• 9.369.461 stemmen

Met onder meer: Tim Haars, Daniël Arends en Sylvia Hoeks

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 5 december 2013

Plot Bro's before Ho's

Blowen, zuipen en zoveel mogelijk chicks regelen. Dat is het leven van videotheekmedewerker Max (Tim Haars) en zijn geadopteerde broer Jules (Daniël Arends), tevens beste vriend. Samen hebben ze een pact: ze willen nooit een relatie want dat is te veel gezeik. Zij leven het leven waar elke man van droomt, totdat ze allebei verliefd worden op Anna (Sylvia Hoeks).

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Ste*

Ste*

• 2068 berichten

Het is dan ook geen New Kids-film.

avatar van blurp194

blurp194

Leuk. Lekker ongegeneerd plat en lomp. Politiek incorrect als het echte leven. Vlot van de ene grap in de andere, en plat en lomp als de humor is, het wordt wel met een erg goeie timing opgediend. Met een stel prima acteurs die er overduidelijk lol in hebben. En niet alleen Sylvia Hoeks - die er overigens wel de oorzaak van was dat ik dit filmpje een kans gaf. Goed uitgepakt dus.

avatar van ziggy06

ziggy06

Fortune schreef:

Bro's before Ho's is een film die van alles leent van andere films en daardoor een soort veramerikaanst product is geworden met slappe onechte karakters en grappen die je al eerder en beter hebt gehoord.

Slappe versiergrappen, Daniel Arends verkleedt als Hitler, hier en daar een grap over gehandicapten, een flauw verhaal, veel wiggergrappen die je al eerder hebt gehoord, een niet grappige Theo Maasen, laat het woord bitch 200 keer vallen en op die manier vat je deze film goed samen.

Daniel Arend is een ontzettende miscast die heel soms wel een goede komische timing heeft maar voor de rest weet ik echt niet wat hij precies in deze film doet. Hij is overduidelijk niet grappig.

Iedereen is enthousiast over Sylvia Hoeks maar snap totaal niet wat er geweldig aan haar moet zijn. Ze lijkt me een ontzettende saai figuur en schijnbaar is het geweldig omdat ze normaal alleen in Nederlandse drama´s speelt. Nou dat is geweldig dat ze haar portfolio heeft verbreedt maar wat kan iemand dat nou eigenlijk schelen? Waarom hoor ik daar nou zoveel dingen over? Haar rol was totaal niet boeiend om ook maar iets over kwijt te kunnen.

Het ergste van deze hele film is nog wel dat het een normale romcom is geworden die de bekende wegen bewandelt maar dan met veel schelden en grove grappen maar écht grof wordt het nergens waarbij de grofheid eigenlijk constant irriteert en geen meerwaarde heeft.

Leuk voor kinderen maar zelfs voor hun had het allemaal wel een betere film kunnen worden. Qua script zou het meteen in de prullenbak moeten belanden en qua uitwerking is er volgens mij ook niet al te veel tijd in gestoken. Beetje meeliften op het succes van New Kids, nu het nog kan en ik geef ze groot gelijk maar de koek is dus helemaal op. Wat een saaie voorspelbare film is dit geworden.

Zitte gij nou onze Sylvia af te zeike? Ze kumt ndj wel uit Brabant k*t!

avatar van the new guy

the new guy

Dik verdiende 4 sterren! Helemaal wat ik ervan gehoopt had.

Ik ga geen uitgebreide recensie schrijven, dat heeft geen zin. Deze film is voor mensen die van slappen, flauwe grappen houden en dan het liefst met een paar man de film bekijkt. Top.

Als je Engelse humor verwacht, niet doen. Als je De Lama's humor verwacht, niet doen. Ken je How High? Wel doen.

avatar van wibro

wibro

Deze film gisteren opnieuw bekeken en wéér heb ik in een deuk gelegen. Dus, als komedie voor mij volledig geslaagd.

Waardering; verhoogd naar 4,0*

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

13 in een dozijn humor. Kon op bepaalde momenten wel lachen maar er waren geen momenten waarbij ik niet bij kwam. Ook zit er geen echt verhaal achter. Vrouwen die weg gaan en weer terug komen. Ik had misschien ook iets teveel verwacht van de film.

Hoop dat een volgende film van de makers van newkids beter word.

avatar van Dk2008

Dk2008

Tsja wat moet je hier van zeggen (of maar gewoon mijn bek houwe ). Na de eerste tien minuten werd het wel een stuk aardiger. Hier en daar zitten er wel hilarische momenten in. En ja wie huurt er nog een film uit de videotheek...fijne supermarkt ook voor je boodschappen ....Jammer van dat grove taalgebruik. Als er nou af en toe wordt gevloekt ... maar je moet niet overdrijven. De relatie tussen Max en Anna is ook wel leuk om te zien. Wordt richting het eind weer steeds minder. Overdaad schaadt, zie je hier ook weer. Maar voor een keer ging wel. 3.0

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Bro's before ho's, een film van de makers van New Kids, en dat is zeker te merken. Voornamelijk door de aanwezige filmposters in de videotheek en natuurlijk ook de rollen van Tim Haars en Huub Smit (die het ondanks dit eerlijk gezegd niet grappig zou mogen zijn) wel grappig vertolkt. De grappen zijn niet echt altijd even goed, en de film lijkt het mede daardoor vaak te moeten hebben van het vele geschreeuw en het gescheld. Ook de bekende koppen die langskomen weten helaas niet dat beetje extra te brengen. Nu blijft achteraf voornamelijk de soundtrack nog het meest van allemaal hangen. Best te doen voor een keertje, maar meer dan dat kan ik het persoonlijk niet noemen.

avatar van Lco

Lco

4 sterren, maar pas echt leuk in bepaalde situaties.

avatar van 93.9

93.9

Soms zat ik echt te denken dat het domweg niet platter kan..

Op zich wel grappig, maar echt mijn humor is het niet.

avatar van erik1677

erik1677

Laat alstublieft die daniel Arends nooit meer in een film meespelen, wat verschrikkelijk.

Anders had deze film wel 3 of 3.5 ster bij mij kunnen scoren.

avatar van Spetie

Een stukje leuker dan de New Kids films.

In feite is Bro’s before Ho’s niets meer en niets minder dan een romantische komedie, met een verloop zoals 95% van de films in het genre hebben. De uitwerking met de soms ontzettend lompe humor, zorgt er echter voor dat er voldoende te genieten valt. De openingsscène zet wat dat betreft gelijk de toon, waarbij je als kijker gelijk al meekrijgt dat er veel gescholden en gevloekt gaat worden.

Er wordt ook lekker overdreven geacteerd en vaak worden zaken nog eens goed dik aangezet, wat hier ook vrij goed werkt. De typetjes zijn over het algeheel wel lekker, op Daniël Arends na, die nogal irritant en vervelend is en vaak geen goede komische timing heeft. Op zich best jammer, want hij speelt ook nog eens een belangrijke rol in het geheel. Toch zitten er gelukkig genoeg leuke situaties en voldoende geslaagde humor in, om Arends niet de film te laten verpesten. De leuke verwijzingen naar de jaren tachtig, met o.a. het nostalgisch Duckhunt en het naspelen van diverse films, waren in ieder geval goed in het verhaal verwerkt.

Al met al een geslaagde komedie van eigen bodem. Niet top, maar ik denk dat Haars en van der Kuil nog wel wat beters in zich hebben. De toekomst zal het uitwijzen of dit ook daadwerkelijk zo zal zijn.

avatar van Multivitamine

Multivitamine

Het is gewoon een romantische komedie, maar dan 2.0 .
pas na het plaatsen lees ik de tekst van Spetie

PS Steffen en Flip weten dus ook niet waarom mensen downloaden.

avatar van Alonzo

Alonzo

Tja een Nederlandse film. Weinig verwachtingen natuurlijk. Maar ik moet zeggen dat ik wel heb gelachen om de film. Bepaalde conversaties in de film kwamen mij wel heel erg bekend voor.

(white chicks en wedding crashers o.a.) Film om een keer te zien.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Alonzo schreef:

Tja een Nederlandse film. Weinig verwachtingen natuurlijk..

Natuurlijk. Waarom niet.

avatar van joey1973

joey1973

Had er meer van verwacht, new kids is vele malen leuker. Voor mij een simpele amerikaanse romantische komedie met af en toe een weinig geslaagd grapje.

avatar van hinkie

hinkie

leuk, maar minder dan gehoopt!

En Sylvia Hoeks zorgt voor een extra ster waardoor ie gewoon lekker op 3,5 uitkomt ...

avatar van Franza

Franza

Na veel positieve commentaren en na de trailer ben ik toch wel erg enthousiast geworden.

Deze film moest ik gaan bezien.

De film begint leuk,het middenstuk is leuk, het slot is wel leuk.

Maar het stijgt nergens tot grote hoogte.

Het had allemaal beter gekund .

Maar aanvankelijk vond ik deze film 3,5 ster waard.

Maar de muziek (komt vast door mijn smaak) trekt er een half punt vanaf.

En komt het dus wel op een voldoende.

avatar van Earth

Earth

Jeetje dat zo'n film nog zo'n score heeft. Verdient wat mij betreft echt een veel lager gemiddelde.

avatar van Rednas 2

Rednas 2

Een film met oog voor detail. Af en toe een (glim-)lach, maar over het algemeen banale tienerhumor.

avatar van dwid

dwid

Af en toe wel ff goed gelachen maar overall was hij niet meer dan vermakelijk...

avatar van Phantasm

Phantasm

Komedie die weinig om het lijf heeft, hier en daar leuke stukjes.

avatar van cucciolo

cucciolo

3 sterren voor de heerlijk flauwe humor. Het slappe zeikverhaaltje eromheen kwam dit helaas niet ten goede en maakte zelfs dat de film behoorlijk inzakte in het midden. Maar al met al toch lekker over the top wegkijkertje.

avatar van Sneakers35

Sneakers35

Wat een bagger film, dat je die nog durft te vertonen.

avatar van david bohm

david bohm

Op z'n tijd best geinige film waarbij het acteerwerk niet overhoudt en sommige scenes en situaties nogal uitgerekt zijn.
Als je begint met een joint in de morgen en weinig ambitie hebt is deze film zeer herkenbaar. De jongeman met thug life op zijn trui vind ik het geinigste personage. Met name de scene dat hij zich jankend zit te rukken achter zijn beeldscherm.

avatar van red devil

red devil

Ik kan er nooit tegen, mensen die een film een waardering geven zonder hem af te kijken.

Kon ze nooit begrijpen en vond het vrij zin en kansloos altijd.

Maar deze film...

Uitgezet rond minuut 40...

Weet zeker dat ik er niks meer gaat komen waardoor ik het een goede / leuke film ga vinden.

Wat ik tot nu toe heb gezien.. heb echt zoiets waar zit ik in vredesnaam naar te kijken.. :s

Beide New Kids films kon ik waarderen en vond het in zijn genre wel leuk en goed te doen ( Nuchter )

Bij deze film moet je wel zo gigantisch stoned of dronken zijn voor je hem leuk en grappig vind.

Kijk je hem nuchter dan kan ik maar 2 woorden ervoor geven ( Kansloze Film )

Greetzz

Oh en voor de grappenmakers hier:

Weet dat het geen new kids film is.

Maar de producent is eyeworks net zoals bij new kids.

+ dat 2 hoofdpersonen ook in deze film spelen.

+ en figuranten die ze ook bij new kids hebben gebruikt zoals theo maasen + anderen.

Buiten dit allemaal ,

Het lijkt super veel op een new kids film, en bijzonder dat ik deze woorden ga zeggen...

Maar het niveau van die films word bij deze film nergens gehaald.

avatar van Fryce

Fryce

Heerlijk!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

...en zo was New Kids, in het jaar 2012, na Nitro, plotseling helemaal uit, en hoorde je steeds minder "Verrekte mongol, KUT! of Broodje Bakpou/Warm Vlees" voorbij komen onder de jongeren/jongvolwassenen. Betekende dit dan ook meteen het einde van Steffen Haars, Flip van der Kuil en de rest van de New Kids teamgenoten? Blijkbaar niet; In 2013 viel mijn oog op Bros Before Hos, en was al meteen verrast dat dit door de crew van New Kids werd gemaakt. Een nieuwe start?

De NK-crew is overduidelijk hun puberteit niet ontstegen en dat kom je ook gewoon weer regelmatig tegen in Bro's Before Ho's. Toch, is er wel een verschil: Zo is BBFH niet enkel gebasseerd op onwerkelijke, over de top humor, maar wordt er hier ondertussen ook een buitengewone feelgoodfilm afgeleverd waar je je handen bij kan opvreten en waar Haars/Kuil weer lekker creatief bezig zijn. Waar New Kids totaal nergens serieus is, is deze film zowel serieus als niet serieus. Maar is de schunnige humor/vieze woorden gehalte wel weer ietsje hoger.

Al vanaf de eerste scene maken we op een meest hillarische wijze kennis met de 2 broers (eentje is dan geadopteerd) Max en Jules, die gewoon lekker aan het gamen zijn terwijl vaderlief (Sterke rol weer van Ton Kas) de tent afbreekt en de 2 gebroeders op het hart drukt om nooit aan een relatie te beginnen "Omdat het alleen maar ellende opleverd, dat zie je nu wel". Vervolgens maken we een sprong in de tijd en zijn ze volwassen (althans...) en leiden inderdaad een leven wat bestaat uit dronken worden, blowen en chickies hosselen. Tim Haars is nu in plaats van schreeuwerig schorem een erg sensitieve, gekwelde, loserige type dat nu met weinig succes een videotheek runt, en net zijn vriendin is kwijtgeraakt (hij werd gewaarschuwd) en Jules werkt in de Albert Heijn waar hij zo nu en dan ook nog wel eens met medewerksters staat te krikken. Jules heeft overduidelijk meer succes dan Max en de film toont ook op een heerlijke wijze de relatie tussen de 2 broers, waarbij ze van de ene club naar de ander gaan (ook die kledijstunt was geweldig ) en zo proberen chicks mee naar huis te brengen. Ook komt er nog wel vaak jaloezie de hoek om kijken, waarbij de broederschap nogal vaak op losse schroeven komt te staan. Vooral als ze allebei verliefd worden op een begeleidster van een inrichting (leuk om ook weer Eva van Wijdeveen tegen te komen) en opmerkelijk hier is dan vooral de seksverslaafde gehandicapte Jordy, die de halve pornoafdeling van Max's videotheek nodig heeft om tot rust te komen.

BBFH lijkt ook steeds weer een andere wending te nemen en staat ook bom van verrassingen. Althans, zo heb ik het wel ervaren. Om de zoveel tijd worden er weer nieuwe thema's boven tafel gehaald (bijv. met die autisten), en komen er erg geinige personages aan bod. Die Engelse vriend van Max en Jules vond ik ook lekker weird, Theo Maassen speelt een prachtige rol als de bewaker van die inrichting die zelf ook wel weet dat de autisten echt wel meer waard zijn en dan ook nog die baas van die videotheek (Godverrrrrdomme!). Waar ik al helemaal van verkocht werd waren die momenten dat Jules en Max de autisten ontvoeren en ze mee te nemen in hun wereld, waarbij de autisten stukje bij beetje minder "afwijkend" overkomen, en dat die kinderachtige onderschatte toneelstukjes die ze moesten spelen worden ingeruild in beroemde filmscene's naspelen. Ook die scene hoe Jordy naar Max toe rent wanneer Max (en zijn crew) net is vrijgelaten uit de gevangenis.. Zo mooi! Bro's Before Ho's bevat ook een happy end om niet te vergeten.

Gewoonweg een van de beste feelgood movies die ook neigt te schommelen van het ene onderwerp/genre naar het andere (terwijl het leven van de twee broers wel centraal staat) en wat montage, loop en creativiteit helemaal gelukt is. Ook het misdaad-thema komt heel plotseling nog even om de hoek kijken. Met die Chinese Maffia in dat restaurant naast de videotheek en die scene waarbij Max via de telefoon al die gehuurde pornofilms een voor een opnoemt terwijl er een moeder en een kind aan de andere kant van de toonbank staan leek ook zo weggelopen te zijn uit Clerks.

En is deze beter dan New Kids? Naar mijn mening wel!

avatar van Edie

Edie

Heel simpel verhaaltje, weinig geslaagde grappen... De eerste helft is best oke, daarna vond ik de film behoorlijk in elkaar zakken.

Leuke soundtrack (al luister ik dat soort muziek zelf niet) en de film ziet er netjes uit. Tim Haars is wel cool, maar daar heb je het ook ver mee gehad. Ok, en de verwijzingen naar andere films was soms wel aardig.

Geen film voor een tweede keer.

avatar van scorsese

Matige film waarin twee broers vroeger besloten hebben nooit een vriendin te nemen, totdat er eentje verliefd wordt. Afgezien van de lekker lompe humor, is dit een vrij doorsnee romcom. Hier en daar valt het wat in herhaling. De cast doet het leuk en ook de toneelversies van bekende films op het einde zijn de moeite waard. Leuk om een keer gezien te hebben, maar meer niet. Net geen 3.0 sterren.