Ghosts of the Abyss (2003)
Genre: Documentaire
Geregisseerd door: James Cameron
Met onder meer: Bill Paxton
Plot Ghosts of the Abyss
"The legend no one can forget has become the greatest adventure ever filmed."
Cameron reist terug naar één van zijn grootste inspiratiebronnen, het wrak van de Titanic. Bill Paxton gaat op expeditie met marine-experts en technologen om het schip met behulp van de nieuwste technologieën te onderzoeken.
Zichzelf / J. Bruce Ismay
Zichzelf / Thomas Andrews
Helen Churchill Candee
Madeleine Astor
John Jacob Astor
Quartermaster Hitchens
Gefilmd met een revolutionair soort 3D-fotografie waardoor je je als kijker schijnbaar in het schip zelf lijkt te bevinden.
GerwinF
Op discovery channel gaat Cameron ook al terug naar het vrag vam de Titanic.
darkcity
Net zoals bij The Blair Witch Project, er staat documantaire maar toch gebeuren er dingen waarbij je je afvraagt of het toch echt een fictie film is, en er zitten een paar leuke 'deleted scenes' bij van Titanic.
Is op dvd uit...jammer dat het niet in 3D is
GerwinF
Net gekeken op dvd en het is een mooie docu.
Sommige mensen schijnen zich te ergeren aan Bill Paxton die constant verbaast is, maar hoe zou je zelf zijn als je op 12.000 voet diepte in een onderzeeer zit en de titanic kan zien?
De reddingsactie van de robot-onderzeeers leid wel een beetje af van het onderwerp, maar ik vindt het niet storen.
Ja wat moet je zo'n "film" geven??? 3,5 sterren.
Chainsaw
Mwoah, wel een redelijke documentaire. Het hele verhaal rond de Titanic is en blijft interessante stof voor een documentaire. Het is dan ook wel jammer dat de documentaire zich voornamelijk richt op die robots Jake en Elwood. Vanaf het moment dat deze het schip in gaan, begint de documentaire nogal saai te worden. En ook die reddingsactie hadden ze van mij wel achterwege mogen laten. Maar desondanks een aantal interessante momenten gezien.
kevke1990
Ik ben bang om de titanic onder water te zien.ik kan er echt niets aan doen maar ik ben er gewoon bang voor.
Edie
Haha, waarom dat?..
Hoe dan ook, net gezien... Lange docu, wel veel informatie en mooie beelden... 3 sterren.
U-96
- 2066 stemmen
Prachtige documentaire. Het schip en alles eromheen moet je echt liggen, anders zal dit je geen ene reet interesseren. Mij heeft het altijd al geboeid. In Ghosts of the Abyss zie je prachtige (voor mij deels nieuwe) beelden van het wrak en het is ook iets specifieker gericht op de geavanceerde technieken rondom de onderzeeërs. Iedere betrokkene bij de expedities toont veel passie voor het wrak van de Titanic en haar geschiedenis. Af en toe komt het een beetje overdreven over door het getroetel, maar dat zie ik verder niet als minpunt.
Interessant zijn ook de reconstructies. Veel achtergrondbeelden uit de 1997-film en opvulling door andere akteurs. Erg boeiende documentaire.
dmoie-master
Nou ik vind het een enorm goede docu maar je moet echt al bezig zijn met Titanic om echt interesse te tonen, ik ben geobsedeerd dus ik heb bijna alle films en redelijk wat docu's gezien, deze docu is het beste tot nu toe (jammer dat ik Last Mysteries of Titanic niet kon kijken), heel aangrijpende beelden van de 'geesten' van opvarenden, eens een andere mannier om het zinken in beeld te brengen
Zwakke documentaire. Onderwerp is natuurlijk boeiend, maar het wordt erg Amerikaans verteld met een sullige Bill Paxton als persoon via wij het mogen meemaken. Snap wel dat Cameron dit leuker vind dan filmmaken, maar deze docu komt kwa nivo nergens boven de gemiddelde Imax docu. 2*
Thomas83
Interessante documentaire door het onderwerp, maar helaas lang niet zo boeiend en leuk als hij had kunnen zijn. Vond hem zelfs af en toe wat saai. De beelden van het wrak maken het indrukwekkend, en ook leuk die foto's en filmpjes tussendoor gemonteerd. Maar de rest was weinig interessant en de crew liep steeds een beetje te mekkeren over hoe erg het allemaal was. Helemaal waar natuurlijk, de ramp was verschrikkelijk, maar als het continu wordt gezegd gaat het storen. Vooral omdat het steeds diezelfde zinnetjes zijn die er uitkomen, en af en toe zaten er ook wat geacteerde stukjes in, kwam wat te gedramatiseerd, opgeklopt, over. Toppunt was het einde, met die gedenkplaat. De soundtrack vond ik ook wat raar, paar wat slechte muziekkeuzes. De losse beelden van het wrak gezien en meer ook niet was beter geweest.
Zeker geen echte topper, deze documentaire.
danuz
Ghosts of the Abyss is een beetje van alles en niets. Deels informatief, deels een sfeerschets, deels een nostalgisch document, deels een dagboek. Hierdoor ontspon zich een soort Discovery-documentaire met veel Hollywoold invloeden. Wat geenszins werkten en me maar sporadisch kon interesseren.
mooie docu en beelden.
je komt dingen te weten die ik niet wist
en de bouwer en bedenker van het ship heeft overal aan gedacht
knap werk
en de onderzoekers zijn erg goed in hun werk.
3,5 ster
mnrk
Dit is een prima beschrijving van deze documentaire...
Ook best wel indrukwekkend is het moment waarop ze de datum zeggen aan boord van de MIR 1....9-11-2001 !!
Van de ene ramp in de andere ramp.
Nomak
Goede documentaire, net gekeken op VTM. Maar het viel me op dat het amper 1 uur duurde. Was dat dan een geknipte versie, of klopt de speelduur hier niet.
Indukwekkend als ze de allereerste keer afdalen en als je dan de Titanic voor het eerst ziet. Bij de afdaling is ook duidelijk te merken dat Bill Paxton wat ongerust is. Prima acteur die Bill Paxton, al doet hij hier niet veel meer dan gewoon zichzelf zijn.
De 2 robots Jake & Elwood, waarmee men de binnenkant van de Titanic gaat bekijken zijn een fraai stukje technologie.
Zeker interessant om deze documentaire eens gezien te hebben.
DragQueen
Een hele boeiende documentaire van cameron. die alles voorziet van de mooiste beelden, en interessantste opnames die er van de titanic gemaakt zijn. ook is het geheel aangevuld met erg goede special effects, om je een nog beter beeld te geven van hoe het was. ik vind de titanic altijd boeiende stof bieden, en heb dus ook aan de buis gekluisterd gezeten. dankzij de prima technologie krijgen we via robots jake en elwood, een mooie inkijk in het schip. zoals je die nog niet eerder zag, denk ik. ik geef hem 3,5 sterren. bill paxton is trouwens ook een leuke toevoeging op het geheel.
DonLeone
geweldige documentaire, in veel opzichten interessanter dan de film zelf waarover de docu gaat (en natuurlijk is het echte schip nog zoveel keer interessanter)
Interessante documantaire over een onderzoek bij het wrak van de Titanic.
Ik ben sinds ik de film Titanic in 1997 zag gefacineerd geraakt door de scheepsramp van het meest beroemde schip aller tijden. Als kind heb ik toen een aantal dikke boeken gelezen over de ramp zelf. Het is gewoon een tragerie waarbij zoveel is gebeurd en wat zo dramatisch eindigde. Zeer interessant.
Ghosts of the Abyss toont hele mooie beelden van het wrak van de Titanic. Het mooie van deze docu is dat ze regelmatig als je een stuk ziet ze er 3D beelden door hebben gemonteerd met wat die plek nu precies was tijdens de laatste vaart. Dat vond ik toch wel erg boeiend. Tijdens de docu wordt je ook in delen uitgelegd hoe de ramp zich voltrok.
Helaas is de docu zelf niet echt heel spannend. Soms werd er wat zaken wel erg langdradig gemaakt en dat laatste stuk met die redding van dat robotbootje vond ik ook niet boeiend. De crew die de tocht maakt bevat een paar geeks en een irritant aanwezige vrouw die zich niet zo overdreven moet gedragen. Toch kan ik me wel voorstellen hoeveel indruk het moet maken als je jarenlang deze ramp hebt bestudeerd en dan uiteindelijk het gigantische wrak voor je neus ziet liggen onder water.
Uiteindelijk is de docu voor de personen die de ramp en alles daarom heen interessant vinden wel de moeite waard.
Rosicky
Leuk om eens gezien te hebben, verder niet meer dan een doorsnee Discovery-documentaire.
ewalk
Wel grappig dat hij nu Avatar heeft gemaakt met waarschijnlijk de technologie waar hij met deze film al aan het experimenteren was.
SnakeDoc
Fantastisch mooie documentaire.
Aanrader voor liefhebbers van de Titanic (zoals ik)!
Adembenemend mooie beelden en ook tof dat ze sommige bijzondere verhalen van passagiers nog eens aan bod laten komen!
Een ander plus punt is de manier waarop ze wrak beelden laten overvloeien in film, animatie of foto beelden!
* * * *
skipy05
Goede Documentaire. toch een paar interessante stukken in. Ook een paar mindere.
ManuelGnR
Film (nog) niet gezien, maar de cover klopt volgens mij niet: Te zien is links de nog varende (of iig drijvende) Titanic die reddingsboten laat zakken, wat natuurlijk pas gebeurde toen de neus van het schip al begon te zinken.. Toch?
Best wel een aardige documentaire met veel interessante dingen over de Titanic en ook met veel zeer mooie beelden. Alleen jammer dat het min of meer aaneen gepraat wordt door de saaie Bill Paxton. Wat ik wel mooi vond was dat je beelden zag van de Titanic nu en vlak daarna het hetzelfde shot van hoe het er vroeger uitzag.

A Night to Remember
Drama / Historisch, 1958