• 9.371.154 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Sheldon Wilson

Met onder meer: Robin Dunne, Richard Harmon en Lacey Chabert

Plot Scarecrow

Leraar Aaron verzint een passende straf voor een aantal van zijn leerlingen en laat hen meehelpen met het opknappen van een boerderij, voordat deze verkocht wordt. Wanneer het groepje leerlingen 's nachts een spel speelt in de maïsvelden, worden zij aangevallen door een vogelverschrikker. Ze zullen nu moeten vechten om te overleven...

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk om een keer gezien te hebben, aardig idee.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Aardige poster. Heeft een 80's sfeertje over zich heen.

avatar van henkula

henkula

Ik krijg de indruk dat een aantal mensen op de verkeerde Scarecrow hebben gestemd.

avatar van Shinobi

Shinobi

"It never sleeps, it never dies, it can't be stopped, hear their cries. The Scarecrow lives to kill us all."

Wetende dat dit een 'Syfy Original' is, tegen beter weten in toch maar gekeken en dat heeft één reden: Lacey Chabert.

Het verhaaltje is vanzelfsprekend te verwaarlozen; alleen minieme informatie wordt prijsgegeven. Dat is maar beter, want de pacing is namelijk vrij vlot te noemen en als kijker hoef je dan ook niet lang te wachten voor het horrorgedeelte zich aandient. De personages zijn hierbij vrijwel inwisselbaar, alleen het personage van Chabert deed me iets.

De horror is op zich wel aardig, het is alleen duidelijk te merken dat het budget niet zo hoog is. De CGI vogelverschrikker komt erg goedkoop over en boezemt nauwelijks angst in. Daarnaast zijn de schrikmomenten weinig imponerend. Desondanks blijft Scarecrow op de één of andere manier toch boeiend genoeg gedurende de gehele speelduur, al neemt de 'spanning' in de tweede helft wel iets af.

Al met al matig, maar best een redelijke horror voor als je niks beters voorhanden hebt. Tevens is er altijd nog Lacey Chabert om tegenaan te kijken.

2,0 Sterren.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Niet best.

Net als Shinobi met 1 bepaalde reden gekeken, namelijk de lieftallige Lacey Chabert, en daarbuiten valt er helaas niets te beleven. Misschien had het enigszins gewerkt als het wat meer tongue-in-cheek was, maar de film neemt zich ontzettend serieus en faalt daarmee behoorlijk. Het zwakke script en de matige acteerprestaties boren de laatste beetjes potentie de grond in.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

dutchtuga schreef:

Aardige poster. Heeft een 80's sfeertje over zich heen.

Inderdaad! Jammer dat het een Syfy-film is, dan.

Vond, in tegenstelling tot andere berichten, de scarecrow zelf best geslaagd. Opvallend veel detail voor zo'n CGI-mormel. Helaas verschiet de film al z'n kruit in het eerste half uur en voelt de film al bijna 'af', waarna dus nog een uur vol herhaling volgt. Het bekende pad... en niets of niemand die er iets tegenover weet te zetten.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Dit is nu echt zo'n film waarvan je zegt: "Ach, een beetje jammer..." Want op zich is het allemaal nog niet zo slecht. De acteerprestaties zijn niet buitengewoon, maar ook niet zo slecht als ik wel eens heb mogen aanschouwen. Ook de CGI-effecten zijn niet slecht, maar schrikbarend goed zijn ze ook weer niet. Maar wat er werkelijk aan mankeert is de editing en de regie van deze film. Had de regisseur iets meer moeite gedaan om zijn personages uit te diepen, de "legende" wat beter uitgelegd en iets minder tempo in de film had gelegd, had dit best een aardige tiener/slasher-horrorfilm kunnen worden. Helaas heb je totaal geen binding met geen enkel karakter, zodat het je echt geen moer kan schelen wat er met hun gebeurt. Ook wat slordige foutjes vielen mij op, maar ach.... Het is en blijft een jammer. 1,5 *

avatar van cales77

cales77

Geen greintje orginaliteit. Nergens ook echt spannend...

avatar van Decec

Decec

Een redelijk horror film...

Horror is mijn smaak niet...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van nightbreed

nightbreed

Huilen met de pet op.

avatar van The Eagle

The Eagle

Wat een droefenis....als het niet zo knullig was zou je er smakelijk om kunnen lachen, nu is het een vertoon van onvermogen..zonde van de tijd..

avatar van rox91

rox91

Ik vond het vanaf het begin al erg ongeloofwaardig uitzien, de wonden die de acteurs hadden, de emoties die ze vertoonden en om over dat "monster" nog maar niet te spreken. Ik vond het lijken op 'Jeepers Creepers' welke ik veel beter vind.

avatar van Noodless

Noodless

Zeker een aardige B-film die beter uitpakt dat heel wat andere horrorfilms. De vaart zit er goed in wat misschien de verdieping van de karakters van de verschillende personages niet ten goede komt. Maar eigenlijk maakt me dit niet zo veel uit bij dit soort werkje. De vogelverschrikker is veel te zien en ziet er best wel gaaf uit. Een pluspunt is ook dat het allemaal duidelijk wordt weergegeven en gelukkig weinige donkere scènes worden toegepast. Ook het acteerwerk viel wel mee. Neen, ik heb al veel slechtere gezien in dit genre, zeker wat B-films betreft. 6/10

avatar van Daan258

Daan258

Eerste 10 min waren best oké en vermakelijk. Maar na 20 min kwam ik er toch achter dat dit geen best filmpje zou gaan worden.

Het enige wat mij deze film deed afkijken was de Scarecrow zelf, die was best leuk gemaakt en zag er geinig uit als ie in beeld kwam. Maar verder was er niks goed aan deze film.

Verhaal van niks, geen spanning, sfeer of schrikmomenten, en echt BAGGER acteerwerk. Ik ergerde me daar enorm aan.

Meer dan 1,5* kan ik niet geven.

avatar van joolstein

joolstein

“It never sleeps, it never dies, it can’t be stopped, hear our cries. The scarecrow lives to kill us all, keep it buried in the fall.”

Oké...dit was een typische Syfy-film! Het doet daarmee precies wat je kan verwachten. Je kan dat natuurlijk ook als een prestatie zien! Niets meer of minder dan een vogelverschrikker die aan het moorden slaat. Er wordt gauw verhaald over één of andere lokale legende en paf...men kan los... nou ja...het is SyFy hé en die doen niets zonder dat hun monster een CGI-creatie is. Een reden waarom de vogelverschrikker moord en wat hij met zijn slachtoffer doet zijn niet belangrijk...want euh hij is een angstjagende legende...Sterfscènes zijn niet bloederig en veel van wat er gebeurd is buiten het beeld van de camera. Wel is bij SyFy-films de CGI-effecten en het camerawerk nooit echt slecht, maar vooral oppervlakkig netjes. De totaal niet sterke cast is een karakterloos stel en het is onmiddellijk vastgesteld wie de held / heldin wordt. Verder wat onnodig subplots met een beetje drama of romantiek en op het juiste moment de vogelverschrikker. Tja het is allemaal zo als je kan verwachten...niet goed maar ook niet slecht, het is vooral veilig omdat men vooral niet wil dat je gaat zappen....

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Sheldon Wilson is een echte genreliefhebber en lijkt zich daarom weinig bezig te houden met hoge ambities. De volle focus op vermaak is daardoor natuurlijk een best logische keuze en soms pakt dat binnen zijn projecten goed uit, maar Scarecrow is wat te makkelijk om op dat gebied te overtuigen. Na enkel 15 minuten zijn hier de poppen in volle toeren aan het dansen en vervalt de film in een herhaling van dezelfde personages die worden aangevallen en belaagd door een geanimeerd wezen. De effecten zijn per definitie niet slecht, maar enige vorm van spanning of dreiging vanuit de vogelverschrikker krijgt Wilson er niet in. De wat actierijkere momenten volgen elkaar te snel op en lijken bovendien heel erg op elkaar, waardoor ze de kijker weinig stimuleren om geboeid te blijven kijken. De moorden zijn gelukkig redelijk grafisch, maar na enige tijd gaat een film als deze serieus vervelen en een wat bombastischere finale gaat er dan geen verandering meer in brengen.