• 9.376.815 stemmen

Met onder meer: Tom Hanks en Barkhad Abdi

Gesproken taal: Engels en Somalisch

Releasedatum: 21 november 2013

Plot Captain Phillips

"Out here survival is everything."

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Richard Phillips, kapitein van het vrachtschip Maersk Alabama. In 2009 werd dit schip door Somalische piraten gekaapt en Phillips gaf zichzelf op als gijzelaar, om zijn bemanning te redden.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Interessant. Heb me altijd al afgevraagd hoe piraten met hun kleine bootjes dergelijke zeereuzen kunnen enteren.

Vanaf 21 november in de bioscoop (Universal)

Trailer (YouTube)

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Jawaddedadde schreef:

Dat is niet zo moeilijk, als we de trailer mogen geloven. Gewoon een laddertje tegen de zijkant zetten en omhoog klimmen.

avatar van schram101

schram101

Dit ziet er uit als een sterke rol van Hanks. Ik ben benieuwd. Greengrass is niet de minste regisseur dus hier kijk ik met vertrouwens naar uit. Trailer is in ieder geval erg boeiend.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Eindelijk weer is een serieuze filmrol van Hanks, ben benieuwd!

avatar van Shinobi

Shinobi

Ik zag de trailer laatst in de bios en het deed me wel erg aan het Deense Kapringen (2012) denken. Ben benieuwd of dat ook zo zal zijn, want dit is natuurlijk alleen maar een trailer.

avatar van schram101

schram101

Dit ziet er toch wel erg fijn uit hoor! Sterke trailer weer!

avatar van rep_robert

De big budget versie van Kapringen. Niet bijster origineel meer De naam van de film vind ik ook slecht gekozen. Wat ik miste bij Kapringen zie ik hier in ieder geval wel in de trailer, het moment van de kaping. Ik denk dat deze film wel meer impact zal hebben dan Kapringen.

avatar van Solis

Solis

Trailer ziet er goed uit. Ben benieuwd hoor!

avatar van freek_93

freek_93

Can't wait!

avatar van Actarus

Actarus

Waargebeurd met goed acteerwerk in een 'United 93'-jasje = Oscar-materiaal! ben zeer benieuwd naar dit!

avatar van merrin

merrin

De eerste reviews zijn vrij positief, maar blijkbaar zou de Deense versie (Kapringen) van vorig jaar een betere film zijn.

arno74

net gezien, hele goede film, de spanning is om te snijden.

arno74

Uitstekende film waar de spanning om te snijden is. Alles wat ik in een film verwacht zit er wel in. Actie, spanning, een goed script, goed acteerwerk, prima sfeer, camerawerk, etc.

Prima realistische weergave lijkt me zo. Het begin vestigt de aandacht vooral op het schip, de kapitein en haar bemanning, maar evengoed op de piraten. De film toont van alle partijen hun motieven, hun aanpak, etc. En net als je denkt dat de rol van de marine wat afwezig lijkt komt ook die zich ermee bemoeien, en zien we ook hoe zij te werk gaan. Perfect.

Complete film, kijkt uitstekend weg. Zeker een aanrader, een van de beste films van dit jaar wat mij betreft.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Klinkt als Kapringen. Ben benieuwd, de eerste berichten zijn erg positief.

avatar van loreen

loreen

Spannende goede film met briljante rol voor Tom Hanks ik hoop dat hij Oscar wint voor zijn rol

avatar van Katharina

Katharina

Goede film, goed geacteerd. Het begin kwam een beetje ongemakkelijk op gang maar daarna werd de film heel goed, maar aan het einde vond ik het veel te lang duren en dacht ik dat ik het veel beter had kunnen oplossen, maar dat kan mijn arrogantie zijn

avatar van Jesu

Jesu

Wat een topfilm! Inderdaad een van de beste films van dit jaar tot nu toe.

avatar van AGE-411

AGE-411

Vlaamse releasedatum is 4 december.

avatar van stinissen

Heerlijke film gebaseerd op ware gebeurtenissen met een een weergaloze Tom Hanks en de geniale regisseur Paul Greengrass die nog geen slechte film heeft regisseert. De film bezit echt alles veel drama en prachtige emotie plus de film is ook nog eens zeer spannend . Verder prachtige beelden van de zee en de schepen en een geweldige camera voering echt een film die je moet zien op het grote scherm , o ja nog een extra punt om de film gelukkig niet in 3D te filmen. Het einde van de film laat weer eens zien hoe goed die Tom Hanks wel niet is ik zou zeggen ga er voor voor de derde oscar.

avatar van stinissen

Katharina schreef:

Gebaseerd op ware gebeurtenissen

avatar van Askikker

Askikker

Weliswaar geen Kapringen (had ik ook niet verwacht), en het eind is net iets té Amerikaans, maar toch een prachtifilm.

Geweldige rol van Tom Hanks. Veel mensen tijdens de sneak die je normaal niet ziet, en gezien de rare reakties (klappen, lachen, hard praten) hadden die wat moeite met de spanning in de film.

avatar van MH040

MH040

Mooi stukje Amerikaanse propaganda levert Hollywood hier weer af. De slimme, machtige Amerikaanse marine die het met meerdere schepen, parachutisten, een helicopter en een (zweef?)vliegtuig opneemt tegen een viertal ruzieënde, qatkauwende prutsers van piraten. Ook zo typisch dat de leider van de piraten als grote droom heeft in Amerika te gaan leven en er een auto te kopen. Natuurlijk "The American Dream". Daarnaast was deze man ook veel te goedgelovig.

Al met al zat de film prima in elkaar, mooi gemaakt en er zat genoeg spanning in. En Tom Hanks levert - zoals altijd - ook hier weer een uitstekende acteerprestatie. Maar de Amerikaverheerlijking stond me toch wat tegen.

3-3,5*

MH040 schreef:

Mooi stukje Amerikaanse propaganda levert Hollywood hier weer af.

Aan overdreven patriotisme heb ik ook een hekel, maar in alle eerlijkheid ben ik het hier niet tegengekomen. Deze film vond ik juist heel bescheiden wat dat betreft. Er zijn zat films waar Amerikanen als helden worden geportreteerd, maar daar is in deze film geen sprake van. De marine komt realistisch over, piraten worden nu eenmaal door marineschepen bestreden, en niet alleen uit de VS. De marine of Amerika worden in deze film volgens mij totaal niet verheerlijkt. Dat stukje met de piraat daar heb je wel gelijk in, maar ik vond het totaal niet hinderlijk of overheersend.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Tom Hanks? Dat zal wel weer een goeie film worden als ik het verhaal zo lees.

Gisteravond in de bios al deze film mogen zien. Het is zeker een aanrader, de 4 sterren meer dan waard. Heel de zaal was stil.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik zag een aantal beelden langskomen op tv. De trailer, regisseur en natuurlijk Tom Hanks zorgen ervoor dat mijn interesse absoluut gewekt is.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

In 2009 was Richard Phillips kapitein op een Maersk vrachtschip varend van Oman naar Mombassa. Vlak voor de Somalische kust werd het schip gekaapt door vier bewapende Somalische piraten. De bemanning, inclusief kapitein Phillips, konden hier niets aan doen, omdat de piraten gewapend waren en er aan boord niemand was die bevoegd was een wapen bij zich te hebben. De kaping was een goed voorbeeld dat aantoont dat het nogal gevaarlijk is om te varen in Somalische wateren en dat het, hoe groot je schip ook is, gewoon geënterd kan worden door vier piraten op een vissersbootje, die de controle helemaal over nemen. Dit resulteerde in eerste instantie in zeer spannend boek dat nu door Billy Ray bewerkt is naar een film met als regisseur Paul Greengrass (United 93, The Bourne Ultimatum) en met Tom Hanks in een glansrol als Captain Phillips, maar ook de vier piraten zijn zeer overtuigend.

‘Captain Phillips’ Review | Filmtakers

avatar van altijdcritic

altijdcritic

Wat een domme piraten. Wat een domme navy. Ze hadden die piraten veel eerder uit kunnen schakelen met warmtebronnen. Ze wisten op welke stoel hij zat. Film veel te lang en dobbert maar voort. Verhaal weinig inhoud. Jammer dacht dat de film spannend zou zijn van het begin tot eind maar was blij toen ie afgelopen was. Te langdradig. Daarom haalt dat de spanning eruit.