• 9.374.662 stemmen

Gimme Shelter (2013)

Geregisseerd door: Ron Krauss

Met onder meer: Vanessa Hudgens, Rosario Dawson en Brendan Fraser

Plot Gimme Shelter

"Sometimes you have to leave home to find your family."

De 16 jaar oude Apple (Vanessa Hudgens) heeft nooit een gemakkelijk leven gehad. Haar moeder, June Bailey (Rosario Dawson), is een verslaafde prostituee die haar verbaal en fysiek misbruikt, maar Apple bezit een vasthoudende, taaie en ontembare geest en zal nooit overgeven aan het lot. Ze loopt weg van haar moeder en gaat op zoek naar de vader die ze nooit heeft gekend.

Agnes 'Apple' Bailey

schram101

Vanessa Hudgens

Brandon Fraser

Naomi Watts

Lijkt me wel een aardig doorsnee dramaatje. Ook eens fijn dat de sex-appeal van Hudgens uitgeschakeld is, doet de film veel goeds. En het is natuurlijk Brendan(!) Fraser.

avatar van mrwhite

mrwhite

Idd snel even een correctie aangevraagt.

Naomi Watts

Over 4 weken de langverwachte trailer.

Naomi Watts

Roadside haalt de rechten binnen, zal uitkomen in Januari.

Naomi Watts

Winnaar voor Best Actress van Oscars 2014 is iig al bekend. Alleen erg lastig met de film te beoordelen. Het thema is gewoon heel akelig en zwaar, en Hudgens is echt angstaanjagend goed wat veel helpt. Weet nog niet hoe zwaar ik dit wil laten tellen want afgezien hiervan vond ik de film niet super goed.

avatar van AHWA

AHWA

Gezien op een filmfestival?

avatar van schram101

schram101

Misschien moet je hier eens een blik werpen, NW..

Ps. Is een grap he

AHWA schreef:
Gezien op een filmfestival?

Heartland, maar dan online screener.
schram101 schreef:
Misschien moet je hier eens een blik werpen, NW..

Ps. Is een grap he

Die spoiler is niet nodig hoor . Niet zo erg als dat topic laat doorschijnen maar ik denk dat je wel een punt hebt. Gevoelsmatig zal ik wel zeggen dat haar aanwezigheid/performance toch wel resulteert in een gematigde strengheid.

avatar van AHWA

AHWA

Dat heb ik ook, hoor. Films met (vooral) actrices die ik leuk vind, sla ik vaak hoger aan.

Naomi Watts schreef:

Heartland, maar dan online screener.

Was dat betaald of zo? Of connecties?

Naomi Watts

Ik ben donateur, en had eigenlijk een 10 rittenkaart + kaartjes voor de openingsfilm + Q&A met cast & crew van de openingsfilm (Gimme Shelter dus) maar kon helaas niet naar Indiana toe. Dus is dat omgezet nar een digitaal alternatief.

Tour-de-force de Hudgens

De film put vooral erg veel kracht uit het heavy geladen thema en de magistrale oscar-winnend waardige performance van Vanessa Hudgens. Apple Bailey is een personage om in het hart te sluiten, mooi vertolkt maar ook erg goed geschreven. Zo'n leven vol misbruik en ondanks een zeer negatief zelfbeeld zo'n sterke wil om te overleven. Dit is helaas vaak voorkomend in de huidige maatschappij, en hierdoor best confronterend. Hudgens is zeer overtuigend als 16-jarige tiener, en wie haar een beetje kent en op de hoogte is van haar uitstraling is het zeer knap dat ze zo sterk een tiener met negatief zelfbeeld neerzet. Meeste actrices hebben liters make-up nodig om er mooi uit te zien, de make-up department van Gimme Shelter hebben overuren gedraaid om Hudgens er lelijk uit te laten zien. Noteer oscar nummer twee ook maar.

Het personage Apple transformeert als ze haar zwangerschap[/i] ontdekt en door Father McCarthy lotgenoten ontmoet, erg mooi om het sterke karakter van Apple samen te laten gaan met haar wil om een alleenstaande moeder te worden voor haar kind. Voor veel zal het als gemakkelijk kunstmatig sentiment afgedaan worden maar ik vond het zowel hartverscheurend als vertederend. Krauss zet de juiste lijntjes uit en Hudgens complementeert dat met haar enorm indrukwekkende performance. Al ben ik bang dat het net als in The Frozen Ground niet de lofuitingen gaat krijgen die ze verdient. Je kan natuurlijk niet van iemand uit High School Musical zeggen dat ze bezielend acteert. Ook Fraser, Dawson, Jones en Dowd zijn zeer solide.

Dit is de kern die Gimme Shelter van een onverwoestbare fundering voorziet. Ik heb nergens het idee gehad dat de film nou goed geregisseerd is maar door de thema's en acteerprestaties dat ook niet echt nodig heeft. Gimme Shelter heeft me geraakt en inzage gegeven in zaken die ik nooit zo essentieel heb ervaren. Ik snap volledig waarom Fraser zijn salaris schonk aan de shelter die hier centraal staat.

Poster en ingediend.

Naomi Watts

Eindelijk in HD, ook één van mijn favoriete scenes. Hello Academy Award for Best Actress.

YouTube - Gimme Shelter Official Clip #1 - Help Me Out (2014) - Vanessa Hudgens Movie HD

avatar van horizons

horizons

Heh, dus Vanessa mag van jou en oscar voor bijrol actrice winnen (The Frozen Ground) en voor actrice (Gimme Shelter)? Zou wel uniek zijn, in the Frozen Ground was zekers zeer goed.

Naomi Watts

Haar rol voor Gimme Shelter kan helaas pas bij de Oscars in 2015 mee doen. Het liefst zie ik erkenning voor haar rol in Spring Breakers maar dat gaat in geen miljoen jaar gebeuren, maar Gimme Shelter is dan wel een rol die de Academy zou moeten liggen. Wat betreft The Frozen Ground ben ik het ook met je eens, ook erg goed en zou ze van mij mogen winnen (al ben ik niet geheel objectief in deze ) al acht ik dat ook niet zo realistisch. Ook zitten de vooroordelen jegens Hudgens in de weg denk ik.

Maar goed hoop doet leven .

edit: en nog een still.

Naomi Watts

Hopelijk volgen ander media snel, die kwaliteit weer van Yahoo . Was bij Spring Breakers ook al zo matig.

Trailer zelf is wel goed, doet de hele film ook eer aan en schept de juiste verwachtingen. De magistrale performance van Hudgens als Apple komt ook erg treffend naar voren en noteer alvast maar voor de oscars van 2015.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ik raak dus oprecht benieuwd naar deze film, en of Hudgens echt goed is of dat je een iets te roze gekleurde bril op hebt gezet NW.

mjk87 schreef:

De waarheid ligt een beetje in het midden, ze is heel erg goed hier maar als aanbidder wil ik nog wel eens in hyperbool modus schieten . You'll see.

Al verwacht ik wel dat ze nu echt serieus genomen gaat worden en dat he soort rol en performance in theorie het heel erg goed zou kunnen doen bij The Academy.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Performances uit janauri worden niet genomineerd voor de oscars, dat is geen regel maar die mensen kijken alleen naar films uit oktober-december de laatste tijd. Raar maar waar. Denk dat Hudgens' performance volgend jaar deze tijd gewoon vergeten zal zijn, hoe goed ze ook is.Naomi Watts

Maar na het zien van de trailer ben ik best benieuwd, zal dit een NL Release krijgen? ik twijfel.

Naomi Watts

23% op Rottentomatoes en 37 op Metacritic. Allemaal erg begrijpelijk en voor de harde kritieken valt echt wat te zeggen, allemaal zeer solide punten. Het is maar net hoe zwaar je de cliché's wil laten tellen, want voor- en tegenstanders zijn het over één ding eens: Hudgens is spectaculair.

Naomi Watts

Goed stuk over de sacrifices die ze gemaakt heeft voor haar rol als Apple.

Naomi Watts

29 April is de DVD/Blu-ray/On demand release.