Genre: Animatie / Romantiek
Alternatieve titel: Assepoester II: Dromen Komen Uit
Geregisseerd door: John Kafka
Met onder meer: Jennifer Hale, Tress MacNeille en Rob Paulsen
Plot Cinderella II: Dreams Come True
In Assepoester 2 spelen de muisjes uit het kasteel van Assepoester eigenlijk de hoofdrol. Omdat deze knaagdiertjes zich vervelen, vragen ze aan de toverfee om het verhaal van Assepoester te vertellen. Wanneer het verhaaltje uit is, willen ze er altijd nog eentje horen maar die heeft de fee niet. Daarom besluiten ze om zelf maar een boek te maken over de verhalen van Assepoester en over zichzelf: in het eerste verhaal keert Assepoester samen met de prins naar het kasteel. De prins mag echter niet blijven van de koning. In het tweede deel moet Assepoester weer het lente festival organiseren en in het derde verhaal wordt haar stiefzusje Anastasia verliefd op een simpele bakker. Dit is onacceptabel voor de stiefmoeder die er alles aan doet om er een stokje voor te steken. Gelukkig komen Assepoester en de kleine muisjes haar te hulp.
Cinderella (stemrol)
Jaq / The Baker / Sir Hugh / Grand Duke / Bert / Flower Vendor (stemrol)
Gus / Mert / Stable Hand (stemrol)
The King (stemrol)
Fairy Godmother / Mary Mouse / Beatrice / Daphne / Drizella / Countess Le Grande (stemrol)
Lady Tremaine (stemrol)
Anastasia / Pretty Woman (stemrol)
Prudence (stemrol)
The Prince (stemrol)
Lucifer / Bruno / Pom Pom (stemrol)
EmDee
Is er dan helemaal geen fatsoen meer. Een vervolg zou toch verboden moeten worden!
In deel 1 weet je toch al hoe het verder gaat:
En ze leefden nog lang en gelukkig.
Angrod_Pallanén
Wat ik uit de samenvatting begrijp is het meer een verzameling verhalen dan een vervolg. Niet wat je van de trailers zou verwachten.
Maar toch wíl ik hem niet zien. Want ze hebben Cinderella alleen gekozen zodat ze met Sleeping Beauty iets anders konden doen (Sneeuwwitje blijven ze af
)...Wie wil er btw weten wat ze leefde nog lang en gelukkig betekent? Laat het gewoon zoals het is. Maar daar ben ik dan weer 3 jaar te laat voor...
Pieter Montana
Ik heb deze Disney vervolgfilm heb ik nog niet gezien.
Maar als Disney-fanaat wil ik net zoals bij Peter Pan wil ik hem wel eens zien.
Angrod_Pallanén
Wacht een tijdje met aanschaf, (mocht je dat doen), volgens mij verschijnt hij tegelijk met deel 1 op een SE..
Daar is Disney nooit zo scheutig mee.
Pieter Montana
Zo'n mag John Kafka er meer maken.Best wel een aangenaam vervolg
amazingmoi
ik vind hem eigenlijk ook wel best meevallen!
maar die dvd ziet er zo lelijk uit....
film_kaza
Deze had ik al niet zo leuk verwacht. Ik moet zeggen dat hij best meeviel. Moest soms zelf lachen, verder had de film niks te bieden.
2,5
rondh
2,5
Vind ik dus ook. Het is een typische deel 2 van een disney tekenfilm.
Gewoon leuk
matthijs_013
Film had helemaal geen plot en sloeg nergens op. Het was nog net te doen omdat het een leuke disney sfeer had. Gelukkig duurde de film toch niet zo lang...
*San*
VOOR DE INFORMATIE: in maart komt Assepoester/Cinderella deel 3 uit!. Hier alvast het plot:
Wat als het verhaal dat in Cinderella / Assepoester verteld wordt, nooit gebeurd was? Wat als het de magie nooit had plaatsgevonden? Wat als het glazen muiltje niet gepast had? Lady Tremaine krijgt de toverstaf van de Toverfee in handen, en begrijpt eindelijk hoe het kon gebeuren dat een keukenmeid trouwt met een prins. Ze besluit de staf te gebruiken om de geschiedenis te herschrijven, zoals zij dat graag gewild had. En Assepoester (Cinderella) die trouwt met de prins ligt niet in haar plannen. Het is aan Assepoesters muizenvriendjes Tom (Jaq) en Pieter (Gus) om Lady Tremaine en haar dochters tegen te houden.
*Chrissie*
Ik vond deze n9et echt aansluiten bij het eerste deel, dat was zeker jammer. Maar toch blijft zoiets altijd leuk om te kijken.
Driver_hhg
Helaas is deze erg matig, vind ik deel 3 weer leuker om te kijken.
film_kaza
MMhh herzien en toch als alle andere vervolgen .... valt niets aan toe te voegen.
rebek;;disneyfan
Ik hou niet zoveel van vervolgen, een vervolg op cinderella is toch ook overbodig? Je weet toch al hoe het afloopt
Najaa, verder viel ie best mee, ik vind Lion king 2 leuker
maar toch nog twee sterren
rebecca-angel90
Nee echt te slecht. Deel 1 is en blijft de beste, deel 3 is ook erg leuk maar 2 slaat nergens op.
TheLionKingFan
Ik ben dus helemaal geen fan van Assepoester (Jongen van 11
Maar deze film sprak me eigenlijk wel aan.
aylilaatje
Review van Ayla,7 jaar en zusje van TheLionKingFan
Ik vond hem erg leuk
Het leukste vond ik toen Anastacia verliefd werd op de bakker.
Ook leuk dat de muisjes er veel in voorkomen.

Cinderella III: A Twist in Time
2007

Cinderella
1950

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

A Little Princess