Genre: Thriller
Releasedatum: 19 september 2013
Bekijk via Videoland
Plot Prisoners
"Every moment matters."
Keller Dover (Hugh Jackman) wordt geconfronteerd met de ergste nachtmerrie van een ouder. Zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Het enige aanknopingspunt is een vervallen camper die eerder in hun straat stond geparkeerd. Rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) leidt het onderzoek en arresteert de bestuurder Alex Jones (Paul Dano). Wegens gebrek aan bewijs moet hij de verdachte echter weer laten gaan. Wetende dat het leven van zijn dochter op het spel staat besluit Dover het heft in eigen hand te nemen.
- IMDb (8,2 / 919078)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Prisoners (MusicMeter)
Ralph Dover
Eliza Birch
Anna Dover
otherfool
Een beetje The Tortured (2010) en een beetje The Lovely Bones (2009) maar dan stukken beter dan die twee films. Dat zit hem vooral in de sterke sfeerschets in het stadje (met de constante regen) en een aantal goeie performances (vooral van Gyllenhaal dan). Hoewel de film lang duurt en daarbij helaas toch wel een paar werkelijk onzalige wendingen neemt zit de nietsvermoedende kijker toch de hele tijd geboeid en vol spanning te kijken hoe dit dan wel af gaat lopen. Geen wereldschokkende cinema, wel een degelijk verhaal en goed in beeld gebracht bovendien.
3*.
soho
Ik weet niet of het hier al eerder stond, maar wie Prisoners goed vindt moet zeker ook eens Gone Baby Gone, checken, het regiedebuut van Ben Affleck. Laat je niet tegenhouden door Ben Affleck, hij is als regisseur stukken uitstaanbaarder dan als acteur. Ook Mystic River is indezelfde mysterieuze en grjis-neerslachtige sfeer ondergedompeld.
Prisoners zelf is een meesterwerk of bijna-meesterwerk, ik ben er nog niet helemaal uit. Het is vreemd dat Loki zoveel vrijheid krijgt, en als lone ranger een major case onderzoekt. Ook de copycat vond ik wat overbodig. En zo zijn er nog wel enkele (weinig) storende elementen in het plot. Maar verder speelt Gyllenhaal hier misschien wel de rol van zijn leven, en is de regie (Denis Villeneuve) van absolute wereldklasse. Een van de betere films van het jaar, dat sowieso!
nielszz
Ik had vanavond voor het eerst van deze film gehoord en lees nu pas alle lovende kritieken en vraag me af waar dat door komt. Visueel brengt Prisoners niks bijzonders. Het camerawerk is gewoontjes. Het enige spannende moment is als er een kerel door de huizen van de families spookt. Een cinematografisch foefje die totaal zinloos is in de film. Ik moet wel zeggen dat ik na 2 uur wel een beetje de film in werd gezogen, maar dat had ook prima eerder gekund. Het eerste deel moet je als kijker mee gaan leven met die engnek van een vader ofzo...
Jackman speelt solide. Gyllenhaal ben ik geen fan van, zeker niet als hij een lone wolf sheriff hero met een irritante tic moet gaan spelen.
Kers op de taart is natuurlijk het mierzoette hollywood einde.
Al met al geen wereldschokkende film.
philtuper
Wederom een ijzersterke film van topregisseur Denis Villeneuve. Na wereldfilm Incendies en de ook al zo ijzingwekkende Polytechnique is dit de meest Hollywoodachtige film van Villeneuve maar ook hierin alaagt hij met vlag en wimpel. Hij ontwijkt vakkundig de clichés en zet in 2,5 een ongelooflijk naargeestig sfeertje neer. Goeie cast en dito acteerwerk. Spannend, akelig en vooral heel goed. Mensen die het hebben over camerawerk dat gewoontjes is hebben er de ballen van gesnapt. Topfilm van topregisseur.
philtuper
Kers op de taart is natuurlijk het mierzoette hollywood einde.
Al met al geen wereldschokkende film.
Je hebt duidelijk de betekenis van het woord mierzoet niet goed begrepen. Dit heet helemaal niks met mierzoet te maken. Dan hadden wel zonneschijn en een happy familie aan de bbq gezien.
nielszz
DragQueen
Ijzersterke Misdaad/Drama Film. Het magistraal uitgevoerde verhaal bouwt de spanning goed op, en laat je redelijk in het ongewisse tot het eind. Het camerawerk is uitmuntend, en de film bevat een voelbare sfeer. De cast acteert verder formidabel. Jackman overtuigt als doordraaiende vader, maar het is misschien wel Gyllenhaal die de show steelt, als rechercheur met de nodige tics. 4,5 Ster.
Savatage
Sterke film, vooral goed acteerwerk en bijzonder duister allemaal. Ik vond de plot wel wat vergezocht dat koppel met hun strijd tegen God. Best de moeite, maar zeker geen feel-good movie.
[/quote]
De hele film wijst naar dit einde. Neem alle spanning weg. Bovendien is mierzoet een relatief begrip dus je kritiek is iets te beperkt. [/quote]
Mierzoet is een weinig relatief begrip als je het mij vraagt Niels. Dit is géén mierzoet einde, dat durf ik wel te zeggen ja. Bovendien, als jij beweert dat je dit einde al de hele film kunt voorspellen, nou, petje af hoor.
Anyway, ieder zijn ding natuurlijk maar ik vond het dus een heel sterke film en gelukkig met mij een heel aantal anderen zo te zien.
Incendies is trouwens van een nog hoger niveau. Mocht je die nog niet gezien hebben. Tip!
silentdolphin
Voor mij persoonlijk de beste film van 2013. Sterke acteerprestaties van zowel Jake Gyllenhaal en Hugh Jackman. De spanning is te snijden naarmate de film verder gaat. Verrassend einde. Echt een topper
Meltje8
Echt een topper! Gewoon wow! Ik zat helemaal in de film en heb de hele film lang in spanning gezeten en daarna nog! Ik denk vooral omdat ikzelf kids heb! Echt supergoede film! 5 sterren van mij!
snarfje5508
Eindelijk weer eens een spannende film waarbij alles klopt. Verhaallijn, acteerprestaties, spanningsopbouw enz. Een waardering met 4 * zondermeer waard.
GGG
Mooie film met super script en goede acteerprestaties van Hugh en Jake! Aanrader...
Djarune
Sterke misdaad. Veel betere vermissingsfilm dan The Frozen Ground (2013) die ik eerder dit jaar zag.
Tilburg013
Ik haat zulke eindes van films....
Verders op zich wel goede film, alleen weinig actie mbt de misdaad...
Veel verhaal voor wie van veel houd...
Al met al 4*
adowoman1
geweldige film, erg onverwacht net als het einde.... Sterke acteerprestaties van zowel Hugh Jackman als Jake Gyllenhaal....
Ceeda7
Ongelooflijk goede maar zware film.
Het is lang geleden dat ik zoveel emotie heb zien losspaten op het scherm als bij deze film.
Hugh Jackman zet een knalrol neer, nooit gedacht dat hij dit in zijn mars had. Gyllenhaal en Dano spelen zoals gewoonlijk zeer goed.
Maar vooral de spanning en de donkere stijl stelen de show. Naast misdaad/drama mocht er ook nog thriller bij vond ik! Werkelijk de hele tijd op het puntnje van mijn stoel gezeten, terwijl ik het normaal gezien voor deze type films.
Een dikke 5*, de eerste sinds Amour.
Ceeda7
Met afstand de beste film van 2013 en vele jaren ervoor.
Een film waarbij ik na 10 minuten al zei: "volgens mij wordt dit best een goede film." Dat kwam door de geweldige sfeerschepping, ijzersterk acteerwerk van de hele cast en een naargeestige, sluimerende spanning.
Het geweldige script en de perfecte, natuurlijke dialogen dragen daar ook aan bij. Vaak krijgen kind-acteurs in films van die uitgekauwde, onnatuurlijke dialogen voor hun kiezen, die ze op geen enkele manier natuurlijk kunnen spelen. De kinderen in deze film zijn gewoon kinderen.
Mooi dat ik deze nog even in 2013 heb gezien want ik heb hem meteen op 1 gezet in mijn top 10 voor 2013. Bovendien heb ik mijn persoonlijke top 10 voor het eerst in jaren aangepast en hem daar meteen op 1 gezet.
Tenzij ze vandaag of morgen een pilletje of erotisch hulpstuk uitvinden waarmee je een 2,5 uur durend orgasme kunt hebben, is dit de beste 2,5 uur die je in lange tijd zult hebben.
Gaat dit zien.
Helemaal eens, deze heeft me omvergekegeld en me 10m laten nazinderen in men bioscoopstoel. Heb hem ook eens kansje gegeven in mijn top 10, en ja met uitstek de beste van 2013!
cor1946
Eeen lange zit maar het was de moeite waard. Je blijf kijken omdat het spannend is. Goed spel van alle acteurs.
herman78
De film van het jaar blijkbaar. Ik had er nog nooit van gehoord.
Dirtdiver
Bijna tweeënhalf uur volledig geboeid in spanning. Wat een ontzettend sterke film!
perlon
De film van het jaar blijkbaar. Ik had er nog nooit van gehoord.
Haha, hier hetzelfde. Intussen binnengehaald en ga 'm vanavond kijken.
perlon
Geen gezellige afsluiter van het jaar. Gezien het verhaal.
Het was spannend, maar prima te doen op oudejaarsavond.
Een erg goede film, maar geen film van het jaar voor mij. Daarvoor was ' ie net wat te gewoontjes.
nairobi
Sublieme thriller!
Van begin tot eind (2,5 uur!) boeiend.
Enige puntje van kritiek was het gemaakte zenuwtrekje van Jake Gyllenhaal, op een gegeven moment ging ik er op letten en een beetje aan storen.
Verder echt een aanrader, zo hoort een thriller te zijn!
haguewarrior
Spannend..dreigende, negatieve (ik weet niet hoe anders te omschrijven) sfeer wordt prima neergezet.. en wordt ook lekker traag verteld.....je wordt als kijker echt ingezogen.
Verder het dilemma..hoe ver zou jezelf gaan als je kind wordt vermist.
Moet ook zeggen dat ik naarmate de film vorderde toch wat vond inzakken en op einde wat voorspelbaar werd.
araignee
Prisoners is absoluut een boeiende en spannende film, die mij eigenlijk geen moment heeft verveeld. Ondanks alle goede recensies en reacties op de film, verwachtte ik eerlijk gezegd "een zoveelste film over een ontvoering". Juist daarom ben ik blij verrast door de originaliteit.
Acteerwerk was sterk, hoewel ik Hugh Jackman net iets beter vond acteren dan Jake Gyllenhaal, die ik toch bij een enkele scene iets ongeloofwaardig vond overkomen. Dit heeft hij wel helemaal goedgemaakt bij onder meer de scene waarin hij het meisje naar het ziekenhuis bracht.
Het verhaal zat goed in elkaar en was boeiend. Het einde was oké, ik ben niet de grootste fan van open eindes, maar op deze manier stoorde het me ook niet echt.
Voor de verrassende originaliteit en het sterke acteerwerk van vooral Hugh Jackman 4,5*

Maak kennis met de nieuwe Bond-regisseur: zo beoordelen fans Denis Villeneuve’s films

Thriller 'Prisoners' met Jake Gyllenhaal en Hugh Jackman vanavond (25 januari) te zien op televisie

Geprezen thriller 'Prisoners' verdwijnt begin volgende maand van Netflix

Jake Gyllenhaal en Denis Villeneuve slaan na 'Prisoners' opnieuw handen ineen voor HBO-serie

Jagten
Drama, 2012