• 9.370.278 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: David M. Rosenthal

Met onder meer: Sam Rockwell, William H. Macy en Jeffrey Wright

Plot A Single Shot

"One Chance. One Secret. One Mistake"

John Moon (Sam Rockwell) is een jager. Op een dag schiet hij per ongeluk een tienermeisje dood. Als hij zich probeert te ontdoen van het lichaam ontdekt hij een klein fortuin. Maar al snel wordt hij achternagezeten door een groep moordenaars die hun geld terug komen halen en wordt hij gedwongen om zichzelf en zijn familie te beschermen.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Vergismoord

Deed me denken aan Calibre (2018) maar heb er minder van genoten ondanks Sam Rockwells prima performance. De overige karakters die erbij werden gehaald deden me niet zo veel.

De grauwige en druilerige sfeer past goed bij de depressieve toestand van de hoofdpersoon maar verder zal de film bij mij geen indruk achterlaten. Ben hem nu eigenlijk alweer vergeten.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Zowel William H. Macy en vooral Sam Rockwell vind ik prima acteurs. Maar de regie van de

regisseur is van een dermate laag niveau (De cameravoering is ronduit slecht te noemen),

en grossiert de film sowieso visueel nogal in afzichtelijkheid, dat hier onvermijdelijk sprake van

een kansloze missie is.

avatar van Tarkus

Tarkus

Redelijk goede film met een uitstekende Sam Rockwell in de hoofdrol.

Het scenario is voor verbetering vatbaar maar de film kon me toch boeien van begin tot einde.

Heb ervan genoten.

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Niet mijn ding. Verschrikkelijke soundtrack gedurende de hele film, alle acties in het donker zodat je maar moet raden wat er gebeurt. Tergend langzaam bovendien. 2☆ voor de moeite.

avatar van Chromeo

Chromeo

Slechtste camerawerk ooit. Film is a big black blur. Je ziet nauwelijks wat er gebeurt. Zonde, want Sam Rockwell is nochtans een topacteur.

avatar van nadrin

nadrin

Wel na het lezen van deze meningen was mijn zin om te kijken nihil. Maar al bij al is deze film best ok. Meer zelfs hij kon me best bekoren. Wat wel klopte was de oerlelijke Soundtrack. Deed me denken aan vuvuzelas.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

De imdb rating is absoluut te laag naar mijn mening. Spannende maar aparte thriller, die weliswaar niet geheel onvoorspelbaar is, maar toch geen seconde verveelt. Sterke Sam Rockwell.

avatar van frans123

frans123

Erg ondergewaarde film hier, gewoon een sterk verhaal en een heel goede Rockwell..Macy zorgt voor de lichte noot, maar een miscast volgens mij. Te veel Malle Pietje..

Dit genre is vaak sterk in slechte verhalen en de compensatie is dan veel actie/ schietwerk. Deze film niet , er hangt constant een onheilspellende sfeer, versterkt door (te) veel scenes in het donker.

Een minpunt vind ik het spelletje wat met hem gespeeld wordt. Belletjes , .xx ..dood. yy ...dood in zijn huis.

Dat soort jongens dreigen niet maar doen.

Vanaf het begin weet je dat het niet goed zal gaan met John Moon, een geboren lieve, naieve loser, zeer goed neer gezet door Rockwell

De film is niet echt Top ( half uur minder had wel gemogen), maar een verademing tussen al die slechte films . Ik denk dat ik zeker de helft van de films ergens stop die ik zie. Het verhaal is slecht, ridicuul , uiterst ongeloofwaardig , knullig en vooral de laatste jaren ; het boeit van geen kanten..De dertien in dozijn "wodunnit films , seriekiller rommel,.drugs/ maffia gedoe....gaaaaaaaaaaaaaaaap.