• 9.378.137 stemmen

Met onder meer: Nicole Kidman, Fionnula Flanagan en Christopher Eccleston

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 29 november 2001

Plot The Others

"Sooner or later they’ll find you."

Grace woont met haar twee kinderen in een landhuis op een eiland aan de Engelse kust. Ze wacht daar op haar echtgenoot, die gevochten heeft in de Tweede Wereldoorlog. De kinderen hebben een ziekte waardoor ze niet in contact kunnen komen met direct zonlicht, en dus leven ze aan de hand van strikte regels.

Grace Stewart

Anne Stewart

Nicholas Stewart

Mrs. Bertha Mills

Mr. Edmund Tuttle

Mr. Marlish

avatar van gandalf

gandalf

Tsja een beetje onzin dat -lees de spoiler niet als je de film niet gezien hebt- Nicole op het eind zegt, als ze erachter komt dat ze zelf een geest is, zegt dat ze zo ontzettend veel van haar kinderen houd. Ja, maar je hebt ze eerst vermoord. De beweegredenen van de moord? Haar man in de oorlog. Het blijft een beetje gissen. Maar toch echt een aanrader. De opbouw van de spanning is net als in Signs wel wat langdradig, er mochten van mij wel wat meer 'schrikmomenten' in. Maar troost je, ik heb hem s nachts gekeken, alleen in huis en ik twijfelde toch even toen de deur wat stroef openging...

avatar van flicks

flicks

Leuk dat je de film een keer vanuit een ander perspectief bekijkt....(heb geen zin in spoiler verder goed in elkaar en goed gespeeld 4 sterren

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Wat een pokkefilm, geen boeiend karakter in te vinden. Die rot man die geen woord zegt, die bitchige nicole kidman, leuk gespeeld daar niet van, en die kinderen die alleen maar shagerijning zijn. En die enorm slecht gespeelde bediendes. Het heeft nog wel een leuk einde, maar na sixth sense gezien te hebben kon je zoiets wel verwachten. 'T enige wat ik mooi vond aan de film was die oma die daar plotseling zat ipv dat kind. Dat was 't, voor de rest zit er geen spannende scene in, alleen slap suggestief werk.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

**Hier stond een spoiler m.b.t. een andere film**

avatar van jester

jester

Jammer dat hier (onbewust) zo gespoilerd wordt: de overeenkomsten tussen de genoemde films kunnen maar op één ding duiden.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Spoiler gelijk weggehaald, Jester. Je hebt gelijk.

avatar van jester

jester

Ik doelde niet in de eerste plaats op jou, Narva, maar eerder op Blaauw (en Ralfke ook een beetje). Wel bedankt voor het weghalen van de spoiler overigens.

avatar van Sjan

Sjan

Ik laat de 4.5* voor deze film naar herziening staan! Ik twijfelde of ik, met het einde in mijn achterhoofd, deze film nog wel kon waarderen. Blijkbaar maakt het voor deze film niet uit, want ik heb genoten van een heerlijke mysterieuze, sferische griezelfilm. Griezelfilm niet zozeer door schrikmomenten of iets dergelijks, maar (net als bij signs) door het suggestieve van de gebeurtenissen. Ik heb echt een paar keer kippenvel gehad...vooral bij de eindscene waar de twee werelden door elkaar lopen bij de seance . 4.5*, wat de film voor mij echt waard is.

avatar van The Eye

The Eye

Verrassend mooi geschoten film, lekker sfeervol, leuke plot en soms best spannend. 3,5*

avatar van Ericinho

Ericinho

tegen mijn eigen verwachting een erg sterke film met ditto acteerprestaties. Inderdaad voorspel je de ontknoping van ver te voren, maar tot het einde weet je het niet zeker, en dat houdt de spanning er in.

****

Droopy

Het begin van deze film is taai, traag en niet echt boeiend. Ik begrijp dat hier de karakters worden voorgesteld en dat dat voor het vervolg van de film erg belangrijk is, maar het had in mijn ogen wel wat sneller gekund. Nadat de vader terugkomt van de oorlog komt de vaart erin en wordt de film steeds interessanter. Ook wordt het einde steeds duidelijker te voorspellen. Prima rol van Nicole Kidman en de kinderen overigens. Met dit mannetje is misschien van problem child ook nog wat te maken

Droopy schreef:
Het begin van deze film is taai, traag en niet echt boeiend.
het langzame tergende karakter vond ik juist de kracht van de film. Langzaam wordt naar het zeer verrassend einde toegewerkt, waardoor deze nog meer inpact had.

Ik begrijp dat hier de karakters worden voorgesteld
denk dat het niet eens zo met het neerzetten van de karakters te maken had, maar des te meer met de sfeerzetting van de film. En daarin is de film meer dan geslaagd. heerlijk creepy sfeertje.
Ook wordt het einde steeds duidelijker te voorspellen
vond ik niet. Vond het juist een erg verrassend eind
Prima rol van Nicole Kidman en
absoluut!

Droopy

Klopt, de sfeer wordt bepaald in het eerste deel van de film, maar toch had dat voor mij wat sneller mogen gaan.

Droopy schreef:

tis ook maar net hoe je in de film zit en hoe de sfeer je grijpt. Deze moet je eigenlijk op een regenachtige dag om een uur of 11 's avonds opzetten. Dan komt ie het best tot z'n recht.

Dus niet op een mistige, donkere en regenachtige avond rond 19.30

Dus niet op een mistige, donkere en regenachtige avond rond 19.30

niet als er gillende vrouwen en katten door het huis rennen

avatar van WB

WB

Ericinho schreef:

Inderdaad voorspel je de ontknoping van ver te voren, maar ...

Daar ben IK et dan weer niet mee eens, want et kwam voor moi als een verrassing, maar voor de rest ben ik et mejje eens! Nicole Kidman kan dus toch wel acteren De donkere sfeer en het grote huis houden et spannend tot op het laatst!

4 sterren...

avatar van Wolverine

Wolverine

Ik vind het toch vreemd dat veel mensen het einde al zagen aankomen. Omdat regelmatig de vergelijking met de sixth sense hier wordt aangehaald was inderdaad ook wel een groot gedeelte voorspelbaar. maar dat het dochtertje de oude vrouw het meest had gezien (14x) van alle levende personen, de vrouw die dus bij de levenden de geesten aan het oproepen was had ik niet echt verwacht. Wel vreemd vond ik dat het dienstmeisje pas doofstom was geworden na haar dood. Subliem is dat de film gewoon nog een stapje verder gaat dan de sixth sense . 4*

avatar van FisherKing

FisherKing

Wolverine schreef:

Omdat regelmatig de vergelijking met de sixth sense hier wordt aangehaald

Snap ik toch vrij weinig van. Absoluut niet vergelijkbaar, compleet andere thematiek.

avatar van John Doe

John Doe

Precies, het is niet 'I see dead people' maar 'I see living people'

avatar van jacom

jacom

originele film, blijft spannend tot op het einde, maar niet echt mijn ding

wel prachtig geacteerd door nicole kidman

***

avatar van Mannie

Mannie

Ik vond dit eigenlijk wel een hele goede film

Totaal verassend en als je iemand met het einde kan verassen ben je goed bezig...pas zodra je op de helft zit en je weet wat er gaat gebeuren is het zonde..

Ik vond hem spannend en goed geacteerd!!

avatar van yodek

yodek

Ik vergeleek deze film toch ook (onwillekeurig) met de sixth sense, maar zoals hierboven al gezegd wordt in een spoilertje, net even een andere invalshoek.

Verrassend goede film, toppertje!!

avatar van Muldertje

Muldertje

top!!

avatar van Egbertbos

Egbertbos

Een super film Kidman op haar best. bijna perfect!

4 1/2 *

avatar van Lenn

Lenn

Mooie acteerprestaties en heel spannend.

Het heel beperkte en sobere maar toch klassieke decor geeft alles zoveel nadruk en maakt het geheel af.

Het einde is naast verrassend ook prachtig bedacht. Het wordt plots allemaal wat ingewikkeld maar vervolgens ook goed weliswaar iets te snel uitgelegd.

3.75

avatar van dray

dray

Er zitten (heel wat) minder 'gaten' in deze film dan in The Sixth Sense...

avatar van eerdekes

eerdekes

Een film met wat 'n climax.

Hij deed mij echt denken aan the sixth sense. Maar osment is natuurlijk wel wat betere kost dan wat ik hier zag Maar dat terzijde.

Door dit einde kom je in een heel ander daglicht te staan.

Ik geef er 'n dikke 4.5* voor !!

avatar van Remco87

Remco87

Vond de film maar traag, langzamerhand werd het toch wel spannender en vooral door het einde vond ik de film nog wel aardig. Maar niet om nog een keer te zien. Een 3,5.

avatar van semarja

semarja

Prachtige film met goede acteerprestaties, zo nu en dan wat lastig te volgen, maar dat valt allemaal op zijn plek aan het einde van de film. Ik ga hem zeker nog eens zien!

4,5 punten wat mij betreft!