• 9.373.071 stemmen

Geregisseerd door: John Carpenter

Met onder meer: Jeff Bridges, Karen Allen en Charles Martin Smith

Releasedatum: 30 mei 1985

Plot Starman

"In 1977 Voyager II was launched into space, inviting all lifeforms in the universe to visit our planet. Get ready. Company's coming."

Een alien die crasht op Aarde neemt de vorm aan van de overleden echtgenoot van Jenny Hayden, die nooit over zijn dood heen is gekomen. De alien vraagt de hulp van Jenny om uit handen van de overheid te blijven en om op tijd bij zijn soortgenoten te zijn aan de andere kant van Amerika.

Starman / Scott Hayden

Jenny Hayden

Sergeant Lemon

Brad Heinmuller

Deer Hunter

avatar van Jordy

Jordy

Redelijk mooi en ontroerend filmpje, al vond ik het af en toe een beetje té. Toch, 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Te lang geleden om er iets zinnigs over te zeggen. NIet dat ik ooit iets nuttigs meld.

avatar van neo

neo

dit is echt een ander soort science fictionfilm.geen actie enzo,maar je ziet echt de karakterontwikeling van jeff bridges.

avatar van jedymaster

jedymaster

mooie film

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Mooie film en ik heb altijd een zwak gehad voor Karen Allen.

avatar van Armin

Armin

Is mij altijd bijgebleven. Vooral de rol van Bridges is perfect. ***1/2

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Argh! Naar deze was ik al heel lang op zoek. Ik herinner mij deze als een lieve romantische SF. Wat ik leuk vond is dat ze op een gegeven moment in een wegrestaurant Dutch applepie bestellen

Zeker 3,5*

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Vergeet even dat Spielberg net ET en CE3K had gemaakt, dan hoef je je niet te ergeren aan het jatwerk. Wat overblijft is een heel aardige film met een goeie Jeff Bridges, die met zijn kippenmotoriek duidelijk overbrengt hoe het aanvoelt wanneer je als buitenaards wezen in een mensenlijf terecht komt (wat een acteur al niet moet doen voor de kost). Maar een geinig filmpje dus met voor elk wat wils, zoals dat vroeger heette: beetje humor, beetje romantiek, beetje actie, beetje sci-fi.

En nu de rubriek Jammer: zonde dat niemand de moeite heeft genomen de rol van de wetenschapper-in-de-achtervolging fatsoenlijk uit te werken: Charles Martin Smith (ook nog flink miscast) heeft precies 1 goeie scène. Gevolg is dat de aandacht verslapt zodra Bridges uit beeld is. De verouderde jarentachtig muziek - hoofdzakelijk dunne synthesizertjes - wekt enige irritatie.

***½

avatar van Phoenix

Phoenix

Goed geacteerd van Bridges. Ik vond het zo zielig dat ie in elkaar werd geslagen maar niet eens "wist" wat pijn of haat was... Voor de rest een beetje een slap happy-end, maar je moet niet te veel willen. 3*

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Flauwe film met elementen die ik veel beter in andere films heb gezien. Jeff Bridges kan ik meestal wel waarderen maar in deze film vond ik hem vrij slecht. Als geheel een matige film. 2*

avatar van roda

roda

erg goede film, onderhoudend en met goed acteerwerk.

bij het commentaar op de dvd, zei Jeff Bridges dat hij en Karen Allen ideeen hebben voor een Starman 2, ook John Carpenter zei dat hij een tweede deel wel ziet zitten. ik hoop dat het er ooit van komt.

de film krijgt van mij 3.5 sterren.

avatar van stinissen

Juist het ontroerende gedeelte van de film maakt het voor mijn een goede film.

avatar van bisse

bisse

Erg leuke, mooie film om lekker met je vriendin op de bank te bekijken. Zonder vriendin ook heel goed te doen vooral dankzij karen allen.

avatar van gotti

Bridges is geweldig.

avatar van Alittleromance

Alittleromance

Deze film vondt ik in 1984 de beste film van dat jaar dat ik toen in de bioscoop heb gezien.Jeff Bridges en Karen Allen brengen een zeer goed acteer prestatie.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Geweldige Sci-Fi film (alhoewel het meer een romantische road-movie is) die jammer genoeg grotendeels vergeten is doordat Spielberg twee jaar eerder E.T. uitbracht. Desondanks staat de film nog sterk overeind. Bridges speelt erg sterk en er zit genoeg diepte in om de personages interessant te houden.

Degelijke Carpenter.

Naast degelijk echter veel te melig om echt interessant te worden. Bridges zelf maar een halfbakken prestatie neer en de nogal saaie tegenspeelster kan daar weinig aan veranderen.

Beetje vreemd ook het eenrichtingsverkeer in de film. Het duurt ongeveer 90 minuten vooraleer er gevraagd wordt naar het leven buiten Aarde. Je zou toch denken dat die vraag al een keer gesteld zou geweest zijn na drie dagen roadmovie ?

Mja, film is dan ook wel erg "menselijk" verder, met enkel hier en daar wat spaarse sci-fi elementen (en belachelijke ontploffende wagens - als je tegen een muur rijdt krijg je echt geen ontploffing als dat er een gasfabriek ontploft). Er zit ook één of ander duf moraaltje in over de mens, ook best typisch Carpenter geloof ik, dat soort platte onzin erdoor.

Wat de film aardig maakt is de tocht van de twee, die lekker rustig verloopt. Vooral het verkenningsaspect is best goed uitgewerkt, waardoor de film zeker kijkbaar blijft.

Einde was verder best fout, serieus melig bij momenten, maar toch een degelijke Carpenter film. Blijft verder wel een echt schoenmaker-blijf-bij-je-leest figuur.

avatar van Reinbo

Wow, dat jij dit cheesy 80's werkje zowaar een beetje kan waarderen. Je blijft me verbazen.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Schoenmaker blijf bij je leest vind ik niet helemaal van toepassing bij Carpenter. Hij speelt wel veel met genres maar overal zit een Carpenter handtekening op en verschillen de films in vormgeving niet heel erg veel van elkaar.

Ik bedoel vooral dat ik zijn films maar uit één genre kan smaken. De rest vind ik meestal serieuze missers.

avatar van Wouter

Herzien. Niet heel Carpenteresk; duidelijk een film die hij maakte omdat hij iets te bewijzen had aan de studio's. Evengoed vermakelijk. Bridge's oscarnominatie is te begrijpen; hij steelt de show.

avatar van mister blonde

mister blonde

Misschien wel de minste van Carpenter, ik miste zijn handtekening hier. Nog steeds vermakelijk, hoor. 3,5 sterren.

avatar van Master of pl0x

Master of pl0x

Ik vond het een goede film, voor mij leek het einde een beetje afgeraffeld. Bijv.: Hij gaf haar zo'n grijs balletje, ze zegt: ''Wat moet ik ermee?'' Dan zegt ie: ''Dat weet de baby wel.'' Dat ze dat niet laten zien! Ik heb er verschillende einden aan kunnen knopen, maar ik weet niet welke klopt... Maarja, ik vond het goede film.

avatar van rep_robert

Redelijke film.

Bridges speelt echt geniaal als Alien, die van alles moet leren.

Hij neemt zo ook de foute trekjes over van de mensen die hij tegenkomt.

Verder verzuipt de film soms een beetje teveel in het sentiment, toch wel iets minder.

Niet dat dat de film slecht maakt, maar ze hadden hem zo nu en dan iets luchtiger moeten maken.

Nu wisselt de film toch teveel de komische en zwaardere momenten af, waardoor de film niet helemaal prettig wegkijkt.

Zodoende stijgt hij ook niet boven de middelmaat uit, ondanks het uitstekende acteerwerk van vooral Bridges.

3 sterretjes

avatar van wibro

wibro

Ik heb deze film een half uur bekeken en toen er de brui aan gegeven. Het onderwerp sprak mij totaal niet aan. De openingsscène - de crash op Aarde - was erg mooi maar toenJeff Bridges in beeld kwam als alien was het niet meer om aan te zien. Neen, geef mij maar de Carpenter van horrorfilms zoals "The Fog" of thrillers zoals "Assault on Precinct 13".

Niet afgekeken, dus ook niet gestemd. Zijn de users die dit een "meesterwerk" vinden ook weer tevreden gesteld.

avatar van Reinbo

Meesterwerk is een wat overdreven term, maar het is wel een hele vriendelijke en leuke film. Wat was er mis met Bridge? Vind 'm juist erg goed. Kreeg ook nog een oscarnominatie voor zijn rol.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Bridges is juist heel sterk. Hoe hij in het begin beweegt, illustreert mooi hoe zijn lichaam bestuurd wordt door iets dat niet goed weet hoe mensen bewegen.

avatar van Spetie

Aardige film. Hoewel de film op een gegeven moment wel voorspelbaar is en de afloop ook niet echt geweldig is, is het op zich een vermakelijke film. Jeff Bridges speelt erg sterk als buitenaards vriendelijk wezen, die me enigszins aan Arnie uit T2 deed denken. Zijn manier van bewegen, zijn verbazing over bepaalde zaken, zien er op een bepaalde manier erg natuurlijk uit. Ook het spel tussen Bridges en Allen en de reis op zich is leuk om te zien. Degelijke Carpenter dus!

avatar van scorsese

Vermakelijke film waarvan de manier hoe Jeff Bridges zijn personage neerzet, me meerdere malen deed denken aan The Terminator (vooral op het begin). Het verhaal is vrij simpel, maar de twee hoofdrolspelers weten de aandacht goed vast te houden.

avatar van Reinbo

Net na een flink aantal jaar herzien, maar wat een wonderlijk mooie film is dit toch. Was bang dat het een beetje zou tegenvallen, omdat het op het eerste gezicht niet direct een typische Carpenterfilm lijkt. Maar dat is het wel, de film is erg sfeervol zoals Carpenter dat vrijwel altijd voor elkaar krijgt. Starman is een heerlijke roadmovie, gedragen door een topcast met Bridge aan het roer. Het ontroerd maar wordt nergens overdreven sentimenteel.

Dikke 4* blijven staan.