Open Windows (2014)
Geregisseerd door: Nacho Vigalondo
Met onder meer: Elijah Wood, Sasha Grey en Neil Maskell
Gesproken taal: Spaans en Engels
Plot Open Windows
"The 21st Century REAR WINDOW."
Vanavond is Nick de gelukkigste man op aarde. Als gevolg van een online-wedstrijd heeft hij immers een ontmoeting en etentje met Jill Goddard gewonnen, een actrice die momenteel erg "hot" is. Nu is ze voor de promotie van haar laatste film in Austin, Texas. Maar wanneer een zekere Chord, die beweert deel uit te maken van de promotiecampagne, hem opbelt om te zeggen dat de temperamentvolle en wispelturige Jill het etentje heeft afgezegd lijkt het erop dat Nick de trip naar Austin voor niets heeft gemaakt. Maar Chord, die ook nog eens een handige hacker blijkt te zijn, geeft hem de mogelijkheid om Jill voor de rest van de nacht via zijn computer te bespioneren, op een manier waarvan geen enkele fan durft te dromen. Wanneer Nick hiermee instemt blijkt dat Chord hem in de val heeft gelokt en dat hij deel uitmaakt van een groter plaatje.
Nick Chambers
Possessed #1
Possessed #2
jarno1975 (moderator series)
mcdaktari
Dit lijkt me weer een hele spannende thriller van Vigalondo.
Timecrimes (Los Cronocrimenes) vond ik ook een prima film van de Spanjaard.
Weet iemand wanneer deze film hier uitkomt? Als ie hier uberhaubt uitkomt.
arno74
Hmn... Spaans/Amerikaanse film, en als eerste productieland staat... Frankrijk (ook op IMDB), vreemde keuze.
Draait vanaf a.s. vrijdag in Spanje, en tot nu toe redelijk ontvangen, met een score van 6,4 (schaal 1-10) en 51 stemmen op de Spaanse site Filmaffinity.com.
voskat
Een maandje of zo geleden gezien hier in Spanje. Toch maar een vlug paar woordjes erover...
De plot-twists vliegen je om de oren, allemaal ruim over het randje van de geloofwaardigheid. En het webcam-format wordt ook vaak op redelijk geforceerde wijze in stand gehouden. Maar origineel is het daardoor wel.
Het acteerwerk varieert van acceptabel tot hilarisch.
Als je daar niet te autistisch over doet, heb je een heel vermakelijke thriller te pakken met de nodige vernieuwende elementen.
Elineloves
Ik zag deze trailer, de actrice, en dacht meteen aan Naomi Watts, hoe kan dat toch?
Lijkt me ook wel een spannende film, dat kat en muis gebeuren in combinatie met cyberworld spreekt me wel aan.
haha.
Ik heb er ook wel zin in. Ik vond Vigalondo's segment één van de schaarse hoogtepunten in ABC en ook een goede vriend van Wingard. Ok, vooruit, en Sasha Grey natuurlijk
. Zin in.
Left4Dead
Elijah Wood, toch weer jammer dan.
Elineloves
Daar kijk ik juist wel naar uit, vooral na het sterke Maniac waarin hij ook de hoofdrol speelde. Vond hem in de trailer ook nog niet eens zo heel slecht.
Naomi Watts
Juist ideaal gecast en heeft inderdaad zijn strepen wel verdiend met Maniac. Al blijven er mensen zijn die de capaciteit niet hebben Wood los te koppelen van Frodo.
Left4Dead
Nou het los koppelen van Frodo heb ik niet zo'n probleem mee aangezien ik geen fan van LOTR ben.
Maniac was een prima film maar ik vind de jongen te weinig psychopaat uitstraling hebben. Vergelijk hem eens met Rutger Hauer in The Hitcher, dáár kan het ventje nog flink wat van opsteken.
Nee hij is gewoon niet mijn ding, iets te geforceerd misschien?
Film lijkt me wel erg leuk toe.
gauke
Al was het verhaal zelf niet bijster origineel, deze zogenaamde desktop thriller kun je innovatief noemen en zeker in het eerste deel werkte ie claustrofobisch. Maar helaas werd de film, na de veelbelovende start, onrealistisch, ongeloofwaardig en werd ie zelfs wat lachwekkend. Dat had gevolgen voor de spanningsopbouw, maar ook miste de productie daardoor iedere vorm van subtiliteit en verdween mijn fascinatie als sneeuw voor de zon.
patrickman
. Ja, jongen, nog even.
Naomi Watts
Spijtig. Begint goed, en spanning wordt redelijk goed opgebouwd. Mede door het morele dilemma die Vigalondo gebruikt. Maar eenmaal uit de hotelkamer wordt het geheel steeds ongeloofwaardiger en wordt het tegen het einde aan zo ridicuul dat een anti-climax een understatement is. Wood en Grey laten geen steekjes vallen verder, al is de range van Grey voor bepaalde scenes te minimaal om te werken. Vigalondo's manipulatieve regie is sterk, fijne mix tussen thrill en komedie maar de third act schoot voor mij op beide vlakken tekort. Eerste film die ik van Sasha Grey zie die op het eind aanvoelt als een anti-climax
Shinobi
"We have the best view in the house."
Van Nacho Vigalondo had ik meer verwacht.
Op zich begint het nog best interessant, al heeft dat - voor mij - meer te maken met het perspectief waarin de film is geschoten; zo een beetje alles vindt plaats voor een webcam. Het heeft iets eigenaardigs over zich, ik zou zelfs willen zeggen: voyeuristisch.
Jammer genoeg wordt het na ruim een halfuur alsmaar minder. Dat komt door de ene na de andere plotwending die erin geslingerd wordt, wat de geloofwaardigheid van het geheel niet ten goede komt. Hierdoor voelt 'Open Windows' enigszins stuurloos aan, omdat men niet meer weet wat er met het concept gedaan moet worden. En dat terwijl de film een gevoelig onderwerp lijkt aan te kaarten betreffende privacy, maar het mag niet baten. Het vage einde past er wat dat betreft perfect bij.
Al met al matig, ondanks het merkwaardige gegeven.
2,0 Sterren.
Zanoni83
Op het eind was het vond ik het niet meer helemaal te volgen.
Begin was aardig spannend verhaal
Brabants
Deze film is een realtime verhaal wat bv. ook gebruikt werd bij het maken van Phone Booth. Daar stopt ook meteen de vergelijking van deze twee films, aangezien Open Windows verre afstaat van een behoorlijke film. Het gehele camerawerk komt neurotisch over door de hak op de tak wendingen die het verhaal doorloopt. Ook de beelden die met name bestaan uit pop-ups van webcam en beveiligingscamera's zijn ronduit een slechte compilatie, wat hierbij niet in het voordeel werkt. Het beeld dat gewekt wordt over voyeurisme, stalken, hacken, chanteren en manipuleren wil hierdoor maar niet serieus overkomen, terwijl dit in essentie sterke begrippen zijn om een boeiend verhaal van te maken. Deze virtuoze misser maakt het dat het toch al slappe verhaal alleen maar erger wordt ervaren. Nacho Vigalondo ging een mooi experiment aan, maar had deze film beter moeten uitwerken, alvorens te lanceren. Hij had beter een stevige pornofilm kunnen maken met Frodo en Sasha Grey, wat zeker meer succes had opgeleverd. Mijn 1/2 ster gaat uit voor de aftiteling die het einde betekende van een wanproductie en mij daarmee een heus bevrijdingsgevoel gaf.
blurp194
Ik vond het eigenlijk best een aardige film.
De sfeer wordt erg sterk opgebouwd in het begin, en dat het verhaal daarna steeds ongeloofwaardiger wordt, allez - dat kan je van het begin dan ook wel zeggen. Het is in ieder geval wel fijn vlot, qua cinematografie dapper en spannend uitgewerkt, en voor zover ik gezien heb tot dusver ook best origineel.
De combinatie Elijah Wood en Sasha Grey, hoe onwaarschijnlijk ook, werkt eigenlijk best goed. Best goed gecast als naïeve nerd en manipulatieve bitch. Grey valt me niet tegen, doet het veel beter dan in TGE, hoewel het misschien wel eerlijk is om te zeggen dat ze niet zo bijster veel te acteren heeft.
Jediron
Film beloofde veel, maar bleef naar mijn smaak veels te veel hangen in de "laptop-look". Acteerwerk niet bijster en zo blijft het hangen op een mager zesje. 2.5 ster.
Thorak
Wat heb ik nou eigenlijk gekeken? Wat hebben de makers willen duidelijk maken met deze film?
Het lijkt er op dat ze aan het einde een boodschap willen overbrengen, maar het mislukt op alle fronten!
Het is lang geleden dat ik zoveel fouten achter elkaar in een film heb gezien, en ook zo gigantisch opvallend ook...
Eigenlijk is het enige positieve het acteerwerk van Sasha Grey, uitgerekend zei is de enige in deze film die nog ietwat geloofwaardig acteerwerk neerzet. Zelfs Elijah Wood is zwaar telleurstellend.
tattoobob
Wat een vermoeiende slechte film zeg.....pffff zonde van mijn tijd.
johnhendrikos
Leuk wel eigenlijk, maar dat einde is wel erg vergezocht, maar ok.
Drifter
Leuke film, misschien wat hogere waardering omdat ik IT leuk vind.
de bedoeling van de drie Fransen ontgaat mij helaas
sakalunga
was wel een aardige film maar acteerwerk niet al te best.
Daan258
Wat een vreselijke film.
Begon nog best aardig, maar wat werd ie na 30 min al oersaai zeg. Gaaaaaap
Rickyman
Best een leuk filmpje, verhaal verloopt vlot, is een beetje ongeloofwaardig maar wel spannend.
En Suicide vond ik ook wel aardig klinken.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Al Midan