• 13.402 nieuwsartikelen
  • 170.635 films
  • 11.244 series
  • 32.075 seizoenen
  • 632.636 acteurs
  • 196.650 gebruikers
  • 9.198.203 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Best of Me (2014)

Drama / Romantiek | 117 minuten
3,29 472 stemmen

Genre: Drama / Romantiek

Speelduur: 117 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Michael Hoffman

Met onder meer: James Marsden, Michelle Monaghan en Liana Liberato

IMDb beoordeling: 6,7 (79.188)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 16 oktober 2014

  • On Demand:

  • Pathé Thuis Bekijk via Pathé Thuis
  • iTunes Bekijk via iTunes
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot The Best of Me

"You never forget your first love."

Twee totaal verschillende tieners worden verliefd op elkaar in de middelbare school. Kort daarna worden ze echter gescheiden en kiezen ze elk een radicaal verschillend pad. 21 jaar later, op een begrafenis, ontmoeten ze elkaar weer in hun vroegere woonplaats en komen oude, pijnlijke herinneringen weer boven drijven.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Amanda Collier

Dawson Cole

Younger Dawson Cole

Young Amanda Collier

Tuck Hostetler

Morgan Dupree

Frank Reynolds

Harvey Collier

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van tommykonijn

tommykonijn

  • 5026 berichten
  • 2270 stemmen

Een liefhebber van Nicholas Sparks zou ik me niet willen noemen, maar ik heb er ook zeker niks tegen. Sterker nog, onder meer The Notebook en Safe Haven zijn films die een goede score van me kregen. Ik heb The Best of Me niet zelf uitgekozen, maar op basis van de twee eerdergenoemde films begon ik er niet met tegenzin aan. Ook regisseur Michael Hoffman heeft best wat aardige films op zijn naam staan.

Toch vind ik dit met het enige afstand de minste Sparks-verfilming die ik tot nu toe gezien heb. Er waren te veel zaken die mij stoorden en het merendeel wordt al door gebruikers voor mij aangehaald: het jonge stel lijkt in de verste verte niet op het oudere stel, het jonge stel kent meer onderlinge chemie en de opnieuw opbloeiende romance voelt eerder misplaatst dan sympathiek, gezien Amanda gewoon een man en kind heeft. Daarnaast kon het hele subplot omtrent Dawson's wrede pa mij weinig boeien en die geforceerd dramatische twist op het einde deed het dan ook niet voor mij. Het definitieve einde met het donororgaan is dan weer te klef voor woorden. Een simpeler einde was hier naar mijn mening meer op zijn plaats geweest. Sterke punten van de film zijn de innemende bijrol van Gerald McRaney, de mooie plaatjes en dat het over de gehele linie geen vervelende zit is. Maar het feit dat de film mij vrijwel nergens overtuigde zorgt ervoor dat de film een matige indruk achterlaat.

2*


avatar van des1

des1

  • 1713 berichten
  • 981 stemmen

Nou nee, geen zakdoekjes. En eigenlijk is die Dawson een enorme sukkel die invult en beslist voor Amanda waarom ze wel of niet gelukkig zou moeten zijn (bezoek me niet in de gevangenis, ga terug naar je man)... en daar dan later excuses voor aanbiedt. En nee, niet zo goed als The Notebook. De man van Amanda is ook zo'n cliché van een asshole waarbij je je verwondert waarom zij ooit ermee getrouwd is. Okee, als contrast in het verhaal.... Uhh, dat laatste zag ik niet aankomen. Hoe alles een betekenis heeft, idem Dawsons manier van doen. OK, dan toch een traantje. Maar geef toe dat het allemaal wat kunstmatig aandoet. Gaat James Marsden voortaan in dit soort films spelen?


avatar van cornelis2

cornelis2

  • 239 berichten
  • 484 stemmen

Toch wat beter dan de reguliere romcom.


avatar van Shadowed

Shadowed

  • 10132 berichten
  • 6061 stemmen

Tegenvaller.

Het zijn er niet veel, maar de verfilmingen van Nicholas Sparks-boeken willen me regelmatig verrassen. Als het goed gebeurt kunnen de verhalen me wel meenemen, maar dan vereist het wel een bepaald talent vanuit de regie, en die kan ik hier niet echt bekennen.

Je speelt de kaarten sowieso al riskant wanneer je acteurs en actrices uitkiest die uiteindelijk vooral een ik-wist-niet-dat-je-erin-meespeelde status hebben. Daarmee bedoel ik dat acteurs zoals Marsden en Monaghan altijd opduiken in films waarvan ik niet eens wist dat ze erin zaten, dan zie je ze opduiken en dan denk je "oh ja, jij zat ook al in die andere film".

Het acteerwerk is niet slecht, maar ook niet heel bijzonder. De enige die echt opvallen zijn Liberato en McRaney. De rest acteert heel veilig. Marsden weet nergens echt te overtuigen, Monaghan maakt zich regelmatig schuldig aan overacting en Bracey ziet er vooral niet uit als een tiener.

Visueel zitten er een aantal mooie beelden bij, maar die zijn vooral te vinden in de achtertuin. Qua regie is het namelijk niet heel bijzonder. Braaf camerawerk, simpele shots en geen gevoel van heel veel inspanning. Als er iets verrassends inzit, is het vooral de loop van het verhaal maar daar kan je eerder Sparks op prijzen.

Het voordeel van de film is dat het soms best confronterend uit de hoek komt, en dat zou je niet meteen denken. Enkele opvallend harde beelden voor een romantisch drama, al blijft het veilig binnen de 12+ grenzen. De romantiek zelf is alles behalve opvallend. Cheesy dialogen en mierzoete romantiek die niet echt wil overtuigen.

Het verhaal uit het verleden is hier een stuk interessanter dan het verhaal uit het heden. Vooral omdat de romantiek van de volwassenen geen chemie kent. Het zijn vooral acteurs en actrices die weten wat ze doen, maar dit vervolgens erg geautomatiseerd doen. Echte rauwe emoties zijn hier niet te bekennen en subtiel sentiment allerminst.

Het zijn de enkele verrassende wendingen die de film maakt die het net wat zwaarder maken soms. De brief in de laatste scene was ook wel mooi. Voor de rest is het vooral een romantisch drama met de meest corny soort romantiek die er bestaat. Erg ouderwets vooral, terwijl de film redelijk modern en hedendaags aanvoelt.

Geen bijzondere film uiteindelijk. Je kan het kijken vooral enkele verrassende scenes en wendingen, maar dat was het voornamelijk ook weer wel. Het is geen moeilijke of saaie opgave, maar wel één die snakt naar frisheid en die heeft het niet echt.


avatar van Donnie Vallermee

Donnie Vallermee

  • 223 berichten
  • 204 stemmen

Prachtfilm

Zo wil ik ze elke dag wel zien


avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

  • 543 berichten
  • 716 stemmen

Donnie Vallermee schreef:

Prachtfilm

Zo wil ik ze elke dag wel zien

Ik ben het helemaal met je eens.


avatar van Movsin

Movsin

  • 8100 berichten
  • 8303 stemmen

Romantiek, edelmoedigheid en "groothartigheid" tegen een achtergrond van gezinsproblematiek, ongelukkige jeugd en geweld.

Het slot is nogel stroperig.

Wel goede fotografie, terwijl ik vooral Liana Liberato charmant vond en James Marsden geen voorkomen heeft om 21 jaar zonder lief te blijven.


avatar van Brabants

Brabants

  • 2851 berichten
  • 2129 stemmen

The Best of Me is een verhaal wat zo ontzettend veel wil uitbeelden dat de gemaaktheid er vanaf druipt. Toch werkt het wel. Prima geacteerd en mooie setting.


avatar van Phantasm

Phantasm

  • 7169 berichten
  • 7086 stemmen

Onderhoudende film die lekker wegkijkt.


avatar van JessicaD

JessicaD

  • 470 berichten
  • 539 stemmen

Gewonnen!

Via Adorable Books won ik het boek en kaartjes voor de film. Het boek stond sowieso nog op mijn nog-te-lezen lijstje, maar het was er nog niet van gekomen en het is mij helaas niet gelukt om de tijd te vinden om het boek te lezen voordat ik de film keek. Ik nam mijn moeder mee en die had nog wel de tijd gevonden het boek van te voren te lezen, dus voor de vergelijking tussen boek en film kon ik haar mooi gebruiken (en het boek ga ik later sowieso nog lezen!).

Ge-wel-dig!

Het boek gelezen of niet, de film was in elk geval ge-wel-dig! Van begin tot eind heb ik genoten. Het begin was super romantisch en ondertussen blijf je je afvragen wat er is gebeurd tussen de 2 star-crossed lovers waardoor ze niet meer samen zijn. Op een gegeven moment is er een schokkende, dramatische wending die de sfeer van de film veranderd. Niet ten slechte overigens, want het verhaal is zit ontzettend goed in elkaar en je leeft helemaal met de personages mee. Ook het verleden en het heden wisselen elkaar op een mooie manier af en zorgen ervoor dat je steeds nieuwsgieriger wordt.

Veranderingen

Eigenlijk wil ik niet zoveel over het verhaal kwijt in verband met de lezers die het boek niet hebben gelezen en de film nog moeten zien. Wat ik heb begrepen van mijn moeder is dat best veel is veranderd aan het verhaal. Het idee komt op hetzelfde neer, maar bijvoorbeeld iets dat in de film een belangrijke rol speelt was in het boek een ander incident. Hiermee kom je simpelweg gewoon op een andere manier bij hetzelfde einde. Maar ook is er een moment dat de jonge Dawnson en Amanda naar een huisje gaan, terwijl ze in het boek er nooit zijn geweest totdat ze in het heden zijn. Mijn moeder vertelde mij in elk geval dat het boek beter is dan de film, maar goed, wanneer niet? Als ik het boek van te voren had gelezen had ik mij er denk ik wel aan geërgerd dat ze zoveel hebben veranderd.

Minpuntje

Het enige minpuntje dat ik heb kunnen vinden aan de film is het feit dat ik vond dat de personages in het heden en diezelfde personages in het verleden qua uiterlijk niet zoveel op elkaar lijken. Ze schelen maar 21 jaar dus wat dat betreft hadden ze meer op “zichzelf” kunnen lijken. James Marsden en Luke Bracey vind ik bijvoorbeeld totaal niet op elkaar lijken. Maar omdat de acteurs hun rol zo goed spelen vergeef ik de casting wel. Het meest genoot ik van Luke Bracy en Liana Liberato, die de jonge Dawson en Amanda spelen. Dat korte haar van James Marsden tegenwoordig vind ik overigen helaas wat minder, haha.

Conclusie

The Best of Me is absoluut een film die je gezien moet hebben. Ik heb van begin tot eind intens genoten en leefde echt ontzettend mee. De acteurs spelen hun rol fantastisch en ook ik ben gaan houden van die lieve Tuck (Gerald McRaney). Zoals we gewend zijn van Nicholas Sparks is ook het einde bijzonder (al blijkt die laatste belangrijke gebeurtenis in het boek ook ietsje anders te zijn). De film is naast romantisch ook tragisch dus vergeet niet een zakdoekje klaar te leggen.

Deze recensie verscheen eerst op mijn blog. Deze is offline sinds 1 november 2024. Daarom heb ik alle recensies hiernaartoe verplaatst (om ze te behouden).