• 9.377.648 stemmen

Geregisseerd door: Nicole Holofcener

Met onder meer: Julia Louis-Dreyfus, James Gandolfini en Catherine Keener

Releasedatum: 16 januari 2014

Plot Enough Said

Eva (Julia Louis-Dreyfus) is een droevige gescheiden vrouw. Wanneer ze de sterke Marianne (Catherine Keener) ontmoet, een vrouw die zich in dezelfde situatie als zij bevindt, wordt ze aangestoken door haar levensvreugde en vertrouwen. Eva besluit daarop om haar leven in eigen hand te nemen en ze maakt een afspraak met Albert (James Gandolfini). Maar de zaken worden ingewikkeld, wanneer blijkt dat Albert de ex-man van Marianne is.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Elaine Benes en Tony Soprano.

avatar van tevelenco

tevelenco

Luchtig filmpje over een mooie jonge vrouw die verliefd wordt op een oudere man.

Dit levert best wel wat hilarische momenten op omdat de man in kwestie de ex is van de vriendin van de hoofdrolspeelster.

Echt heel grappig wordt het niet en de film moet het dan ook vooral hebben van het acteerwerk van Eva en Albert.

Zij zetten allebei een overtuigende rol neer in een film die verder niet zo veel om het lijf heeft.

Ondanks deze punten van kritiek heb ik me toch best vermaakt en scoort de film dan ook een voldoende.

avatar van Bélon

Bélon

Mooie jonge vrouw? Louis-Dreyfus zal je dankbaar zijn voor het compliment want ze is bijna 53. Gandolfini (R.I.P.) was zelfs jonger in het echt

Wel een fijne relatie-komedie tussen 2 mensen van middelbare leeftijd, hoewel het subplot met de ex-vrouw soms wel wat gekunsteld aandeed. Acteerwerk was goed.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Lekkere luchtige RomKom die je nagenoeg de hele film lang met een glimlach laat zitten, niet te schuddebuiken van het lachen maar een mooie balans van lachen en hier een daar een droevig momentje.

Jammer dat we Gandolfini zo moeten missen, want het blijft (Tony Soprano ^^) een geweldig acteur met vele kanten, er zijn weinig mensen die zo goed in personages konden kruipen.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Grappige, zeer volwassen "romdramedy" met een stel eigenaardige maar menselijke personages. Julia Louis-Dreyfus, bekend van Seinfeld, overdrijft soms misschien een beetje qua expressie, maar is erg leuk in de hoofdrol; James Gandolfini mag er trots op zijn dat dit één van z'n laatste acteerprestaties is geweest; en veel bijrollen zijn ook opvallend sterk. Er zit voor mijn gevoel weinig muziek in de film; sterker nog, er is me slechts één nummer opgevallen. Maar dat nummer, Digging shelters, van Neil Halstead, waar ik voordat ik deze film zag nog nooit van gehoord had, is wel meteen waanzinnig mooi. Mooi is ook het einde. Geen kleffe boel, maar wel bevredigend.

avatar van apolicum

apolicum

tevelenco schreef:

Are you kidding? Gandolfini is een half jaar JONGER dan Louis-Dreyfus, ik lig hier strijk

Nu ja, ze zal het graag horen lol.

avatar van tevelenco

tevelenco

apolicum schreef:

Nu ja, ze zal het graag horen lol.

Ha ha ! Ik heb inderdaad niet erg goed opgelet zie ik

avatar van jim jim

jim jim

Raar is dat hij(James Gandolfini) 6 seizoenen lang een serie wist te tillen als hoofdrolspeler maar nooit een hoofdrol in een film kon bemachtigen, altijd of een gedeelde hoofdrol of een bijrol

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

Enough Said is een hartverwarmende film met een heerlijk rustig tempo. Liefhebbers van romantische komedies, zoals ikzelf, zullen dit liefdesverhaal erg waarderen. De vergelijking met About Time is niet raar, mits je het tijdreizen gedeelte wegdenkt. Kort gezegd is Enough Said een feel good film waarin Julia Louis-Dreyfus en James Gandolfini een goede chemie hebben. Het werk van wijlen Gandolfini maakt deze film alleen al de moeite waard om te bekijken! --- www.filmhoek.nl/?p=14333

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Aardige hekkensluiter voor James Gandolfini. Liet zich als aardige zachte breekbare man zien. Julia Louis-Dreyfus was een aardige hoofdrolspeelster. Verhaal was grappig maar mager. Nergens echt boeiend. Maar meer aandoenlijk. Veel typisch Amerikaanse dialogen, en daar moet je ook wel een beetje tegen kunnen. Al met al een aardig wegkijkertje, maar meer ook niet.

3**

avatar van Shinobi

Shinobi

"I'm tired of being funny."

Vanochtend in de bios meegepakt met in het achterhoofd dat dit de één na laatste film is van wijlen James 'Tony Soprano' Gandolfini en het is geen onaardige film geworden moet ik zeggen.

Qua verhaal gebeurt er nog geen eens echt veel en kabbelt het lekker voort, ondersteund door aandoenlijke muziek. De vele zijplotjes hadden voor mij niet gehoeven, naast het feit dat ze niet helemaal afgerond worden. Wel komt het echt over door de manier waarop de personages zich 'breekbaar' opstellen. Zo vond ik het bijvoorbeeld mooi om te zien hoe de band tussen Eva en Chloe zich ontwikkelde.

Enough Said moet het dan ook meer hebben van het spel van Julia Louis-Dreyfus en James Gandolfini. Met name laatstgenoemde laat een verrassende kant van zichzelf zien, erg tof om hem voor de verandering in zo een relaxte rol te zien. De onderlinge chemie tussen deze twee komt wat dat betreft goed over, dit zorgt voor fijne dialogen.

Overigens wordt het nergens al te grappig; de humor wordt op een subtiele wijze gebracht, iets wat ik wel kan waarderen. Daarnaast wordt het gelukkig nergens overdreven klef, wat je vaak in dergelijke producties ziet.

Al met al een aardige laid-back romcom. Zeker de moeite waard als je Gandolfini in een recente rol wil meemaken waarin hij - ingetogen - schittert, R.I.P.

Dikke 3,0 sterren.

avatar van wwelover

wwelover

Typische sfeerfilm met mooie dialogen. Had niet verwacht dat ik de film zo leuk zou vinden. Het is lief en aanstekelijk. Ben bekend met beide acteurs, maar heb verder niet echt veel van ze gezien. Maar de chemie tussen hen twee is erg goed en ze spelen beide uitstekend. Het script is ook erg goed, alleen met de vriendin van de dochter is een beetje rommelig afgemaakt maar dat is geen drama. Heel veel gelachen in ieder geval om deze film.

avatar van Fortune

Fortune

ENOUGH SAID, wat min of meer een feel-good film is met een aantal dramatische momenten maar in het geheel gewoon luchtig gaf me uiteindelijk maar een slecht gevoel. Dit komt geheel door James Gandolfini en dat dit de laatste film is waarin hij te zien is. Vond het een van de boeiendste acteurs uit Hollywood en is ook behoorlijk veelzijdig maar wordt wel vanwege zijn uiterlijk vaak getypecast in grove en lompe rollen. Altijd als er een film uitkwam met hem erin wilde ik die z.s.m zien.

Heb een keer een interview gezien waarin hij vertelde hoe zwaar het was om de scene uit True Romance keer en keer opnieuw te moeten doen, waarin hij een vrouw afranselt. Dat duurde tien dagen met tien draaiuren per dag en was de zwaarste periode uit zijn leven en in het echt is het een ontzettende nederige, bescheiden en lieve kerel. Het tegenovergestelde van de rollen die hij meestal vertolkt. In deze film krijg je hem dan ook op deze manier te zien, wat ik wel kon waarderen.

Behalve Gandolfini speelde Julia Louis-Dreyfusn (Elaine uit Seinfeld), ja ze leeft nog, ook ontzettend sterk en is de chemie tussen de personen levensecht. De film zelf is niet echt speciaal maar hun acteren eigenlijk hun bekendheid weg en je gaat geloven dat dit gewoon echte mensen zijn. Qua humor zit het wel goed en is het vooral een aanrader vanwege de acteurs en niet het verhaal.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Wilde graag nog even James Gandolfini zien spelen. Jammer dat het in zo'n flauw filmpje moest gebeuren. Dit soort romantiek is gewoon niet my cup of tea, alsof je de Viva doorbladert in de wachtkamer bij de dokter.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Mwoah.

Het verhaal is leuk, de uitvoering vond ik echter niet geslaagd.

De chemie tussen de 2 hoofdrolspelers was totaal niet aanwezig.

Drama? Nee.

Comedy? Nee.

Romkom? Nope.

De bijrollen waren ook saai, eigenlijk vond ik de hele film boring.

Alleen de Toyota Prius was goed gecast in deze middelmatige film.

Elaine was leuker in Seinfeld.

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

leuke film met veel humor, niet schaterlachen maar een grijns die je gedurende de film blijft houden.

Mooie rollen van Julia Louis-Dreyfus en James Gandolfini.

Heb genoten van deze film die me aangenaam verraste, en zeker een aanrader.

avatar van BBarbie

BBarbie

Leuk om na bijna 20 jaar (Deconstructing Harry (1997) Seinfeld-ster Julia Louis-Dreyfus weer eens in een lange speelfilm tegen te komen. Samen met de betreurde James Gandolfini maakt zij er een aangename tijdspassering van. Een vlotte film met veel grappige en een paar droevige momenten én uitstekend acteerwerk. In de bijrolletjes een paar jonge dames, waarvan we in de komende tijd nog wel meer zullen horen, denk ik.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Inderdaad leuk om "Elaine" weer eens te zien, en ze heeft me positief verrast moet ik zeggen. Er wordt goed gespeeld, heel naturel. Leuk verhaal ook met een fijne sfeer. Een echte komedie is het niet echt maar gewoon een leuke mix van komedie drama en romantiek. Prima filmpje! 3,5 ster

avatar van stinissen

Heerlijke cast die er duidelijk zelf ook plezier in had en wat is het toch jammer dat zo een fijne acteur zo vroeg van ons heen is gegaan.

avatar van YAH87

YAH87

Enough Said is een uiterst fijne en charmante film over een drie driehoeksverhouding van gescheiden ouders met een dochter die het nest verlaten en zal vooral in het collectieve geheugen bekend staan als één van de laatste films van de recent overleden acteur James Gandolfini. Samen met de immer grappige Julia Louis-Dreyfus (“Elaine, you gotta have a baby.”) dragen zij deze film en doen dit vrij overtuigend waarin zij hun jonge relatie verkennen en elkaars goede en slechte eigenschappen leren kennen. En of dat nu niet van de bepaald meest objectieve bron komt, draagt uiteraard mooi bij aan de juiste dosis drama. De goedgeschreven dialogen en komisch talent van de gehele cast zorgen er tevens voor dat er ruim voldoende kan worden gelachten, waarbij Ben Falcone, die de echtgenoot speelt van de vriendin van Eva, wellicht het meest amusant is met zijn teksten en mimiek. Enough Said verveelt geen minuut en kent een uitstekende balans tussen romantiek, komedie en drama. Een hoogst vermakelijke film die niet over het hoofd geslagen mag worden en een prima keuze is voor stelletjes om te zien voor een knusse filmavond op de bank.

avatar van Waku

Waku

Heerlijke relatiedrama met vrolijke ondertoon.

Met name de chemie tussen James Gandolfini en Julia Louis-Dreyfus , de beide hoofdpersonages

spat ervanaf. Tel daar bij op het uitstekende acteerwerk en een sympahtiek verhaal en je hebt een prima vermakelijke film.

Geen overdreven sentimenten, niet kwijlerig maar puur.

avatar van 606

stinissen schreef:

Dat dacht ik ook toen ik deze film met hem voorbij zag komen, ga deze snel maar eens kijken.

avatar van james_cameron

Ik vind de films van Nicole Holofcener altijd treffend geobserveerd, onderhoudend en charmant. Met Friends With Money dreigde ze een beetje af te glijden richting gelikt Hollywood maatwerk, maar gelukkig was haar vorige film, Please Give, al weer een stap in de goede richting. En nu levert ze met Enough Said één van haar beste films af. De casting is perfect; Julia Louis-Dreyfus is geweldig in de hoofdrol en James Gandolfini is grappig en kwetsbaar in één van zijn laatste rollen. Het script zit ook leuk in elkaar, met precies de juiste balans tussen humor en drama.

avatar van Koerok

Koerok

Prettige film met een prettig verhaal een grotendeels prettige mensen. James Gandolfini en Julia Louis-Dreyfus maken er iets moois van. Maar echt veel om het lijf het het toch ook weer niet. Daar is het verhaal te simpel voor. Daarom slechts een simpele 3,5.

avatar van gauke

gauke

In deze liefdeskomedie had meer vaart mogen zitten, het verhaal kabbelt teveel voort, is erg simpel en geenszins innovatief, bovendien is er geen spanning, zijn er noch verrassingen. Bij James Gandolfini, ongebruikelijk in de rol van een zachtmoedige, vriendelijke man, zei een gelaatsuitdrukking meer dan duizend woorden. Tussen hem en Julia Louis-Dreyfus ontstond zichtbaar chemie; hun dialogen waren innemend en voorzien van humor.

"Dat James Gandolfini, juist vlak na het afronden van deze film op 51-jarige leeftijd in Italië aan een hartstilstand overleed, geeft de anders gezapige slotscène een bittere schoonheid mee", las ik in een recensie. Prachtig en memorabel verwoord.

avatar van soom

soom

I've said enough.. (REM/Glee, Losing my religion)

Dat was mijn eerste nota bij het horen van de titel. Dat ik die gehoord had in Glee, met Cory Monteith. Het bracht in de eerste seconden ook herinneringen boven aan dat wat ik in Glee had gezien, inplaats van aan deze film.. maar tijdens de film sijpelde elke gedachte aan Cory zo'n beetje weg. En wat ik bij life in a day typte, meen ik zeker weten voor de duur van alles. iedereen is even belangrijk in dit leven. Of je nu James of Cory heet of Pietje. En of je nu wel of niet bereikbaar bent voor anderen. Je wordt gemist.

Ja, dit heeft indirect met de film maken. Het merendeel van deze film vond ik helaas wel traagjes en slaapopwekkend, precies de reden dat ik Friends with money toch niet meer durf te kijken.. maar veel valt er te genieten van de rustige, charmante James en de even ludieke bijzondere Julia. Ik genoot daar het meest van. Ik denk met warmte terug aan de rollen waarmee James me heeft in weten te pakken. Rust zacht, James. Ik keek met tranen in m'n ogen op momenten. Dat is jouw verdienste. Naar het einde toe wordt het interessant maar het is niet de meest leuke film die ik kon zien. En ooit heb gezien.

avatar van 606

Ik mis James

avatar van schumacher

schumacher

Ik heb 2,5 gegeven maar dat heeft er alleen maar mee te maken dat het niet zo mijn ding was deze film.

avatar van Maximee92

Maximee92

Leuk verhaal, zitten een aantal grappige momenten in, maar het geheel vond ik nogal saai. Er had wat meer vaart in mogen zitten. Ik vraag me af wat de relatie met de vriendin van de dochter nou was. En hoe dit is afgelopen?