• 9.388.301 stemmen

Met onder meer: Tim Haars, Daniël Arends en Sylvia Hoeks

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 5 december 2013

Plot Bro's before Ho's

Blowen, zuipen en zoveel mogelijk chicks regelen. Dat is het leven van videotheekmedewerker Max (Tim Haars) en zijn geadopteerde broer Jules (Daniël Arends), tevens beste vriend. Samen hebben ze een pact: ze willen nooit een relatie want dat is te veel gezeik. Zij leven het leven waar elke man van droomt, totdat ze allebei verliefd worden op Anna (Sylvia Hoeks).

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van soom

soom

Begin nooit, nooit, nóóit een relatie. Alle vrouwen zijn kuthoeren.

Fijn om dit nog eens onderstreept te zien, zeg. Welkom in de wereld van Flip en Steffen, wiens New Kids Turbo&Nitro ook wel een aparte kijk op de wereld gaven, zoals zij die tenminste beleefden.

Tja, de toon werd meteen dus al in de eerste luttele minuten gezet door de fijnzinnigheid waarmee deze zin werd aangegeven, en dit ging de hele tijd maar door, als een sneltrein. Desondanks wel weer, zo nu en dan gelachen. Ook zonder bier is het te pruimen, maar met biertje(s) nog iets fijner, vermoed ik. Toch niet gedaan, vanwege de snelheid waarmee ik dit naar binnen kan gooien..

Sylvia Hoeks kan meteen door naar nummer 3 leukste/knapste/beste Nederlandse actrice, na Carice en Gaite. Wat een flair, wat een knap hoofd heeft zij. Tim Haars (ja, Gerrie was het, toch? Was wat mij betreft de leukste van de New Kids) speelt daar op een leuke manier op in, en Daniel Arends als Jules kopt de grap er tenslotte op een spektakel manier in. De wereld van Steffen en Flip, het universum van deze beide heren, waar alle vrouwen betiteld worden als kuthoeren, het is dus wel een tikkeltje apart. Dat mag gezegd worden. En, verrassing, dat doe ik dus. Want fijngevoelig is dit allerminst. Bro's Before Ho's wordt daarmee dus een veredelde New Kids zonder matjes en bakpao. Vernieuwend is het helemaal niet, wel enorm flauw en eigenlijk ondermaats. Maar omdat je erom kunt gniffelen (een tikkeltje beschaamd), valt het niet eens op dat er niets nieuws onder de zon zal komen. Maar het levert wel dus een New Kids III op. Hopelijk komen de beide heren de volgende keer met iets op het oude niveau. En een vermelding voor het koppel Henry van Loon en Jennifer Hoffman. Kei schattig vond ik hen. Einde met hen was ook geweldig. Zo ongeveer klink ik ook.. En dan nog 100 keer valser..

Enne, als laatste puntje: Die stukjes scene aan het absolute einde waren natuurlijk wel helemaal te gek, jongúh!

avatar van D-ark

D-ark

Ik kijk er ook met een kritische noot best wel naar uit. Het lijkt vooral op de Nederlandse Ferrell/Seth Rogen tour te gaan wat prima kan. New kids had wel potentie maar is door zijn eigen hype vooral kapot gedaan en al het geschreeuw kwam snel mij de keel uit.

avatar van Japie1971

Japie1971

New kids was zo slecht en melig dat het tegelijkertijd een cultstatus heeft. Daarom zie ook uit naar deze nieuwe knaller van Haars....

avatar van kwakkies

kwakkies

De trailer is geweldig dus mijn verwachting was dat je hiermee de leukste stukjes van de film al had gezien maar niets is minder waar! De film is echt van begin tot eind lachen gieren brullen. Het script is daarbij ook best leuk en alles klopt gewoon. Garantie dat je met een big smile de bioscoopzaal uit loopt!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Erg grappig

avatar van Shinobi

Shinobi

"Jongens, knoop dit goed in je oren: begin nooit, nooit, nooit een relatie."

Van de makers van New Kids Turbo (2010). Nu vond ik die film op zich wel oké, al heb ik me uit voorzorg maar niet aan het vervolg gebrand. Dus op voorhand wist ik eigenlijk wat me te wachten stond.

Qua verhaal is het uiteraard erg dun gehouden en bij zo een dergelijke film moet je gewoon niet meer verwachten. Al moet ik zeggen dat na ruim een uur voor mij de rek er wel wat uit was. Dit heeft deels met de casting te maken. Waar Tim Haars prima op zijn plek is, vond ik Daniël Arends verre van grappig; ik wil zelfs zeggen irritant. Gelukkig is de bijrol van Henry van Loon geweldig, wat een geniale 'wigger' zet hij me toch neer.

Bro's Before Ho's is vanzelfsprekend uitermate plat te noemen, maar door de hoge grapdichtheid kijkt het geheel aardig weg. Er zitten daarvoor ook genoeg grappen en gestoorde situaties in, al moet je jezelf als kijker daarvoor soms wel door een aantal pijnlijk ongrappige scènes heen zien te werken.

Al met al best lachen om eens gezien te hebben, zolang je de verwachtingen maar laag houdt. Blijf trouwens vooral zitten bij de eindcredits waar een hoop bekende films op een grappige manier geënsceneerd worden.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van Flounder

Flounder

Hard gelachen om de trailer, maar de film zelf vond ik erg tegenvallen. Trailer gezien, dan heb je de hele film gezien. Geloof me ik ben de laatste die gaat zeuren om kwetsende grappen, maar vond dat het er in deze film wel heel erg dik en provocerend bovenop werd gelegd. Geen aanrader, 1.5 ster.

avatar van SunChaser

SunChaser

Grappig, teveel kots maar vermakelijk

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

'Komt een hoer bij de dokter'

avatar van altijdcritic

altijdcritic

Heel laag niveau deze film Silvia Hoeks kijkt hele film chagrijnig zegt genoeg. Of ze is gewoon saai kan ook. Doutzen mag van mij makers v deze film aanklagen voor hele slechte grap.

avatar van Jesse xD

Jesse xD

Kijken met een biertje erbij, verstand op 0 en gaan! Heerlijke film, lekker simpel vermaak. Precies waar ik naar zocht op de zaterdagavond.

avatar van Unique

Unique

hoe kun je dit 0,5 ster geven....

avatar van RipCurl

RipCurl

Ik vond New Kids toch hele leuke films met goeie grappen. Wat New Kids leuk maakte is dat je eigenlijk niet precies wist waar het heen ging. Hoe groot was de teleurstelling dan ook bij deze film dat het precies is wat al 100.000x in elke romantische love-komedie is gedaan. Werkelijk ELKE cliche kwam voorbij. Goed, het was een stuk grover door regelmatig hoer en kanker te roepen, maar daar hield het dan ook op. Zo leuk als New Kids was zo slaapverwekkend en niet leuk was Bro's befor Ho's. Het enige leuke aan de hele film was Henry van Loon als wigger. Ik had zoveel meer verwacht...

avatar van Baldur

Baldur

Baldur schreef:

Ik hoop dat deze weer lekker onsubtiel gaat worden en niet teveel gaat verzanden in clichés. Of anders ieder geval op een eigen harde manier gebracht. "Blowen, zuipen en zoveel mogelijk chicks regelen" is alvast een mooi begin van een plot.

Dit kwam wel aardig uit. Mooi vermaak!

RipCurl schreef:

Vond ik niet echt. Alle cliches worden juist op de hak genomen. De film is dan ook geen moment romantisch.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Jammer van die gestolen grappen uit Clerks. Verder vond ik vooral de laatste drie kwartier geslaagd. Daar komt ook de liefde voor film duidelijk naar voren.

avatar van Fortune

Fortune

fappie schreef:
Jammer van die gestolen grappen uit Clerks.

Welke grappen dan? Heb de film niet gezien maar krijg het gevoel dat de film helemaal bestaat uit gestolen grappen.

avatar van Fortune

Fortune

RipCurl schreef:

Precies mijn gedachten.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Fortune schreef:

Die grap bijvoorbeeld dat hij voor de neus van die moeder en dat kind al die pornotitels gaat opnoemen. Die grap komt letterlijk uit Clerks. YouTube - clerks funny scene Bij de 30 seconden.

avatar van El ralpho

El ralpho

Control your bitch

Een geslaagde comedy van de makers van de New Kids titels; Steffen Haars en Flip van der Kuil die geregeld raak schiet. Bij aanvang leek de film nog een beetje een eigen smoel te missen en leek het een Nederlandse kopie van het eerder dit jaar verschenen Don Jon te worden, maar niks blijkt minder waar. Al gauw blijkt namelijk dat hier de nadruk veel meer ligt op komedie dan bij bovengenoemde, en hoewel mijn interesse drastisch kelderde naar een spetterend begin bij het regie debuut van Joseph Gordon-Levitt, blijft hij hier wat meer constanter. Toegegeven: de verslaving van Don Jon ging een stuk meer spetterend en sterker van start, maar Bro's before hoes, maakt het goed met je door je precies te geven wat je verwacht. What you see is what you get, en je zult dan ook op een constant niveau vermaakt blijven worden.

Als je besluit hierheen te gaan kun je de klok er op gelijk zetten dat er behoorlijk wat grove grappen a la New Kids voorbij zullen komen, en hoewel dit ook zeker het geval is, onderscheid deze titel zich toch goed genoeg om origineel (binnen zijn genre dan) te zijn en je niet het idee te geven naar een New Kids kloon te kijken. Dit komt omdat de vaart er lekker goed in zit, er de tijd genomen is om een leuk verhaal te verzinnen en er goed nagedacht is over de grappen. Natuurlijk schieten deze lang niet allemaal raak, maar in het algemeen zitten er genoeg voltreffers tussen. Ook de bijrollen van o.a held Theo Maassen en Birgit Schuurman, zijn leuk en Sylvia Hoeks doet het erg leuk als Anna. Een leuke film om zowel met je meisje, als met een groep vrienden heen te gaan. Of allebei natuurlijk!

avatar van RipCurl

RipCurl

Baldur schreef:

Sorry hoor, maar romantische komedies gaan bijzonder vaak over een jongen dat door een bepaalde situatie een meisje niet kan krijgen. In dit geval is de afslag van een broer / beste vriend genomen. Nu doet hij er alles aan om zijn broer vooral met haar te laten gaan ondanks dat hij vindt dat hij haar als stront behandelt. Hij wil niets voor het meisje te voelen dus negeert haar. Zoent haar toch en ze voelen allebei wat voor elkaar. Hij gaat haar wederom negeren. Dat lukt hem niet. Dan gaat hij iets doen om haar voor zich te winnen en uiteindelijk zegt zijn broer dat hij haar mag hebben. Broer terug en zijn geliefde vriendin. Welk gedeelte van de cliche wordt hier nu precies op de hak genomen? Dat het grof is? Serieus?!? Ow, ja nee je hebt gelijk...het is opeens een heel ander genre.

avatar van Baldur

Baldur

Ik begreep al wel wat je bedoeld. Maar juist door de manier waarop het gebracht is, heb ik geen moment het idee gehad naar iets van romantiek te kijken. De film wordt geen moment zeikerig of sentimenteel waar dat in romcom's meestal wel het geval is. De zogenaamde cliches worden niet omzeild, maar op een frisse/tegendraadse manier gebracht zodat het nergens vervelend wordt.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Gedwongen bezoekje gister door een gat in ons tijdschema toen Bro's Before Ho's maar gaan zien o mdat gat te overbruggen. Anders had ik de film nooit gezien, misschien puur door Hoeks als ie eenmaal uit was maar toch wel een erg leuke film. Zo zie je de functie maar weer van dergelijke situaties.

Erg leuk. Vooral erg lompe en onbeleefde humor, in het Nederlands komt het ook allemaal net wat lomper over. Het deed mezelf een beetje denken aan de referencehumor van Kevin Smith (Clerks) en de situatiehumor van Apatow. Ook door Max in een videotheek neer te zetten krijg je al flink wat ammunitie mee. The Big Lebowski een kutfilm hè? Neem dan maar Costa mee. Erg makkelijk maar daardoor niet minder effectief.

Haars en van der Kuil spelen zeer effectief met genrecliche's maar weten ondanks dat toch nog best een aandoenlijke romance neer te zetten, ook al nemen ze het niet al te serieus. Hoeks is natuurlijk perfect als loveinterest, naast een geweldige actrice ook gewoon een hele leuke vrouw. Veel ridiculisering, nooit subtiel, wel makkelijk maar vaak wel geestig.

Best wel genoten dus, vooral voor een "gedwongen" filmbezoek en harder gelachen dan ik eigenlijk toe wil geven. Ik ga me nu voortaan voor nemen niet op voorhand al een oordeel klaar hebben staan, mijn metgezel mag vaker voorstellen doen hoe ridicuul ze ook klinken.

Super Super Super SLECHT deze film heeft geen humor geen verhaal helemaal niks. Gister in de bios gekeken SUPER zonde van mijn geld. Ik kan niet begrijpen dat mensen dit grappig vinden. geen niveau gewoon debiel. Alsof ze acteurs hebben ingehuurd om zomaar wat te doen. Super slecht!!! Gaat nergens over

avatar van freek_93

freek_93

Goed vermaak! Je moet wel van deze humor houden. Anders is het niks voor je.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Heerlijk rechttoe-rechtaan fabricatie met droge humor, duidelijke personages en een vlotte montage. Je kunt goed zien dat hier dezelfde regisseurs als New Kids achter zitten (shotkeuze, script, muziek). Ik heb menig keer kunnen lachen om Rene (Henry van Loon) met zijn wannabe gangster houding. Dat Anne uiteindelijk met Max zal eindigen is menig kijker zich vast wel bewust. Gelukkig wordt er nauwelijks dramatiek aan toegevoegd en blijft het lekker luchtig.

avatar van Katharina

Katharina

Een ontzettend grappige film met humor die ik niet leuk wil vinden, maar het was te grappig

avatar van donnie B.

donnie B.

Gewoon lachen film! Mannenhumor!!

avatar van wwelover

wwelover

Geinige film. Leuker dan New Kids, maar de film verliest 'kracht' wanneer het de zoetsappige kant op gaat. Komt ook mede door de beperktheid van de cast. En dan doel ik op de twee 'broers'. Met name Daniël Arends acteerde heel erg matig. Er zitten gelukkig redelijk veel harde grappen in die leuk zijn en Henry van Loon is hilarisch. En natuurlijk is Sylvia Hoeks zo heerlijk om te zien.

avatar van roger94

roger94