• 9.375.882 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Robert De Niro en Kim Basinger

Releasedatum: 20 maart 2014

Plot Grudge Match

"Stallone vs DeNiro"

Henry 'Razor' Sharp (Stallone) en Billy 'The Kid' McDonnen (De Niro) zijn oude boksrivalen van weleer. Nu laten ze hun pensioen even voor wat het is om nog één laatste wedstrijd te vechten, dertig jaar na hun laatste gevecht.

Billy 'The Kid' McDonnen

Frankie Brite

McDonnen Car Salesman

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Het is toch niet zo raar dat bepaalde acteurs een film naar een hoger niveau tillen?

avatar van G-hat

G-hat

mcdaktari schreef:

Dat zie jij zelf niet , he? Ach ja, je bent ook nog maar 17. Laten we het daar maar op houden dan.

Beter

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Okay, hier kon je dus een aardige film van maken.... Misschien niet voor mij, maar voor de boxfilm... Met sly en dan die andere ouwe er bij....!? Daar kun je wat mee! Dacht ik.... Goed drama...

Maar helaas... Het begon met een ouwe die zijn ballen niet eens kon wassen en in een soort verzorgings tehuis woonde, en later een sparringpartner stond uit te hangen... en daarna het verloren meisje, dat je niet terug wil, opeens blij op je schoot hebt zitten... En blij dat je bent!

Kortom, het is weer een film voor het USA publiek, en het waait over naar ONS! Op momenten was het een soap niveautje! boordevol jaren 80 Eddie Murfie geschreeuw.... En ja, op het einde een echt Rocky 2376 einde... Waar in het echt af en toe het gezicht van de tegenstander geraakt wordt, is het hier alleen maar het gezicht... BAM BAM KNAL BAM om de beurt! BAM KNAL BAM BAM

Maar... Kon het niet helpen.... Vijf keer moeten lachen om en scène... sorry!
Maar dat is op zich best weinig voor twee uur.... Ja toch....?

Een 2**

avatar van ralfsjam

ralfsjam

p.s. En als je de film gezien hebt, zul je merken dat de poster helemaal nergens op slaat...

avatar van Thorongil

Thorongil

Doet deze film de Rocky films wat eer aan? Is het eindgevecht wat spannend?

avatar van tattoobob

tattoobob

Oei...dit lijkt mij nou drie keer niets...

tattoobob schreef:

Oei...dit lijkt mij nou drie keer niets...

Toch echt een leuke film

avatar van superblackbird

superblackbird

Ik vind het best een goeie film, goed gespeeld door oude ratten Stallone en De Niro. Ik kan best begrijpen dat velen dit gaan vergelijken met de Rocky films maar toch heb ik me geamuseerd bij deze, geen topper maar wel goed.

DiDa

Deze film is niet te vergelijken met Rocky. Totaal ander genre. Dit is een komedie...ik vond Grudge Match echt leuk

DiDa

Kritiek is oké, maar deze review slaat nergens op. Wie durft er te zeggen dat DeNiro zijn oscar voor Raging Bull in zou moeten leveren omdat hij deze film heeft gemaakt.

Grudge Match - Peter Segal | nu.nl/filmrecensies | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

avatar van schram101

schram101

Spits kwam ook al met zo'n makkelijke recensie.. Haters.

DiDa

Filmtotaal en De Telegraaf geven gelukkig een realistische recensie.

Filmrecensie| ’Grudge match’ | Recensies | Telegraaf.nl

Recensie Grudge Match - Review op Filmtotaal.nl

avatar van Shinobi

Shinobi

"Look at us!"

Met lage verwachtingen in de bios meegepakt, omdat de negatieve recensies er niet om liegen. Maar ik moet zeggen dat het me reuze is meegevallen.

Sowieso vind ik het uitgangspunt van twee uitgerangeerde boksers die na al die jaren eindelijk een rematch hebben, goed gekozen. De film wordt prima opgebouwd door het trainingsregime van de twee oude rotten te laten zien en de daarbij horende promotie. Het enige wat ik jammer vind, is het goedkope sentiment in de vorm van Billy's zoon en de lang verloren liefde van Henry die om de hoek komen kijken. Vrij clichématig te noemen dus.

'Grudge Match' moet het dan ook meer hebben van de oudgedienden Sylvester Stallone en Robert De Niro; de onderlinge chemie tussen deze twee komt uitstekend naar voren. Dit resulteert zich in een hoop vuilbekkerij heen en weer, waarbij ze niet vies zijn van wat zelfspot. Alleen Kevin Hart vond ik soms iets te schreeuwerig, gelukkig zorgt Alan Arkin voor de nodige tegengas.

De langverwachte bokswedstrijd zelf wordt aardig gebracht, maar het blijft aan de tamme kant; de echte impact ontbreekt op momenten. Desondanks zorgen Razor en The Kid voor een mooie afscheidsmatch om eindelijk de strijdbijl te begraven.

Al met al een erg vermakelijke comedy die het niet verdient om zo afgekraakt te worden. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor twee extra - leuke - scènes.

Dikke 3,0 sterren.

avatar van richardbr

richardbr

Ik snap de negatieve geluiden niet zo. Dit is gewoon een prima film!

avatar van wess16

wess16

Ik heb me goed vermaakt met deze film! Vooral Stallones coach was grappig. Gewoon luchtig vermaak met twee oude helden, niet meer en niet minder.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Rocky vs Jake LaMotta is erg geslaagd. De ruzies tussen de twee oudjes is heel leuk en Arkin/Hart zijn grappig. Verder voegen de zoon van DeNiro en ex van Stallone veel toe aan het verhaal. Ga niet te snel weg, er is op einde nog een leuk interview met Holyfield en Tyson.

avatar van The Oceanic Six

Saai.

Het idee is goed, Stallone en De Niro bevallen altijd wel, maar het is saai uitgewerkt. Als drama slaat het niet aan en als komedie net zo goed niet, al doen de 2 oude heren goed hun best door veel te mopperen en te klagen op elkaar. De film is met bijna 2 uur ook veel te lang, het weet nooit erg te boeien. Daarbij is de finale, de wedstrijd zelf, ook niet zo bijzonder. Dit werd destijds in de boksfilms die beiden op het CV hadden staan een stuk sterker gedaan. Nou besef ik wel dat dit wat anders is, maar het maakte, net als de hele film, weinig indruk.

avatar van cm_punk

cm_punk

Die kleinzoon van De Niro en die maat van Stallone stelen toch de show. Lekker droge en flauwe humor van deze 2 personages.

avatar van rep_robert

Gezien de negatieve recensies ging ik met weinig verwachtingen heen, maar gelukkig kunnen Stallone, maar vooral ook de Niro deze film met gemak dragen. Plottechnisch is het allemaal maar zo zo, maar de 2 heren zijn behoorlijk op dreef waardoor ik alles geloofwaardig vond. De humor was ook naar mijn smaak, waardoor deze iets te lange film uiteindelijk een fijn begin van de middag heeft opgeleverd in de bioscoop.

avatar van gauke

gauke

Waarschijnlijk gemaakt voor pretentieloos vermaak, maar deze komedie was te conventioneel, te braaf, te geijkt en ronduit saai. De grappen werkten dan ook meer om 'n beetje mee te smuilen dan om onbedaarlijk te kunnen lachen. En eigenlijk kwam deze boksfilm, over twee rivaliserende boksers die de pensioengerechtigde leeftijd inmiddels bereikt hebben, belachelijk en volstrekt ongeloofwaardig over. De beide hoofdrolspelers zijn niet enkel oud, ze zien er ook verdomd oud uit.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Nou, Stallone ziet er nog steeds heel goed uit met al die spieren en tattoo's. Ik denk dat heel wat jonge kerels niet aan hem kunnen tippen.

avatar van dualcia

dualcia

Ik heb me prima vermaakt. Grudge Match is geen hoogvlieger, maar het is wél leuk om naar DeNiro en Stallone te kijken en te zien hoe zij zich voorbereiden op de grote match. Met name door toevoegingen van namen als Alan Arkin en Jon Bernthal. Fijne verfrissingen tussen de 2 hoofdpersonages door. Arkin is echt mijn held in deze film!

Er zijn een hoop delen in het plot die de vaart in het verhaal nogal wegnemen (zoals het punt dat Razor besluit niet door te gaan met de match), en dat is jammer, want dat zorgt toch voor een hoop minpuntjes.

Al met al was het een prima film en heb ik me heus wel vermaakt, maar de mannen krijgen niet het voordeel van de twijfel, want daarvoor was het allemaal niet memorabel genoeg.

avatar van limelight73

limelight73

nix mis mee filmpje. tuurlijk allemaal al gedaan en herkenbaar, maar voor een gezellig avondje is ie prima. zeker voor de oudere onder ons die toch met deze 2 mannen zijn opgegroeid.

avatar van DragQueen

DragQueen

Heerlijke film, die ook lekker luchtig wordt gebracht. Het verhaal en de personages bevatten hun cliches, maar toch werkt het wonderwel in deze Komedie. Ook is de chemie tussen Stallone en De Niro erg goed, en levert een hoop vermakelijke momenten op. 4 Sterren.

avatar van queenie

queenie

Gewoon een leuke film. Acteurs blijven toch geweldig, en ondanks hun leeftijd blijven ze goed.

avatar van _JCKreacher

_JCKreacher

Ik ben niet de meest kritische kijker en ik zal de op deze site aanwezige, zichzelf geweldige recensenten vindende, personen over me heen krijgen. . Maar ik vond deze film echt heel erg leuk. Heel veel humor. Heb me prima vermaakt bij deze film.

avatar van Theunissen

Wat een flauwe en vooral ook niet komische bedoeling was dit. Sowieso gaan Sylvester Stallone (altijd dezelfde gelaatsuitdrukking en traag pratend) en komedies niet samen en als hij dan ook nog eens lange en vooral saaie dialogen gaat voeren met Kim Basinger (flut rol overigens) krijg je spontaan braakneigingen. Er is niets mis met Sylvester Stallone, zolang hij zich alleen maar bezig houdt met actiefilms en verder weinig praat.

Het hele verhaal stelt eigenlijk ook weinig voor en is ook behoorlijk langdradig. Verder gebeurt er eigenlijk nauwelijks iets noemenswaardigs in deze film en ook het eindegevecht stelt weinig voor en is tevens behoorlijk cliché. Alleen dankzij Alan Arkin en Robert De Niro is deze film nog een beetje te doen, want zij zorgen tenminste nog voor een beetje humor. Voor de rest is het gewoon allemaal saai en flauw en het kijken ook nauwelijks waard. Ook de twee scenes tijdens de aftiteling zijn niet leuk.

P.S. wel leuk dat men er wat Rocky trainingsinvloeden in hadden gedaan zoals in de slachterij met het hangend vlees (Rocky 2) en het trekken van een auto (Rocky 4 en dan met een slee).

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Niet slecht maar het stelt ook niet veel voor. Heb er wel een paar keer om moeten (glim)lachen. Simpel en voorspelbaar verhaal maar wel te doen. Acteerwerk is oké. 3 sterren

Veel leuker dan vooraf verwacht. Prima popcornvermaak.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

kos schreef:

Veel leuker dan vooraf verwacht. Prima popcornvermaak.

Niks aan toe te voegen.