Genre: Biografie / Drama
Geregisseerd door: Michael Cristofer
Met onder meer: Angelina Jolie, Elizabeth Mitchell en Eric Michael Cole
IMDb beoordeling: 6,9 (51.183)
Gesproken taal: Spaans en Engels
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Gia
"Too beautiful to die. Too wild to live."
Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Gia (Angelina Jolie) is een van Amerika's eerste supermodellen. Het verhaal vertelt haar leven vanaf haar tienerjaren tot aan haar dood in 1986, toen ze aan aids overleed, als een van de eerste vrouwen in de Verenigde Staten. Haar hele turbulente leven, de glamour, de drugs en haar relaties, komt voorbij.
Gia Carangi
Kathleen Carangi
Wilhelmina Cooper
Tarkus
Goede biografische film.
Evenwel met een schokkend verhaal, uiteraard waar gebeurd.
De rol van Gia is Angelina Jolie op het lijf geschreven, ze doet het ronduit fantastisch.
Toch wel een aanrader deze film.
Ook de soundtrack is prima.
Movsin
Angelina acteert sterk zowel in het gedeelte van de film waarin Gia de successen binnenrijft als in het gedeelte waarin de verslaving en de fatale ziekte de kop op steekt.
Een boeiend relaas, misschien wat lang uitvallend, maar zeker niet zonder emotie gebracht.
IH88
“Life and death, energy and peace. If I stop today, it was still worth it. Even the terrible mistakes that I made and would have unmade if I could. The pains that have burned me and scarred my soul, it was worth it, for having been allowed to walk where I've walked, which was to hell on earth, heaven on earth, back again, into, under, far in between, through it, in it, and above.”
Indringend, fascinerend en tragisch, dat kan je het leven van model Gia Carangi wel noemen. Ik ging zonder voorkennis de film in, maar toen ik het witte gezicht van Gia zag en de vieze naalden wist ik genoeg. Fantastisch acteerwerk van Jolie, die steeds meer in mijn waardering stijgt.
Maar ook complimenten voor de regie van Cristofer. Het verhaal is straight forward, maar Cristofer weet met een speelse regiestijl er toch zijn eigen draai aan te geven. Veel zwart-wit beelden, voice-overs (van interviews met mensen die Gia hebben gekend) en een bijna dromerige sfeer. En de jaren 80 komen echt tot leven door de kleding, de muziek, maar ook gewoon door de zorgeloze sfeer vol met drank, drugs en seks. Naast Jolie is ook Mitchell erg sterk en de laatste scene tussen beide actrices maakt diepe indruk. Die blik van Jolie als Mitchell zegt dat ze elkaar snel weer zien snijdt dwars door je ziel.
Ajax&Filmfreak
Een film die ik niet snel zal vergeten.....
Niet de de film nou zo ongelofelijk goed is.
Maar het verhaal is erg realistisch dramatisch en naargeestig.
Een verhaal over opervlakkige schoonheid, leegte, verlaten worden en eenzaamheid, het nut en de negatieve kant van drugs en over ziekte.
Niné.K
Angelina Jolie's beste werk vind ik. De hele film is ongelooflijk indrukwekkend. Sommige scènes komen zo hard binnen. Je hebt het te doen met elk karakter en de ruwheid van de film maakt het heftig, wat goed is voor zo'n tragisch verhaal. Voor het eerst een paar jaar geleden gezien, en nu een paar dagen geleden. Ik kan zeggen dat ik hem nog beter vond.
LITTLEHOLLYWOOD
Heel indrukwekkende vertolking van Angelina Jolie, wat ze twee jaar later nog eens zou doen in 'Girl interrupted', waarvoor ze de Oscar verdiende. Ook Mercedes Ruehl als de moederfiguur is enorm goed! Jammer dat de filmcarriere van Jolie nu niet zo veel meer voorstelt, maar dit gebeurt steeds meer met de 'sterren' van deze eeuw. De glorietijd van het gouden Hollywoodtijdperk, waar de actrices meer dan vijftig jaar meedraaiden is definitief voorbij, wel jammer. Er zijn nu geen Hepburns, Monroe's en Sophia Lorens meer!!!
- 12064 berichten
Ik heb bij Jolie meer het idee dat ze zich liever focust op andere zaken dan acteren. Eigen keuze dus.
Shadowed
Mwa.
Gia kan vooral scoren op het gegeven van het verhaal, dat opvallend heftig in elkaar blijkt te steken. Jolie in dit soort rollen had ik ook zeker niet meteen verwacht, al komen de wat meer gewaagde scenes met haar pas richting de finale echt aan te pas. Tenzij je haar naaktscenes meetelt als gewaagd natuurlijk.
Jolie in de hoofdrol weet wat mij betreft het spel niet echt te dragen, vooral omdat ze moeite blijkt te hebben met loskoppeling van haar algemene persona. Dit mag dan wel een vroegere rol van haar zijn, maar dat neemt niet weg dat het moeilijk is om haar echt serieus te nemen. Het acteerwerk is dan ook niet echt briljant. In ieder geval niet sterk genoeg om empathie vanuit mijn kant te verkrijgen.
De toonzetting is sterk, zeker richting de tweede helft, maar dat neemt niet weg dat de regie zelf wat makjes is. Iets te makkelijk het verhaal laten leiden en daarmee een wat kale indruk achterlaten. Er hangt toch te weinig sfeer en de harde toon komt vooral tot stand dankzij wat harde en zware progressie van het plot. Ik heb veel respect voor het verhaal en de weging daarvan, maar ik vrees dat me verder weinig gaat bijblijven van de film.
TragieStar.*
Zesde film in de Angelina Jolie marathon en tot nu toe haar overduidelijke beste! Volgens mij ook haar eerste grote rol waarbij ze helemaal los kan gaan. Wat een verschil met haar eerdere rollen (die vooral erg gewoontjes en eendimensionaal zijn).
Gelukkig wist ik vooraf niks over deze vrouw en haar leven waardoor ik gewoon verrast kon worden. Dat ze dood zou gaan was te verwachten, maar ook dat wist ik niet.
Het personage is op het begin al niet vrij sympathiek, maar ik weet ook niet hoe Gia Carangi in het echt was en of het verhaal echt overeenkomt. Later door haar drugsgebruik wordt dit alleen maar erger. Al had ik wel medelijden met haar. Ik heb het idee dat ze nooit heeft kunnen loslaten dat haar moeder haar vroeger verlaten had. Een soort verlatingsangst die ze daarna creëert (die patronen zie je ook doordat de vrouw op wie ze verliefd is niet helemaal voor haar gaat, haar mentor die doodgaat, haar moeder die weer bij haar weggaat in New York waardoor ze helemaal van slag is). Ook de ongelofelijke durf en lef die ze heeft om tegen de regels in te gaan en anders durven te zijn, zijn wel momenten om tegen haar op te kijken en wat ze daardoor bereikt heeft! Ondanks dat het lijkt alsof ze heel veel zelfvertrouwen heeft, is ze eigenlijk vrij gevoelig en onzeker. Het acteerwerk is gewoon heel sterk gedaan door Jolie en wat is ze knap (al lijkt ze totaal niet op de echte Gia)! De rest doet het ook goed.
De montages en camerawerk zijn ook leuk gedaan dat het lijkt alsof je naar een soort documentaire zit te kijken. Al voelt het wel af en toe van de hak op de tak, maar dat kan ook niet anders. Er is denk ik heel veel te vertellen over de wegen die zij in haar jonge tragische leven bewandeld heeft, maar er is weinig tijd. Ook de eindscene had beter gekund, ze hadden het voor mij nog iets meer mogen aandikken waardoor het emotioneel meer impact had gehad.
mcdaktari
Nog nooit van deze film gehoord, en als ik dan zie wat voor vele goeie recensies dat Gia krijgt, moet ik deze film beslist gaan kijken. Ik zie dat HBO deze film aanbied dus binnenkort kijken of ik het ook zo'n goeie film zal vinden.
Capablanca
Aardige film, maar het vele bloot was in mijn ogen weinig functioneel. Ook overschreeuwde Angelina Jolie zich hier en daar wat. Maar toegegeven: ik ben ook geen fan van haar.
Creative-lady
MISSCHIEN een mooie film. Het was wat moeilijk het verhaal te begrijpen, want in de samenvatting stond er volgens mij te weinig informatie. Maar Angelina Jolie is anders wel een mooie vrouw.
'Parasite'-regisseur toont grimmige toekomst met Robert Pattinson in 'Mickey 17'
'Room' verschijnt zeer binnenkort op Netflix
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Deze series op HBO Max worden momenteel het meest gestreamd
Changeling