• 9.379.007 stemmen

Geregisseerd door: Antoine Fuqua

Met onder meer: Denzel Washington, Marton Csokas en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 25 september 2014

Plot The Equalizer

"What do you see when you look at me?"

Een voormalig geheim agent, Robert McCall (Denzel Washington), heeft zijn eigen dood in scène gezet om een rustig leven te leiden in Boston. Maar wanneer hij een jonge prostituee (Chloë Grace Moretz) probeert te redden, krijgt hij problemen met de Russische maffia. Vanuit wraakgevoelens en om boete te doen voor de zonden uit zijn verleden, gaat hij als privédetective 'The Equalizer' te werk om recht te zetten wat krom is en bij te springen waar de wet tekortschiet.

avatar van justinmela

justinmela

Een fantastische film met good old Denzel Washington. Absoluut voor mij een toppertje en een aanrader....Op het puntje van de stoel gezeten. Doe mij nog meer van dit genre...

avatar van james_cameron

Ik kan me de gelijknamige televisieserie van mid-jaren tachtig nog wel vaag herinneren, maar afgezien van het concept doet deze aktiefilm daar feitelijk totaal niet aan denken. Het heeft qua plot in ieder geval weinig om het lijf, al doet de lengte van de film (dik twee uur) anders vermoeden. Denzel Washington geeft de film oneindig meerwaarde met zijn onderkoelde optreden en stalen blik. Met een Steven Seagal in de hoofdrol had dit toch wel wat minder sterk uitgepakt, denk ik zo. Een handjevol coole aktiescenes en een paar intense momenten, maar verder is dit helaas wel behoorlijk dertien-in-een-dozijn. Denzel verdient beter.

avatar van baspls

baspls

"When you pray for rain, you gotta deal with the mud too."

Sterke actiefilm met Denzel Washington.

Erg vermakelijke en goed opgezette actie film met een badass Denzel Washington. Geweldig hoe hij die Russen even netjes opruimt.

Aanrader.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

The Equalizer gaat over een professionele killer die uit het "wereldje" is gestapt. Hee, dat hebben we al eens gezien. Een keer of tweeduizend. Een hoertje dat geholpen moet worden. Bekend. Russische maffia die er voor zorgt dat onze held toch nog éénmaal zijn kunstje moet vertonen... Wacht, is dit een Steven Seagal film? Bijna. Denk de paardestaart en de bierbuik weg en fantaseer er een zwarte huidskleur en wat koele charme bij: Denzel Seagal.

Het grootste pluspunt aan deze actiefilm is dat de actie heel goed gedoseerd wordt. Wat heet gedoseerd, eerder: tot het hoognodige gereduceerd. Het is vaker een thriller dan een actiefilm. Na ruim een half uur ben je echt toe aan actie zoals een XTC-slikker op een housefeest na een tijdje toe is aan een banaan - een haast pijnlijk wordende hunkering. De payoff is vervolgens short but sweet en laat het proces weer van voren af aan beginnen, om je aan het eind van de film te overladen met een heerlijke overdosis. De ingetogenheid, de sfeervolle manier waarop alles in beeld gebracht is (de straten, de gezichtsuitdrukkingen, de slowmotions) maken de film het aanzien meer dan waard en slepen je mee in de wereld van een ex-CIA agent die het opneemt voor een hoertje en daarom de hele Russische maffia achter zich aan krijgt. Het is cliché maar wel leuk uitgevoerd.

Het grootste pluspunt aan de film is de gemene badguy. Deze Marton Csokas was mij onbekend maar zijn ondoorgrondelijke Kevin Spacey blik en zijn rauwe Russell Crowe kop maken hem een geweldige slechterik.Hij zorgt vrijwel in zijn eentje voor alle spanning in de film. Want Denzel is zo overdreven cool dat niks hem echt schijnt te boeien. Ik denk dan ook dat deze film met een willekeurige andere acteur van zijn leeftijd niet minder leuk was geweest. Neeson, Costner, De Niro, misschien zelfs een Stallone.

De geweldige slechterik en de sfeervolle regie kunnen niet verhullen dat het plot het niveau van een gemiddelde Seagal-film dus niet ontstijgt. Het ergste vind ik wel dat er voor Russen is gekozen als boeven van dienst - de meest inspiratieloze sukkels van het afgelopen decennium. Ik was blij te zien dat nu eens niet Peter Stormare is opgetrommeld om de zoveelste cliché-Rus te vertolken. Opmerkelijk was de piepkleine bijrol van Bill Pullman, die ik door zijn fenomenale speech in Independence Day een glansrijke carrière had toegedicht, maar helaas.

Ook leuk is de kleine maar melige bijrol van het Facebookfenomeen Dan Bilzerian, die behalve pokeren, dure auto's kopen en pornstars aan zijn lans rijgen, dus ook rolletjes in dit soort films koopt. Hier is hij een henchman van Teddy (Marton Csokas) die op een prachtige theatrale manier aan zijn einde komt. Ik hoop dat het zijn investering waard was, ik vond het in elk geval geslaagd.

Ik denk alleen niet dat ik ooit nog op dezelfde manier door een bouwmarkt zal lopen. Denzel Washington is echt de enige die ooit nog "Yippie-jaja-yippie-yippie-jay" mag zeggen in de Hornbach.

3,5 sterren

avatar van otherfool

otherfool

Een even potsierlijke als doorsnee vigilante / wraakfilm waarin de immer coole Washington de ene na de andere bad guy omlegt zonder daarvoor extreme moeite voor te hoeven doen. Buiten de hoge productiewaarde en de naam Fuqua op de hoes ademt de hele film een direct naar video sfeertje uit, met karikaturale bad guys, domme moraal en veel pafpafpaf. Helaas duurt de film daarbij werkelijk veel te lang en weet ze na het prima openingshalfuur nimmer meer echt te boeien. Teleurstelling.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

het verhaal begint rustig,en dat zet zo voort.geen non stop actie.

dat is natuurlijk niet echt vervelend want het word mooi in beeld gebracht.

denzel is een acteur op zich die weinig fouts kan doen,wat acteren betreft.

maar toch vielen mijn wat laatste films van hem tegen.in mijn ogen dan. nou ja een sprong er uit:http://www.moviemeter.nl/film/68593

maar zelfs die film brengt hij op een hoger plan.

maar er zijn uitschieters waarin hij uitblinkt; Man on Fire (2004)

of Training Day (2001)

de man heeft een charisma waar ik bijna jalours op ben.een gevaar.een kalmte.en wijsheid.

dat komt ook terug in deze film.

maar ik kan hem geen grote voldoende geven.

dat komt simpel weg doordat ik na 5 minuten al wist wat er ging gebeuren.'

en dat gebeurde dan ook.

dus die hoge score die men hem hier geeft snap ik niet helemaal.

een redelijk goede wraak/actie film.'

die met een andere acteur niet echt zou zijn opgemerkt.

maar ook hierbij weet mr denzel er iets byzonders van te maken.

goeie 3 sterren.

avatar van Film Pegasus

Het leek een standaard, maar best wel leuke actiefilm te worden. Het resultaat lag me nog veel beter. Een film in de stijl van Le Samouraï, Léon, The Transporter en ook wat Hanna. De film is op de eerste plaats mooi. Een nachtfilm, maar met de juiste lichtinval en kleuren om een warme rustige sfeer weer te geven. De bar waar het hoofdpersonage regelmatig gaat drinken, doet me direct denken aan het bekende werk Nighthawks van Edward Hopper (Google maar even als je het niet meteen zou kennen). Maar ook Antoine Fuqua toont zich een sterke regisseur en vooral de score van Harry Gregson-Williams die voor moderne dynamische en spannende muziek zorgt.

The equalizer focust zich vooral op de spanning en de actie. Maar zonder hyperkinetisch te worden, zoals dat bij veel actiefilms het geval is. Er wordt tijd genomen om de spanning op te bouwen, om een sfeertje neer te zetten. Het verhaal zelf is niet zo bijzonder, maar dat hoeft ook niet in dit genre. Er zijn al veel films gemaakt in dit genre, maar deze staat toch mooi overeind. Een klassieker wordt het net niet, maar voor mij wel één van de betere films van dit jaar.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Wat een ego heeft deze geheim agent Robert. Hij speelt te overdreven voor God. Alles en iedereen afmaken. Dat was af en toe storend. Verder een leuke actie film. Maar wel vaak wat kort door de bocht. Verstand op nul en dan heb je een prima film.

avatar van Ramie

Ramie

Meestal geef ik alleen een cijfer voor een film. Comments geef ik alleen in bijzondere gevallen. Voor mij was dit een bijzonder geval: wat een tegenvaller!!

De hoge waarderingen zijn te begrijpen voor mensen die één keer per jaar een film kijken. Anders is het moeilijk te verklaren. Ontzettende 13 in een dozijnfilm wat mij betreft. Net wat anderen zeggen: doet wel erg denken aan Man of Fire. Maar dan minder, clichematiger en met een wel heel extreem flinterdun verhaal.

In tegenstelling tot veel anderen vond ik het eerste gedeelte wel okay. Tot aan de eerste vechtscene, waar Denzel de vijf Russen op een vette manier afmaakt, niet veel op aan te merken. De rol van Chloë Grace Moretz maakt het ook boeiender in dat deel van de film. Daarna is het wel een heel dom en standaard filmpje geworden, vind ik. Erg jammer.

avatar van John Milton

John Milton

Het sprak me eerst niet aan, maar toch gekeken aan de hand van een aantal lovende recensies. En ik heb er zeker geen spijt van! Met name de eerste helft van de film kent een aantal heerlijke scènes en Washington en de rest doen het prima. Er zullen geen Oscars vallen voor beste originele scenario, maar oh! Wat is het heerlijk om Denzel kont te zien schoppen.

De film neemt zijn tijd in het begin, en mijn vriendin en ik zeiden tegen elkaar dat het ons aan 'The Guest' deed denken maar dan beter (tweede helft daarvan zonk enorm in). Helaas, helaas... Ook The Equalizer lijdt hieronder, als je het mij vraagt. Het bleef vermakelijk, maar verhaaltechnisch maakt de film er bijzonder weinig van.

De lekkere actie, Baas Denzel en de leuke score zorgen er desondanks voor dat het voor de actie liefhebber een bovengemiddeld sterke prent zou moeten zijn. Ik zag iemand de film afserveren (en dat doen een hoop mensen) met de beschrijving 'Home Alone meets The Bourne Identity'. Feitelijk gezien niet eens zo raar en als je de film gaat analyseren blijft hij vermoedelijk niet overeind. Maar ik ben blij dat die normaal sterk bij me aanwezige neiging tijdens deze film naar de achtergrond verdween.

Film Pegasus, dat zei ik ook meteen tegen mijn vriendin, over Nighthawks. Dat is ook geen toeval, de gelijkenis is te treffend, al hebben ze gelukkig niet geprobeerd het exact na te doen.

avatar van WitteWijk

WitteWijk

Echt een goede film die vanaf het begin tot het einde boeiend was.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Gek, wat de eerste drie kwartier zo goed maakt gaat zich hard wreken in het vervolg: het trage tempo. Begint de film nog heel erg fijn met veel sfeer en mooie kleurrijke belichting (dat beide blijft doorheen de film aanwezig) en vooral een erg prettig portret om naar te kijken -niet per se bijzonder maar dat geeft niets- met een redelijke Washington die het vooral van zijn uitstraling lijkt te moeten hebben en zelfs momenten kent dat het aan Taxi Driver doet denken, daar gaat het vervolg compleet de verkeerde kant uit. De actie is nooit spetterend of spannend (Washington doet alles met zulk een speels gemak dat spanning nooit aanwezig kan zijn), het verhaal duurt maar en duurt maar en nergens is er ook maar een greintje originaliteit te vinden. Tevens is het trage tempo en sfeerzetting nu negatief, omdat je plotontwikkeling verwacht en dat schiet maar niet op naast dat het je eigenlijk ook allemaal geen ruft kan schelen. Daar had het begin geen last van, juist omdat men puur koos voor sfeerzetting en set-up. Jammer, want ondanks de clichés en gebrek aan ideeën had het beste een prima genrefilm kunnen zijn, Nu 1,5*.

avatar van Macmanus

Macmanus

Te lang.

Begon leuk. Hard geweld, Denzel is een goede actieheld altijd en een echte evil bad guy. Ik had er zin in. Maar naarmate het voort ging begon de pacing erg de wensen over te laten. Na de 90 minuten werd mijn iPhone meer dan eens geraadpleegt omdat me gedachte teveel aan het afglijden was. Ik ging bij de climax nog even rechtop zitten maar het maakte weinig impact. Ook omdat ze het wraak gevoel door de duur niet echt goed uitspelen. Jammer want genoeg potentie. Hoewel ik Faqua toch beter vindt als hij copdrama's maakt.

2.5 sterren.

avatar van VincentL

VincentL

The Equalizer

Washington in een regelrechte actiefilm. De man laat in zijn oeuvre een grote veelzijdigheid zien. Bejubelend, zeker, maar of daar ook wat goeds uit voortvloeit is geen garantie. Het gaat zelfs vaker fout dan mis. Ik denk dat Washington deze film 10 of 20 jaar eerder had moeten maken, dan was hij een stuk beter geweest.

Want wat vooral stoort aan het verhaal is het tempo. Dat ligt ontzettend laag namelijk. De film gaat heel rustig van de ene in de andere scène over. Er gebeurt niet veel en het script is behoorlijk saai. Ik weet niet wat Washington en Moretz gedurende deze minuten met elkaar opbouwen, maar vreemd is het zeker. Een in anonimiteit gehulde mystericus die bijzondere interesse in een doorsnee stoephoertje toont is op zijn zachtst gezegd apart. Daarnaast voelt de actie ook niet helemaal goed aan. Niet natuurlijk. De vitaliteit ontbreekt grotendeels, en dan met name bij Washington.

Deze rol is dan ook niet op zijn lijf geschreven. Dat hij een fantastisch acteur is staat buiten kijk, hij speelt kwalitatief gezien heel goed. Toch mist het wat. Het is te droog. Misschien wordt het langzaam tijd dat hij net als Freeman de oude sidekick gaat spelen? Wie weet, dit jasje past hij in elk geval niet meer.

Moretz is altijd al een mwa geweest. Ook hier weet ze niet bijzonder veel te boeien. De lichte mystiek waarin ze zichzelf probeert te hullen is flinterdun. Het stelt niet veel voor. Van haar kant had heel wat meer passie en emotie mogen komen. Ze mag veel heftiger spelen in mijn optiek.

Visueel gezien is de film zuinig. Het brengt vooral langzame actie met zich mee. Grote ruimtes met weinig mensen, er zit dus veel tijd in 1 actiescène. Dit werkt niet in de film zijn voordeel. Voor de rest ziet het er cinematografisch vrij doorsnee uit. Zowel de filmtechnieken als de fysieke aspecten als het decor zijn goedkoop en simpel. Iets beters dan een bouwmarkt had toch wel gekozen mogen worden.

Een vrij matig actieverhaaltje waar niet heel veel spanning aan te beleven is. Heel slecht is het ook niet. Mager vijfje dus.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“When you pray for rain, you gotta deal with the mud too.”

Kan je je Denzel Washington nog herinneren in “The Book of Eli” ? Die koelbloedigheid en kalmte die hij uitstraalde. De verbetenheid. De wilskracht om bergen te verzette. Hoe hij zelfverzekerd recht op zijn doel afging en zijn innerlijke rust en concentratie het overnam om dan met uiterste precisie af te rekenen met zijn tegenstanders. Berekenend de situatie in zichzelf opnemen, het eventjes te laten bezinken en dan accuraat toe te slaan. Meesterlijk, adembenemend om naar te kijken en onnoemelijk spannend. Over deze eigenschappen beschikt hij ook in “The Equalizer”. Het enige verschil is dat hij hier niet stekeblind is.

Recensie The Equalizer

avatar van david bohm

david bohm

De in en in goede mens Robert McCall (misschien niet zijn echte naam) neemt het eigenhandig op tegen de Russische mafia te Boston. Hoewel in en in goed knippert onze held nog niet met z'n ogen als hij vijf man omlegt. Het levert een onderhoudende verstand-op-nul-film op met Denzel Washington in een rol die hem goed ligt.

avatar van Jacquestheone

Jacquestheone

Ik moet zeggen dat ik betere films van Denzel Washington heb gezien. Dat neemt niet weg dat het met hem bijna niet slecht kan zijn........iets wat ik ook niet vind. Misschien is het ’t verhaal, maar er zijn sterkere !!

Een 4 is dan ook meer dan genoeg voor mij!!

avatar van Banjo

Banjo

• 2036 berichten

typisch Dezel Washington die elke film gevuld me chliches tot een vermakelijke goede film maakt! (2 Guns?)

Hij kan er van, zelfs al word het verhaal wat onwerkelijk..

Ik hoop hem nog eens in een grote rol te zien.

3 1/2 ster

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

inderdaad een hartstikke goede film met gelukkig andermaal een uitstekende Denzel, die na zijn lichte uitschuiver met 2 Guns opnieuw bewijst waarom hij een van mijn favoriete acteurs is. Overtuigende acteerprestaties ook van de slechterikken waardoor dit echt een topfilm is geworden die bv ook de vergelijking met Seven kan doorstaan. Dit is een van de beste films sinds 2000 en verdient ontegensprekelijk een plek in de fameuze Top 250 van de beste films allertijden. Schitterende muzikale omlijsting ook die bijdraagt tot de spanning. Ik genoot ook van de blikken van Denzel telkens wanneer hij bedreigd werd en zijn acties plant. Een tikje voorspelbaar misschien maar de actiescenes zijn om van te snoepen. Jammer genoeg lopen er in de echte wereld te weinig of geen equalizers rond.

Een film buiten categorie dus 5 sterren

Steengoede film die boeit van het begin tot het einde. Denzel Washington speelt de rol ijzersterk. Als je hier een beoordeling 0,5 aan geeft snap je er bar weinig van.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Een o-zo rustige Denzel Washington die op een heerlijk harde manier alles en iedereen aan gort ramt en trapt, mét de nodige valstrikken.. damn, dit leek bijna een goede ouderwetse Steven Seagal film. Daar moest ik toch een paar keer aan denken tijdens het kijken naar deze 'Equalizer'. Vermakelijke prent.

Denzel zijn samenwerking met regisseur Fuqua zorgde eerder al voor vuurwerk met het sterke 'Training Day'. Zo goed is deze film niet, maar ik heb lekker ontspannen zitten kijken naar een rustige prent, met hard geweld, veel Russen (alweer), spijkerpistolen en boren uit de bouwmarkt. Fuqua raadpleegt de slowmo-knop net even wat teveel, maar dat mag de pret niet drukken. Lekker wat bier en hangen maar.

avatar van Robert63372

Robert63372

Zeer sterk gespeeld door Denzel, verhaal is soms wat vaag dat maakt de film geen topper maar alleen de film al zien voor het acteerwerk van Denzel Washington is zeker het kijken waard!

avatar van snotter

snotter

Denzel is een van mijn favoriete acteurs. De eerste helft van deze film is veelbelovend. Jammer van het tweede gedeelte van de film, die verliest namelijk alle geloofwaardigheid. Toch de film uitgekeken en eindoordeel: best aardig.

avatar van The Brain

The Brain

Denzel begint in de herhaling te vallen met dit soort rollen. Best een aardige film, vernieuwend is het zeker niet. Het personage is losjes gebaseerd op de tv serie uit de jaren 80. De opbouw van de film is rustig, als kijker weet je dat natuurlijk al dat mr. McCAll geen alledaags figuur is. Waar hij toe in staat is zien we pas als hij bij de Russische maffia op bezoek gaat. Het lijkt dan alsof je een stukje Berandal krijgt voorgeschoteld: één man die een heel leger uitroeit. In het verdere verloop van de film wordt de diepgang er niet beter op, de actie is wel top. Ook jammer dat we Chloe Moretz amper terug zien.

avatar van Mirob1

Mirob1

Lekker filmpje voor een avond. Denzel mag in herhaling vallen zoveel hij wilt, hij zet deze rol namelijk ronduit briljant neer. Eén van zijn betere rollen ooit zelfs.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Een donkere film die begint met interessante karakterschetsen en een zekere maatschappijkritische laag (over de enorme invloed en reikwijdte van de Russische mafia in Amerika) verzandt in een opeenstapeling van cliché's over een superheld die alle schurken doodt zonder zelf ernstig gewond te raken. Denzel Washington is altijd de moeite waard, maar verder is dit toch een tamelijk teleurstellende actiethriller waarin alleen de bizarre werktuigen om boeven om zeep te helpen (die kurkentrekker!) nog voor enige verrassing zorgen. En dan die belachelijke slow-motions met het sprinklerwater...

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Fijne misdaadfilm met een sterke acterende Denzel Washington. Niet bepaald een originele rol van Washington maar wel eentje die hij zo goed als heeft geperfectioneerd. Waar andere acteurs saai worden na de zoveelste actiefilm lukt het Washington om interessant te blijven. Het is gewoon de ultieme goedzak met bizarre vechtvaardigheden. Regisseur Antoine Fuqua levert een vrij lange actiefilm die van begin tot eind interessant blijft. Een lastige opgave, zeker als je naar het genre kijkt. Fuqua weet in ieder geval wel hoe hij een actiefilm moet maken. Inhoudelijk mag de film dan wel op een aantal punten tekortschieten maar de uitwerking is meer dan goed.

The Equalizer is meer dan een lege actiefilm. De dialogen zijn goed uitgewerkt en de actiescènes hebben net dat beetje meer. Dat gezegd, uiteindelijk is het wel de zoveelste wraakfilm (komt daar wel op neer). De slechteriken zijn helaas allesbehalve origineel en voldoen aan alle clichés. Gelukkig is de choreografie van de gevechten bovengemiddeld en is het gewoon altijd een genot om de intellectuele boekenworm Robert McCall zijn handen uit de mouwen te zien steken. Washington op zijn best.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Veel stealth, weinig kogels en een paar spijkers...

13 jaar na Training Day, wordt Denzel Washington alweer verkozen door Antoine Fuqua, en opnieuw leveren ze weer een puik werkje af. De film is ook wat beter en realitischer dan die leegloper Olypus Has Fallen, en bovendien is het ook weer even een ander soort actiefilmpje.

Denzel Washington speelt hier Robert McCall, waarbij je bijna kan zeggen dat er een nieuwe actieheld geboren is, die, na een traumatiserende gebeurtenis (er wordt in de hele film niet verteld wat het was) een bescheiden bestaan heeft als supermarkt medewerker. Hij heeft slaapproblemen en spendeerd daarom zijn nachten in het plaatselijke koffietent. Hij komt daar oog in oog met Teri, die hier erg sterk neergezet mag worden door Chloë Moretz (enne.... ), een prostituee die onder de duim gehouden wordt door de Russische maffia. McCall is nog steeds vastberaden zich maar niet te veel met haar duistere wereld te bemoeien, maar wanneer Teri helemaal lens is geslagen door haar pooier, besluit hij zijn oude skills weer bijeen te rapen om wraak te namen, maar zijn wraak breidt ook uit.

En op zestigjarige leeftijd is Denzel nog in topvorm om een paar van zijn erg strakke skills te zien waarbij Steven Seagal wel bij kan inpakken. Wel erg jammer dat Moretz maar voor een kwart meespeelt. De maffiabaas Teddy is wel weer lekker gestoord en levert ook zo zijn scherpe oneliners af. En de kills... nee die mogen er ook zeker niet om liegen, en dan nog de soms lekker dik opgelegde montage, slow-motion en focus-modes eromheen. Conclusie: The Equalizer is gewoonweg een lekkere toffe film, waarvan ik ook wel denk dat de liefhebbers van kogelregens dit voor de verandering ook wel zullen waarderen.

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Gooi Macgyver, Robin Hood en het typische acteerwerk van Washington op een hoop... Even husselen... en je hebt The Equalizer. Standaard verhaaltje die niet echt spannend wordt.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Eeh, beetje onwaarschijnlijk he? Hoe Denzel Washington eigenhandig de complete Russische mafia van de Amerikaanse oostkust oprolt met vergevorderde Home Alone-skills. Tsja, in het begin wil je het allemaal nog wel geloven, maar het wordt alleen maar meer over the top. Over Antoine Fuqua's regisseurkunsten ben ik ook niet te spreken. Hij filmt gewoon heel lelijk met al die suffe close-ups. Maar ach, echt grote ergernissen bleven uit en de actiescenes waren door hun lollige insteek nog wel leuk om te volgen. Krappe voldoende dan maar.