Genre: Actie / Oorlog
Speelduur: 134 minuten / 153 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Wind Talkers
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Windtalkers
"Honor Was Their Code."
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de taal van de Navajo-Indianen gebruikt om top-secret boodschappen te coderen, aangezien de Japanners deze niet konden breken. Ze proberen hier iets aan te doen door Navajo-soldaten te kidnappen. Een marinier wordt aangesteld als bodyguard. Hij krijgt als taak om, als de Navajo-soldaat gevangen genomen dreigt te worden, hem dan maar te vermoorden.
Sergeant Joe Enders
Charlie Whitehorse
Rita Swelton
Sergeant Peter Henderson
boeser
echt een goede film waar je de gruwelijkheden uit de 2e wereldoorlog goed terug ziet. bovendien speeld nicolas cage ook weer een voltreffelijke rol
Nicolage Rico
- 20225 berichten
Nicolas Cage is weer de robuuste superheld die we in het algemeen kennen, mag ook wel weer na een reeks slappe rollen als brave eikel (Matchstick man)
Huh? Slappe rol in Matchstick man? Heb je een glazen oog?
tevelenco
Redelijke oorlogsfilm.
Met veel aktie en sensatie.
Het verhaal vond ik wat slapjes en ongeloofwaardig.
Een beetje teveel sensatie en te weinig realiteit.
En ook de akteerprestaties vond ik niet erg overtuigend.
Een beetje een tegenvaller.
Ik had er meer van verwacht.
ewalk
Aardige film. De actie had wel iets explicieter gemogen. Ik had meer Close Combat verwacht. De Jungle Oorlogen waren echt smerig! Indien Woo dit meer naar voren had laten komen was het veel realistischer geweest.
Het verhaal draait eigenlijk om het dilemma dat Cage heeft ten opzichte van de opdracht die hij heeft gekregen. Op zich goede rol van Cage.
***
Ik mistte nog lange zwarte regenjassen en opvliegende duiven. Verder was het wel aardig. De film valt net te vaak in Hollywoodesque herhalingen om echt te boeien en te overtuigen. 2,5*
ewalk
Ik mistte nog lange zwarte regenjassen
Zwarte of bedoel je donkergroene?
boeser
hele mooie oorlogsfilm vind ik , ook paste nicolas cage goed bij zijn rol!!! 4 sterren
ikisfilmgek
Aardige film. Maar inderdaad met een pistool 6 vijanden van verre afstand neerschieten vind ik ook nogal onrealistisch. Maar voor de rest met name de effecten is een aardige film.
ikisfilmgek
En wat ik ook wel in het begin grappig vond is dat een soldaat eerst riep "wach out" , koprol maakte en daarna een Japanner doodschot. Grappig maar overdreven.
DoubleS
Ik ben niet echt een fan van Nicolage Cage. Hij probeert meestal zo losjes cool over te komen met z'n blik. In deze film lijkt hij daar af en toe van af te wijken. Verder is het een aardige oorlogsfilm met de gebruikelijke (inderdaad) overdreven actie. Adam Beach viel mij positief op. Leuke film maar niet echt een must-see in mijn ogen.
Twijfel tussen 2,5* en 3,0*...
Hij krijgt bij deze 2,5*, misschien na een volgende kijkbeurt iets anders.
Vive La Fête
Deze film komt vanavond op tv, terwijl dit niet in het televisie-overzicht wordt weergegeven.
RTL5 22.40
hooligan18
RTL5 22.40
Is het niet RTL 7 ?
rondh
Zwarte of bedoel je donkergroene?
Maak er een spaghetti western van, joh.
of eigenlijk spaghetti oorlogsfilm
TheRisingSun
Is het niet RTL 7 ?
Nee,het is inderdaad op RTL5. Heb het hier even opgezocht: http://www.rtl.nl/active/rtl5_films/
hooligan18
Oké bedankt !
Ik vond het ook al zo vaag want ik kon hem niet in de tv gids vinden..
rainmaker
Aardige film, alleen jammer van de overdreven actiescenes. Het was af en toe bijna lachwekkend dat één persoon met een gericht salvo een aantal Japanners synchroon neer liet vallen.
Wel prettig is dat er een aantal clichés zijn vermeden, al zitten er nog genoeg in.
Drie sterren.
Consurgo
Drie sterren.
Mee eens, ene moment worden de Amerikanen afgeslacht, volgende moment kan er al rennend een heel batteljon Japanners neergemaaid worden.
En vond er ook wel een moralistische overtoon bijzitten, lekker allemaal heilige Amerikanen en lekker knuffelen met de Navajo Indianen.
Waku
Sufgeknald door het vele oorlogsgeweld tot de conclusie gekomen dat het wel een acceptabele film is in zijn geheel.
Maar dan wel voor de actieliefhebber.
Saai kan Windtalkers niet genoemd worden.
Afgestompt wel.
Castor Troy
Goede actiefilm: ja
Goede oorlogsfilm: Nee. Je ziet dat John Woo regisseur was van deze film. De acteurs weten gelukkig wel de film boeiend te houden.
Julie
het begin en het einde waren super
hetgene ertussen is niet boeiend, normaal zou een oorlogsfilm dat wel moeten zijn
nicolas cage zet zijn rol goed
saai kan deze film inderdaag niet genoemd worden
=michael=
ik heb hem net op dvd dus ik ben benieuwd of die goed is de mening van jullie is redelijk dus moet te doen zijn om hem te kijken
animalkrullie
Goede film dat weer eens en ander verhaaltje vertelt over de tweede wereldoorlog.
Doom
Windtalkers (2002) wordt werkelijk waar ondergewaardeerd hier op MovieMeter. Het is namelijk een geweldige oorlogsfilm, beter dan een Saving Private Ryan bijvoorbeeld.
Windtalkers bevat een goed aangrijpend verhaal, prachtige actie scènes, interessante personages met goede karakter uitdiepingen en prima acteer prestaties. Met uiteraard Nicolas Cage in het middelpunt. Wat kan deze man acteren zeg, zonder twijfel mijn favoriete acteur.
Oorlogsfilms als Saving Private Ryan, Brotherhood, Gladiator of Braveheart konden me emotioneel gezien niet raken. Dit was bij Windtalkers wel anders, waarom? Ik heb geen idee maar het deed me emotioneel gezien wat.
De muziek is erg mooi, past prima bij dit onderschatte prachtwerk. Verder is het tempo heerlijk vlot, geen onnodige scènes maar gewoon hetgeen waar je (of in iedergeval ik) als kijker op zit te wachten, namelijk; spanning, actie, vermaak en een goed einde.
=michael=
ik heb net de director's cut gekeken en ik geef hem een 4! toch vind ik saving privat ryan beter
Nando
Redelijke goeie film..Nicolas doet het weer zeer goed..en einde was ook wel goed..4
HVG007
Magnifieke opmerking...lag helemaal in een deuk
Film vond ik goed, maar het blijft toch een Amerikaans tintje houden...Je krijgt bijna sympathie voor de Amerikanen dat zij Japan binnenvallen....Brengen ze toch weer goed in beeld.
Verder een leuke oorlogsfilm met idd een uitstekend spelende Cage.
Een drietje…
Gang_Star
Spannende oorlogsfilm met genoeg actie. Haalt het (jammer genoeg) niet bij Saving private ryan, maar deze film mag er zeker wel wezen.
Qus actie zit het wel goed in deze film. Jammer dat Woo er verder nogal een sentimentele draak van gemaakt heeft.
metaledje
ik vond het een prima film, hij heeft weinig lof ontvangen dus ik dacht dat ie wel zou tegenvallen,maar dat was niet het geval, niet zo goed als de meeste in mijn collectie maar was er wel tevreden mee 3.5*

WOII-film 'Windtalkers' met Nicolas Cage 10 juni te zien op televisie

Je hebt nog maar heel kort de tijd om deze films te bekijken

20 Days in Mariupol
Documentaire, 2023