• 9.374.070 stemmen

Sawney: Flesh of Man (2012)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Lord of Darkness

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ricky Wood

Met onder meer: David Hayman, Jean-Paul Jesstiece en Will Sutton

Plot Sawney: Flesh of Man

Sawney, een religieuze psychopathische moordenaar, rijdt in zijn zwarte duivelse taxi steden en dorpen rond om heidense zielen te ontvoeren voor zijn offerrituelen. Zijn krankzinnige Judd en Jake gebruiken hun vaardigheden om dood en onheil te stichten onder hun slachtoffers, waarna ze naar Sawney's schuilplaats in de heuvels worden gesleept, om verkracht, gemarteld en opgegeten te worden.

avatar van Spartaan1986

sinterklaas

Spartaan1986 schreef:

Te zien op Imagine in April en tijdens The Night of Terror

Waar ik hem heb gezien.

Tja, wel een redelijk horrorfilmpje dat ook alweer aardig ziek is, maar aan de andere kant ook weer een beetje cliché en te bekend met weinig inhoud, alleen een beetje een aaneenschakeling van kannibalisme, verkrachtingen, het bereiden van vers mensenvlees en alles wat je wel een beetje kunt verwachten. Dit keer is het een psychopaat die zich verplaatst in een mysterieuze taxi van stad naar stad, om zo de slachtoffers mee te laten liften, of gewoon van straat te plukken, om vervolgens te martelen e.a. en daarna te voeren aan een een of andere mythisch beest. (oh, zat die er ook nog in?) Het sfeertje is ook lekker guur.

Filmpje dat aardig wegkijkt, maar verder niet zo heel bijzonder is. Het doet maar wat.

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

Was aardig maar meer ook niet. Slecht acteer werk van 1 van de hoofdrolspelers, veelste veel gepraat.

Sawney: Flesh of Man movie review by SlashingThrough.com

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Redelijk brits horror filmpje. Niet echt eentje waar je nog eens naar wil kijken maar voor een keer te kijken gaat het wel. Het fragment met die kip vond ik het beste schrikmoment. Mensen die de film zagen weten waarschijnlijk wat ik bedoel. Verder niet al te spectaculair.

avatar van Shinobi

Shinobi

Beetje karige horror als ik eerlijk ben. Ik verwachtte namelijk veel meer martelingen, bloed en gore te zien, maar wat dat betreft ben ik van een redelijk koude kermis thuisgekomen.

Voor het verhaal moet je deze film niet kijken en het verbaast me dan ook dat ze nog de moeite hebben genomen om dit vrij uitgebreid te vertellen. Het boeide mij echt niet of die journalist nou die Sawney vond of niet. De twist tegen het eind aan deed me ook vrij weinig, omdat ik al suf was door het saaie verhaal.

Op zich zit er wat smerigheid in de film, maar dit wordt jammer genoeg maar erg spaarzaam gebracht. Er zitten wel wat vermakelijke martelingen, verkrachtingen en zelfs een leuke onthoofding in.

De troef van deze film is David Hayman als de psychopathische Sawney. Het personage is goed geslaagd en komt lekker sadistisch over, hij krikt het niveau wel aardig omhoog.

Al met al een matige horror waar je niet al teveel van moet verwachten, zelfs de gore waarmee geadverteerd wordt is schaars te noemen.

2,0 Sterren.

avatar van stinissen

Redelijke horror waar je het gevoel blijft houden dat er meer in gezeten had.

avatar van joey1973

joey1973

Ik snap de lage scores niet, ik vond het een van de beste horrors die ik de laatste tijd gezien heb.

Best wat gore, interessant verhaal, geweldige hoofdpersoon (david hayman), goed geacteerd....

avatar van huiguh

huiguh

niet goed, niet slecht

de 'twist' dat die inspecteur ook bij de kannibalen familie hoorde vond ik ronduit slecht

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Zonder veel verwachtingen deze film opgezet , en uiteindelijk toch enigzins verrast.
Het is inderdaad een horror-slaughter film die door de beugel kan , maar die ik niet noodzakelijk nog eens moet zien.

Huivering en spanning was niet te bespeuren, bloederig was het niet meer dan wat je ziet liggen in de etalage van de lokale slager en schrikmomenten zijn ook ver te zoeken. De kip deed een poging , maar het bleef bij die poging. De martelscenes zijn ook maar beperkt tot wat snij en bijtwerk. En ik veronderstel dat er een verkrachting was. Ik had een paar keren gelezen op ImdB dat het niet voor "the faint hearted" was, maar wie hier niet tegen kan, zal ook bij het zien van een neusbloeding waarschijnlijk flauwvallen, want dit was dus wel echt magertjes. Kannibalisme zat er ook in, maar dat bleef ook beperkt tot het uitknijpen van een soort bloedinfuus in een wijnglas , waarna dit genuttigd werd, en het bijten in ofwel een nog levend exemplaar, ofwel in een afgehouwen stuk nietszeggend lillend vlees.

Sawney was een vage duplicaat van Leatherface uit The Texas Chainsaw Massacre , zonder vleselijk masker dan, bijgestaan door 2 door inteelt misvormde Ninja Turtles die om de haverklap liggen rond te tuimelen en al salto`end allerhande klusjes opknappen. Ze kruipen ook om de haverklap ergens achterop En dan zit er een soortement "Mother" opgesloten die constant voorzien moet worden met vleesachtige hompen en ledematen overgoten met een lekker bloederig sausje.

Klinkt misschien allemaal nogal ontgoochelend en mismoedig, maar ik heb me toch geamuseerd met deze prent. Het zag er soms wel redelijk echt uit en het geheel was ook niet zo abominabel slecht. Feeney speelde overtuigend als de korte-drank-drinkende journalist en Hayman was een overtuigende katholieke slager De religieuse inslag vond ik vermakelijk (lichaam en bloed van christus - filosofie)

Ik hoopte dat de twist niet de twist zou zijn die ik in gedachte had, maar het draaide daar toch op uit. Beetje jammer want beetje flauw.

2,5* omdat het zoveel beter was dan de 2 andere films die ik deze avond heb gekeken

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

LOL, ik zou niet naast jou willen wonen....

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Voor de rest ben ik wel een aardige vent hoor

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, had meer in kunnen zitten.

avatar van Boeikens

Boeikens

Weer een beetje ontgoocheld in horror van Engelse bodem.

De film had potentieel maar het kwam er spijtig genoeg niet echt uit.

De gore was, anders dan beloofd, vrij pover gebracht en het verhaal was verder zonder enige spanning of sfeer.

De wat komische insteek hier en daar heeft me gelukkig nog wat geamuseerd maar verder zeker niet voor een herkijkbeurt vatbaar.

avatar van Noodless

Noodless

Ondanks het huiveringwekkende script is het maar een heel mager beestje wat horror betreft. De gore valt tegen en nergens wordt het enigszins even spannend of eng. De film heeft weinig te bieden. Het verhaal stelt niks voor en mist ook een bepaalde sfeer die dit genre wel nodig heeft. Neen, dit was gewoon heel zwak. 3/10

avatar van joolstein

joolstein

Fijne en zieke Horrorfilm. Zekere niet voor tere zieltjes. Maar helaas is het allemaal net iets te tam/mak om echt te overtuigen. Met het eerste slachtoffer begint het nog redelijk sterk. Ook de enige "verkrachting" die ik heb gezien. En kanabalisme waarover wordt gesproken is ook bijna niet in beeld. Behalve een hapje uit een dij en de dwerg die iets eet. Daarna dooft de film sneller dan een kaarslicht. Die lichaamsdelen heb je naar een tijdje ook wel gezien. En ook als "moeder"dan los breek wordt het er niet spannender erop. AL met al een leuke poging uit het Verenigd Koninkrijk maar haalt het niet bij een klassieker zoals bv. Texas Chainsaw Massacre.

avatar van Daan258

Daan258

Had een slechter filmpje verwacht. Met name de eerste 45 min waren behoorlijk vermakelijk om naar te kijken. Genoeg gore, lekkere grauwe sfeer en een paar zieke en geflipte scene's. Ja, ik hou daar wel van.

Helaas daalt de film een beetje na de eerste helft, maar toch heb ik me hier redelijk goed mee vermaakt.