Genre: Animatie / Avontuur
Geregisseerd door: Chris Buck en Jennifer Lee
Met onder meer: Kristen Bell, Josh Gad en Idina Menzel
Releasedatum: 11 december 2013
Plot Frozen
"Only the act of true love will thaw a frozen heart."
De bergbeklimmer Kristoff en een jong meisje, genaamd Anna, reizen met een stel rendieren over de besneeuwde bergtoppen en gevaarlijke kliffen. Ze zijn op zoek naar Anna's zus Elsa, de legendarische Sneeuwkoningin om de eeuwigdurende winter, die over hun koninkrijk gevallen is, te beëindigen. Op hun tocht ontmoeten ze mystieke trollen en de hilarische sneeuwman Olaf en zullen ze de natuurelementen moeten overwinnen om het koninkrijk te redden.
- Frozen: Junior Novel (BoekMeter)
- Frozen (MusicMeter)
Marshmallow (stemrol)
Kai (stemrol)
King (stemrol)
Dvdoortje2013
is echt een mooie disneyfilm. En die sneeuwpop heeft grappige uitspraken lag vaak dubbel. Echt een aanrader deze film
Nicole_1989
Het verhaal is dus simpel. Meisje zoekt zus die ijskrachten heeft en vind ondertussen een leuke jongen.
De karakters zijn ook weer simpel, prinsesje, koningin, grappige sidekick, je kent het wel. Niet echt goed uitgewerkt, behalve Elsa en Anna dan. Jammer.
Hmm ik denk juist dat Elsa wel het meest complexe Disney-personage is die ik tot nu toe heb gezien. Dat maakt het verhaal ook meteen complexer, aangezien de zussenrelatie daarmee gelijk onder druk komt te staan. De film lijkt wellicht simpel door de leuke en grappige dingen die er in zijn gestopt, maar mijns inziens gaat deze film wel een stuk dieper dan dat. Het lied 'Let It Go' is voor mij ook niet zomaar een leuk lied, maar er schuilt veel emotie in van een complex personage.
TheLionKingFan
Ja, ik zei ook dat Anna en Elsa wel goed waren uitgewerkt.
Sympathieke Disney-film, onderhoudend en mooi gemaakt. Visueel zit het allemaal piekfijn in elkaar, iets waar Pixar-baas John Lasseter als uitvoerend producent waarschijnlijk mede verantwoordelijk voor is. Qua personages weet de film aangenaam te verrassen; vooral de relatie tussen de twee prinsessen is leuk uitgewerkt. De overdaad aan liedjes stoort soms, vooral in het begin, maar ook daar valt verder weinig op aan te merken. Sporadisch neigen sommige liedjes aanvankelijk naar gothic rock, om dan over te schakelen op meer gangbaar musicalwerk. Al met al degelijk vermaak voor het hele gezin. Laat dat maar aan Disney over.
Nicole_1989
Gothic rock?! Haha, dat is me dan echt volledig ontgaan... Welke liedjes waren dat dan?
Cygor
Ik vraag me werkelijk af wat jij onder gothic rock verstaat haha.
Ik luister daar altijd heen en dit klinkt toch kompleet anders
XpiraatjeX
Vette film. grappig emotioneel.Maar wel weer typisch Disney.Maar die liedjes zijn geniaal!!!!!.Ik geef hem 5 sterren
merijn82
- 1931 berichten
Alhoewel dit toch zeker weer neigt naar het traditionele Disney-werk, was het voor mij persoonlijk maar een matige. Slappe humor, het ontbreken van een echte 'slechterik' en het suffe, moeizaam op gang komende verhaaltje zijn daar o.a. debet aan. De overdaad aan 13-in-een-dozijn-liedjes is ook tenenkrommend, bij vlagen.
Haalt het (bij lange na) niet bij bijvoorbeeld Tangled.
2* nog voor het sfeertje en de visuals.
Ted Kerkjes
Mwah. Ik ben heel erg teleurgesteld.
Ik vond het verhaal niet echt goed of verrassend. Erg voorspelbaar. Ook kwam het behoorlijk laat op gang.
De humor vond ik erg tegenvallen. Had er veel meer van verwacht.
En er werd veel te veel in gezongen, en dit was dan nog niet zo vreselijk geweest als het niet van die bar slechte muziek was. De liedjes deden echt afbreuk aan de hele film die al niet zo goed was.
Ik snap eerlijk gezegd niet dat mensen dit vinden lijken op Disneyklassiekers als Doornroosje.
Een onvoldoende voor het gebrek aan een goed verhaal, humor en goede muziek.
Een 2,0 voor de mooie beelden.
horizons
Ik ook niet. Frozen is veel beter.
De grote gemene deler qua beoordeling van Frozen blijkt toch wel de liedjes te zijn.
Cygor
Doornroosje is toch de film die flopte met de boxoffice.
En tevens een van de mindere disney prinsessefilms.
Thomas83
Verrassend leuk. Een beetje een ouderwetse Disney-film zou ik haas zeggen. Die zijn de laatste paar films toch weer wat aan het opkrabbelen. Alleen al door de bewerking van het sprookje en de continu ook sprookjesachtige sfeer vind ik dit wel herkenbaar een Disneyfilm. Het cliché van weer zo'n handige prinses is wel wat jammer en het begin is sowieso nogal wat dommig met de onzinnige reden waarom de prinsesjes van elkaar gescheiden moeten worden etc., maar dat zie ik maar meer als een probleem creëren dat in de film moet worden opgelost.
Vanaf het moment dat dit probleem er eenmaal is wordt de film ook leuk. Je vraagt je wel even af waar die ouders opeens gebleven zijn (het schrijfwerk had hier en daar wat soepeler gekund), maar er komt wat meer vaart in het verhaal en alles bedekt in sneeuw is nog fijner om naar te kijken. De animaties van de mensen, dieren en andere wezens in de film zijn weinig spectaculair, maar ik hou vaak wel van een niet al te uitbundige stijl hierin, en de rest ziet er prachtig uit. De landschappen, de sneeuw, het ijs, de magie.
Hoogtepunt is wat dit betreft wel de lekker passend wat vrij en zwierig aanvoelende scène waarin Elsa haar ijspaleis bouwt. Een van de weinige keren dat muziek en beeld fijn samengaan. Over het algemeen vind ik de liedjes vrij matig in de film, en vooral in veel te groten getale aanwezig. Gewoon echt hinderlijke onderbrekingen van het verhaal. Al blijft het tempo er gek genoeg toch aardig in zitten. De tijd vloog in elk geval verrassend snel voorbij.
Voor veel mensen zal misschien Olaf de komische sneeuwmansidekick opvallen, maar ik vond dat zijn rol juist opvallend bescheiden blijft. En eigenlijk vind ik dat wel aangenaam. De nadruk ligt in de film ook niet zo op humor. Ook niet het soort dat kinderen ontgaat en puur voor volwassenen bedoeld is. Er zijn relatief maar weinig grappen.
De film focust zich echt ouderwets op het zoete en betoverende van Disneyfilms van weleer. En eigenlijk vind ik dat wel weer even verfrissend. Retro met een moderne toets. De leukste Amerikaanse animatie die ik heb gezien tot nu toe. Leuker dan The Croods, veel leuker dan Despicable Me 2. Een dikke 3.0*. Met minder en betere liedjes en een wat beter script met niet zoveel vrij overbodige personages was dat sowieso hoger uitgevallen.
Ted Kerkjes
En tevens een van de mindere disney prinsessefilms.
Vind ik niet. Ik vind het één van de beste. of eigenlijk wel de beste Disneyprinssesenfilm.
Cygor
Gelukkig heeft ieder zijn eigen smaak
Vinokourov
Ouderwets Disney-sprookje dat best aardig in elkaar steekt. Alles ziet er ook nog mooi en cool (pun intended jawel) uit. De jolige sneeuwpop Olaf steelt als bijrol de show, het verhaal rond de twee prinsessen is redelijk standaard en daardoor niet heel opzienbarend. Maar goed, het kijkt wel leuk weg.
Disney is zeker niet slecht bezig. De studio had de 21e duidelijk gemist en liet zich voorbijsteken door Pixar en Dreamworks wat de Amerikaanse animatie betreft. Tot ze met The princess and the frog terug op de trein sprongen en vooral met Tangled weer op volle vaart reden. De vraag was nu vooral of ze dat niveau konden behouden. Frozen is iets minder dan Tangled, maar zeker nog van goeie kwaliteit. Al lijkt Disney dat niet altijd zelf te beseffen. Door de flauwe trailer, die zich vooral focust op het onnozele figuurtje Olaf, twijfelde ik nog of ik dit wel zou zien.
Het verhaal is een perfecte mix van een traditioneel sprookje (Hans Christian Anderson) en een moderne insteek. De twee zussen staan mooi centraal en de mannen zijn nu bijfiguren. Ook qua animatie is dit een mooie film, waar Pixar wat van kan leren willen ze mee gaan naar de toekomst. Ook dat nummer Let it go is sterk en verdient zeker de Oscar. Wel minder is die sneeuwman en soms vond ik toch dat het net iets pittiger mocht. Opvallend is vooral dat deze film wat wegblijft van het klassieke goed/slecht en er ook tijd wordt genomen om de personages uit te diepen. Ik krijg opnieuw hoop voor Disney in de toekomst.
Frozen is beter dan gedacht en best te genieten. Het heeft zeker potentieel om een klassieker te worden. En het bevestigt meteen ook dat het succes van The princess and the frog en vooral Tangled geen eendagsvliegen zijn.
Davidov90
Leuke film. De nummers zijn mooi en goed geschreven, ze geven weer een echt Disneygevoel. Dat was al even geleden. Animaties zijn er heel goed uit. Het verhaal zelf vond ik een beetje traag op gang komen. Ik had iets sneller een echte noodzaak willen zien of de bad guys uit de kast willen zien komen. Dat duurde me net iets te lang. En de echte slechteriken mistte ik eigenlijk wel. Vond het niet 'evil' genoeg. Daardoor bleef de film wat in het sprookjesachtige hangen. De grappen waren wel leuk, niks mis mee. Zeker een van de betere Disneyfilms van de laatste jaren, maar had van mij nog een iets donkerder randje aan gemogen.
Disney is de laatste jaren weer goed bezig met tekenfilms uit te brengen die weer doen herinneren aan de gloriejaren van Disney van weleer. Best verfrissend dat er weer echte tekenfilms komen in een tijdperk dat op dat vlak wordt gedomineerd door animatie's uit de pc. Ik vond films als The princess and the frog en Tangled ieder geval best vermakelijk. Niet zo klassiek mooi als echte toppers uit de Disney stal, maar het is een prettige afwisseling. En nu is er Frozen.
Frozen probeert ook weer de kant van de oude films op te gaan, met een verhaal rondom een prinses, prins, kasteel en noem alles maar op wat daar bij hoort. Ook is er weer een slechterik (nouja, dat valt nog mee op zich) en wat vrolijke side-kicks. Op dat vlak laat Frozen wel steken vallen. Ik vond de film nou niet erg grappig. Maar als modern sprookje is Frozen best wel te pruimen. De film is vrij voorspelbaar, dat weer wel. Maar daar klaag ik maar niet meer over bij dit soort films, want dan zou ik ze allemaal moeten bekritiseren. Ik heb toch vooral een leuke tijd gehad met kijken. Visueel is de film erg sfeervol, gedetailleerd en mooi. Dat ik af en toe het gevoel had naar een musical te kijken met al die liedjes vond ik wel jammer. Dat had wel ingekort mogen worden, al waren het nog best redelijke nummers.
Frozen is zeker geen topfilm geworden, maar wel een prettige aanvulling op het assortiment.
LNDS
Ik als grote Disneyfan heb me prima vermaakt met deze film. Ik ben blij dat Disney weer een beetje bij de ouderwetse films blijft. Tangled & Prinses en de kikker maakten me ook al heel blij en Frozen is een goede extra bijdrage. De liedjes vond ik top, het verhaal erg leuk en de sneeuwpop maakt alles af. Deze komt zeker in m'n dvd collectie!
missl
Echt een leuke film, origineel verhaal en ik heb heel erg gelachen om die ijspop.
errorx
Leuke Disney film, had wel weer een iets te hogen verwachting. Verhaal leek behoorlijk op die van Tangled (ze zaten er zelfs in). Vooral het einde was gewoon een copy paste.
Spoiler!:
Ligt misschien aan mij. Maar ik had de film leuker gevonden als de beide zusters een Prince hadden gehad aan het einde
horizons
Spoiler!:
Ha, zelf vind ik dat het nog sterker van Disney was geweest als Anna ook geen vriendje had gehad ( platonisch was wel goed). Mede vanwege dat statement in het begin van de film over dat hals over de kop verliefd worden
Spoiler!:
Dan sprong je tandglazuur bij het kijken van deze film van je tanden van zoetsappigheid.
schumacher
Het gebeurd zeer zelden dat ik voor een animatie film zo weinig punten geef.
Grappig was die al helemaal niet (op een paar kleine momentjes na) en er zat gewoon te weinig in, teveel gezang zeg,ppfff.
Het 2de gedeelte vd film was beter dan het 1ste.
Willy Wartaal
Haalt het niveau van Tangled bij lange na niet, begrijp er dus ook bar weinig van dat deze momenteel een tiende hoger scoort op IMDB. De liedjes zijn niet echt leuk met 1 uitzondering, ook zijn ze in het begin van de film te veel aanwezig en wordt er zelfs mee geopend. De sneeuwpop zorgt nog voor wat humor waardoor het geen ontzettende straf is om de film te kijken maar echt leuk is het ook niet.
John Milton
Leuke animatie. Liefst zou ik een 7,5 geven maar een 8 is net te hoog, dus 3,5*+. De animatie ziet er erg goed uit, met name de glinsteringen/reflecties in sneeuw en ijs en de jurken van de prinsessendames zorgden voor een hoge eyecandy factor.
De liedjesfrequentie lag voor mijn smaak net even te hoog, maar het scheelde dat het over het algemeen redelijk leuke liedjes waren. Beetje poppy, maar met het bekende Disney smaakje en qua melodie deed het me erg aan Go the Distance denken van Hercules.
De komische noot is ook zeker aanwezig, met name in de karakters van Olaf en in minder mate Sven, maar ook de belangrijke karakters zorgen af en toe voor wat luchtige momenten, zoals de chocolate cravings van de zusjes. Niet verrassend is Frozen door een vrouw gepend.
Voor de volwassen kijkers zitten er een aantal referenties in de film, waarvan ik niet weet in hoeverre ze bewust zijn, maar ik zag er drie naar Indiana Jones (Snow, it had to be snow.... de manier waarop Christophe zijn hoed over zijn ogen legt in de hooischuur en uiteraard de naam Elsa . Verder wanneer de twee assassins van het oude mannetje Elsa komen vermoorden in het ijspaleis doen de ijspunten die Elsa langzaam op de nek van een van hen doet uitstulpen wel erg denken aan de manier waarop de T-1000 dat doet in T2 (Call John, nowwwww..!). Ten slotte moest ik toen Elsa en Olaf uit het raam gleden van het bevroren paleis over er tegenaan gewaaide sneeuw denken aan Danny die uit het Overlook glijdt, maar dat is wel een beetje een far stretch misschien. Oh ja, en Olaf heeft een Astaire momentje
Wat Disney moraal betreft, uiteraard is die aanwezig, maar onder het toeziend oog van Lasseter als uitvoerend producent is dat gedurende de film minimaal storend. Pasnadat Anna zichzelf opoffert (an act of true love), en de wolken liefde het koninkrijk ontdooien, werd ik een klein momentje onpasselijk, maar dat mocht de pret toch niet drukken.
Het is geen Tangled, zoals al door veel mensen is geroepen. Maar Frozen is een erg leuke en mooi uitgevoerde animatie, die ook voor volwassenen zeer goed te verteren is!
P.s. liehebbervan de film MOETEN even deze naadloze versie van 'Let it Go' kijken in 25 verschillende talen
freek_93
Wat mij betreft te veel gezang, vooral aan het begin. Maar voor de doelgroep van deze film is dat natuurlijk geen punt.
Af en toe leuke humor. Vooral de sneeuwpop en Sven waren geniaal! Het verhaal is natuurlijk veel te zoet. Maar dat hoort er allemaal bij.
Filmkriebel
Echt wel knap gemaakt allemaal. Een echte klassieke Disney met magische kleuren en beelden. Ook een beetje musical. Persoonlijk niet echt een liefhebber van dergelijke honingzoete nummertjes, daarom "slechts" een 3,5*. Olaf de sneeuwman is inderdaad geniaal en de grapjasserij komt dan ook meer dan één keer uit die hoek. De humor is niet prominent aanwezig verder... Een aantal meer volwassen thema's maken dit ook tot een toegankelijke film voor een groter publiek (echte liefde, bedrog in relaties); spijtig genoeg wreekt dit zich ook langs de andere kant, dat de jongere kijkers dit wat minder graag zullen hebben.

Frozen II
2019

Anya Taylor-Joy vertelt hoe ze haar neefjes en nichtjes trots wil maken

'Frozen 3' is officieel aangekondigd, inclusief releasedatum

Eén en al tegenslag: deze films gingen door een zware 'development hell'

Disney's 'Frozen' helpt mysterieuze dood van negen Russische hikers op te lossen

Coco

African Cats
Documentaire / Avontuur, 2011

Tangled
Animatie / Fantasy, 2010
koninginmistake in personmagievillainmusicaltekenfilmprinsesverraadsnowmanreindeervloeksneeuwtrollgebaseerd op een kinderboekmountain climber mountain climbingevil prince based on fairy talepost-credits scenefrozen vrouwelijke regisseur3dsister sister relationshipadapted into play or musicalf-ratedmagic land