Genre: Horror / Thriller
Releasedatum: 29 november 2001
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Others
"Sooner or later they’ll find you."
Grace woont met haar twee kinderen in een landhuis op een eiland aan de Engelse kust. Ze wacht daar op haar echtgenoot, die gevochten heeft in de Tweede Wereldoorlog. De kinderen hebben een ziekte waardoor ze niet in contact kunnen komen met direct zonlicht, en dus leven ze aan de hand van strikte regels.
Grace Stewart
Old Lady
Assistant
Mr. Marlish
Stephan
Verrassende film. Kidman is bijzonder goed. Ontknoping rings wellicht a bell, maar vond 'm hier zeker meer logisch en minder een truc dan in die andere film waarvan men wel weet waar ik het over heb.
Verder had ik geen echte shock-momenten, maar de beklemmende sfeer door prachtig geluid / en camerawerk maakte het anderhalf uur vermaak.
Hobbes
leuk. maar imho niet echt bijzonder. het ziet er allemaal erg mooi uit maar vond de acteerprestaties (met name van Kidman) niet je van het.
ik zag het eind al behoorlijk snel aankomen helaas we hebben geen radio en TV...he wacht es even...
en de mooiste zin "ach ja...we kwamen ff buurten, kijken of er nog wat te beleven viel hiero."
zeker wist ik 't toen die ecclestone van de oorlog terugkwam "I've just come to say goodbye to my wife and children." dead giveaway
wel een paar leuke schrikmomenten maar ook een paar saaie stukken.
cornelis
ik zag het eind al behoorlijk snel aankomen helaas
Ik ook maar vond dat geheel niet erg.
Hobbes
probleem is: ik wist dat er een verassing aan 't eind zou zitten, en dan ga ik er op letten. daarom was het wat zonde. als ik geheel onbevooroordeeld had zitten kijken had ik um waarschijnlijk iets leuker gevonden.
BoordAppel
Klopt als een touringcar. Ik wist nix van de film toen ik m ging kijken en ik had bij t einde iets van serhathbafh.
jedi29
Deze film is beter dan wat ik er had van verwacht, een zalig spooky sfeertje die door gans de film hangt, Kidman op haar best, een sterk verhaal en het einde is verassend! Heel goeie film, een 4.0/5!
Sjaak
Een van de betere films uit de sneaks van 2001!
M. Rodriguez Fan
Vond hem niet goed. Totaal niet. Slecht acteerwerk en denk je een lekkere geestenfilm te kunnen gaan kijken blijken hun die geesten te zijn. Weggegooid geld... Ik kan net zo goed zelf snachts voor de spiegel gaan staan met een appel en water in mijn hand en dan even 3 x bloedige maria te roepen.
Jordy
nog één keer zo'n spoiler zonder spoiler-tags en je hebt een ban aan je broek
Zavo
Inderdaad een belachelijke post. Slecht acteerwerk, hoe kom je er bij? Het acteerwerk is juist goed. En wat had je dan verwacht van die spoken, een soort Casper of zo?
M. Rodriguez Fan
Nee geestenfilm weet je wel, kwaadaardige geesten in je huis zoals bijvoorbeeld de djinn. Dat vind ik een geestenfilm, ik vond het acteerwerk slecht, maar ik vind daarintegen Kidman ook niks. Jullie met wat dacht je dan dit dacht ik dus. Dit is gewoon een film waar ze je iets laten denken maar iets niet is. Bij memento doen ze dat geniaal, bij memento was ik niet teleurgesteld die staat zelf op 3 in mijn top 10 maar the others is voor mij gewoon een BIG NO NO
Da Jando
Wat heeft memento er nu weer mee te maken
Tevens acteerd Kidman hier erg sterk. Oke, dat kan persoonlijk zijn, maar dat ze slecht acteerd is ook onzin, net als je bericht over de spiegel, appel en bloederige maria...zeg dan niets
BoordAppel
geflame verwijderd
Dat berichtje heb ik al vaak gelezen de afgelopen dagen
kanona
Gisteren The Others gezien op video. Had ervan verwacht dat het een doodenge film zou zijn, had goede verhalen erover gehoord.
Helaas, vond het niet heel boeiend, helemaal niet eng.
Komt waarschijnlijk doordat ik al het plot kende
kidman en de kinderen zijn zelf al dood.. omdat ik dat al wist, had ik ook door dat de 3 bedienden ook dood moesten zijn. Omdat ik dat wist vond ik de film totaal niet eng en zat ik continu te wachten op enge scenes. Er zitten maar 2 schrikmomenten in (oude vrouw onder sluier en kinderen in de kast), maar hadden op mij niet dat effect. Toch vind ik het wel een goed bedacht plot en met name kidman speelt haar rol erg goed
Al met al toch nog 3 sterren.
Jordy
Laatst dvdtje goedkoop uit Jersey laten komen (toepasselijk bij deze film). En goh, blijft spannend, ook met het einde in je achterhoofd (daar had ik zo m'n twijfels over). Zag bij de extra's trouwens dat alle mist in deze film digitaal is! Zie je er niet aan af (al is het natuurlijk wel logisch dat er voor zo'n oplossing gekozen moet worden).
EmDee
Zag bij de extra's trouwens dat alle mist in deze film digitaal is! Zie je er niet aan af.
Daar kijk ik ook van op.
Agony
- 1985 berichten
Laatst dvdtje goedkoop uit Jersey laten komen
yosemite44

was dat een grapje agony? hij bedoelt play namelijk (neem ik aan)...
Agony
- 1985 berichten
ik heb de afgelopen week play toch wel genoeg gepromoot dat de smiley toch wel genoeg duidelijk maakt
Heracles
Mooie film, knap dat er mensen zijn de film al snel ontleden. De film bleef voor mij boeiend, omdat de spanning continu hoog blijft. Erg goed, met een prachtig keerpunt.
vdc
Ik dacht dat ik het verpest had, omdat ik voordien dit topic wat had doorgenomen, en even een spoiler had geopend, waarin ik las dat de plot analoog zat met The Sixth Sense.
En toch, gedurende de ganse film kreeg ik het maar niet door, hoe het in elkaar zat (wie de geest was, want ik meende dat ik naar één geest moest gissen). Bijgevolg dus toch enorm genoten van deze film. Ik heb toch het gevoel dat het bij The Sixth Sense iets meer vernuft en ‘logisch’ (als je hier van logica kan spreken) in elkaar zat. Anderzijds is het lovenswaardig hoe men erin slaagt om er onophoudelijk, anderhalf uur lang, die intense spanning in te houden.
Ralfke
- 2075 stemmen
Ik vind The Others ook een enorm spannende film, maar helaas hebben ze nogal wat elementen 'geleend' uit THE CHANGELING.
Mijns inziens DE geestenfilmklassieker!!!
Koop hem op DVD of huur hem eens!
Dan pas weet je dat T6thS en TO niet zo origineel zijn als ze lijken.
O ja, THE CHANGELING moet je eens alleen - en in het donker - kijken.
Hij is dus ECHT eng!!!
vdc
Bedankt voor de tip Ralfke !
Hij staat op m'n voorkeurlijstje ; hopelijk is ie makkelijk te vinden...

Horrorfilm 'The Others' van Alejandro Amenábar maandagavond (28 oktober) op televisie

The Butterfly Effect

Ônibus 174
Documentaire, 2002

Misery
Thriller, 1990
christendomservantbegraafplaatszelfmoordpogingshotguntweede wereldoorlognannynachtmerriebijbelspookhuischannel islands herenhuissoldaatparallel worldgardenerphotosensitivityphoto album jaren 40spiritismjersey island