• 9.375.045 stemmen

Windtalkers (2002)

Actie / Oorlog | 134 minuten / 153 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Oorlog

Speelduur: 134 minuten / 153 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Wind Talkers

Geregisseerd door: John Woo

Met onder meer: Nicolas Cage, Adam Beach en Christian Slater

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 12 september 2002

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Windtalkers

"Honor Was Their Code."

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de taal van de Navajo-Indianen gebruikt om top-secret boodschappen te coderen, aangezien de Japanners deze niet konden breken. Ze proberen hier iets aan te doen door Navajo-soldaten te kidnappen. Een marinier wordt aangesteld als bodyguard. Hij krijgt als taak om, als de Navajo-soldaat gevangen genomen dreigt te worden, hem dan maar te vermoorden.

Sergeant Joe Enders

Charlie Whitehorse

Sergeant Peter Henderson

avatar van NERD

NERD

Tsja, zoals al gezecht zijn de actiescenes erg mooi in beeld gebracht, en wordt er ook redelijk goed geacteerd. Maar......de rest van de film is erg saai, boeide me totaal niet. En van indrukwekkende actiescenes in oorlogsfilms wordt ik ook al niet meer opgewonden. Verder vindt ik het Navajo verhaaltje er maar een beetje lullig ingestopt door Woo, van kijk ons nou eens interessant en origineel doen terwijl het op mij slechts overkomt als een erg slecht excuus om nog maar een oorlogsfilm te maken

avatar van shayed

shayed

Idd. goede actie en goed acteerwerk. Beetje jammer van het (onvermijdelijke) heroische einde van Cage.
***

Hobbes

is er plotseling een memory-leak bij de gebruikers ontstaan over het gebruik van de spoiler tags?

zo ingewikkeld zijn ze toch niet dacht ik?

avatar van wpstolk

wpstolk

Tja..., welke rating verdient deze film? Prachtig gefilmde acties, maar voorspelbaar en sentimenteel verhaal. Film is de moeite waard, maar niet meer dan dat.

***

avatar van NERD

NERD

zo ingewikkeld zijn ze toch niet dacht ik?

over wie heb je het nu Hobbes?

over shayed en maarten.

erg storend. vind ik.

Jordy

beetje jammer idd, vooral die van shayed. Nou goed, heb er zelf even spoiler-tags omheen gezet

avatar van Treht

Treht

ook echt een uber lachen film die heel serieus bedoeld is, vind ik dan zie voor commentaar the mummy, 3,5 ster

avatar van tovenaar

tovenaar

Tovenaar; Peter Stormare speelt in de Big Lebowski een van die Duitse Nihilisten

Hey Fisherking!! Like I didn't know!!

Ik had het niet tegen jou, maar tegen die kerel waar jij ook op reageerde

Anders zei ik toch niet: Maybe he'll stamp on you (halve big Lebowski quote )

neo

de oorlogsscenes zijn erg indrukwekkend en lekker hektisch gefilmd. al jaren ben ik fan van nicolas cage en in deze film blijkt maar weer eens waarom. jammer dat woo zich alleen maar richt op de actie en de integratie. ik had liever gezien dat de nadruk op de windtalkers zou liggen. en idd peter stormare heeft wel erg veel credit.3 sterren

Jordy

actiescenes zijn inderdaad best ok, jammer dat de rest van de film van zo'n bedroevend niveau is

krap 2*

avatar van Maarten

Maarten

De actie was goed en het acteerwerk ook, maar toch bleef het een middelmatige oorlogsfilm, waarvan er al 13 in een dozijn gemaakt zijn.

Hobbes

Ik heb me wel es beledigd gevoeld maar nog nooit door een monstrositeit als dit.

werkelijk waar ALLES was hieraan slecht. verschrikkelijk slecht geacteerd door Cage en al die andere. Enorm voorspelbaar. en die actiescenes waren om te huilen.

granaten die een enorme vuurbal veroorzaken? moet ik d'r ook een van hebben!

en hoe de FOK kwamen Cage en die ander zo makkelijk achter de Japanse linie's?!?!

vergeleken met Saving Private Ryan, Black hawk down en Band of Brothers is dit werkelijk een belediging voor de mensheid.

0.5, ik heb zowaar een film gevonden die mischien nog wel slechter is dan batman&robin

Ik geloof je.

avatar van jay73

jay73

Dankzij Hobbes word ik nu voor het eerst nieuwsgierig naar deze film!

Jordy

je vond We Were Soldiers beter dan dit??

jah

de veldslagen in we were soldiers kwamen stukken beter en realistischer over dan hier.

waarom vielen die jappanners aan bij de eerste aanval? ze hadden een ideale gevechtslinie. daar aanvallen was verschrikkelijk dom.

ook 25 achter elkaar schieten met een M8 is ook niet echt makkelijk...

en die artillerie granaten die ze aan 't eind afvuurden veroorzaakten een mindere explosie dan die granaat die Cage op die indiaan gooide...

en die satchel charge waar cage ongeveer een meter of 3 vandaan staat...als je daar zo dicht bij staat lig je verspreid over 't eiland

daarbij was 't behoorlijk denigrerend tegenover indianen: lekker stereotiep: ze kunnen allebei wel verdomd goed met een mes omgaan.

't ontbrak er nog maar net aan dat cage met 2 magnum's in slowmotion een loopgraaf sprong.

Jordy

goed ik vond beide films dus niet best, maar wat jij bij deze film had, had ik dus bij WWS kan gebeuren

You weren't soldier.

Hobbes

ik vond we were soldiers ook niet best. te moralistisch en teveel op het gevoel inspelen maakte de film te amerikaans.

maar in WWS had je Mel Gibson die ik nog redelijk vond, en die sergeant van um. en billy pepper(?). dat waren karakters waar ik wat meer in meeging.

plus waren de actiescenes daarin beter (vond ik en is denk ik ook zo)

bij windtalkers waren alle karakters verschrikkelijk oppervlakkig, voorspelbaar en irritant. 't was allemaal jatwerk.

en die scenes met die 'echte' beelden van die marine schepen. dat was echt tenenkrommend.

Jordy

dat ben ik wel met je eens, die archiefbeelden die hier ineens te zien waren van die schepen, dat was echt beschamend slecht

jackie

Hobbes wat maak je je druk.

De aktie scenes zijn naar mijn mening beter dan Saving Private Ryan, Black hawk down en Band of Brothers, maar ja dat is mijn mening.

Wat was er zo voorspelbaar dan vond je die andere oorlogs film Saving Private Ryan, Black hawk down dan niet voorspelbaar ?

John Woo is de beste actie-scenes filmer van dit moment !!

Hobbes

Hobbes wat maak je je druk.

John Woo is de beste actie-scenes filmer van dit moment !!

ik...ik...ik weet echt niet wat ik hier in vredesnaam op moet antwoorden.

ik ben helemaal stomverbaasd.

avatar van Macmanus

Macmanus

Er zijn wel meer mensen die er zo over denken Hobbes, mij lijkt het geen leuke film, maar dat komt ook omdat er de laatste tijd een overschot aan oorlogsfilms is.

Het Parool bijvoorbeeld gaf hem 4 sterren en zei dat het de beste hollywoodfilm is van Woo.

neo

windtalkers was nog wel redelijk goed, maar van mij mogen wel weer van die oorlogfilms worden gemaakt zoals ze dat tientallen jaren geleden deden (zonder een irritante booschap).

Jordy

Ik vind dat er tegenwoordig bijna alleen maar oorlogsfilms worden gemaakt als excuus om mooie realistische gevechten te laten zien. Daar wordt dan een verhaaltje omheen verzonnen, of een of ander waargebeurd verhaaltje gebruikt.

Bij de beste oorlogsfilms (Apocalypse Now, Deer Hunter, enz) speelt de oorlog maar een bijrol, gaat de film eigenlijk heel ergens anders over

jackie

Maar films van John Woo gaan niet alleen om de actie scenes maar ook over vriendschap tussen mannen (BV-A Better Tomorrow), en dat vind ik in Windtalkers ook erg goed gedaan.

neo

over een tijdje zal de filmwereld er wel achter komen dat je niet eindeloos elkaar kan af te troeven met steeds mooiere en realistischere oorlogsscenes en dan zal er wel weer plaats worden gemaakt voor oorlogfilms met diepgang. en ook moeten ze denk ik in gaan zien dat een kleine simpele scene 100 keer zo krachtig kan zijn dan een spectaculair in beeld gebracht slagveld. the thin red line is daar een goed voorbeeld van.

Hobbes

de hele relatie tussen cage en die ander hing van cliche's aan elkaar. verschrikkelijk voorspelbaar en beroerd geacteerd.

Daar heb je gelijk in.