• 9.374.477 stemmen

Geregisseerd door: Ryuhei Kitamura

Met onder meer: Yuichiro Arai en Hoshimi Asai

Gesproken taal: Japans en Engels

Plot Versus

"Witness a battle no one has ever seen."

Van de 666 poorten naar de gene zijde staat de 444ste poort in Japan en heet het 'woud der verrijzenis' waar goed en kwaad elkaar al eeuwen bestrijden. De film begint met de ontsnapping van gevangene KSC2-303 en zijn celgenoot uit de gevangenis. De bedoeling is dat ze in het woud worden opgepikt door een aantal gangsters die ze naar een veiliger oord zullen brengen. Maar in plaats daarvan ontaardt de samenkomst in een vuurgevecht waarbij de gangster-baas en KSC2-303's celgenoot het loodje leggen. Op het moment dat er een nieuwe geweldsgolf losbreekt gebeurt er iets vreemds - de doden staan op en vallen de overlevenden aan...

Prisoner KSC2-303

Long-haired Female Assassin

One-handed Cop

avatar van Sol-

Sol-

Heb deze film begin 2001 gezien. Met destijds maar een comment op imdb denk ik dat ik buiten japan een van de eersten was. Het was samen met Battle Royale de film die mij naar de aziatische cinema heeft getrokken. Daarvoor had ik namelijk nog weinig jp/hk/etc cinema bekeken. Ik vond hem destijds geweldig. Maar je moet er niet met een serieuze blik naar gaan kijken... doe je dat wel, dan valt ie snel tegen en is het ook vrij langdradig. Doe je dat niet, trek dan die popcornzak maar open, drank erbij, vrienden op de bank.. en hoppa! *feest*

avatar van Bas17

Bas17

Film die heel erg leuk begint. Elk personage is wat 'te veel van het goede' wat het erg grappig maakt. Het gillende personage is hier misschien het beste voorbeeld van . Ook de erg leuke cameraposities, neem nu al de beginscene, de man wordt doormidden gehakt en de camera plaatsen ze bij zijn hoofd, wat echt een grappig effect opleverd doordat je zijn bovenlichaam naar beneden voelt glijden, maakt het erg geestig, maar soms is de camera ook wat te warrig.

Dit is allemaal leuk, maar voor een beperkte tijd. De 2 uur speelduur waren voor mij wat te lang en ik merkte dat ik eigenlijk al niet meer oplette bij de laatste scene. De dieven die allemaal erg grappig waren in het begin, blijven echter heel erg overdone en op en gegeven moment wordt dat gewoon wat irritant (Zelfs Vlugge Japie en B100 komen als slechterikken soms minder stomkomisch over) .

Al met al toch een goede filmervaring. Het begin heb ik me echt mee vermaakt, jammer dat mijn aandacht langzaam minder werd naar het einde toe.

avatar van Onslaught

Onslaught

Zeer fijne film om te zien. Lekker veel gore en over de top actie. De personages hebben dan wel niet veel diepgang, maar het is ontzettend stoer om ze in actie te zien.

Ook is de film leuk afgewisseld met grappige scènes en is de muziek goed gekozen.

4.0!

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Redelijke film, verwachtte er echter veel meer van. De soundtrack is top ( maar even gedownload ), maar de gevechten worden na een tijdje saai en langdradig. Ik vond de film dus ook wel een half uurtje te lang duren. Acteerwerk was ook niet van het hoogste niveau, maar dat stoorde niet constant. De humor tinten kon ik nog wel het meest waarderen aan de film, die een krappe 3.0* krijgt. De poster is trouwens ook nice

avatar van AHWA

AHWA

Niet zo goed als ik had gehoopt kijkend naar de poster. Terwijl die er heel professioneel uitziet, ziet de film zelf er niet zo goed uit. De montage is op sommige momenten erg storend en de muziek is ronduit slecht. Het acteerwerk is bij vlagen grappige, maar veelal belabberd en mondt uit in stoerkijkerij en vooral zo kundig mogelijk met de leren jas zwaaien.

Af en toe is het wel grappig en het gevecht op het einde maakt een hoop goed. Verder vond ik de humor vrij kinderlijke en flauw. De scenes met het grote geweer behoorden tot de grappigsten, de ganster in dat pak met het groene overhemd was zeer storend.

Ik heb me redelijk met Versus kunnen vermaken, maar een herziening zal er niet in zitten. Daar is het gewoonweg te saai voor.

Ik kom niet verder dan een magere 3*

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Heb zonet The Ultimate Versus (extended) gezien die blijkbaar enkele minuten langer duurt dan het origineel.

Hét voorbeeld bij uitstek waar het verhaal absoluut niet ter zake doet of waar het technische aspect evenmin belangrijk is.

Dit is een fameuze B-film die bedoelt is zo te zijn. Dit kan en mag je gewoon niet serieus nemen. Erg knap want dat straalt de film ook uit. Dat en coolheid zijn de belangrijkste punten om Versus zo kort en simpel mogelijk te omschrijven. Had zeker een half uur korter gekund, maar kom.

Zeker de moeite om je hier eens aan te wagen, hoewel dit niet voor iedereen is weggelegd. Laat je vooral niet te hard misleiden door de interessante 'plot' of door de knappe poster hierboven. Dan loopt het hier voor de meesten gegarandeerd slecht af.

Ik hou het op een 3,5 *. Veel meer dan dat zal ik hier waarschijnlijk niet snel aan geven. Herziening komt er ooit wel maar laat dit voorlopig maar een tijdje rusten.

Tonypulp

Niet genoeg goede ideeën om 2uur mee te vullen.

Het verhaal is zwak, de personages hangen té erg tussen overdreven en serieus in waardoor ik geen idee had wat ik er mee aan moest.

Er is zat actie, helaas deed het me erg denken aan The matrix, wat niet meteen een slecht iets is maar in dit geval wel.

Versus heeft niet een duidelijk eigen stijl, het is allemaal maar wat bij elkaar geraapt en voelt nergens spectaculair of speciaal aan.

Het zou een stuk beter zijn geweest met een hele boel gore, helaas ontbreekt dat hier ook totaal.

Eigenlijk schiet het op alle vlakken net te kort om voldoende te zijn.

2*, jammer.

Blijkbaar ... serieuze personages

Tonypulp

Als ze overdreven bedoeld zijn is dat in mijn ogen niet geslaagd..

Serieus waren ze ook niet, daarom zeg ik ook het hangt er tussen in.

jeroentjuhhhhh schreef:

Als ze overdreven bedoeld zijn is dat in mijn ogen niet geslaagd...

En welk opzicht dan niet, want de hele hoop is toch echt serieus bonkers.

Tonypulp

Ze kwamen heel normaal op me over (Op enkele momenten na dan) ik ben wel gekker gewend van die aziaatjes eigenlijk..

Kan ook komen omdat ik net Tokyo gore police heb gezien, dan is opeens alles heel normaal, hoe gek het ook bedoeld is

Nee het heeft mij gewoon niet geboeid, was een moeilijke zit voor mij, heb er niet om kunnen lachen, niets spectaculairs gezien en het geheel oogde goedkoop (Effecten waren slap en door het overdreve schuddend, wat vaak goed kan werken, zag ik te weinig en bleef er weinig over om van te genieten) en inspiratieloos..weinig eigen ideeën en een simpel verhaal.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Lekker warrige azie-zooi met veel chopchop en wat mislukte zombies (iets wat de aziatische cinema niet ligt). Wel aardig, maar valt weg tegen het geweld op dat gebied dat de laatste jaren uitkomt.

avatar van FillumGek

FillumGek

Na jaren heb ik dan toch eindelijk Versus gezien. Ik verwachtte een heleboel coolness maar wat ik zag was een stelletje clowns...

De enige persoon die nog een beetje een coolheidsfactor heeft is de hoofdpersoon, hoewel het soms ook weer een beetje overdreven wordt met z'n flapperende jas en 'I don't care'-attitude. Hoewel de gestaltes van de gangsters voor een glimlachje zorgde ( weirde kleding, kapsels), waren ze inhoudelijk vaak irritant en saai. Het kleine schreeuwende manneke als dieptepunt. Ik had me er al helemaal op ingesteld dat ik het niet serieus moest nemen. Maar dan nog sloeg het niet aan. Ik heb leuker gezien...

Het verhaal is natuurlijk ondiep en weinig boeiend. Het is meer een slap excuus om veel gevechten aan elkaar te rijgen. Ook hier blinkt de film nergens in uit. De paar zombies die je in de film ziet zijn niet overtuigend en zijn tamelijk ongevaarlijk. Het andere tuig gebruikt vaak een pistool of zwaard om KSC2-303 uit de weg te ruimen. Het is simpel geschoten zoals we in tig andere films al hebben gezien. Ik had ook wat meer gorigheid verwacht. De vechtscenes worden begeleid door een soundtrack die ik soms nogal twijfelachtig vond. De ene keer is het aan elkaar gebreide herrie, de andere keer past het ritmisch goed onder de scene.

Verder duurde film een half uur te lang. Leuk om eens gezien te hebben, maar lang niet de film die ik hoopte te zien. Niks memorabels, maar een standaard actiefilmpje.

avatar van Halcyon

Halcyon

Saai en vervelend filmpje.

Ben nochtans een liefhebber van onzinnige zombiefilms, maar Versus brengt maar weinig van wat ik van dit soort films verwacht. Vind het allemaal betrekkelijk flauw, langdradig, weinig vermakelijk en soms gewoonweg slecht. Te weinig blood&guts bijvoorbeeld, toch een vereiste voor dit soort films. Er is wel wat actie, maar die wordt vaak belabberd in beeld gebracht en ook te vaak onderbroken door ellenlange praatscènes die het ritme helemaal uit de film halen. Die Japanners mogen stilaan eens gaan beseffen dat een film niet persé twee uur hoeft te duren. Zeker niet als het om onzinfilms gaat, want dan is een lange speelduur nefast voor de filmbeleving.

Belichting, montage en camerawerk zijn gewoonweg slecht. Veel fletse kleuren en al dat 360° gedraai met de camera werkt serieus op de zenuwen. Bovendien wordt de film kapot gemonteerd waardoor veel smeerlapperij zich buiten beeld afspeelt. Ook de kinderachtige humor gaat na een halfuurtje behoorlijk vervelen. Blijven vooral veel middelmatige actiescènes over en wat zeurderig gelul over wie nu wel de sterkste is. Geeuw.

Twee pluspuntjes: de hippe soundtrack en die hilarische kerel met z'n mesjes. Die had van mij nog meer screentime mogen krijgen, want hij was zowaar het enige lichtbaken in een verder makke vertoning. Nee, geef mij dan maar Re-Animator, Braindead, Zombi 2 of Planet Terror. Een stuk grappiger, smeriger, vermakelijker en beter gemaakt. Kitamura mag zich voortaan toeleggen op de iets serieuzere horror; met Midnight Meat Train heeft hij al bewezen dat hij daar beter mee overweg kan.

avatar van Noodless

Noodless

Staat al een tijdje op mijn wachtlijstje, maar ik denk dat de hoge verwachtingen al wat mogen getemperd worden.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Brrr, Midnight Meat Train. Liever 10 films zoals Versus dan nog een film zoals MMT.

avatar van Macmanus

Macmanus

Amen! zit nog steeds te wachten om deel 2

avatar van Derekbou

Derekbou

Hier kan ik erg van genieten. Verstand op nul en lekker opgaan in de actie. En die actie is er genoeg te vinden in Versus. De volle 120 minuten lang volgen de vechtpartijen elkaar in rap tempo op. Normaliter vind ik twee uur echt te lang voor dit soort films, maar ondanks de speelduur en het feit dat er maar één locatie (het bos) is, heb ik me toch geen moment verveeld. En dan doe je toch wel iets goed bij mij.

Versus is overduidelijk niet met een hoog budget in elkaar gedraaid. Kitamura weet dit echter prima te verbloemen met vlot gemonteerd camerawerk en een knallende elektronische score. Met de knullige zombies, het vele bloed, de rondslingerende ledematen en het overdreven acteerwerk toont de regisseur ook totaal geen pretenties te hebben om een super gelikte actiefilm te maken. Gelukkig maar, want die worden altijd snel saai. De fun factor staat hier duidelijk voorop.

Van mij mag Kitamura wel met een vervolg komen. Aan het eind verwijst hij hier ook min of meer naar. Een Versus 2 in cyberpunk stijl lijkt me wel wat!

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Best leuk. Voor een half uurtje. Daarna is het meer en meer en meer van hetzelfde en worden de gangsters, samoerai en zombies gewoon ontzettend saai. Er mankeert echt wat aan je als je als regisseur een film als deze twee uur laat duren.

Is verder alleen nog de moeite waard dankzij de unieke verschijning van Chieko Misaka. Mooi meisje, en ik zou zweren dat ze me ook al opviel in Akai Megane. Zie haar daar alleen niet bij de credits vermeld staan. Zal haar dan wel verward hebben met Mako Hyôdô.

avatar van Glacius

Glacius

Om eerlijk te zijn heb ik weinig zin om een heel verhaal te schrijven over deze film. Veel valt er ook eigenlijk niet over te schrijven.

Het begin is erg tof, maar na een tijdje begint de film nogal eentonig te worden. Grappen herhalen en de film is verder gevuld met over the top gevechten. Bij de laatste gevechten dacht ik bijna dat ik naar een aflevering van Power Rangers zat te kijken. Wat de film op dat moment mist is eigenlijk het "stoere", wat in het begin wel duidelijk aanwezig was. Montage is op sommige momenten te slecht voor woorden, acteerwerk is ook niet al te best maar niet storend in deze film.

Vermakelijk, maar zeker niet meer dan dat.

Voor nu 3*

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Vlot vermaak!

Ik had er geen last van dat de film eentonig werd, omdat de gevechten adembenemend gechoreografeerd waren en zich op verschillende plekken in en aan de rand van het bos afspeelden met in de hoofdrol bange, knotsgekke, getransformeerde en melige personages. Het uitgangspunt dat er ergens een bos is, waar levenlozen weer tot leven gewekt worden is krankzinnig en gelukkig wordt er daarom niet geïnvesteerd in dingen zoals karakteruitdieping, romantiek en een verhaal waar niet van afgeweken mag worden. Het is gewoon lekker 100% ongecompliceerd knallen!

Ik had hier weinig verwachtingen van omdat ik dacht dat deze film een hoop gore in beeld zou gaan brengen, nou wordt er wel het een en ander afgehakt maar hoef ik dankzij flitsend montagewerk geen kantekeningen over al die viezigheid te maken. Ik ben trouwens zelden zo `n effectieve actiefilm tegengekomen die nog grappig is ook. De muziek klinkt ook fijn in het gehoor. 4,5*

avatar van stephan73

stephan73

Koreaanse poster vervangen door de Japanse poster!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wat toch weer een fijn Japans filmpje. Met een heerlijk non-brain verhaaltje en geweldige geschifte personages en een dosis botte humor en natuurlijk een flinke dosis gore. Die hoofdrolspeler vond ik behoorlijk cool samen met die mooie dame en ook zijn tegenstanders waren om te gillen. Zo hebben we die groengeklede gestoorde vent en die gast met die bril die er oh zo nerderig en netjes uitziet maar ondertussen wel een psychopaat is, om ook maar even om die onsterfelijke Samurai Warrior te zwijgen. En natuurlijk komen er ook nog ondoden en zombies aan de bod en komen de doodgeschoten tegenstanders altijd weer tot leven. Dat betekend gewoon 2 uur lang een groot gore festijn met heerlijk veel schieten, hakken en zagen. (voor Knal en schietwerk ben je hier ook aan het goede adress) Ledematen vliegen in het rond en koppen worden doorboort met de vuist van de Samurai Warrior, die dan ook nog even de ogen tussen zijn vingers verwijderd.

En ook vond ik die 2 politieagenten hilaaarisch. Vooral die ene die zijn rechterhand heeft verloren. Snapte btw alleen het einde niet met dat we ineens 99 jaar later in de tijd gaan.

Verder heeft Versus ook verdacht wat te maken met een eeuwenoude Japanse legende. Maar dan wel heel erg leuk neergezet. Ik heb me echt uitstekend vermaakt van deze heerlijke over de topper die werkelijk alles uit de kast haalt en helemaal los gaat. . Heerlijk!

avatar van dominion

dominion

waar is deze film te koop

avatar van Goto

Goto

Bij diverse onlinewinkels. Er is geen Nederlandse editie van.

avatar van Black Math

Black Math

Leuk. Een hoop gekke personages, doet in de verte een beetje denken aan live-action versie van Dead Leaves. De hoofdpersoon zou dan weer net uit de Matrix weggelopen kunnen zijn. Behoorlijke overacting van een aantal figuren, vooral degene met het groene overhemd, die meteen ook de leukste is.

Waar de film vooral in uitblinkt is de muziek, die perfect op maat is. Soms suspense als het nodig is, en dan weer heel cool.

Toch is de film niet perfect, de gevechten zijn soms wel erg aan de lange kant en vooral het eerste uur wil daarom niet echt opschieten. In dat eerste uur had men zeker mogen knippen. Voor zover ik heb kunnen zien werd er soms wel en soms niet een filter gebruikt. De keuze wanneer wel en wanneer niet begrijp ik niet helemaal. Wat mij betreft had de hele film met filters geschoten mogen worden, want dat draagt meestal bij aan een surrealistische sfeer waar ik altijd wel van kan genieten.

Desondanks een leuke ervaring. 4*.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Lastig om je ogen bij open te houden.

Om de zoveel tijd probeer ik een Aziatische film, maar blijkbaar ben ik een beetje sado masochistisch ingesteld, want het valt eigenlijk merendeels tegen. Ook nu was het weer een zelfkastijding.

Versus begint nog leuk: stel idiote over-the-top criminelen ontmoet elkaar in een behekst bos. De situatie loopt al snel uit de hand en de pret kan beginnen. Fijne gore zombies, veel geweld en heerlijk gestoorde typetjes vullen het eerste uur. Als er vervolgens ook wat zwaard gekletter bijkomt kan het niet meer mis gaan. Zou je zeggen...

Maar waar Japanse regisseurs een handje van hebben gebeurt helaas ook nu weer: ze slaan door. In plaats van het verhaal een bepaalde richting uit te duwen, gaat Kitamura door met de gevechten, de flauwe typetjes en de ondoden. En dat gaat na nog een uur stierlijk vervelen. Dan kan het nog zo mooi in beeld zijn gebracht, de hele tijd hetzelfde is gewoon saai.

Een aanrader voor diegenen die van eindeloze herhaling houden of gewoon langzaam zijn van begrip. De rest moet de film na het eerste uur maar afzetten. Op basis van dat eerste uur: 2,5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

dominion schreef:

waar is deze film te koop

De UK-versie (Engels ondertiteld en regio 2) had ik bij Fame Amsterdam voor een tientje.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

stephan73 schreef:

Koreaanse poster vervangen door de Japanse poster!

Koreaanse was wel een stuk gaver.

avatar van Spetie

Matig filmpje, dat een paar leuke momenten kent, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Het begin is nog wel geinig, lekker over-the-top actie en diverse weirde personages en typetjes.

Dat is een tijdje leuk, maar daarna lijkt de creativiteit van de regisseur behoorlijk op te zijn. De gevechten gaan maar door en beginnen op den duur nogal eentonig te worden. Tja en als een film met zo'n simpel verhaaltje dan ook nog eens twee uur duurt, terijl anderhalf uur voor dit soort onzin wat mij betreft meer dan genoeg is, ja dan wordt het op het laatst zelfs nog een redelijke zit.

Het camerawerk en choreografie vond ik trouwens best aardg en ook de muziek was niet slecht. Toch had het allemaal nog wel wat bloederiger gemogen. Ook de humor kon ik er niet altijd in ontdekken. Nee in zijn geheel onvoldoende wat mij betreft.