Genre: Drama / Oorlog
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Martin Campbell
Met onder meer: Angelina Jolie, Clive Owen en Yorick van Wageningen
IMDb beoordeling: 6,4 (29.191)
Gesproken taal: Engels en Duits
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Beyond Borders
"Where hope survives."
Sarah Jordan is al jaren getrouwd met Henry Beauford, als ze tijdens de oorlog in Afrika dokter Nick Callahan ontmoet. Deze kennismaking is het begin van romance die leidt naar een onbekend land vol gevaar en verrassingen.
Sarah Jordan
Philip
Master of Ceremonies
Mrs. Bauford
Tarkus
Prachtige en zeer aangrijpende film over de vele conflictgebieden ter wereld en de daarmee gepaard gaande hongersnood en ziektes.
De rol is Angelina Jolie op het lijf geschreven, ze is in het echte leven trouwens VN ambassadrice, dus normaal dat ze deze rol aankan, ze doet het fantastisch, maar ook Clive Owen is uitstekend, een van zijn beste rollen volgens mij.
Een aanrader deze prent !!
Picker
Erg mooie film, met name het eerste uur vond ik erg hard en confronterend.
Hierna ging het verhaal een iets andere kant op waar ik even aan moest wennen.
Einde was wel weer sterk.
gauke
Geroutineerd en oppervlakkig romantisch actie melodrama dat op het randje bivakkeert van "belachelijk". Het draaiboek is niet serieus genoeg en het lukt de film niet om met het thema honger en onderdrukking op een bescheiden wijze (eerlijk en gevoelig) om te gaan, het wordt meer als achtergrond gebruikt (of moet je zeggen misbruikt) voor een romance. Door het tijdsbestek van elf jaar, de tijd-sprongen en de locatiewisselingen ontstaat ook geen samenhang.
Ik heb begrepen dat door deze film Angelina Jolie voor de vluchtelingenorganisatie UNHCR is gaan werken, dat is in ieder geval positief.
daxclusive
Een redelijke drama/oorlogs films met wel 2 prima acteurs.
Clive Owen en Angelina Jolie wisten de rol spannend te maken, het verhaal was nogal langdradig en voorspeelbaar. Kan er niet meer van maken dan 3*
-GX.L
Heel goed geacteerd tot kippevel aan toe.
Maar bleef het gevoel hebben dat ik naar 2 films zat te kijken. Vond het niet in balans de romance en het oorlog(drama) gedeelte. Komt misschien door het eind.
Toch door het goede acteren en de 'mooie' realistische beelden bleef het boeiend en is het toch wel de moeite waard om te kijken.
Een 6.
K. V.
Toch wel iets anders verwacht, want op de doos stond er "een romantische avonturenfilm", maar dit was het toch niet echt , dit was echt wel drama.
De film was niet slecht, maar ook niet echt waw. Hij kabbelt een beetje verder zonder echt spannend te worden. Het tweede uur wordt de film gelukkig wat beter en maakt het einde nog veel goed.
De beelden zijn wel erg realistisch (magere kindjes, armoede, ...) en de cast doet het ook erg goed.
Niet echt een ontspannende film, maar een redelijk zwaar drama.
porcupine3
Geweldige film. Was bang voor een mierzoet romantisch melodrama. Maar niets van dit alles. Jolie en vooral Owen zijn top. Mooie confronterende beelden van diverse warzones gedurende verschillende tijdperken. Deze film verdient het om door een groter publiek bekeken te worden.
hel1
Wat een verrassing. Perfecte mix van actie, drama en romantiek. De machteloosheid en wanhoop van idealisten versus de leegzinnigheid van het westerse bestaan, kiezen tussen twee kwaden. Ik ben totaal geen Jolie-fan maar in deze film vind ik haar echt schitteren. Deze film zet mij echt aan tot denken. Al in de openingscene wordt je getriggerd, gespiegeld, en deze zelfreflectie houd de hele film aan. Los daarvan is het ook een mooi stuk amusement met veel spannende wendingen en een mooie -au naturel- Jolie. Zeker een film om gezien te hebben
missl
Mooi verhaal met een paar verschrikkelijke scene's erin. De acteurs doen het goed en het ziet er mooi uit maar vervalt richting het einde toch iets meer in een simplistisch liefdesverhaal.
Faerie
Ik vond de film wel oké, maar geen hoogvlieger. Ik ergerde me aan Angelina Jolie op een of andere manier, ik vond haar niet zo geloofwaardig over komen. Daarnaast miste ik echt wat diepgang en vond ik het te snel gaan. Eerst zat ze nog in Cambodja, vervolgens was ze weer ineens in Londen met een kind erbij. Ik vond die sprongen in tijd zo raar. Ja, het blijft natuurlijk een film en daarin kan alles, maar dit vond ik niet zo fijn kijken. Elke gebeurtenis ging snel voorbij.
Misschien ben ik wat verwend door The Constant Gardener. Dat is natuurlijk een iets ander verhaal maar echt 100x beter. Beyond Borders haalt het daarbij bij lange na niet.
Berthil
Een film waarbij je hoopt dat de aftiteling 45 min. gaat duren zodat de film korter is dan in werkelijkheid. Ik heb het toch gered om hem uit te kijken. Jolie is nog wel om aan te zien als ze tussen de ruïnes door huppelt, serieuze rollen zijn niet voor haar weggelegd. Ze acteert onoprecht en het feit dat ze dat driekwart van de film met half open mond doet en bijna continu in beeld is in dit ongeloofwaardige verhaal helpt ook niet mee.
Zwolle84
serieuze rollen zijn niet voor haar weggelegd.
Zeker wel. Changeling, Girl, Interrupted, The Bone Collector, By the Sea: stuk voor stuk sterke, 'serieuze' rollen.
Ik zou trouwens de hele dag wel naar die prachtige, al dan niet halfopen mond kunnen kijken.
jippie2010
Het geheel is voor mij niet overtuigend genoeg.
De combi van Jolie en Owen draagt daar ook niet aan bij.
Wel leuk dat Yorick van Wageningen een degelijke rol neerzet.
Een krappe voldoende. *3.0
BBarbie
Het is wel heel erg Amerikaans om een soort “Artsen-zonder-Grenzen”-verhaal onder te dompelen in een romantisch drama. Niettegenstaande dat is het een interessante en confronterende film over de gruwelijkheden in oorlogsgebieden. Het komt mij voor dat Angelina Jolie zich als een vis in het water gevoeld moet hebben, gezien haar betrokkenheid als UNHCR-ambassadeur bij deze problematiek.
Zonder het romantische sausje zou de film volgens mij een veel grotere impact hebben.
frans123
Tegenvallende film die op 2 gedachten hinkt Aan de ene kant menselijk leed aan de andere kant een love story Beiden passen niet bij elkaar en doet het ''menselijk leed tekort. na een uur flink door gezapt. En ze leefden nog lang en gelukkig....[o neeeeeeeee.]
frans123
Je hebt geen kaas gegeten van mooie vrouwen Jolie behoort tot de top 25 mooiste vrouwen op het aardbolletje. Alleen kan ze niet acteren....smiley.
frans123
Deze film heeft me echt enorm aangegrepen. Ik vond het erg realistisch(al weet je natuurlijk nooit of het echt helemaal zo gaat, maar het kwam wel zo over). Echt ongelooflijk dat dit dus gebeurd in de wereld, al die kinderen die verhongeren en gewoon doodgaan aan een ziekte als de mazelen, wat hier in Nederland gemakkelijk te voorkomen is...
Verder vond ik het liefdesverhaal tussen Clive Owen en Angelina Jolie ook erg mooi uitgewerkt. En het einde...
4 *
Leef je onder een steen?? In het ""echt is het allemaal nog 10 keer meer verschrikkelijk.
TragieStar.*
Vijftiende film van de Angelina Jolie marathon. Een film die ik nog niet eerder heb gezien, maar mij vanwege het verhaal wel interessant leek. Deels is het geworden wat ik dacht, maar het was te veel van de hak op de tak. Het waren voornamelijk veel gebeurtenissen op grote schaal in de wereld, maar ik denk dat het beter was als ze één gebeurtenis eruit hadden gepakt en dat hadden gedetailleerd. Toch laat de film ingrijpende en pijnlijke momenten zien die helaas tot op de dag vandaag nog steeds gebeuren. Dit doet wat met je. Het liefdesverhaal eromheen vond ik niet goed uitgewerkt. Het was te kort door de bocht en van de 1 op de andere dag waren ze verliefd. Dat Jolie zich aan het einde van de film opoffert voor hem vind ik daarom niet overtuigend of begrijpelijk.
Daarentegen is deze film echt op Jolie haar lijf geschreven aangezien ze in haar privéleven ook veel goede doelen verricht in de wereld. Je merkt dat ze zich goed kan inleven en dat ze het heel goed doet als actrice. Clive Owen speelt vaak een beetje hetzelfde soort karakter in films, maar hij is gewoon lekker om naar te kijken. Punt.
Al met al een erg goede aangrijpende film om eens te zien, maar helaas vaak te kort door de bocht en de opbouw had beter gekund. Toch een ruime voldoende, omdat ik mij niet verveeld heb, het acteerwerk goed was, het emoties oproept en ook de beelden waren mooi.
'The Third Man' wordt in volle glorie uitgebracht: 'Meesterwerk met flink wat Europese en Amerikaanse invloeden'
Wat vinden de autoriteiten op het gebied van Bob Dylan van de vertolking van Timothée Chalamet?
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Deze films over 'De Kelderklasse' slinger je na de derde helft nog even aan
Rendition
Foxfire
Drama, 1996
An Unfinished Life
Drama, 2005
londen, engelandcialandmineliefde voor iemands levencambodiaethiopiachechnyaforeign aid
Realtimes | Publishing Network
Social media