• 9.375.183 stemmen

Geregisseerd door: Dominique Deruddere

Met onder meer: Jamie Dornan, Jan Decleir en Anthony Head

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Plot Flying Home

Colin is een jonge, succesvolle Amerikaanse 'corporate raider'. In een poging een belangrijke deal rond te krijgen met een steenrijke sjeik, ziet Colin zich genoodzaakt een vreemd plan tot een goed einde te brengen. De sjeik blijkt een verwoed duivenliefhebber te zijn en hij wil al geruime tijd een welbepaalde kampioensduif uit Vlaanderen kopen. Maar de eigenaar, Jos Pauwels, weigert halsstarrig elk geboden bedrag. Colin belooft de sjeik dat hij de Vlaamse duivenliefhebber tot andere gedachten zal brengen. Hij doet zich voor als een leraar uit New York die op zoek is naar het oorlogsgraf van zijn overgrootvader en begeeft zich naar de Westhoek van Vlaanderen, in de volle overtuiging dat zijn opdracht 'a piece of cake' zal zijn....

Verhaal is aardig. Niet spectaculair, maar gewoon leuk. De prachtige beelden van het Vlaamse land geven een extra genoegen aan de film. En ja zulke dranklokalen bestaan echt in België.

avatar van Piratje

Piratje

Ook al was het begin van de film echt op zijn Vlaams werd de verhaallijn na een half uurtje sterk opgetrokken en kreeg spanning en kleur.

Echt van genoten... Ook al meende ik zelfs in het begin van de film te stoppen.

Jamie Dornan, Charlotte Debruyne en Jan Decleir vertolkten hun rollen uitstekend.

Omwille van de zwakke intro toch nog een 4.

avatar van Movsin

Movsin

Zakenleven op de proef gesteld en wie het haalt, bezitterigheid en geld tov hart en emotie , wordt in deze "Flying Home" rustig, en al bij al genietbaar, uit de doeken gedaan.

Ontbreekt het wat aan dynamiek, De Ruddere laat niet na het Vlaamse volksleven aan bod te laten komen, over de vroege pint, de frietjes met mayonaise, de tapbiljart, de duivensport, de kerkhoven van WO I tot de kusjesdans toe.

Het slot is voorspelbaar, maar schaden doet het niet.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens meegebracht en zonder grote verwachting eens bekeken. Het is een klein, maar fijn filmpje. Geen groots verhaal, maar het wist wel te boeien. Ook de cast deed het niet slecht.

Verder was de speelduur goed, niet te lang en niet te kort.

Een leuk filmpje om eens gezien te hebben, 'k heb het me niet beklaagd.

avatar van Decec

Decec

Een goede drama film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Jan Decleir...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid

(geen Dolby Digital)...

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Zeer voorspelbaar en weinig opzienbarend, maar sympathiek opgezet, goed geacteerd en soms toch wel intrigerend (zoals de manier waarop Colin het toevallig opgevangen nieuwtje over het bouwbedrijf inzet om zijn doel te bereiken). Mooi grapje wanneer Colin aan de huishoudster om "decaf" vraagt en zij niet weet wat dat is: "Dat is koffie zonder cafeïne." "Wij zijn éérlijke mensen, meneer!" Volgens online-criticus Roger Walker-Dack was deze film "a smash hit when it opened in Belgium"; zijn er hier Vlaamse kijkers die mij kunnen vertellen of dat inderdaad zo is?

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een steenrijke sjeik zijn zinnen heeft gezet op een wedstrijdduif die de eigenaar niet wil verkopen. Het verloop van de film is voorspelbaar, maar het kijkt wel gemakkelijk weg. Voornamelijk vanwege de setting (het platteland van Vlaanderen), de keuze die het hoofdpersonage moet maken (carrière of liefde) en de charmante cast.