• 9.374.935 stemmen

Welcome to New York (2014)

Geregisseerd door: Abel Ferrara

Met onder meer: Gérard Depardieu en Jacqueline Bisset

Plot Welcome to New York

Een film over de opkomst en de controversiële ondergang van Dominique Strauss-Kahn. Strauss-Kahn was voormalig hoofd van het IMF (Internationaal Monetair Fonds) en was in de running voor het presidentschap van Frankrijk in 2012 toen hij op 14 mei 2011 in New York gearresteerd werd op beschuldiging van aanranding van een hotelmedewerkster.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Female Journalist

Sophie Devereaux

French Female Journalist

Executive Assistant

Hotel Receptionist

avatar van frolunda

frolunda

Het kostte wat moeite om in deze 'lompen boer' een fijnbesnaarde econoom te zien maar dat ter zijde geschoven maakte Depardieu er best nog iets leuks van.Vooral de scenes na zij arrestatie en het bekvechten met zijn vrouw (Bisset) waren sterk.Ook kwam het gegeven van topmannen die qua geld en gedrag de realiteit volledig uit het oog verloren zijn wel redelijk over.Het camerawerk was saai,maar dat zal wel met opzet zijn gedaan om de wat documentaire-achtige stijl te benadrukken.Maar waarom weer zo donker? Ook met de bespiegelingen van de hoofdpersoon,zoals zo vaak voorkomt in Ferrara's films heb ik het wel gehad.Eindconclusie,Welcome to New York.....niet goed,niet slecht maar er ergens tussenin.Iets wat overigens voor het meeste van Abel Ferrara's werk geldt.

avatar van mrklm

mrklm

Het seksschandaal rondom de prominente Franse econoom en politicus Dominique Strauss-Kahn stond duidelijk model voor dit psychologische drama waarin Ferrara een gewaagde keuze maakt door de aanloop naar en de nasleep van een aanranding volledig te vertellen vanuit het perspectief van de dader. Gérard Depardieu verdient lof voor zijn uiterst gewaagde rol als een zelfverklaarde seksverslaafde die door eigen toedoen zijn presidentiële ambities op zijn buik kan schrijven, We volgen Mr Deveraux [Gérard Depardieu] terwijl hij zich richting een appartement begeeft waar zijn gastheer een orgie heeft georganiseerd, maar ook tijdens de gehele procedure rondom zijn arrestatie, opsluiting en voorgeleiding. En uiteraard krijgt hij te maken met zijn vrouw [Jacqueline Bisset] die moet besluiten of ze haar overspelige man steunt om zijn status te beschermen of dat ze hem definitief verlaat. Zeer goed geacteerd, maar Ferrara’s objectieve, veelal documentaire-achtige regie zal niet bij iedereen in de smaak vallen.