• 9.373.574 stemmen

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: Ralph Bakshi

Met onder meer: Kim Basinger, Brad Pitt en Gabriel Byrne

Plot Cool World

"Holli Would if she could ...and she will"

Jack Deebs (Gabriel Byrne) is een cartoonist die op het punt staat vrij te komen. Zijn comic "Cool World" beschrijft een vreemde wereld die bevolkt wordt door "doodles" (cartoonfiguren) en "noids" (mensachtigen). Wat Jack zich echter niet realiseert is dat deze wereld echt bestaat, en dat een "doodle"-wetenschapper een machine heeft gemaakt waarmee van de Cool World naar de echte wereld gegaan kan worden, en andersom.

Holli Would

Detective Frank Harris

Jennifer Malley

Isabelle Malley

Agatha Rose Harris

Interrogator #2 / Mash / drunken bar patron / Dr. Vincent "Vegas Vinnie" Whiskers / Jack Deebs (super hero version) (stemrol)

Sparks (stemrol)

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik herinner me dat deze film niet zo lang na "Who framed Roger Rabbit" is uitgekomen. Ik heb deze ook nog niet zo lang geleden voor een eerste keer gezien. Deze film heeft te lijden van een heel zwak plot. De belevenissen in de Toon wereld zijn verschrikkelijk druk en lijken weinig doel of nut te hebben. Ik vond er weinig aan. Het was helemaal geen coole wereld.