• 8.903.610 stemmen

Geregisseerd door: Joshua Michael Stern

Met onder meer: Ashton Kutcher, Dermot Mulroney en Josh Gad

Releasedatum: 5 september 2013

Plot Jobs

"Some see what's possible, others change what's possible."

Het waargebeurde verhaal over één van de meest bekende en grootste Amerikaanse ondernemers uit de geschiedenis. JOBS vertelt het indrukwekkende verhaal over dertig inspirerende jaren uit het leven van Steve Jobs. De man die alles 'net' even anders zag. Zo maken we kennis met de hoogte- en dieptepunten in zijn leven en krijgen we een duidelijk beeld van Jobs' karakter, zijn gaves, zijn fouten maar voornamelijk van zijn successen.

Steve Wozniak

Jonathan Ive

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

The Oceanic Six schreef:

Wat een vreemde uitspraak toch weer. Vooral dat Mandela gedeelte.

Tja, de frustratie van de film zat diep toen waarschijnlijk. Niet dat ik niet achter die woorden sta, maar ik vraag me wel af waarom ik het toentertijd überhaupt heb opgeschreven.

avatar van The Oceanic Six

mjk87 schreef:

Maar waarom vind je beiden sowieso overschat dan?

Zeker bij Mandela, een absolute held en legende, kan ik me echt niks bij voorstellen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Jobs: schijthekel aan Apple als bedrijf. Onverklaarbare antipathie trouwens, (oké deels wel verklaarbaar door hun gedrag soms nu) want ik zie ook wel dat ze bepaalde innovaties op hun naam hebben staan en wat het aandeel van Jobs is.

Mandela: Ik zou werkelijk niet weten waarom iedereen zo achter hem aan loopt. Ja, hij sprak verzoenende woorden na 27 jaar in de gevangenis, maar verder is Zuid Afrika wel onder zijn presidentschap behoorlijk afgegleden. Mandela wordt gezien als God, meer dan een vrijheidsstrijder/terrorist (vanuit welk kamp je zit) is hij niet, zeker niet vergeleken met velen die dezelfde daden hebben volbracht.

avatar van the new guy

the new guy

De lage scores zowel hier als op imdb verbazen me. Wellicht te verklaren door het feit dat ik geen idee had wie Jobs was behalve de man achter het succes van Apple (en pixar toch?) én dat ik helemaal niets heb met Apple producten. Nooit een appleproduct gehad, ook nooit gemist.

De sfeer in de film is fantastisch, de muziek is zorgvuldig uitgekozen en Kutcher doet het prima. Ik kan dus niet oordelen hoe realistisch de film is, maar de film an sich is zeer geslaagd.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Net de trailer gezien : jOBS (2013) lijkt mij een mooie film met een zeer interessant verhaal,

ik ben benieuwd.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Slecht gefilmd, slechtere montage, slecht acteerwerk, slecht verhaal, etc.

De man was een idioot, geen genie. Het is een belediging voor arme mensen met onbehandelbare kanker dat hij dood is gegaan aan een goed te behandelen vorm met zoveel centen op z'n bankrekening. Regelrechte hufter en loser.

mjk87 schreef:

Hehehe.

avatar van ricone

ricone

hele goeie film, maar wat eenaparte gast die Jobs, een genie?

een hork?

een weirdo?

tja...............

avatar van Zinema

Jattende Jobs.

Vermakelijke biopic die gelukkig niet ten onder gaat aan een feitjeskabinet, maar het tegelijkertijd ook niet zo nauw neemt met de waarheid. Althans, zo menen de insiders en anderen die het zouden kunnen weten. Het doet er allemaal weinig toe want de film kijkt lekker weg en Kutcher's vertolking van de voorman van Apple is op zijn minst enthousiast. Dit geldt ook voor de rest van de cast.

Het valt de makers te prijzen dat ze niet in een en al romantiek zijn verzand onder eventuele druk van wie dan ook, want dat Jobs op zijn minst sociaal gestoord was blijkt wel uit de minder leuke kanten die hier naar voren worden gebracht. Ondanks het in eerste instantie gepresenteerde image van coole hippie was hij eigenlijk een hufter. Hij jatte zelfs van zijn vrienden, zo blijkt als hij liegt over inkomsten.

Ondanks dat de vertelstructuur geen schoonheidsprijs verdient en interessante zaken regelmatig onderbelicht blijven, is jOBS een onderhoudende vertelling geworden over een van de belangrijkste mensen uit de innovatieve geschiedenis. Het blijft allemaal wel wat aan de oppervlakte kabbelen op een enkele duik in het diepe na, de film trekt evengoed gemakkelijk en prettig aan het kijkersoog voorbij.

Goed.

Met dank aan Entertainment One voor het recensie-exemplaar.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Van een film als "Jobs" verwacht je eigenlijk dat het eerder een uitgerekte reclamefilm voor Apple zou zijn, dan een schets van de stichter van dit eigenzinnig product. Dit was het net niet, maar het scheelde niet veel. Ik vraag me af hoeveel inbreng Jobs zelf had in deze film. Of was het script opgesteld zonder inzage van hemzelf ?

Het nadeel van een biografie is dat als de geportretteerde persoon deel uit maakt van een geheel dat ver buiten je interesse ligt, je het waarschijnlijk een nietszeggende en saaie bedoening gaat vinden. Idem dito als ik een biografische film zou kijken over de bezielende kracht achter het Tupperware verhaal, zou ik waarschijnlijk ook in slaap sukkelen en ongeïnteresseerd deze uitzitten. "Jobs" heeft mij vanzelfsprekend als IT'er in de ban gehouden. Zelf heb ik het opkomen van de befaamde PC meegemaakt. Ik heb het helemaal doorlopen : programmatie met een ponskaartenmachine,Winchester schijven, de C64 en C128, floppy-disk die tegenwoordig gebruikt worden als onderlegger en waarop je naar de huidige standaarden vreselijk weinig op kan opslaan, de Sinclair ZX Spectrum,Tandy TRS-80,de 286/386/486 DOS machines enz. enz. En dan begon ik mijn loopbaan waarop de persoon die mij ging aanwerven vroeg of ik ook iets van Macintosh afwist. Volmondig beaamde ik dat en de volgende dag vroeg ik op een cursus DBase II die ik op dat moment aan het volgen was, of ze me eindelijk konden vertellen wat in godsnaam een Macintosh was. En daar mocht ik dan beschikken over een Mac Plus en hield ik voor de eerste keer een muis (verrekt onhandig vond ik) vast en leerde ik bestandjes slepen en in het vuilbakje gooien. Niemand kan zich voorstellen hoe baanbrekend en schokkend dit gegeven was voor mensen die gewend waren om naar een promptje te kijken in een DOS omgeving en te sukkelen met CD en DIR commando's. Een hele nieuwe wereld openbaarde zich dankzij Apple. Diep vanbinnen is er nog altijd die bewonderende affectie voor alles wat met Apple te maken heeft.

Wat mis ik dan in deze film ? De technische kant van het ontstaan van dit doordacht product. We zien de Apple II wel passeren. Lisa wordt vermeld. En dan is er het ontstaan van de Macintosh wat zorgt voor het uitrangeren van Jobs uit de Apple firma. De Next passeert en voor je het weet kijken we naar de voorontwerpen van de iMac. Dat is het. Geen uitweiding over het ontstaan van de grafische interface. Wie heeft er in godsnaam dat briljant idee gekregen om die muis te ontwerpen ? Uiteindelijk is de film een zelfverheerlijking van de persoon Jobs. We krijgen eigenlijk een heel tirannieke en gevoelloze persoon te zien. Om eerlijk te zijn vind ik hem een arrogante klootzak die over lijken gaat. De mensen die samen met hem begonnen en die hij opzij schoof en niks toebedeelde op het moment dat het een succes werd. Een programmeur die niet het enthousiasme toonde wordt op staande voet ontslagen. Het kind dat hij volledig negeert en niet aanvaard als zijnde zijn kind. Het verkopen van zijn aandelen om het bedrijf te destabiliseren. Het debacle over het vermeend kopiëren van de Macintosh software door Microsoft (waar ik ook stellig van overtuigd ben) is ook maar een flits in de hele film. Hier hadden ze voor mij ook wat verder in kunnen gaan. Maar dat het een visionair was met een uitgesproken mening over welke plaats de computer in het gewone leven zou innemen, staat onomstotelijk vast. Dat het een asociale bullebak bleek te zijn, is nu ook wel overduidelijk.

Aston Kutcher heeft eigenlijk een puike prestatie geleverd met het portret van Jobs. De houding, de afdwalende blik en het enthousiasme lijkt oprecht. Evenzeer kan dit gezegd worden over de medespelers die de bende computernerds moeten voorstellen die aan de wieg stonden van Macintosh. Een film die niet een diepe indruk zal maken op de meeste mensen. Ik vond het een aangename film die eventjes toeliet om op een andere manier te kijken naar een product dat centraal in ons leven staat.

avatar van MacHop

MacHop

Knap gemaakte film met een prima acteerprestatie van Ashton Kutcher. De film vliegt een beetje snel door het leven van Jobs heen en laat vele zaken onbelicht, maar toch geeft het wel een prima indruk van een zeer egocentrische maar geniale Steve Jobs.

avatar van Driello

Driello

Ben al jaren een trouw mac-gebruiker. Heb echter nooit veel opgehad met het verhaal Jobs of Apple. Toc dacht ik deze film te moeten zien. Had namelijk hetzelfde antipathieke gevoel bij the social network, en dat bleek een zeer kijkbare film te zijn.

Jobs niet. Had geen mooment het gevoel in de film te zijn en dan ineens is het afgelopen. Wellicht is het mijn gemis aan kennis van IT, maar het kon me eigenlijk allemaal erg weinig schelen. Ht is gewwon een hele recht toe recht aan vertelling van een deel van het leven van een zakenman met een eigen visie. Er zit kraak nog smaak aan de film en het is geregeld eigenlijk gewoon heel erg saai. Heb nooit beeldmateriaal van Steve Jobs gezien en kan niet beoordelen of Kutcher een goede vertolking geeft. Wel komt het allemaal dgelijk over dus ik heb het idee dat het acteer-technischwel snor zit. Maar dat redt de film niet.......

avatar van colliej

colliej

Werkelijk te absurd voor worden dat mensen deze film finaal afkraken enkel en alleen omdat hij of zij een hekel heeft aan Jobs of zijn producten.

Ik begrijp niet dat zulke stemmen worden toegevoegd.

ook ik heb een schijthekel aan Apple om de reden die mensen hieronder ook aangeven.

Maar laten we de film beoordelen en niet Apple of Jobs.

Ik ga de film vanavond kijken en post later mijn beoordeling.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima biografische film over Steve Jobs de oprichter en (op het einde) CEO van Apple.

Dat Jobs een genie was weet iedereen, zijn ontwerpen worden nog steeds wereldwijd in massa's verkocht en gebruikt.

Dat hij echter wel een irritante vent kon zijn, een klootzakje zelf, weten wellicht veel minder mensen. Dat het zijn job bij zijn eigen bedrijf heeft gekost toont deze film, maar de prent toont ook dat hij onmisbaar was voor het bedrijf en het na zijn terugkomst van de ondergang redde.

Ashton Kutcher geeft gestalte aan Steve Jobs en doet dat met veel verve, eindelijk eens een serieuze rol voor deze (komedie-)acteur.

Ook de rest van de cast is uitstekend.

Het levensverhaal van Steve Jobs en zijn vrienden-medewerkers is boeiend genoeg om je 2 uur te onderhouden zonder een saai moment.

Voor mij een puike prent, die ik wellicht nog wel eens wil terug zien.

Het wereldje van de computergenieën is boeiender dan je zou denken.

avatar van danick61

danick61

prima film. Was beter geweest als de film langer duurde, tot zijn dood.

avatar van Zeriel

Zeriel

Uitstekende biopic, absoluut geen reclamefilm voor Apple of Jobs. Integendeel zelfs, Jobs blijkt een asshole van de eerste orde die zijn beste maten naait voor een paar centen.

Veel biopics lijden aan een zekere oppervlakkigheid, omdat men vaak bang is om een historisch figuur teveel smoel te geven wat dan niet helemaal klopt met de werkelijkheid, en daarom houdt men het meestal bij de bekende feiten wat vaak bordkartonnen karakters oplevert. Dat is hier niet het geval, het is vooral een karakterschets, en er is gekozen om een beperkt deel van zijn leven te tonen.

Ik had het gevoel naar een Jobs van vlees en bloed te kijken. Goed werk van Kutcher.

avatar van simonfender

simonfender

Goede onderhoudende film, goed werk van Kutcher. Zelfs al heb je niks met Apple of Pixar is het de moeite waard. Pre is dat je iets van computers in hun begin tijd weet.

avatar van Straatbord

Straatbord

Komt over als een typische Kutcher of Rogen film, maar dan zonder humor en toevallig heet de hoofdpersoon Steve Jobs. Ik ben geen Applefan, maar dacht dat het geen kwaad kon om me wat te verdiepen in hem. Deze film heeft wat dat betreft niet erg veel geholpen. Jobs' meest succesvolle periode bij Apple wordt zelfs volledig overgeslagen. Dat bedenk je toch niet!?

Hieronder wordt Pixar genoemd, maar dat wordt ook overgeslagen. Las ook verhalen van insiders dat de verhoudingen in de film niet realistisch zijn.

Vind het niet vervelend om naar te kijken en Kutcher bewijst ook een meer serieuze rol aan te kunnen, maar als informatiebron is deze film niet geslaagd.

avatar van scorsese

Goeie film over Steve Jobs die de wereld veranderde met zijn innovativiteit. Wellicht hier en daar niet helemaal goed uitgewerkt, maar de film kijkt wel lekker weg. Vooral ook leuk om de evolutie van de personal computer te zien hier. Ashton Kutcher is wellicht niet de beste acteur, maar hij heeft wel wat weg van Steve Jobs. Een kleine 3.5 sterren.

avatar van moeviefanaat

moeviefanaat

Ben zelf meer Bill Gates man maar dit is een absolute goede film. Waarheid van Apple is dat Steve Jobs een harde man was ondanks dat ie Boeddhist was...maar wel eentje met visie. Laatste getuige de mooie producten die nu nog steeds hoop mensen aanspreken. Ashton Kutcher portreteert hem waanzinnig goed. Wanneer krijgen we Kutcher als Bill te zien?

avatar van Decec

Bekende acteurs Kevin Dunn, Dermot Mulroney en

James Woods ...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Begint niet slecht, maar vervalt in een saai, ongeïnspireerd flutfilmpje. Ashton Kutcher vond ik behoorlijk irritant acteren. Het einde sloeg ook nergens op, complete non-film, gelukkig heeft Steve Jobs deze film niet meer moeten meemaken.

avatar van Theunissen

Hoewel ik zeker geen aanhanger ben van Apple (ik ben meer gericht op Samsung) en ook geen fan ben van Ashton Kutcher, heb ik toch genoten van deze film. Dat komt vooral omdat het interessante verhaal omtrent Steve Jobs zich vooral afspeelt in de beginperiode van Apple en ik dat tijdperk en opkomst van computers heel bewust heb meegemaakt. Dat is uiteindelijk ook snel een hobby van mij geworden en ik verdien er ook mijn brood mee in de automatiseringsbranche. Dus alles in deze film was zeer herkenbaar voor mij en ik moet zeggen dat ik genoten heb om de oude computertechnologie (zoals o.a. Atari, ik wist niet eens dat Steve Jobs daar iets te maken mee had) weer terug te zien.

De familie van Steve Jobs zal wel niet blij zijn met deze film, omdat hij behoorlijk negatief (als een soort dictator) wordt neergezet. Maar volgens mij is hij niet eens zo slecht neergezet want Steve Jobs was natuurlijk geen gemakkelijk persoon. Hij was behoorlijk eigenwijs en wilde alles doen volgens zijn regels en visie. Daardoor is uiteindelijk Apple wel heel groot geworden, maar het had weinig gescheeld of Apple zou buitenspel zijn gezet.

Het verhaal wist mij in ieder geval van de eerste tot de laatste minuut te boeien en Ashton Kutcher deed het prima in de rol van Steve Jobs, hij leek er zelfs ook op. Ook de overige cast deed het prima zoals Josh Gad in de rol van Steve Wozniak. Het enige jammere van deze film vind ik dat het misschien allemaal wat te snel wordt afgerateld (zo zie Steve Jobs nog met een heel klein team in de garage van zijn vader werken aan de ontwikkeling van de Apple II en een paar minuten later zie Steve Jobs opeens lopen door een enorm groot Apple gebouw) en ook het einde (zeg maar de payback/wraak van Steve Jobs) had ik liever anders gezien.

Maar al met al heb ik me prima vermaakt met deze film en hij deed me ook denken aan de oudere film "Pirates of Silicon Valley (...", die vooral draait om Bill Gates en ik persoonlijk ook net iets beter vond.

avatar van Theunissen

Theunissen schreef:

Na het herzien van de film "Pirates of Silicon Valley", kom ik hier nog even op terug want in die film draait het zowel om Steve Jobs als om Bill Gates en niet vooral om de laatste !

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik vond het leuk om te zien omdat ik het verhaal van Steve Jobs eigenlijk compleet niet kende maar jezus, wat een slappe hap. Ashton Kutcher als Steve Jobs is lachwekkend. De scénes waarin Jobs high is en door de weilanden huppelt zijn lachwekkend. Het einde is niet eens lachwekkend meer. Een stukje van mij stierf die dag.

Maar de film ziet er wel goed uit en het is wel leuk omgezet in een avontuurtje. Het is alleen totaal niet serieus te nemen en daardoor slaat deze film de plank zo genadeloos hard mis.

avatar van N00dles

N00dles

Natuurlijk kon het niet uitblijven dat er een film over Steve Jobs gemaakt zou worden, de man die door velen (vooral Apple-fanboys) tot een soort god van het 'out-of-the-box'denken is gebombardeerd. Waar doodgaan al niet goed voor is; dag leven, hoi martelaarschap!

Ik had me al eens ingelezen over Steve Jobs en hoe zijn carrière tijdens en na Apple is verlopen. Het is maar goed dat ik dit gedaan heb, want de film bevat allerlei suggestieve dingen die je als niet-kenner zou missen.

Zo wordt bijvoorbeeld Steve's nieuwe bedrijf NeXT amper aangehaald, en wordt er hooguit met een korte scène naar gerefereerd. Terwijl dat juist wat meer uitgediept kon worden.

De film is sowieso niet bijzonder duidelijk in hoe bepaalde dingen tot stand zijn gekomen. De afkeurende reacties van het Board rondom Jobs' project Lisa, de groeiende onvrede bij Wozniak over de koers van het bedrijf...het wordt allemaal erg onderbelicht.

In plaats daarvan wordt er teveel gefocust op Steve Jobs persona, als het visionair genie dat als enige de marketing en einddoelen begrijpt, terwijl iedereen om hem heen onbeholpen corporate bullshit-mensen zijn.

Dat op zichzelf is al een nogal eenzijdige visie, maar dat Jobs vooral wordt gepresenteerd als filosoof zonder ook maar een hand uit de mouwen te steken is vooral gemakzucht van de filmmakers.

Steve gooit oneliner na oneliner eruit, maar het is allemaal weinig inhoudelijk. Dan weer staat Steve denkend voor zich uit te staren alsof ie weer een epiphany krijgt (dat krijg je als genie!), het andere moment heeft ie een woedende bui waarbij zijn werknemers elkaar aankijken met een blik van "waar zitten we nu weer mee opgescheept?"

Kortom, een nogal vereenvoudigde weergave van de werkelijkheid. Natuurlijk, het is een film, bedoeld om in te spelen op emoties van mensen door bepaalde zaken van zijn karakter uit te vergroten, maar dat hebben we al eerder gezien in elke andere biopic ooit gemaakt. Waarom durft niemand het aan om eens een biopic te maken waarbij realisme een rol speelt. De werkelijkheid kan immers ook heel interessant zijn. De filmmakers laten na wat Steve Jobs ons in de hele film duidelijk probeert te maken: je moet niet op gebaande paden wandelen, je moet iets maken wat nog niemand ooit gezien heeft. Think different!

avatar van loreen

loreen

Ashton Kutcher vond ik goed als Steven Jobs spelen.

ik vond duidelijk de film

avatar van John Milton

John Milton

Ik moet zeggen dat het me alleszins meevalt, na de baggergeluiden. Er valt genoeg op aan te merken, zo wordt NeXT inderdaad amper aangehaald, al moet ik zeggen dat ik dergelijke omissies wel kan begrijpen. Je kunt een veelbewogen leven als dat niet lekker in een film van twee uurtjes vatten. Voor de mensen die al enigszins weten hoe het zit, is dit leuk om te zien (al dan niet als ramptoerisme, al vond ik dat nogal meevallen), maar wie een beter beeld wil hebben kan beter een van de vele docu's kijken die er al zijn, of wachten tot Gibney's Man in the Machine uitkomt. In hoeverre die genuanceerd is, zal moeten blijken, maar ik heb wel vertrouwen in een eerlijk doch kritisch beeld.

Ashton lijkt echt goed op Jobs op sommige momenten, en doet 'het loopje' bij tijd en wijle ook het treffend, al lijkt het ook regelmatig een karikatuur. Echt goed acteren doet hij niet ('Woz' acteert hem van het scherm), maar een ramp, vond ik het allerminst. Als je het vergelijkt met de gelijkenis van Fassbender in de trailer van Boyle's komende biopic (waar ik hogere verwachtingen van heb), dan wint hij het in ieder geval op dat vlak, al zal het vermoedijk het enige zijn.

Het grootste nadeel is dat het allemaal te gelikt voelt. De film doet zijn best om zowel de innovatieve kanten van Jobs' visie te laten zien, als zijn niet altijd even aimabele persoonlijkheid, maar het voelt nooit echt en gaat nergens de diepte in. Het blijft allemaal erg en toen, en toen, en toen, waarbij soms zomaar jaren overgeslagen worden zonder dat er een lekkere overgang is, en ook de dialogen zijn niet altijd even geweldig ("what do we do now..?"). Ook slaan enkele scénes de plank behoorlijk mis, zoals de LSD weiland scéne. Veel te gekunsteld. De soundtrack daarentegen is overigens niét onaardig, doch niet heel origineel.

Geen heel memorabel filmpje dus, maar als zeer geïnteresseerde in het onderwerp rond ik de 6,5 toch naar boven af. Het komt niet vaak dat ik een panned movie hoger waardeer, maar het zij zo. Ik heb me er genoeg mee vermaakt voor die naar boven afgeronde voldoende, al zal ik de eerste zijn om toe te geven dat die wat scheutig is voor een filmpje als dit. Hopelijk brengen de komende projecten wel 4* (op meer durf ik niet te hopen).

Here's to the Crazy ones 3,5*

avatar van Arnoud87

Arnoud87

Perfect het levensverhaal van...

ZELFS EEEN LOOK A LIKE aka Ashton kutcher die perfect acteert.. beter kan de film niet... het is geen standaard actie film ofso, dus ga dan ook niet verwachten dan je om de seconde in de spanning moet zitten.

Zo te zien baseren te veel mensen de film op hun mening over apple producten wat echt nergens op slaat

avatar van frans123

frans123

Nu op tv. Maar ik haak af. Ik vind het een flutfilm , die na een uurtje behoolijk boring is. Jobs was een genius en een gruwel. En lachen....rond 84 waren het toch flutcomputers waar je niks mee kon?? Vanwaar die enorme hausse eigenlijk? Btw , zoals iemand hierboven schreef, moet ik ook niks van Apple hebben ( ik ben een HP man......lol)

avatar van des1

des1

Inderdaad, betere film dan ik na alle berichten verwachtte. Prima rol van Kutcher. Waar denk ik veel mensen moeite mee zullen hebben, is dat je hier nou niet een bijster sympatieke fuguur geportretteerd kreeg met wie je je kan identificeren. De missie van het bedrijf ging Jobs voor alles, boven mensen. Doordat natuurlijk het nodige dramaturgisch gecondenseerd moest worden, wordt dat misschien wat ondankbaar vergroot. Het ironische is dat Apple natuurlijk zo snoeihard is geworden als z'n oprichter. Rijkste onderneming in de wereld doordat o.m. veel wordt gefabriceerd in de sweat shops in China, en winsten worden weggesluisd naar tax havens. Begrijp de idolatie t.a.v. Apple dan ook niet.