Genre: Horror / Actie
Geregisseerd door: Ryuhei Kitamura
Met onder meer: Yuichiro Arai en Hoshimi Asai
Gesproken taal: Japans en Engels
Plot Versus
"Witness a battle no one has ever seen."
Van de 666 poorten naar de gene zijde staat de 444ste poort in Japan en heet het 'woud der verrijzenis' waar goed en kwaad elkaar al eeuwen bestrijden. De film begint met de ontsnapping van gevangene KSC2-303 en zijn celgenoot uit de gevangenis. De bedoeling is dat ze in het woud worden opgepikt door een aantal gangsters die ze naar een veiliger oord zullen brengen. Maar in plaats daarvan ontaardt de samenkomst in een vuurgevecht waarbij de gangster-baas en KSC2-303's celgenoot het loodje leggen. Op het moment dat er een nieuwe geweldsgolf losbreekt gebeurt er iets vreemds - de doden staan op en vallen de overlevenden aan...
Prisoner KSC2-303
Red-haired Assassin
Long-haired Female Assassin
One-handed Cop
Phoenix
Dan probeert de hele film zo geweldig cool te zijn (camerabewegingen alsof de drager in een achtbaan zit, stoere muziek, leren jassen) en dan zitten er 1 of 2 japannertjes in die de hele boel naar de ***** helpen. Ik ergerde me echt scheel aan die irritante gangmember die niks beters te doen had dan heen en weer rennen en dom te gillen. Vinden ze blijkbaar leuk daar, maar voor mij verpest het de film een beetje.
Het niveau van de actiescènes vond ik ook nogal verschillen. Het eindgevecht tussen die 2 knakkers begon erg slecht: een beetje kling/klang van de zwaarden en zwiepende camera, zo kan m'n oma het misschien zelfs nog. Maar na de korte pauze werd het opeens weer een prachtig gevecht. Opmerkelijk.
Nou ja, ik heb me in ieder geval vermaakt. 3*
Macmanus
Voor ik deze film keek zei ik tegen iemand;
Deze film lijkt me wel cool
Na het kijken vroeg die gene aan me; en was versus cool.
Nee, zei ik. Deze film was/is COOOOOOL
Helemaal te gek. Zoals al door Onderhond onder andere gezegd is, het verhaal gaat nergens over maar net als in de eerdere John Woo films is de actie helemaal top. Origineel camerawerk, veel schieten lekkere zwaardgevechten en wat heerlijk knipogen om te laten zien dat ze zichzelf niet al te serieus nemen, lag bijna op te grond van het lagen toen die ene politie agent net als in te matrix slowmotion naar achteren wou doen en dan gewoon word neergeknald
Vermaak van de bovensteplank. Er zullen vast mensen struikelen over het verhaal maar who gives a FUCK als de actie zo super COOL is.
4.5 sterren waarom geen 5 sterren omdat deze film daar te COOL voor is
*erg mooie poster trouwens.
remorz
Verstand op nul en knokken.
Wat een geweldige adrenalinestoot is deze film. Lopende-band gevechten vormen de basis voor een film die het niet van een verhaal moet (of hoeft te) hebben. Op-en-top machismo, doordrenkt met overdadige hoeveelheden bloed en gore, dat is het eigenlijk wel.
De film vertoont zowel technisch als wat acteerprestaties betreft genoeg gebreken, maar deze werken het over-de-top gehalte zodanig in de hand dat er van gebreken eigenlijk nauwelijks sprake is. Sterker nog, de low-budget feel is een groot onderdeel van de charme van de film. Ook de knipoogjes naar verschillende (westerse) films geven de film lekker luchtig toontje mee, neem het vooral niet te serieus allemaal.
Klein nadeel vond ik af en toe de muziek. Over het algemeen geeft het betreffende scenes een geinige gamesfeer, maar het treedt af en toe ook iets te nadrukkelijk op de voorgrond.
Bovendien zijn de (vele, vele) gevechten erg stijlvol uitgevoerd, met erg mooi maar vooral effectief camerawerk (Blade, eat your heart out
). De film kent enkele briljante scenes, met name in de tweede helft van de film, maar biedt de gehele speelduur genoeg om te blijven genieten.
Gisteren een beetje impulsief gekocht (Boudisque: 16,99), maar geen seconde spijt gehad. Sterker nog, deze film kan ik volgens mij kijken en kijken (en kijken). Te
voor woorden: 4,5*
Goldenskull
Redelijke film, verwachtte er echter veel meer van. De soundtrack is top ( maar even gedownload ), maar de gevechten worden na een tijdje saai en langdradig. Ik vond de film dus ook wel een half uurtje te lang duren. Acteerwerk was ook niet van het hoogste niveau, maar dat stoorde niet constant. De humor tinten kon ik nog wel het meest waarderen aan de film, die een krappe 3.0* krijgt. De poster is trouwens ook nice
FillumGek
Na jaren heb ik dan toch eindelijk Versus gezien. Ik verwachtte een heleboel coolness maar wat ik zag was een stelletje clowns...
De enige persoon die nog een beetje een coolheidsfactor heeft is de hoofdpersoon, hoewel het soms ook weer een beetje overdreven wordt met z'n flapperende jas en 'I don't care'-attitude. Hoewel de gestaltes van de gangsters voor een glimlachje zorgde ( weirde kleding, kapsels), waren ze inhoudelijk vaak irritant en saai. Het kleine schreeuwende manneke als dieptepunt. Ik had me er al helemaal op ingesteld dat ik het niet serieus moest nemen. Maar dan nog sloeg het niet aan. Ik heb leuker gezien...
Het verhaal is natuurlijk ondiep en weinig boeiend. Het is meer een slap excuus om veel gevechten aan elkaar te rijgen. Ook hier blinkt de film nergens in uit. De paar zombies die je in de film ziet zijn niet overtuigend en zijn tamelijk ongevaarlijk. Het andere tuig gebruikt vaak een pistool of zwaard om KSC2-303 uit de weg te ruimen. Het is simpel geschoten zoals we in tig andere films al hebben gezien. Ik had ook wat meer gorigheid verwacht. De vechtscenes worden begeleid door een soundtrack die ik soms nogal twijfelachtig vond. De ene keer is het aan elkaar gebreide herrie, de andere keer past het ritmisch goed onder de scene.
Verder duurde film een half uur te lang. Leuk om eens gezien te hebben, maar lang niet de film die ik hoopte te zien. Niks memorabels, maar een standaard actiefilmpje.
Halcyon
Saai en vervelend filmpje.
Ben nochtans een liefhebber van onzinnige zombiefilms, maar Versus brengt maar weinig van wat ik van dit soort films verwacht. Vind het allemaal betrekkelijk flauw, langdradig, weinig vermakelijk en soms gewoonweg slecht. Te weinig blood&guts bijvoorbeeld, toch een vereiste voor dit soort films. Er is wel wat actie, maar die wordt vaak belabberd in beeld gebracht en ook te vaak onderbroken door ellenlange praatscènes die het ritme helemaal uit de film halen. Die Japanners mogen stilaan eens gaan beseffen dat een film niet persé twee uur hoeft te duren. Zeker niet als het om onzinfilms gaat, want dan is een lange speelduur nefast voor de filmbeleving.
Belichting, montage en camerawerk zijn gewoonweg slecht. Veel fletse kleuren en al dat 360° gedraai met de camera werkt serieus op de zenuwen. Bovendien wordt de film kapot gemonteerd waardoor veel smeerlapperij zich buiten beeld afspeelt. Ook de kinderachtige humor gaat na een halfuurtje behoorlijk vervelen. Blijven vooral veel middelmatige actiescènes over en wat zeurderig gelul over wie nu wel de sterkste is. Geeuw.
Twee pluspuntjes: de hippe soundtrack en die hilarische kerel met z'n mesjes. Die had van mij nog meer screentime mogen krijgen, want hij was zowaar het enige lichtbaken in een verder makke vertoning. Nee, geef mij dan maar Re-Animator, Braindead, Zombi 2 of Planet Terror. Een stuk grappiger, smeriger, vermakelijker en beter gemaakt. Kitamura mag zich voortaan toeleggen op de iets serieuzere horror; met Midnight Meat Train heeft hij al bewezen dat hij daar beter mee overweg kan.
Derekbou
Hier kan ik erg van genieten. Verstand op nul en lekker opgaan in de actie. En die actie is er genoeg te vinden in Versus. De volle 120 minuten lang volgen de vechtpartijen elkaar in rap tempo op. Normaliter vind ik twee uur echt te lang voor dit soort films, maar ondanks de speelduur en het feit dat er maar één locatie (het bos) is, heb ik me toch geen moment verveeld. En dan doe je toch wel iets goed bij mij.
Versus is overduidelijk niet met een hoog budget in elkaar gedraaid. Kitamura weet dit echter prima te verbloemen met vlot gemonteerd camerawerk en een knallende elektronische score. Met de knullige zombies, het vele bloed, de rondslingerende ledematen en het overdreven acteerwerk toont de regisseur ook totaal geen pretenties te hebben om een super gelikte actiefilm te maken. Gelukkig maar, want die worden altijd snel saai. De fun factor staat hier duidelijk voorop.
Van mij mag Kitamura wel met een vervolg komen. Aan het eind verwijst hij hier ook min of meer naar. Een Versus 2 in cyberpunk stijl lijkt me wel wat!
Apollinisch
Best leuk. Voor een half uurtje. Daarna is het meer en meer en meer van hetzelfde en worden de gangsters, samoerai en zombies gewoon ontzettend saai. Er mankeert echt wat aan je als je als regisseur een film als deze twee uur laat duren.
Is verder alleen nog de moeite waard dankzij de unieke verschijning van Chieko Misaka. Mooi meisje, en ik zou zweren dat ze me ook al opviel in Akai Megane. Zie haar daar alleen niet bij de credits vermeld staan. Zal haar dan wel verward hebben met Mako Hyôdô.
maxcomthrilla
Vlot vermaak!
Ik had er geen last van dat de film eentonig werd, omdat de gevechten adembenemend gechoreografeerd waren en zich op verschillende plekken in en aan de rand van het bos afspeelden met in de hoofdrol bange, knotsgekke, getransformeerde en melige personages. Het uitgangspunt dat er ergens een bos is, waar levenlozen weer tot leven gewekt worden is krankzinnig en gelukkig wordt er daarom niet geïnvesteerd in dingen zoals karakteruitdieping, romantiek en een verhaal waar niet van afgeweken mag worden. Het is gewoon lekker 100% ongecompliceerd knallen!
Ik had hier weinig verwachtingen van omdat ik dacht dat deze film een hoop gore in beeld zou gaan brengen, nou wordt er wel het een en ander afgehakt maar hoef ik dankzij flitsend montagewerk geen kantekeningen over al die viezigheid te maken. Ik ben trouwens zelden zo `n effectieve actiefilm tegengekomen die nog grappig is ook. De muziek klinkt ook fijn in het gehoor. 4,5*
sinterklaas
Wat toch weer een fijn Japans filmpje.
Met een heerlijk non-brain verhaaltje en geweldige geschifte personages en een dosis botte humor en natuurlijk een flinke dosis gore. Die hoofdrolspeler vond ik behoorlijk cool samen met die mooie dame en ook zijn tegenstanders waren om te gillen. Zo hebben we die groengeklede gestoorde vent en die gast met die bril die er oh zo nerderig en netjes uitziet maar ondertussen wel een psychopaat is, om ook maar even om die onsterfelijke Samurai Warrior te zwijgen. En natuurlijk komen er ook nog ondoden en zombies aan de bod en komen de doodgeschoten tegenstanders altijd weer tot leven. Dat betekend gewoon 2 uur lang een groot gore festijn met heerlijk veel schieten, hakken en zagen. (voor Knal en schietwerk ben je hier ook aan het goede adress) Ledematen vliegen in het rond en koppen worden doorboort met de vuist van de Samurai Warrior, die dan ook nog even de ogen tussen zijn vingers verwijderd.
En ook vond ik die 2 politieagenten hilaaarisch. Vooral die ene die zijn rechterhand heeft verloren. Snapte btw alleen het einde niet met dat we ineens 99 jaar later in de tijd gaan.
Verder heeft Versus ook verdacht wat te maken met een eeuwenoude Japanse legende. Maar dan wel heel erg leuk neergezet. Ik heb me echt uitstekend vermaakt van deze heerlijke over de topper die werkelijk alles uit de kast haalt en helemaal los gaat.
. Heerlijk!
Black Math
Leuk. Een hoop gekke personages, doet in de verte een beetje denken aan live-action versie van Dead Leaves. De hoofdpersoon zou dan weer net uit de Matrix weggelopen kunnen zijn. Behoorlijke overacting van een aantal figuren, vooral degene met het groene overhemd, die meteen ook de leukste is.
Waar de film vooral in uitblinkt is de muziek, die perfect op maat is. Soms suspense als het nodig is, en dan weer heel cool.
Toch is de film niet perfect, de gevechten zijn soms wel erg aan de lange kant en vooral het eerste uur wil daarom niet echt opschieten. In dat eerste uur had men zeker mogen knippen. Voor zover ik heb kunnen zien werd er soms wel en soms niet een filter gebruikt. De keuze wanneer wel en wanneer niet begrijp ik niet helemaal. Wat mij betreft had de hele film met filters geschoten mogen worden, want dat draagt meestal bij aan een surrealistische sfeer waar ik altijd wel van kan genieten.
Desondanks een leuke ervaring. 4*.
Lord Flashheart
Lastig om je ogen bij open te houden.
Om de zoveel tijd probeer ik een Aziatische film, maar blijkbaar ben ik een beetje sado masochistisch ingesteld, want het valt eigenlijk merendeels tegen. Ook nu was het weer een zelfkastijding.
Versus begint nog leuk: stel idiote over-the-top criminelen ontmoet elkaar in een behekst bos. De situatie loopt al snel uit de hand en de pret kan beginnen. Fijne gore zombies, veel geweld en heerlijk gestoorde typetjes vullen het eerste uur. Als er vervolgens ook wat zwaard gekletter bijkomt kan het niet meer mis gaan. Zou je zeggen...
Maar waar Japanse regisseurs een handje van hebben gebeurt helaas ook nu weer: ze slaan door. In plaats van het verhaal een bepaalde richting uit te duwen, gaat Kitamura door met de gevechten, de flauwe typetjes en de ondoden. En dat gaat na nog een uur stierlijk vervelen. Dan kan het nog zo mooi in beeld zijn gebracht, de hele tijd hetzelfde is gewoon saai.
Een aanrader voor diegenen die van eindeloze herhaling houden of gewoon langzaam zijn van begrip. De rest moet de film na het eerste uur maar afzetten. Op basis van dat eerste uur: 2,5*
Matig filmpje, dat een paar leuke momenten kent, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Het begin is nog wel geinig, lekker over-the-top actie en diverse weirde personages en typetjes.
Dat is een tijdje leuk, maar daarna lijkt de creativiteit van de regisseur behoorlijk op te zijn. De gevechten gaan maar door en beginnen op den duur nogal eentonig te worden. Tja en als een film met zo'n simpel verhaaltje dan ook nog eens twee uur duurt, terijl anderhalf uur voor dit soort onzin wat mij betreft meer dan genoeg is, ja dan wordt het op het laatst zelfs nog een redelijke zit.
Het camerawerk en choreografie vond ik trouwens best aardg en ook de muziek was niet slecht. Toch had het allemaal nog wel wat bloederiger gemogen. Ook de humor kon ik er niet altijd in ontdekken. Nee in zijn geheel onvoldoende wat mij betreft.
Threeohthree
Simply Awesome.
Versus is een adrenalineshot van onstuimige gewelddadigheid in een overdreven jasje. Geschifte personages schieten elkaar overhoop om vervolgens te reïncarneren als driftige zombies die de avond daarvoor iets te diep in het glaasje gekeken hebben.
De speelduur stond me eigenlijk wat tegen, maar eerlijk is eerlijk; dit waren de snelste 2 uur van mijn 24 levensjaren. Flitsende choreografie die 119 minuten lang verrassend blijft, van freeze frames tot versnelde cinema tot rustmomenten en losbandig camerawerk.
Explosieve gevechten en energiek sounddesign, kurkdroge en kletsnatte humor geven het extra zetje dat Versus nodig had om stoffelijk te knallen, mijn aandacht bij het nekvel te grijpen en het kwalitatief uit te wringen tot het laatste vuurwerk geschiedenis is.
TheUsualSuspect
So heerlijk om weer een 5 sterren film te zien! Ik heb echt genoten van deze film! Top top top. Super personages, super 'verhaal' (simpel en krachtig) en super setting. De makers van deze film hebben van het standaard zombie/martial arts- verhaal een lopende sketch gemaakt. Geniale karakters en humor jongens wat een humor!
5 stars!
wibro
Ik kan de positieve berichten voor deze film nu niet bepaald delen. De zwaardduels waar je in deze film van het begin tot het eind mee doodgegooid werd begonnen mij op den duur behoorlijk te vervelen. Ook dat die duels zich maar op een lokatie afspeelde - The Forest of Resurrection - maakte deze film voor mij behoorlijk langdradig. Dat ik deze film ondanks mijn negatieve punten toch nog een krappe voldoende geef is behalve de humor - die werkte bij mij af en toe best wel op mijn lachspieren - vooral vanwege de zeer lieflijk ogende vrouwelijke hoofdpersoon geacteerd door de zeker niet onaantrekkelijke actrice Chieko Miesaka. Zij zorgde in ieder geval voor nogal wat afwisseling in deze voor mij nogal teleurstellende film die het absoluut niet haalt bij "Midnight Meat Train", de enigste film van Kitamura die ik tot nu toe gezien had.
Blijft geweldig!
Maar toch merk je dat de recente zwerm aan Japanse splatter was in de weg staat van de originele beleving van deze film. In 2000 was alles nog geweldig wild en over-the-top, zet er een recente Nishimura naast en eigenlijk is het nog best braaf allemaal.
Voordeel is wel dat Kitamura een veel beter regisseur is dan wat er bij het Sushi Typhoon collectief rondloopt. Ook zonder budget levert hij creatief en weelderig camera werk. De beeldkwaliteit mag dan niet superslick zijn, wat er verder visueel gebeurt is absoluut de moeite.
Verder blijft het afwisselend en leuk. Geinige gore, leuke humor en toffe gevechten. Zo vliegen de twee uur voorbij en blijft dit een film die qua filmische fun één van de beste in z'n genre is.
4.5* en een uitgebreide review
Filmkriebel
Boring!
Ik zie het geweldige hier niet van in. Veel weg en weer geloop door bossen, beetje bloed spuwen, een verhaaltje beneden alle peil met knullige zombies. Men mag er lovend over zijn, ik vond het qua inhoud vooral erg zwak. Nochtans was ik gesterkt door het uitstekende Midnight Meat Train, maar het vroegere werk van deze regisseur is heel wat anders dan MMT dat door een groter productiehuis gefinancierd werd.
Veel soberder en met weinig afwisseling in decor en omgeving (wat me doorgaans ook snel tegenzit). Versus is een film die zich aan veel genres waagt (komedie, gangsterfilm, martial arts, horror) maar in geen enkel daarvan excelleert. Vind ik ook iets dat beter als anime zou werken.
joolstein
Deze film van regisseur Ryûhei Kitamura is één grote cocktail aan stijlen; Gun Fu (zoals in John Woo films), samurai- en andere martial-arts, Yakuza, zombie en splatter-film. Dit alles is in de blender gestopt en wordt geserveerd met veel cartoonesk scenes, slapstick en onnozele humor. Doordat de camera vaak ook laag over de grond schiet of snel in de rondte doet het soms aan Evil Dead denken. Qua verhaal (al is het verhaal erg mager) leek het geïnspireerd door de film Highlander. Er was duidelijk geen hoog-budget maar het viel op dat de film er nog buitengewoon goed eruit ziet. Het filmen heeft niet de duidelijk gepolijste uitstraling van grotere budgetfilms, maar het werkt mede doordat camerawerk zowel flashy als stijlvol was. Het acteren is niet erg goed maar wie bekent is met Aziatisch over-acteren, zal er geen moeite mee hebben. Waar Versus vooral goed doet zijn de special effects. De gore ziet er erg goed uit voor een film met duidelijk een smal budget. De film heeft helaas ook gebreken. Die is er in de vorm van de tijdsduur; twee volle uren van constante actie zonder rust is teveel van het goede. Daarnaast was er het al eerder aangehaalde slappe verhaal. Hiervoor heb je maar weinig concentratie voor nodig. Waardoor ik menige keer dan ook mijn eigen betrapte dat ik andere dingen aan het doen was. Als je dit door de vingers ziet of het beschouwt als een deel van de charme was de film erg leuk om te kijken.
Conclusie: De film is te goed voor drie sterren maar door bovengenoemde gebreken minder goed voor 3,5 ster maar omdat de film het doet met een laag budget rond ik af naar boven!
dvdcrusher
Ik kan me hier volledig bij aansluiten, ik hou wel van dergelijke actiefilms maar achteraf gezien is het verhaal maar dunnetjes.
Shadowed
Innovatief, energiek en vooral erg vermakelijk. Versus is de eerste film waarin ik persoonlijk de hand van regisseur Ryûhei Kitamura kan herkennen zoals ik dat prefereer. De productie beschikt weliswaar over een beperkt budget, maar er wordt voortdurend gestreefd naar creativiteit en tempo. Het feit dat de film op conceptueel vlak absoluut geen grenzen kent maakt het daarnaast ook nog onvoorspelbaar en origineel, met een aantal leuke praktische effecten als kers op de taart. Jammerlijk is dat de speelduur te lang uitgesponnen is en dat begint na een klein uur toch te knagen. Zoveel gekkigheden en dwaze situaties werken namelijk niet doorlopend binnen een speelduur van 128 minuten (Ultimate Edition). Het hoofdpersonage vond ik daarnaast tegen het saaie aanzitten, maar Kenji Matsuda als Yakuza-leider is gelukkig echt een ware showstealer. Versus is bovengemiddeld vermaak dat te lang doorgaat, maar creatief genoeg omspringt met zijn beperkingen om dat te compenseren.

Misdaadserie 'Memory of a Killer' wordt massaal gezocht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Travis Scott duikt op in 'The Odyssey' van Christopher Nolan: 'Waarom?'