• 9.201.172 stemmen

Geregisseerd door: Ron Krauss

Met onder meer: Vanessa Hudgens, Rosario Dawson en Brendan Fraser

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Gimme Shelter

"Sometimes you have to leave home to find your family."

De 16 jaar oude Apple (Vanessa Hudgens) heeft nooit een gemakkelijk leven gehad. Haar moeder, June Bailey (Rosario Dawson), is een verslaafde prostituee die haar verbaal en fysiek misbruikt, maar Apple bezit een vasthoudende, taaie en ontembare geest en zal nooit overgeven aan het lot. Ze loopt weg van haar moeder en gaat op zoek naar de vader die ze nooit heeft gekend.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Agnes 'Apple' Bailey

Tom Fitzpatrick

Joanna Fitzpatrick

Frank McCarthy

Marie Abeanni

Destiny / Princess

Naomi Watts

Twee weken vervroegd, dus inmiddels gereleased.

avatar van apolicum

apolicum

't Wordt tijd dat ze Vanessa Hudgens niet meer als 16-jarige gaan opvoeren. Ze ziet er nu toch al een stuk in de 20 uit vind ik.

avatar van barry0404

barry0404

kan hem nergens vinden helaas,. weet iemand het?

Tour de Force de Hudgens

Herzien en blijft uitermate hartverscheurend en vertederend. Na mijn recensie incident ivm een mislukte spoilertag geeft dit mij de mogelijkheid het nu wel goed te doen. Above all is Gimme Shelter natuurlijk Vanessa Hudgens' film, waar haar performance echt van angstaanjagende kwaliteit is. Dan mag het uit mijn mond niet het meest geloofwaardige zijn maar ze is echt zo goed. Verkies deze performance zonder twijfel boven de runner-up performance dit jaar (Marion Cotillard in Deux Jours, Une Nuit). Heel erg bezielend en ingetogen geacteerd met zeer sterke indrukwekkende emotionele explosieve uitbarstingen. Altijd emotioneel, nooit sentimenteel. Ook de karakterontwikkeling van Apple is behoorlijk sterk.

De scenes met haar vader (ook een magnifieke performance van Fraser), belichaamd ook precies wat er in zijn rol schuil gaat. Gewoon een wereldvent die in een benauwde situatie rare sprongen maakte. De scenes die Hudgens en Fraser delen zijn dan magnifiek. Die scenes en de scenes dat de meiden samen hun dossiers gaan doornemen en waardoor er veel onderling begrip en mededogen ontstaat is prachtig. De tweede scene die Hudgens deelt met Dawson is ook mooi maar wordt door de verdorvenheid van Dawson's personage teniet gedaan. Ook de scenes waar Apple moeder is zijn erg sterk en het einde is passend. Ik vind ook vooral de 'renovatie' inzake de band van pa en dochter een hele sterke in dit drama.

De sociale kritiek op het fostercare systeem is een terechte maar de film draaft nooit door in haar standpunt. Ik zei bij mijn eerste kijkbeurt dat ik de film niet bijzonder geregisseerd vond en dat hetzelfde gold voor het script maar dat rectificeer ik graag. Het schrijfwerk is toch bijzonder sterk vooral omdat de thema's erg sentimenteel gevoelig is maar dat Gimme Shelter nooit sentimenteel wordt. Oprecht, emotioneel, levensecht en subtiel. Ook de rol van 'geloof' is nooit misplaatst.

Ik heb weer gejankt als een baby en vind het echt een schitterende film. Met sterke regie, screenplay en vooral acteerwerk. Voor veel zal dit idd getypeerd worden als een RTL 4 woensdagavond drama of een film met vals sentiment maar als je je in de thematiek kan inleven en de film 'voelt' is het tegenovergestelde het geval. Jammer dat dit zo onderbekeken is. Nu maar weer even een donatie doen aan several sources shelter.

Naomi Watts

Ach, what the heck, Gimme Shelter blijft zo beklijven, nog meer dan bij de eerste kijkbeurt dus ik gooi dat halfje er gewoon bij waardoor GS zich onder wel erg illuster gezelschap bevindt. GS mag ivm de andere films wat uit de toon vallen maar dik verdiend mijn inziens.

avatar van Reinoir

Reinoir

Mooie film waar het sentiment niet word geforceerd. Overtuigend verhaal zonder vooroordelen of partijen. Alle perspectieven worden objectief getoond en het is aan de kijker om een oordeel te vellen. Vond Vanessa Hudgens ook erg overtuigend. De rest van de cast vond ik sterk behalve moeder June, net wat te veel overacting. Behalve de scene dat ze t goed wil praten met Apple. Daar was ze sterk en overtuigend. Al met al geloofwaardige triest maar mooi in beeld gebrachte film.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

De eerste associatie die ik had met de titel was natuurlijk dat geweldige nummer van de Stones - ik dacht dan ook dat het daar wel ergens mee te maken zou hebben. Niettemin was ik wel benieuwd, vooral door een bepaalde gebruiker hier. Ik wist ook niet wat ik kon verwachten en het resultaat is niet heel slecht, al werd ik er ook niet wil van.

Het begint vooral met Hudgens die ik nooit helemaal kon accepteren. Je ziet haar teveel acteren. Het begint al met haar uiterlijk dat wel erg overdreven is (helemaal opvallend als al die andere jongeren in dat tehuis er wel normaal uitzien) maar ook haar gedrag en tics vind ik niet altijd overtuigen. Een beetje zoals Meryl Streep die vergeet in een personage te glijden en ook vooral acteert. Daarnaast is het verhaal niet heel bijzonder en eindigt nogal, tja, niet echt woorden voor. Ik werd er wel een beetje onpasselijk van. Daarnaast een aardig inkijkje in de wereld van de pleegzorg, maar dan zie ik liever een film als Short Term 12 over dit soort thema's die net een wat mooier en strakker afgekaderd beeld gaf.

Enfin, de muziek is wel leuk passend bij de leefwereld en geeft flair aan die scènes waarin het gebruikt wordt, de film ziet er af en toe aardig uit, Brendan Fraser heeft echt een mooie rol, het is leuk Darth Vader te zien en éénmaal toont Hudgens wel degelijk iets van haar talent (bij de bevalling). En ik heb me redelijk vermaakt zij het niet met volle interesse. 2,5*.

mjk87 schreef:

Dat valt toch wel mee? Hun zitten al een tijd in het tehuis en als Apple daar eenmaal is komt ze er ook veel representatiever uit te zien. Ook was Apple's achtergrond niet helemaal vergelijkbaar. Toen Krauss bij Several Sources Shelter was pikte hij Apple er niet voor niets uit om een film over te maken, haar verhaal was toch wat omvangrijker dan haar lotgenoten.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Naomi Watts schreef:

Bij plakplaatjes in de nek vind ik het al snel extreem Maar alle gekheid, haar kleding en vooral dat wilde kapsel, tja, vond het net er te ver over gaan. En ja, eenmaal in dat tehuis ziet ze er al veel frisser uit en ik had dat graag vanaf begin af aan willen zien. Niet voor niets is dat ook het stuk waar ik meer mee kon en zaten haar beste prestaties in dat laatste deel van de film (met dat bevallingsstukje echt wel als hoogtepunt, dat leek zowaar oprecht en niet geacteerd). Maar allicht is dat gewoon iets waar ik mee zit.

Naomi Watts

Een plakplaatje in haar nek heeft ze in het dagelijks leven ook .

Klopt, GS kent zijn betere momenten als Apple in het tehuis komt, de emotie wordt veel subtieler wordt en de bevalling is zonder twijfel het hoogtepunt. Kan me erg vinden in je bevindingen. Ik heb tenminste genoeg gedaan om je dit woensdagavond drama te proberen .

avatar van Onweersvlieg

Onweersvlieg

Zojuist gezien en ben zeker niet tevreden. Er worden erg veel clichés uit de kast getrokken en van echte diepgang is geen sprake. De acteurs deden hun werk wel goed, maar het verhaal vond ik gewoon slecht uitgewerkt. De film duurde 99 minuten maar gevoelsmatig waren dit er veel meer. Ik kon mezelf er dan ook niet van weerhouden om af en toe wat stukjes door te spoelen want ik kwam er anders niet doorheen.

Vreemd ook dat Apple gewoon terug kon komen naar de opvang terwijl ze een groot huis met prachtige babykamer had kunnen hebben. Dan houdt zij misschien wel een plek bezet voor een tienermoeder die niet zo'n mooi huis tot haar beschikking heeft? Erg apart.

Hier had veel meer ingezeten.

avatar van gauke

gauke

Een draak van een film: een ergerlijk kitscherig (het droop er van af) en boodschapperig voorbijglijdend tienerdrama dat geheel leek te zijn toegesneden op de theatraal spelende Vanessa Hudgens. Haar optreden was van het gehalte "zien jullie wel dat ik acteren kan" en in ieder geval moesten de vette haardos en de piercings er rebels en demonstratief uitzien. Voor het geval je als kijker de strekking van het verhaal nog niet doorhad werd de productie uitdrukkelijk gemarkeerd als een inspirerend en op waarheid berust verhaal. Gadverdamme!

avatar van Brabants

Brabants

Dit op waargebeurde feiten gebaseerd drama probeert de kijker er wel erg van te overtuigen dat de maatschappij tienermoeders laat barsten. Privé instellingen blijken enige hoop en ondanks dat gegeven komt dat pas laat in beeld. Het ligt er erg dik op, dat de kind/ouders relatie erg moeizaam verloopt tot zelfs nooit is geweest. Als de regisseur er voor kiest om deze weg in te slaan dan is dat een keuze, maar hierbij mist het verhaal kracht door de middelmatige cast. Hierdoor is er weinig draagkracht voor sympathie en het stereotype image van de tienermoeder een van die vele kenmerken die het geheel wat te dik doet aanzetten.

avatar van Waku

Waku

Indrukwekkend drama met toch uiteindelijk een feelgood tintje.

Dit waargebeurd drama zuigt je vanaf het begin tot eind mee in het verhaal.

Brendon Fraser in een serieuze (bij)rol misstaat hem niet.

avatar van Martxela

Martxela

Te prekerig en te kitcherig verhaaltje over een te cliché tienermoeder met een te cliché 'fuck-you'-uiterlijk die na in een te cliché rijkeluisgezin van haar vader bij een te cliché prister terecht komt. Alle cliches komen voorbij. Jammer.

avatar van scorsese

Goeie film over een tiener met een moeilijke jeugd die wegloopt bij haar moeder. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal zoals er ongetwijfeld duizenden van dit soort verhalen zijn. Wel meeslepend verteld, maar het ligt er allemaal wel wat dik bovenop en de film schuwt het sentiment dan ook niet. De bijna onherkenbare Vanessa Hudgens, die hier nagenoeg onafgebroken in beeld is, speelt haar rol niet onverdienstelijk.

avatar van nightbreed

nightbreed

Woensdagavond RTL4 film. Oppervlakkig en cliché.

Onder de indruk! Vooral omdat dit niet mijn genre is.

avatar van K. V.

K. V.

Tja, 'k vond het toch ook eerder een typische dramafilm. Vanessa Hudgens deed het zeker niet slecht.

Al bij al vond 'k het allemaal niet zo speciaal. Prima kijkvoer als je eens niet weet wat te kijken, maar 'k vond het toch niet echt een must-see.

avatar van Gish

Gish

Prima film, aangrijpend ook, en gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

Het christelijke perspectief overheerst wel erg, dat maakt het allemaal wat zoetig en dat is jammer.

De geschetste gezinssituatie van Apple is realistisch weergegeven en inwisselbaar voor vele tienermoeders. Bijna onherkenbare Vanessa Hudgens speelt haar rol met verve.

avatar van mikey

mikey

Lelijke true story bfilm over een tienurrmeisje in de knel. Het leek Hudgens een goed idee om een soort van angelina (girl, interrupted) jolie te spelen. Met zeer overdreven en schreeuwerig gedoe tot gevolg.

Lelijk rauw op de huid gefilmd. Nietszeggend verhaal.

avatar van DVD-T

DVD-T

Heb best wel een zwak voor dit soort coming of age tiener drama films.

Het verhaal wordt goed neergezet en verteld. Hierbij werken de conventionele scenes en elementen toch wel wat minder. Is toch een standaard iets geworden in dit soort films. Erg jammer van die paar scenes die je in tientallen andere films over dit onderwerp kunt vinden, waarbij Precious als eerste te binnen schiet. Ook de uitdieping van enkele personages laat wat te wensen over. Had graag wat meer gezien van de dames in de shelter. Ook de motieven van Kathy (Dowd) zijn wat te gemakkelijk over gebracht. Komt toch niet helemaal gemeend over. Toch is het duidelijk in sommige momenten dat de film iets meer is en bevat dan de meeste standaard films in dit genre. Het is juist op die momenten dat de film boven zichzelf uitstijgt en echt de ruimte krijgt om te schitteren. En dat maakt de wat mindere standaard momentjes meer dan goed.

Dit alles versterk door het erg goede acteerwerk van Hudgens, die dit keer een heel andere kant van zichzelf laat zien en ook toont gegroeid te zijn als actrice en volwassen is en ook de wat zwaardere rollen aankan. Ook Dawson speelt als verslaafde moeder erg goed. Ze laat zich helemaal gaan en heeft een aantal sterke momenten. Ook de transformatie is erg geslaagd moet ik zeggen. Herkende haar haast niet weer. Jammer dat Fraser niet wat meer rollen krijgt aangeboden in wat serieuzere films, het talent zit er wel degelijk. En James Earl Jones' rol is gewoon te kort

De muziek is helaas af en toe wat te sentimenteel. Vooral het nummer van Celine Dion aan het eind is echt verschrikkelijk. Verder is het visueel dik in orde met heerlijk rauw en op de huid camera werk.

Een film die de cliché's niet schuwt maar met genoeg eigenzinnige momenten komt om boven de middelmaat uit te stijgen en een glansrol van Hudgens, waar we in de toekomst nog veel mooie dingen van kunnen verwachten.

avatar van The main man!!

The main man!!

Een prachtige meeslepende dramafilm, waarbij zeer goed geacteerd werd, en de emoties bij mij in ieder geval hoog opliepen!!

DVD-T heeft het eigenlijk prima verwoord, en ik kan me daar dan ook volledig in vinden!!

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke film die nog net lekker wegkijkt.

avatar van coumi

coumi

• 12018 stemmen

Begint erg sterk dit sociaal drama, met uitstekend spel van de drie hoofdrolspelers. Maar helaas gaat de film ergens halverwege, net als het personage Apple die dan in een opvangtehuis terechtkomt, behoorlijk zwalken, om uiteindelijk via een aantal onrealistische wendingen te eindigen als een onwaarschijnlijk sprookje. Niettemin een sympathieke, goedbedoelde poging om een maatschappij kritische observatie te maken, een film die je derhalve geen onvoldoende kunt geven. Jammer van de matige karakterisering, de intense acteurs hadden beter verdiend. Hudgens speelt haar beste rol uit haar nog prille carrière, Dawson heb ik ook nog nooit beter gezien als hier en zelfs de normaliter houterige Fraser is hier aandoenlijk als een rijk geworden Wall Street handelaar met de ongeloofwaardige attitude van een zacht ei. Laat zich lang goed aanzien, maar uiteindelijk een product waar vooral de evangelische omroepen blij van worden.

avatar van BBarbie

BBarbie

Met veel empathie gemaakte film over een verwaarloosde tiener, die definitief wil breken met haar verslaafde moeder en onderdak zoekt bij haar biologische vader, die ze nog nooit gezien heeft. Ook daar komt de onaangepaste tiener van een koude kermis thuis. Uiteindelijk vindt zij zoiets als rust en geborgenheid in een opvanghuis.

Het waargebeurde melodramatische verhaal wordt een beetje overgoten met een christelijk sausje, maar dat wordt overschaduwd door de tour-de-force van Vanessa Hudgens met een ingetogen, beklijvende rol. Ook de bijrollen worden goed ingevuld door Rosario Dawson (haar moeder), Brendan Fraser (haar vader) en Ann Dowd (de leidster van het opvanghuis).

Een sympathieke film, die aandacht vraagt voor de talloze jongeren die op zoek naar wat affectie doelloos rondzwerven in de hedendaagse samenleving en uiteindelijk de broodnodige warmte vinden bij elkaar.

avatar van Lebarron

Lebarron

Gimme Shelter gaat over Apple(Vanessa Hudgens). Apple is een zestienjarig meisje die door haar verslaafde moeder( Rosario Dawson) mishandeld wordt. Op een dag is ze het zo zat dat ze wegloopt. Ze gaat naar haar vader(Brendan Fraser) maar die heeft inmiddels een ander gezin en die zitten niet echt te wachten op de door de schade en schande streetwise geworden Apple. Ze nemen haar toch op maar wanneer ze zwanger blijkt gooit haar vader haar eruit. Apple doet een zelfmoordpoging maar die zal uiteindelijk haar weg naar verlossing in leiden.

Vanessa Hudgens speelt fantastisch. Ze toont hier meer in haar mars te hebben dan niveau High School Musical. Al was ze ook megacool in Suckerpunch. Haar personage Apple deed mij denken aan één van de vrouwelijke mariniers die ik onder mijn hoede heb gehad. Beide hebben min of meer dezelfde getroubleerde achtergrond en dezelfde rebelse persoonlijkheid waarmee ze iedereen afstoten uit angst zelf afgestoten te worden. Ze werd marinier omdat ze anders de bajes in moest maar nu is ze een Gunnery Sergeant op OCS en knijpt ze candidates uit tot op het bot. Door de herkenning in het personage greep de film mij meer dan normaal het geval zou zijn geweest want de film is aangrijpend maar soms ligt het er wel ietsje te dik bovenop. Een onsje minder had ook gemogen wat mij betreft.

Gimme Shelter is helaas een dertien-in-een-dozijn verhaal maar wel met een fantastische Vanessa Hudgens in de hoofdrol.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Deze film bekeken op netflix. Mooie film, al zag Apple er ouder uit dan 16 jaar. De scènes van de opvang vond ik de mooiste. En het laatste? Was heel lief.