodfella schreef:

Maar geef toe; die sketches op het eind zijn geweldig!

Die waren idd super! Misschien wel het leukste van de hele film.

De elanden waren trouwens ook erg leuk. Alleen jammer dat de film zo verschrikkelijk braaf is. Toch nog net 3 sterren.

avatar van gotti

Je voelde je zeker wel op je plaatst tussen de kindjes van groep 4...