Genre: Misdaad / Drama
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: David M. Rosenthal
Met onder meer: Sam Rockwell, William H. Macy en Jeffrey Wright
Plot A Single Shot
"One Chance. One Secret. One Mistake"
John Moon (Sam Rockwell) is een jager. Op een dag schiet hij per ongeluk een tienermeisje dood. Als hij zich probeert te ontdoen van het lichaam ontdekt hij een klein fortuin. Maar al snel wordt hij achternagezeten door een groep moordenaars die hun geld terug komen halen en wordt hij gedwongen om zichzelf en zijn familie te beschermen.
John Moon
Abbie
Carla
Puffy
schram101
Het is vooral de rauwe still die me aantrekt bij deze film. Plot klinkt niet heel bijzonder namelijk. Al is de cast natuurlijk ook niet mis (behalve de genoemde namen ook Jeffrey Wright, Kelly Reilly).
jarno1975 (moderator series)
schram101
Naomi Watts
Melissa Leo, wat een force of nature. Zin in. Vandaag de release
Movie-Addicted
Ondanks de grimmige en mysterieuze sfeer, vond ik dat de film weinig potentie had. Mijn verwachtingen lagen toch hoger. Buiten dit om, wordt er wel goed geacteerd.
blurp194
Donker en grimmig.
De sfeer speelt de hoofdrol in deze film. Onze held John Moon - Sam Rockwell - komt in een onontkoombare sliert van gebeurtenissen terecht waar geen keuze meer lijkt te zijn die daar een ontsnapping in biedt. Met veel donkere beelden van een plaats waar de zon nooit lijkt te schijnen - grauw, mistig, regenachtig is het allemaal. Goed gespeeld, mooi in beeld, maar de muziek is wel erg opdringerig en naargeestig. En langdradig is het ook wel.
Waarom Melissa Leo genoemd wordt is me niet duidelijk, heb haar niet gezien.
Cleanshot
Tja, leuk een film over white trailer trash beschommelingen maar al met al miste ik de mogelijke diepere betekenis in deze film. Een serie van fuckups lijkt me een goede omschrijving en het einde doet heel poëtisch aan maar voegt niets toe aan de film.
gauke
Een typische filmhuisproductie waarbij Sam Rockwell alle kans krijgt om zijn talent te laten zien. De kleuren zijn vaal en korrelig en geven de beelden een authentiek karakter, al houd ik helemaal niet van het gebruik van handcamera's (volgens mij was dat hier ook niet nodig). Het verhaal is duister, moeilijk, traag en zwaar en de personages zijn net schaakstukken. Een kortere looptijd had de film goed gedaan, want echt spannend wil het maar niet worden.
Brabants
Sam Rockwell heeft zich in dit trieste verhaal niet van zijn beste kant kunnen laten zien. Aan hem lag het niet, want wat een triest verhaal is dit. Je weet na afloop gewoon niet of je nu hard moet lachen of janken. Qua plot denk je in eerste instantie dat het alles in zich heeft om er eens lekker voor te gaan zitten. Maar niets is minder waar. Wanneer je denkt dat na zijn actie de jacht op hem geopend is, komt van een koude kermis thuis. Los van deze teleurstelling kent het verhaal een hoop personages waarvan de rollen niet duidelijk zijn, en totaal niets toevoegen aan het geheel. Het is rommelig, langdradig, niet spannend en kortweg zonde van je tijd. En het deuntje wat gedurende de film de toon moet zetten, is zo irritant dat je je het toch maar op janken moet houden i.p.v. lachen.
Mijn 1* gaat uit naar Sam Rockwell. Aan hem heeft het niet gelegen.
johnrambo
Een grauwe, rauwe en grimmige sfeer. De neerslachtigheid druipt hier van af. Dat is wat ik verwachte van deze film en dat is wat ik gekregen heb. Een film die gewaardeerd zal worden door de liefhebber, maar zeker niet door het grote publiek. Sam Rockwell schittert en blijkt weer geknipt te zijn voor dit soort rollen. Wie een snelle “feel good movie” wil zien met de nodige actie, moet hier zeker niet naar gaan kijken. De liefhebber zal hier zeker van gaan genieten.
Brabants
Wat maakt het dat een liefhebber hier zeker van gaat genieten? Geef eens een paar aanwijzingen waaruit blijkt dat het zo sterk of geweldig was.
Film die zeker potentie had maar het komt er maar niet uit dit lag niet aan de mooie grauwe beelden of de prima cast maar aan het scenario dat met meer aandacht best iets had kunnen worden na de film blijf je met een onbevredigend en rot gevoel achter . Met pijn en moeite 2.5 *
queenie
Had veel meer in kunnn zitten. Begin is mooi, maar dan langdradig en troosteloze beelden. 2*
martijn069
Had van deze film veel meer verwacht, het plot was te voorspelbaar, daarom heb ik deze film twee sterren gegeveb
ralfsjam
Aangename film, maar helaas wat te donker in beeld gebracht. Aardig drama, goed acteerwerk en prima sfeer. Het nam je prima mee... Maar nogmaals wat aan de donkere kant. Ben niet zo van het zwarte beeld met 1 puntje rechts boven en wat gestommel...
2.5
De wind
Verbaasd over lage IMDB-rating(5,8) en negatieve reacties hierboven. Degelijke film, goed acteerwerk. Hiervoor geen fan van Rockwell maar in deze film acteerde hij uitstekend. Mooie beelden en verassende wendingen.
De wind
Mijn 1* gaat uit naar Sam Rockwell. Aan hem heeft het niet gelegen.
Als je wilt lachen zou ik voortaan een comedy aanzetten, succes gegarandeerd!
Brabants
Als je wilt lachen zou ik voortaan een comedy aanzetten, succes gegarandeerd!
Ik sprak in metaforische taal en heb uiteindelijk om die reden bij het zien van deze film flink kunnen lachen!
Leo1954
- 2073 berichten
Ik heb van de film genoten, het gegeven, de sfeer, het taaltje, het spel. Van alle personages overigens.
bjerik76
Mooi sober drama, mooie beelden en ook genoeg spanning.
Lekkere lange speelduur en dat verveelde mij niet.
Smugmarty
Ik haak niet snel af door commentaar maar deze uitkomst is voor mij net overtuigend genoeg om inderdaad even twee uur over te slaan. Hij hoeft niet "goed" te eindigen maar moet wel genoegdoening geven
Leno
De cast, setting en uitgangspunt is uitstekend, toch komt het allemaal niet goed uit de verf. Het grootste probleem is het gebrek aan karakterdiepgang, waarbij enkele pogingen daartoe (bijvoorbeeld met de ex vrouw) niet werken. Richting het einde wordt het er niet beter op en komt er een mislukt thriller achtig verhaaltje dat niet nodig is.
Banjo
- 2032 berichten
Is deze al te huur>? Sam Rockwell heeft namelijk mijn hart gestolen in The Green Mile..
Yeah come on Cowboy!!
Banjo
- 2032 berichten
Ik heb hem net gezien,en hij word hier zwaar ondergewaardeerd!
Het heeft veel weg van een broeders Koen film...
Mooie karakters, met een doorlopende opbouw van spanning.
Moviestar1979
Een redelijke misdaad-thriller met een donker sfeertje.
Michael Fassbender, Thomas Haden Church, Forest Whitaker, Alessandro Nivola, Emily Mortimer, Juliette Lewis, Jennifer Jason Leigh, Terrence Howard, James Badge Dale, Juno Temple en Leslie Mann waren allemaal in beeld voor diverse rollen. Uiteindelijk mochten o.a. Sam Rockwell en William H. de klus klaren. Helaas is de cast niet bijzonder sterk samengesteld. Het scenario is redelijk, maar het geheel komt nogal traag en sloom over. Hierdoor zwakt de spanning soms iets af.
Sam Rockwell won in 2013 een Jury Award. Regisseur David M. Rosenthal werd in datzelfde jaar genomineerd voor een Grand Special Prize.
2,5 *
dalma
Ik heb hem net gezien,en hij word hier zwaar ondergewaardeerd!
Het heeft veel weg van een broeders Koen film...
Mooie karakters, met een doorlopende opbouw van spanning.
ik zou het niet beter kunnen zeggen !

'Kidnapped: Elizabeth Smart' gezien? Op Netflix kijk je ook deze vergelijkbare docu's

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Remember

Narc
Misdaad / Thriller, 2002

Kraftidioten
Misdaad / Komedie, 2014
gebaseerd op boekshotgunkleine stadregenmotelpaardwildernispoachergeldadvocaataccidental deathscheidenhondtrailerhuntpickup trucklonercontainerheadshothunting rifle