Genre: Komedie / Mystery
Geregisseerd door: Alfred Hitchcock
Met onder meer: Margaret Lockwood, Michael Redgrave en Paul Lukas
Gesproken taal: Italiaans, Engels, Duits en Frans
Plot The Lady Vanishes
"Spies! Playing the game of love - and sudden death!"
De Trans-Europa trein moet stoppen vanwege het slechte weer. De reizigers worden opgevangen in een hotel vlak naast het station. Iris Henderson ontmoet een oude vrouw, Mevrouw Froy, die later verdwijnt als ze weer onderweg zijn. De musicus Gilbert besluit haar te helpen met het vinden van Froy.
Iris Matilda Henderson
'Mrs.' Margaret Todhunter
Baroness Isabel Nisatona
Boris the Hotel Manager
vic
he dit is die film waar neo een keer de plot game mee vulde. Zou ik graag een keer willen zien
neo
klopt vic.de film is misschien wel oud maar wel erg goed.het gaat zoals in zoveel hitchcockfilms over een mysterieuze verdwijning.
Ibrahim
Een van de betere hitchcock films.het maakt niet uit hoe oud de film is een goede film blijft goed.
Sparkle
Als kind was dit één van mijn favoritenfilms. Vond dat verhaal zo goed. Is trouwens ook een identieke remake van met Angela Lansbury; en toen ik dat zag, had ik iets van "Dat zwart wit deed veel".
neo
ik las gister in een enorm boek over Hitchcock dat de gehele film was gemaakt op 250m-lange set. erg knap hoe de scenes met de trein dan toch zo overtuigend overkwamen.
Erg mooie film, waar de spanning goed wordt ingehouden (net als in veel van zulk soort Hitchcock's trouwens). Zoals neo ook al zei zagen de beelden met de trein erg erg goed en overtuigend uit.
3,5*, maar binnenkort maar nog eens kijken. Heb wellicht door het onderbreken van de ondertiteling het één en ander gemist.
Linda
In tegenstelling tot een aantal andere films van Hitchcock die ik heb gezien vond ik deze nog best goed te pruimen. De film bleef vrijwel de hele tijd spannend. Meestal vind ik zijn films zo moeizaam op gang komen waardoor ik me ga vervelen (en als het dan eenmaal spannend wordt na een hele poos is dat meestal niet genoeg voor mij om de film toch een voldoende te geven)maar bij deze film had ik daar geen last van. Het einde vond ik wel ietsjes minder, de laatste 20 minuten ongeveer. Het stuk waarbij ze proberen de grens over te komen, dit duurde mij iets te lang en begon een klein beetje te vervelen. maar dat ik deze film 3 sterren mag geven vind ik toch al heel wat
neo
Nou vooruit een schouderklopje dan voor het afzien van de film
The Lady Vanishes heb ik nu al een keer of twintig gezien door de jaren heen en blijft maar niet vervelen. Sinds een jaar of anderhalf op dvd, maar eigenlijk kijk ik em iedere keer als die op de bbc komt maar op dvd ho maar...
Zavo
Voor 4 euro bij Rodisc. Wel met griekse ondertiteling (die je gelukkig uit kan zetten), maar ach, voor die prijs...
neo
Die dvd is zelfs nog weleens bij ro-direct voor minder gelegen. De kwaliteit is redelijk in mijn herinnering. Maar net als met andere vroege Hitchcock's kan dit niet helemaal opgepoetst worden. Formaat heb ik even geen idee van.
Zavo
Waarschijnlijk hetzelfde als andere dvd's van deze film, voor zover ik weet bestaat er geen gerestaureerde versie.
EmDee
Was een tijdje geleden dat ik een echt goede film van de meester had gezien, maar dit was er weer één.
Alleen het allerlaatste stuk op de trein vond ik minder.
Mchael Redgrave zette een geweldige rol neer en voor de rst waren de twee Engelse mannen erg goed (en komisch).
Een erg goede film. Waarschijnlijk 1 van de betere die HITCHCOCK ooit gemaakt heeft. En weer al eens een goed plot, tegenwoordig niet meer zo origineel natuurlijk, maar voor die tijd erg origineel en goed. De 2 engles mannen zijn inderdaad erg goed gespeeld en waren ook grappig. het verhaal zit goed in 1 en word goed opgebouwd. een goede film.
Leuke, charmante film. Tegen het einde net wat minder. Soms erg grappig en een intrigerend plot. En de film heeft een onweerstaanbaar sfeertje en speelt zich af in een trein (da's sowieso altijd een leuk decor). Ik vermoed dat ik een van de aardigste vooroorlogse Hitchcocks heb gezien.
The Lady Vanishes heeft een intelligent plot en heeft een licht ironische ondertoon.
De dialogen zijn vlot en gevat. Verder vallen goede regie en uitstekende montage op.
De film start vrij luchtig en met een humoristische touch. Hitchcock neemt de tijd om de karakters te introduceren. Vrij geleidelijk gaat de film over in mystery.
Prachtige hoofdrollen van Margaret Lockwood, Michael Redgrave en Dame May Whitty. De twee Engelse heren spelen ook erg leuk.
The Lady Vanishes heeft aardig wat overeenkomsten met Murder on the Orient Express. Laatstgenoemde is veel meer een whodunnit, de eerste heeft meer spanning, maar het zijn beide zgn. train mysteries.
Beiden zijn gebaseerd op een boek en verschenen vlak na elkaar:
Murder on the Orient Express - Agatha Christie - 1934
The Wheel Spins (ook uitgekomen als The Lady Vanishes) - Ethel Lina White - 1936
Hitchcock en Lockwood op de set
film-noir ?!
Ja, maar het valt reuze mee hoor. Het beeld van films uit die tijd is sowieso wat meer zwart-wit met weinig grijstinten, gerestaureerd of niet.
EmDee
Heb zelf al 5 van de 9 in mijn bezit dus de kans is klein dat ik m ga aanschaffen.
mister blonde
een van de betere Hitchcock films. erg grappig, prachtige decors, schitterende fotografie (baanbrekend?) en een onderhoudend who-done-it verhaal. 4 sterren.
neo
Kreeg een wat hernieuwde kijk op de vechtscene met de goochelaar, die nu voor mijn gevoel ineens heel komisch was. Let vooral op de konijnen
Dustyfan
Ik sluit me aan: leuk plot, fijne afwisseling van humor en spanning. Ja, zeker ook die konijnen en die duif die bij de geit de kist invlucht...
Wat ik niet helemaal snap, is: Door wie werd nou, vlak voordat de trein vertrok, die straatzanger vermoord en waarom? Welke clou is me hier ontgaan?
Naomi Watts
Erg leuke Hitchcock. De spanning blijft er goed inzitten, Lockwood en Redgrave spelen goed, de scenes in de trein zien er goed uit en een goed einde. De twee Cricket britten waren ook erg grappig. Een dikke 3,5*
Guyke
Een goede ouderwetse Hitchcock. Vol spanning en suspense van begin tot einde. De meester van de suspence toont trouwens in deze film opnieuw aan dat hij ook best wel komisch uit de hoek kan komen (de cricket-britten). Uiteraard gedateerd maar nog steeds een geweldige film om te bekijken. Trouwens beter dan de spionagefilm (Thorn Curtain) die hij later maakte.
mister blonde
Ik snap de vergelijking met Torn Curtain niet helemaal. twee heel andere films (met hooguit wat thematische overeenkomsten). the Lady Vanishes is een groots meesterwerk, maar ook Torn Curtain was meer dan OK. Zijn meest onderschatte film w.m.b.
neo
Hij heeft veel meer spionage films gemaakt. Snap de vergelijking ook niet echt.
Guyke
Hitchcock heeft inderdaad meerdere spionagefilms gemaakt (Secret agent, Foreign correspondent, Notorious, Torn Curtain, Topaz). Wat ik wilde zeggen is dat The Lady Vanishes volgens mij beter is dan Torn Curtain en Topaz die hij nadien nog maakte. Volgens mij zelfs de beste van deze ganse reeks, zelfs beter dan notorious.
neo
Eens, The Lady Vanishes is absoluut de allerbeste van al diens spionage films.

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Nazi Concentration Camps

Dial M for Murder
Misdaad / Thriller, 1954

Letter from an Unknown Woman
Drama / Romantiek, 1948
geheim agentconcussionflowerpotsearch for witnesses samenzweringtreinold ladyvermist persoongoochelaar